-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να σε 'φτύσουν' παιδί μου, πως το λένε;Πότε να με φτύσουν/πιστολιάσουν/ανασκολοπίσουν/ξερωγωτι πριν τους προσλάβω ή μετά ?
Λες να μην έρθει για συνέντευξη επειδή δε γράφω budget ?
Λες να έρθει, να του κάνω πρόταση (με όσα μου ζητήσει, αν θυμάσαι δεν κάνω παζάρια) και να με φτύσει/πιστολιάσει/... επειδή δεν έγραφα budget στην αγγελία ?
Λες να έρθει, να μην τον προσλάβω και να με φτύσει/πιστολιάσει/... μετά ?Πες, με ενδιαφέρει η expert opinion σου.
-
Μα εγώ δεν είπα ότι δεν σημαίνει και αυτό που είπες. Σημαίνει όμως και 'φτύσιμο'. Τώρα αν εσείς δεν το χρησιμοποιείτε έτσι στην Αθήνα, είναι άλλο θέμα. Εδώ είναι πολύ διαδεδομένο. Μέχρι και το site το γράφει, δεν το έβγαλα από την κούτρα μου!
-
Παραβλέπω την ειρωνεία σου nass (αν και funnily enough είναι ακριβώς η ειδικότητα του μεταπτυχιακού μου ) και σου απαντώ πως υπάρχει κόσμος που δεν θα ασχοληθεί αν δεν δει στην αγγελία τι μισθό προσφέρεις. Μ' αρέσει που το βρίσκεις και περίεργο.
-
Μα εγώ δεν είπα ότι δεν σημαίνει και αυτό που είπες. Σημαίνει όμως και 'φτύσιμο'. Τώρα αν εσείς δεν το χρησιμοποιείτε έτσι στην Αθήνα, είναι άλλο θέμα. Εδώ είναι πολύ διαδεδομένο. Μέχρι και το site το γράφει, δεν το έβγαλα από την κούτρα μου!Ναι μωρέ πλάκα σου κάνω κι έτσι όπως λες χρησιμοποιείται
Μάλιστα εγώ τη καθυστέρηση συνηθίζω να τη λέω μπιφτέκι (από το στρατό, όλοι το πιάνουν εκτός από τις γυναίκες) και πιστόλι αυτά που έχασες, όταν αναφερόμαστε σε λεφτά
Πιστόλι μπορείς να πεις ότι έριξες στη παρέα σου, σε κάποιο ραντεβού, στο μάθημα και στη δουλειά άμα σηκωθείς και φύγεις/παραιτηθείς/εξαφανιστείς (ή δεν πας)
Το να απορρίψεις μια πρόταση δε το έχω ακούσει πολύ, πιο πολύ όταν απορρίπτεις κάτι 'συμφωνημένο' μιλάμε για πιστόλι, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ
Το να απορρίψεις μια πρόταση το λες 'έριξα άκυρο/έφαγαν άκυρο', πιο καλά μου ακούγεται
-
Και γω λέω ότι πρέπει να αποδείξεις αυτό που λες (βασικά, για να μην σε ειρωνεύομαι, σου λέω ευθέως ότι λες μπούρδες) και ότι δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος (ε ΟΚ αφήνω ένα περιθώριο 1%) που θα απορρίψει μια αγγελία που να ταιριάζει στα προσόντα του και στις άλλες απαιτήσεις του μόνο και μόνο επειδή δεν γράφεις budget.
Και ότι αντίθετα υπάρχει πολύς κόσμος, που αν ταιριάζει στα προσόντα του θα στείλει αίτηση ακόμα και αν γράφεις budget και είναι εκτός.Και επίσης λέω ότι όπως και να 'χει, θα το ρισκάρω.
-
Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Άλλωστε αν δεν έκανες μπούρδες εδώ δεν θα είχες αναγκαστεί να κλείσεις το 'μαγαζί' σου και να πας στα ξένα.
-
Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Άλλωστε αν δεν έκανες μπούρδες εδώ δεν θα είχες αναγκαστεί να κλείσεις το 'μαγαζί' σου και να πας στα ξένα.That was uncalled for.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πες, με ενδιαφέρει η expert opinion σου.βασικά, για να μην σε ειρωνεύομαι, σου λέω ευθέως ότι λες μπούρδες
Whilst those two were called for? Και πολύ ευγενικά απήντησα! Από κοντά δεν θα ήμουν τόσο γλυκομίλητος!
-
Ξαναλες μπούρδες (ΟΛΑ όσα έγραψες είναι λάθος ) αλλά δε βαριέσαι, δεν έχω και πολλές απαιτήσεις
Πάνω στο θέμα έχεις να πεις κάτι άλλο ?
-
Σου είπα ότι υπάρχει κόσμος (με καλά προσόντα) που θέλει να ξέρει πόσα είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Δεν χρειάζεται να γράψεις ακριβή αριθμό, απλά ένα range. Αν δεν το καταλαβαίνεις είναι άλλο θέμα και δικό σου πρόβλημα. Καταλαβαίνω και τα δικά σου επιχειρήματα κατά της αναγραφής, αλλά είναι trade off, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή άλλωστε. Η εύκολη λύση βέβαια είναι να λες ότι άλλος λέει μπούρδες. Κανονικά από mod θα περίμενε κάποιος περισσότερα. Όχι από εσένα προσωπικά όμως.
-
Αν ήσασταν πιο συγκεκριμένοι δεν θα υπήρχε ιχνος παρεξήγησης ή ειρωνίας. Αδιάφορη η αναγραφή μισθού για ταμίας στον Μασούτη ή πωλητής στο Jumbo αλλά απαραίτητη για αξιόλογες θέσεις σε πολυεθνικές ή μεγάλες εταιρίες που μπορεί να υπάρχει διαπραγμάτευση. Σε αγγελίες εταιριών στο εξωτερικό μάλλον το θεωρούν απαραίτητο να αναφέρουν τις ετήσιες απολαβές.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε αγγελίες εταιριών στο εξωτερικό μάλλον το θεωρούν απαραίτητο να αναφέρουν τις ετήσιες απολαβές.Άντε καλέ, μύθος. Το απαγορεύει και ο νόμος άλλωστε!
-
Αν δεν ξέρεις τι διαφορά του 'είπες μπούρδα' από το 'είσαι μπούρδας' δε σου φταίνε οι Mods. Ούτε όταν καταφεύγεις σε ad hominem μαλακίες ως απάντηση στο 'είπες μπούρδα'.
Και αν δεν μπορείς να αποδείξεις τη θέση σου, όπως και έχεις λογική υποχρέωση και ήδη στο ζήτησα, και πάλι δεν σου φταίνε οι Mods.
Προς πληροφόρηση του φιλοθεάμονος κοινού, η δική μου θέση προέρχεται από εκατοντάδες συνεντεύξεις και δεκάδες προσλήψεις εδώ και 15ετία καθώς και από την αντίστοιχη ακολουθούμενη πολιτική από τα HR τμήματα 4-5 επιχειρήσεων (μερικές εκ των οποίων μεγάλες πολυεθνικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό) όπου ποτέ δεν αναγράφεται budget σε αγγελία.
Οσο για το τελευταίο, ούτε από χιούμορ ξέρεις προφανώς.
@cosneo
Εννοείται ότι και η άλλη πολιτική υπάρχει και ούτε υπάρχει αντικειμενικά σωστό ή λάθος, απλά θεωρώ τη μη αναγραφή τη σωστή πολιτική. Αυτό που είναι σίγουρα λάθος, είναι ότι δεν θα κάνει αίτηση κάποιος κατά τα λοιπά κατάλληλος επειδή δεν αναγράφεται budget -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο Γεραρδος σε μια συνεντευξη (στο Pixel αν θυμαμαι καλα) τις αρχαιες εποχες, (μεσα του '80) οταν τον ρωτησαν τα σχεδια για το μελλον ή κατι τετοιο, ειπε 'θα τους κλεισω όλους', αναφερομενος στα υπολοιπα μαγαζια της εποχης στην πιατσα της Στουρναρη. Τέτοια έπαρση.Πριν μερικά χρόνια που κάηκε το κατάστημα της Στουρναρη, τον παρακάλεσαν οι άλλοι να το ξανανοίξει γιατί αλλιώς θα πέθαινε η περιοχή.
Το Πλαίσιο τραβάει κόσμο και δουλεύουν και οι άλλοι.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
@nass: Αφού τα ξέρεις όλα εσύ, τι να ξέρουμε κι εμείς; Δεν το συνεχίζω γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
-
Τελείωσε η απεργία στην Cosco – Κέρδισαν οι εργαζόμενοι
Δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον τίτλο, πολύ αριστερός χωρίς λόγο, γιατί θα πρέπει να κερδίσει μόνο η μια πλευρά και να μην είναι όλοι κερδισμένοι μετά από μια καλή συμφωνία ?
Γιατί με αυτόν τον τίτλο αμέσως βάζουμε ταμπέλες κέρδισαν οι καλοί εργαζόμενοι και έχασαν οι κακοί εργοδότες ?
Μήπως αυτή η νοοτροπία επί δεκαετίες ρίχνει νερό στο αυλάκι των χωρίς ουσία διαπραγματεύσεων από ανέκαθεν που όλοι έμπαιναν στις αίθουσες να τα βρούνε αλλά είχαν αποφασίσει από πριν να είναι αδιάλλακτοι σε όλα ?
Έλεος δηλαδή, ακόμα και στην ύστατη ώρα της καταστροφής ο ένας πρέπει να φαίνεται καβάλα και ο άλλος καπελωμένος.
-
Εμ βέβαια, πρώτα επί προσωπικού μαλακίες:
Άλλωστε αν δεν έκανες μπούρδες εδώ δεν θα είχες αναγκαστεί να κλείσεις το 'μαγαζί' σου και να πας στα ξένα.και ψευτοτσαμπουκάδες:
Από κοντά δεν θα ήμουν τόσο γλυκομίλητος!
και μετά κλαψουρίζεις.
-
Ψιτ να σου πω μαγκάκο. Το ότι το σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί σου γιατί λες απλά τις μαλακίες σου δεν έχει να κάνει με καμία υπαναχώρηση. Αν θες να πέσουν μπινελίκια, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γκέγκε;
-
Ναι, βλέπω, 'σταμάτησες να ασχολείσαι μαζί μου'
-
...έτσι που λέτε παιδιά
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....