-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ο Γεραρδος σε μια συνεντευξη (στο Pixel αν θυμαμαι καλα) τις αρχαιες εποχες, (μεσα του '80) οταν τον ρωτησαν τα σχεδια για το μελλον ή κατι τετοιο, ειπε 'θα τους κλεισω όλους', αναφερομενος στα υπολοιπα μαγαζια της εποχης στην πιατσα της Στουρναρη. Τέτοια έπαρση.
τα αρχιδια εκαψαν[/b:1nmbratr] το κατάστημα της Στουρναρη, και αλλα τον παρακάλεσαν οι άλλοι να το ξανανοίξει γιατί αλλιώς θα πέθαινε η περιοχή.
Το Πλαίσιο τραβάει κόσμο και δουλεύουν και οι άλλοι.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
[/quote:1nmbratr]
fixed
To 'τον παρακαλεσαν οι αλλοι' μου φαινεται λιγο far fetched. Οτι η πιατσα πηρε την κατω βολτα γιατι καηκαν καμποσα καταστηματα και αργησαν να ξανανοιξουν ή δεν ξανανοιξαν, σιγουρο. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τελείωσε η απεργία στην Cosco – Κέρδισαν οι εργαζόμενοιΔεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον τίτλο, πολύ αριστερός χωρίς λόγο, γιατί θα πρέπει να κερδίσει μόνο η μια πλευρά και να μην είναι όλοι κερδισμένοι μετά από μια καλή συμφωνία ?
Γιατί με αυτόν τον τίτλο αμέσως βάζουμε ταμπέλες κέρδισαν οι καλοί εργαζόμενοι και έχασαν οι κακοί εργοδότες ?
Μήπως αυτή η νοοτροπία επί δεκαετίες ρίχνει νερό στο αυλάκι των χωρίς ουσία διαπραγματεύσεων από ανέκαθεν που όλοι έμπαιναν στις αίθουσες να τα βρούνε αλλά είχαν αποφασίσει από πριν να είναι αδιάλλακτοι σε όλα ?
Έλεος δηλαδή, ακόμα και στην ύστατη ώρα της καταστροφής ο ένας πρέπει να φαίνεται καβάλα και ο άλλος καπελωμένος.
yeah
Πλάκα πλάκα, βρήκες πουθενά αλλού την είδηση, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάλυψη από πιο σοβαρά έντυπα
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο Γεραρδος σε μια συνεντευξη (στο Pixel αν θυμαμαι καλα) τις αρχαιες εποχες, (μεσα του '80) οταν τον ρωτησαν τα σχεδια για το μελλον ή κατι τετοιο, ειπε 'θα τους κλεισω όλους', αναφερομενος στα υπολοιπα μαγαζια της εποχης στην πιατσα της Στουρναρη. Τέτοια έπαρση.
τα αρχιδια εκαψαν[/b:10vff70y] το κατάστημα της Στουρναρη, και αλλα τον παρακάλεσαν οι άλλοι να το ξανανοίξει γιατί αλλιώς θα πέθαινε η περιοχή.
Το Πλαίσιο τραβάει κόσμο και δουλεύουν και οι άλλοι.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
fixed
To 'τον παρακαλεσαν οι αλλοι' μου φαινεται λιγο far fetched. Οτι η πιατσα πηρε την κατω βολτα γιατι καηκαν καμποσα καταστηματα και αργησαν να ξανανοιξουν ή δεν ξανανοιξαν, σιγουρο.[/quote:10vff70y]
Ασε πως σου φαινεται και εγω οταν το εμαθα δεν το πιστευα, αλλα το επιβεβαιωσαΟλα τα μαγαζια στην περιοχη δουλευουν λογω και του Πλαισιου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ψιτ να σου πω μαγκάκο. Το ότι το σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί σου γιατί λες απλά τις μαλακίες σου δεν έχει να κάνει με καμία υπαναχώρηση. Αν θες να πέσουν μπινελίκια, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γκέγκε;Tragic
Προσπαθώ να καταλάβω πάντως από που αντλείται όλη αυτή η σιγουριά πως όλοι βάζουν μισθό. Ειδικα σε αγγελίες με range εμπειρία 5-15 χρόνια που υπαρχουν όπως και generic αγγελίες που καλύπτουν 2-3 θέσεις με ίδιο αντικείμενο διαφορετικές ευθύνες κλπ. Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να βλέπω competitive salary παντού. Αν είσαι έξυπνος και γνωρίζεις την αγορά εργασιας μπορείς να δώσεις μια τιμή στον χρονο σου αλλιως πως σκατά θα αξιολογήσεις και τις διαφορετικές προτασεις που πέρα απο μισθό περιλαμβάνουν benefits και προοπτικές της εταιρείας αλλά και ποσο τραγικός μπορεί να είναι ο μελλοντικός αφεντικό σου. BTW στο σχόλιο του cosneo η αγγελία του Tesco για ταμία είναι πιο πιθανό να γράφει αμοιβή απο αυτή του Financial manager στην NatWest ή ενος μηχανικού με συγκεκριμένα προσόντα ακριβως γιατί μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση.Sent from Corsair's brick
-
Ρε Δια με όλο το σέβας αλλά περί τα 5-6 χρόνια που είμαι κανονικά στην αγορά εργασίας έχω δει μισθό σε αγγελία* ελάχιστες φορές που στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορά παρλαπίρλες ή κωλοδουλειές.
Αφενός είναι τελείως ερασιτεχνικό να αναφέρεις μισθό έστω και με απόκλιση (Τι απόκλιση; Και μετά πώς δικαιολογούν αυτά που σου προσφέρουν; ), αφεδύο αυτά συζητιούνται από κοντά όταν βλέπεις τι εστί βερίκοκο εκατέρωθεν.
*εννοείται δεν υπολογίζω φάσεις τύπου 'Θέλεις να βγάζεις 6.000 το μήνα από τον καναπέ σου;'
Ιν άδερ νιουζ
http://www.theguardian.com/technology/b ... fire-staff
Senior Microsoft manager sent Nokia staff 1,100-word email, devoting just two sentences to cuts two-thirds of the way through
Νιώσιμο --> 0%
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω πάντως από που αντλείται όλη αυτή η σιγουριά πως όλοι βάζουν μισθό.Ποιά σιγουριά; Πολλές θέσεις δεν αναφέρουν μισθό. Πολλές όμως αναφέρουν explicitly! Η θέση μου είναι πως υπάρχει κόσμος που κρίνει από αυτό αν θα επικοινωνήσει με την εταιρεία ή όχι. Αυτή την θέση ο nass την αποκάλεσε μπούρδα και η συνέχεια γνωστή... Ανταλλάξαμε φιλοφρονήσεις.
Ρε Δια με όλο το σέβας αλλά περί τα 5-6 χρόνια που είμαι κανονικά στην αγορά εργασίας έχω δει μισθό σε αγγελία* ελάχιστες φορές που στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορά παρλαπίρλες ή κωλοδουλειές.
Αφενός είναι τελείως ερασιτεχνικό να αναφέρεις μισθό έστω και με απόκλιση (Τι απόκλιση; Και μετά πώς δικαιολογούν αυτά που σου προσφέρουν; ), αφεδύο αυτά συζητιούνται από κοντά όταν βλέπεις τι εστί βερίκοκο εκατέρωθεν.
Στο εξωτερικό Έντυ μου (Αγγλία συγκεκριμένα που γνωρίζω) δεν είναι ασύνηθες να αναφέρεται pay range, του στυλ: 'Salary in the £30,000 area' ή 'Yearly remuneration 25-30k Pounds Sterling, depending on experience'. Όταν δούλεψα στην Chase για ένα φεγγάρι πάντως ήταν το πρώτο που κοίταξα στην αγγελία. Το δε HR τους ήταν text book σε αυτά!
-
Εγώ (και νομίζω οι προλαλήσαντες) μιλάμε για Ιλλάντα.
Στο Αμέρικα αν δεν κάνω λάθος δεν αναφέρεις ούτε καν φύλο στο βιογραφικό.
Κάθε αγορά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. -
Με την λογική σου εγώ θα έπρεπε να είχα στείλει χμμ χμμ χμμ 2 βιογραφικά και σήμερα να είμαι άνεργος ή να κερδίζω λιγότερα από τον τωρινό μου μισθό. Οποτε ναι και για μένα μπούρδα είναι να επιλέξεις να μην στειλεις βιογραφικό σε θέση που αναφέρει competitive salary
Sent from Corsair's brick
-
Ελλάδα που κοιτάζω για μηχανικούς πάντως οι μόνες θέσεις που αναφέρουν μισθό είναι όσες είναι για εξωτερικό.
Κυρίως προς ανατολή ή Αφρική. -
Ελλάδα δεν ξέρουν να γράψουν ένα job description της προκοπής βρε Έντι...
@mirage: Δεν είπα πως όλοι λειτουργούν έτσι, υπάρχουν αρκετοί όμως. Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Ελλάδα δεν ξέρουν να γράψουν ένα job description της προκοπής βρε Έντι...
Όχι.
Απλά στην Ελλάδα δεν αναφέρεται μισθός στις αγγελίες και όποιος το κάνει είναι από ερασιτεχνισμό. -
Care to elaborate on that?
-
Ενω στην Αγγλία για παράδειγμα they thrive on writing job descriptions.
Sent from Corsair's brick
-
As a matter of fact, they are a tad more proficient at it; don't you reckon?
-
Ρε cut the very-very and pull to your beds...
-
Ο μόνος λόγος που δεν έχω στείλει βιογραφικό για αγγελία χωρίς μισθό είναι επειδή υποψιαζόμουν (λόγω εταιρείας) ότι δε θα με καλύπτει οικονομικά. Επέλεξα να μη ρισκάρω να μαθευτεί στην εταιρεία μου (κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί κατά 90% σε οποιοδήποτε βιογραφικό αποστείλω) για θέση με χαμηλές πιθανότητες να με καλύψει οικονομικά.
-
Να ζητήσω λοιπόν συγνώμη και να αποσύρω το χαρακτηρισμό 'μπούρδες' για την άποψη του REALZEUS ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε στέλνουν βιογραφικό σε κατά τα λοιπά ταιριαστή αγγελία επειδή δεν περιλαμβάνει εύρος μισθού. Μια και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν περισσότεροι απ΄ό,τι ήξερα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι τόσο λίγοι (ιδίως μάλιστα αν μιλάμε για Ελλάδα και όχι για άλλες χώρες) και οι λόγοι για να το κάνω αρκετά σημαντικοί, που προτιμώ να το ρισκάρω και να χάσω το κελεπούρι.
-
Αυτο ακριβως. Αν εισαι ανεργος, το στελνεις οπουδηποτε σου κανει κουκου ( ή κια χωρις κουκου )
Αν ομως θες να κανεις στοχευμενες κινησεις το να ξερεις τι να περιμενεις απο απολαβες βοηθαει πολυ, μιας και ενας βασικος λογος για να αλλαξεις δουλεια ειναι να μπεις σε αλλη κλιμακα -
Οτι βοηθάει-βοηθάει το θέμα είναι κατά πόσο ΔΕΝ θα στείλεις επειδή δεν γράφει απολαβές.
Πχ. αυτό που είπε ο lokatzis παίζει ως ενδεχόμενο (αν και είναι τρελλά αντιεπαγγελματικό να μην έχεις εμπιστευτικότητα στα βιογραφικά, φαντάζομαι ότι είναι της λογικής 'σου λέω ποιοί θέλουν να φύγουν από σένα για να μου πεις ποιοί θέλουν να φύγουν από μένα') -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο μόνος λόγος που δεν έχω στείλει βιογραφικό για αγγελία χωρίς μισθό είναι επειδή υποψιαζόμουν (λόγω εταιρείας) ότι δε θα με καλύπτει οικονομικά. Επέλεξα να μη ρισκάρω να μαθευτεί στην εταιρεία μου (κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί κατά 90% σε οποιοδήποτε βιογραφικό αποστείλω) για θέση με χαμηλές πιθανότητες να με καλύψει οικονομικά.Δυστυχώς την πάτησα πολύ πρόσφατα.
Έστειλα βιογραφικό σε εταιρεία συλλογής βιογραφικών, πέρασα το φιλτράρισμα και με πήραν τηλέφωνο για να πάω στον εργοδότη για συνέντευξη. Μέσα στη τρελή χαρά εγώ, γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί και να γινόταν κάτι επιτέλους.
Δύο μέρες πριν πάω στη συνέντευξη έγινε το μπαμ.
Κάποιος 'καλός άνθρωπος' από την πλευρά του εργοδότη φρόντισε να το διαρρεύσει στην εργασία μου.
Με φώναξαν λοιπόν και μου είπαν:
'Μάθαμε ότι μεθαύριο έχεις συνέντευξη σε αυτή την εταιρεία και στην συνέντευξη θα είναι αυτός... και αυτός...
Θες σίγουρα να πας εκεί για εργασία; Το σκέφτηκες καλά; Τα λεφτά που δίνουν δεν είναι καλά...'Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι ήδη είχαν φροντίσει άλλοι να με κόψουν... και όπως και έγινε.
Όποιος περιμένει να δει προκοπή με το σταυρό στο χέρι, αυτά παθαίνει στο τόπο τούτο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....