-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όποιος περιμένει να δει προκοπή με το σταυρό στο χέρι, αυτά παθαίνει στο τόπο τούτο.
Μόνο οι παπάδες ,μόνο αυτοί!
-
Αυτός ο 'καλός άνθρωπος' πως το έμαθε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να ζητήσω λοιπόν συγνώμη και να αποσύρω το χαρακτηρισμό 'μπούρδες' για την άποψη του REALZEUS ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε στέλνουν βιογραφικό σε κατά τα λοιπά ταιριαστή αγγελία επειδή δεν περιλαμβάνει εύρος μισθού. Μια και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν περισσότεροι απ΄ό,τι ήξερα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι τόσο λίγοι (ιδίως μάλιστα αν μιλάμε για Ελλάδα και όχι για άλλες χώρες) και οι λόγοι για να το κάνω αρκετά σημαντικοί, που προτιμώ να το ρισκάρω και να χάσω το κελεπούρι.Συγγνωμη κι απο μενα κι ας θεωρησουμε ληξαν το ατυχες περιστατικο.
Αυτο που περιεγραψε ο Στορμ ειναι παρανοια παντως!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός ο 'καλός άνθρωπος' πως το έμαθε?Λογικά ηταν στο HR της καινουριας εταιρείας.
-
Σιγά ρε παιδιά που πέφτετε απ' τα σύννεφα. Η 'πιάτσα' στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Ειδικά όταν η μετακίνηση πάει να γίνει σε εταιρία του ίδιου κλάδου με το που φτάσει το βιογραφικό στην άλλη πλευρά έχει ειδοποιηθεί και ο εργοδότης. Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!
-
Δεν τον χαλασε
-
+147
Αν οι πωλητές και τα κεφάλια κάνουν βόλτα μέσα στον ίδιο κλάδο, δεν είναι ανάγκη να διαρρεύσει κατά τη διαδικασία της αγγελίας/συνέντευξης κλπ.Για τους μισθούς και την ερώτηση, θα προτιμούσα όπως ανοίγει τα χαρτιά του ο υποψήφιος να τα άνοιγε και ο εργοδότης, για να μην υπάρχει περιβάλλον κακοπιστίας. Τη θεωρώ κάπως ανούσια ερώτηση γιατί ο υποψήφιος καλείται να κάνει μαντεψιά στα τυφλά, χωρίς να ξέρει τις συνθήκες εργασίας του πλήρως. Όλα αυτά παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο υποψήφιος δεν είναι τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής ή γενικότερα βαρύ χαρτί που είναι και οι λίγες περιπτώσεις όπου κάνει παιχνίδι επί ίσοις όροις ή κυριαρχικό. Για τον average joe, το γήπεδο που έχει διαμορφωθεί γέρνει κατάφωρα σαν το Βραζιλία-Γερμανία.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σιγά ρε παιδιά που πέφτετε απ' τα σύννεφα. Η 'πιάτσα' στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Ειδικά όταν η μετακίνηση πάει να γίνει σε εταιρία του ίδιου κλάδου με το που φτάσει το βιογραφικό στην άλλη πλευρά έχει ειδοποιηθεί και ο εργοδότης. Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!Πεφτει τηλεφωνο:να σου πω,ο ταδε ειναι ΟΚ παιδι;Τον διωξατε ή φευγει;
Και ο ταδε κοιμαται τον υπνο του δικαιου -
Απόλυτα θεμιτό αυτό. Για να μη χάνει κανείς το χρόνο του. Εκτός κι αν παίζει περίπτωση κανενός κομπλεξικού μανατζαρέου και θελήσει να σου κόψει τη μπάλα μόνο και μόνο επειδή έκανες το αυτονόητο.
-
Σε καθε συνεντευξη που εκανα στην Ελλαδα πρωτα μου ελεγαν 'εδω στην εταιρεια υπαρχει μεγαλη πιεση και συχνα δουλευουμε μεχρι αργα, θ αντεξεις;'
και μετα απο λιγο ρωτουσαν 'με ποσα λεφτα θα ησουν ευχαριστημενος'
και θελανε απαντηση τυπου 800 ευρω οπως τους εκοψα και οπως αργοτερα μαθαινα οτι ηθελαν να δωσουν
-
Ντάξει αυτά λίγο πολύ είναι δεδομένα ότι θα ειπωθούν. Μην κρίνεις από εσένα που πιθανό να θεωρείς δεδομένη την πίεση και τις πολλές ώρες. Μου χουν τύχει άτομα που έχουν σταβωμουτσουνιάσει μόλις άκουσαν για ωράρια και ζόρικες καταστάσεις.
-
Θελω να καυτηριασω λιγο τη φαση το οτι σου λενε στα ισα 'εδω εχει π@υτσα αλλα μην ζητας και πολλα'
-
Ντάξει αυτά λίγο πολύ είναι δεδομένα ότι θα ειπωθούν. Μην κρίνεις από εσένα που πιθανό να θεωρείς δεδομένη την πίεση και τις πολλές ώρες. Μου χουν τύχει άτομα που έχουν σταβωμουτσουνιάσει μόλις άκουσαν για ωράρια και ζόρικες καταστάσεις.Αν η προκυρηξη δεν ελεγε τετοια, καλα καναν και στραβομουτσουνιασαν
-
Δηλαδή μου λες ότι στην αγγελία έπρεπε να γραφει ότι καθόμαστε πέραν του 8ωρου και ότι ενίοτε υπάρχει πίεση στη δουλειά?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πεφτει τηλεφωνο:να σου πω,ο ταδε ειναι ΟΚ παιδι;Τον διωξατε ή φευγει;
Και ο ταδε κοιμαται τον υπνο του δικαιουΑπόλυτα θεμιτό αυτό. Για να μη χάνει κανείς το χρόνο του. Εκτός κι αν παίζει περίπτωση κανενός κομπλεξικού μανατζαρέου και θελήσει να σου κόψει τη μπάλα μόνο και μόνο επειδή έκανες το αυτονόητο.
-1.
References ζητούνται μόνο όταν ο νέος εργοδότης αποφασίσει ότι θα κάνει πρόταση στον υποψήφιο, όχι πιο πριν.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
+147
Αν οι πωλητές και τα κεφάλια κάνουν βόλτα μέσα στον ίδιο κλάδο, δεν είναι ανάγκη να διαρρεύσει κατά τη διαδικασία της αγγελίας/συνέντευξης κλπ.Για τους μισθούς και την ερώτηση, θα προτιμούσα όπως ανοίγει τα χαρτιά του ο υποψήφιος να τα άνοιγε και ο εργοδότης, για να μην υπάρχει περιβάλλον κακοπιστίας. Τη θεωρώ κάπως ανούσια ερώτηση γιατί ο υποψήφιος καλείται να κάνει μαντεψιά στα τυφλά, χωρίς να ξέρει τις συνθήκες εργασίας του πλήρως. Όλα αυτά παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο υποψήφιος δεν είναι τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής ή γενικότερα βαρύ χαρτί που είναι και οι λίγες περιπτώσεις όπου κάνει παιχνίδι επί ίσοις όροις ή κυριαρχικό. Για τον average joe, το γήπεδο που έχει διαμορφωθεί γέρνει κατάφωρα σαν το Βραζιλία-Γερμανία.
Η κουβεντα για τα λεφτα ερχεται στο τελος, ή την πας εσυ στο τελος, αφου ακουσεις περι τινος προκειται. Αν δε θελουν και επιμενουν να συζητηθουν τα λεφτα πρωτα, μενεις στη συζητηση μονο αν εχεις αναγκη, ξεροντας πλεον ομως οτι ειναι ηλιθιοι.
-
Ακριβώς. Η φάση μυρίζει κλίκα και non poaching agreements κάτω από το τραπέζι.
Ασε που ο τόπος είναι γεμάτος από 'κομπλεξικούς μανατζαρέους' που λέει ο stefan147. -
Δηλαδή μου λες ότι στην αγγελία έπρεπε να γραφει ότι καθόμαστε πέραν του 8ωρου και ότι ενίοτε υπάρχει πίεση στη δουλειά?Προφανως, δεν καταλαβαινω γιατι θεωρειται λογικο καποιος να δουλευει εκτος οκταωρου.
Τωρα για το στρες, εξαρταται τι εννοεις. Αν θα πρεπει καποιος να με παρει 10 το βραδυ να του κανω troubleshooting ειναι κατι που πρεπει να το ξερω.
Γενικα ενα καλο job description θα πρεπει να αναφερει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της θεσης, αν δεν ειναι κατι εντελως κοινο. -
Ετσι, ακριβως, διαβαστε να μαθαινετε οι ΑΣΧΕΤΟΙ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
-1.References ζητούνται μόνο όταν ο νέος εργοδότης αποφασίσει ότι θα κάνει πρόταση στον υποψήφιο, όχι πιο πριν.
Ντάξει σ' ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο που τηρούνται όλες οι διαδικασίες και γραπτοί και άγραφοι νόμοι. Ακόμα κι από περιέργεια κι εγώ θα σήκωνα το τηλ να ρωτήσω στην παλιά εταιρία κάποιου υποψήφιου τι μέρους του λόγου είναι.
Δηλαδή μου λες ότι στην αγγελία έπρεπε να γραφει ότι καθόμαστε πέραν του 8ωρου και ότι ενίοτε υπάρχει πίεση στη δουλειά?
Προφανως, δεν καταλαβαινω γιατι θεωρειται λογικο καποιος να δουλευει εκτος οκταωρου..
Γιατί υποτίθεται ότι έχεις εικόνα της αγοράς και το πως έχει διαμορφωθεί εδώ και 10ετίες. Τώρα αν από κει και πέρα δεν σε ικανοποιεί αυτό δοκιμάζεις αλλου την τύχη σου.
Τωρα για το στρες, εξαρταται τι εννοεις. Αν θα πρεπει καποιος να με παρει 10 το βραδυ να του κανω troubleshooting ειναι κατι που πρεπει να το ξερω.
Ναι οκ μαζί σου αλλά δεν αναφερόμουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όντως είναι κάτι που πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα. Συνήθως οι περισσότεροι όταν αναφέρουν πίεση εννοούν την αναμενόμενη της καθημερινότητας και απλά τη χρησιμοποιούν για να κόψουν αντιδράσεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....