-
Με την λογική σου εγώ θα έπρεπε να είχα στείλει χμμ χμμ χμμ 2 βιογραφικά και σήμερα να είμαι άνεργος ή να κερδίζω λιγότερα από τον τωρινό μου μισθό. Οποτε ναι και για μένα μπούρδα είναι να επιλέξεις να μην στειλεις βιογραφικό σε θέση που αναφέρει competitive salary
Sent from Corsair's brick
-
Ελλάδα που κοιτάζω για μηχανικούς πάντως οι μόνες θέσεις που αναφέρουν μισθό είναι όσες είναι για εξωτερικό.
Κυρίως προς ανατολή ή Αφρική. -
Ελλάδα δεν ξέρουν να γράψουν ένα job description της προκοπής βρε Έντι...
@mirage: Δεν είπα πως όλοι λειτουργούν έτσι, υπάρχουν αρκετοί όμως. Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Ελλάδα δεν ξέρουν να γράψουν ένα job description της προκοπής βρε Έντι...
Όχι.
Απλά στην Ελλάδα δεν αναφέρεται μισθός στις αγγελίες και όποιος το κάνει είναι από ερασιτεχνισμό. -
Care to elaborate on that?
-
Ενω στην Αγγλία για παράδειγμα they thrive on writing job descriptions.
Sent from Corsair's brick
-
As a matter of fact, they are a tad more proficient at it; don't you reckon?
-
Ο μόνος λόγος που δεν έχω στείλει βιογραφικό για αγγελία χωρίς μισθό είναι επειδή υποψιαζόμουν (λόγω εταιρείας) ότι δε θα με καλύπτει οικονομικά. Επέλεξα να μη ρισκάρω να μαθευτεί στην εταιρεία μου (κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί κατά 90% σε οποιοδήποτε βιογραφικό αποστείλω) για θέση με χαμηλές πιθανότητες να με καλύψει οικονομικά.
-
Να ζητήσω λοιπόν συγνώμη και να αποσύρω το χαρακτηρισμό 'μπούρδες' για την άποψη του REALZEUS ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε στέλνουν βιογραφικό σε κατά τα λοιπά ταιριαστή αγγελία επειδή δεν περιλαμβάνει εύρος μισθού. Μια και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν περισσότεροι απ΄ό,τι ήξερα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι τόσο λίγοι (ιδίως μάλιστα αν μιλάμε για Ελλάδα και όχι για άλλες χώρες) και οι λόγοι για να το κάνω αρκετά σημαντικοί, που προτιμώ να το ρισκάρω και να χάσω το κελεπούρι.
-
Αυτο ακριβως. Αν εισαι ανεργος, το στελνεις οπουδηποτε σου κανει κουκου ( ή κια χωρις κουκου )
Αν ομως θες να κανεις στοχευμενες κινησεις το να ξερεις τι να περιμενεις απο απολαβες βοηθαει πολυ, μιας και ενας βασικος λογος για να αλλαξεις δουλεια ειναι να μπεις σε αλλη κλιμακα -
Οτι βοηθάει-βοηθάει το θέμα είναι κατά πόσο ΔΕΝ θα στείλεις επειδή δεν γράφει απολαβές.
Πχ. αυτό που είπε ο lokatzis παίζει ως ενδεχόμενο (αν και είναι τρελλά αντιεπαγγελματικό να μην έχεις εμπιστευτικότητα στα βιογραφικά, φαντάζομαι ότι είναι της λογικής 'σου λέω ποιοί θέλουν να φύγουν από σένα για να μου πεις ποιοί θέλουν να φύγουν από μένα') -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο μόνος λόγος που δεν έχω στείλει βιογραφικό για αγγελία χωρίς μισθό είναι επειδή υποψιαζόμουν (λόγω εταιρείας) ότι δε θα με καλύπτει οικονομικά. Επέλεξα να μη ρισκάρω να μαθευτεί στην εταιρεία μου (κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί κατά 90% σε οποιοδήποτε βιογραφικό αποστείλω) για θέση με χαμηλές πιθανότητες να με καλύψει οικονομικά.Δυστυχώς την πάτησα πολύ πρόσφατα.
Έστειλα βιογραφικό σε εταιρεία συλλογής βιογραφικών, πέρασα το φιλτράρισμα και με πήραν τηλέφωνο για να πάω στον εργοδότη για συνέντευξη. Μέσα στη τρελή χαρά εγώ, γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί και να γινόταν κάτι επιτέλους.
Δύο μέρες πριν πάω στη συνέντευξη έγινε το μπαμ.
Κάποιος 'καλός άνθρωπος' από την πλευρά του εργοδότη φρόντισε να το διαρρεύσει στην εργασία μου.
Με φώναξαν λοιπόν και μου είπαν:
'Μάθαμε ότι μεθαύριο έχεις συνέντευξη σε αυτή την εταιρεία και στην συνέντευξη θα είναι αυτός... και αυτός...
Θες σίγουρα να πας εκεί για εργασία; Το σκέφτηκες καλά; Τα λεφτά που δίνουν δεν είναι καλά...'Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι ήδη είχαν φροντίσει άλλοι να με κόψουν... και όπως και έγινε.
Όποιος περιμένει να δει προκοπή με το σταυρό στο χέρι, αυτά παθαίνει στο τόπο τούτο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όποιος περιμένει να δει προκοπή με το σταυρό στο χέρι, αυτά παθαίνει στο τόπο τούτο.
Μόνο οι παπάδες ,μόνο αυτοί!
-
Αυτός ο 'καλός άνθρωπος' πως το έμαθε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να ζητήσω λοιπόν συγνώμη και να αποσύρω το χαρακτηρισμό 'μπούρδες' για την άποψη του REALZEUS ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε στέλνουν βιογραφικό σε κατά τα λοιπά ταιριαστή αγγελία επειδή δεν περιλαμβάνει εύρος μισθού. Μια και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν περισσότεροι απ΄ό,τι ήξερα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι τόσο λίγοι (ιδίως μάλιστα αν μιλάμε για Ελλάδα και όχι για άλλες χώρες) και οι λόγοι για να το κάνω αρκετά σημαντικοί, που προτιμώ να το ρισκάρω και να χάσω το κελεπούρι.Συγγνωμη κι απο μενα κι ας θεωρησουμε ληξαν το ατυχες περιστατικο.
Αυτο που περιεγραψε ο Στορμ ειναι παρανοια παντως!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός ο 'καλός άνθρωπος' πως το έμαθε?Λογικά ηταν στο HR της καινουριας εταιρείας.
-
Σιγά ρε παιδιά που πέφτετε απ' τα σύννεφα. Η 'πιάτσα' στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Ειδικά όταν η μετακίνηση πάει να γίνει σε εταιρία του ίδιου κλάδου με το που φτάσει το βιογραφικό στην άλλη πλευρά έχει ειδοποιηθεί και ο εργοδότης. Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!
-
Δεν τον χαλασε
-
+147
Αν οι πωλητές και τα κεφάλια κάνουν βόλτα μέσα στον ίδιο κλάδο, δεν είναι ανάγκη να διαρρεύσει κατά τη διαδικασία της αγγελίας/συνέντευξης κλπ.Για τους μισθούς και την ερώτηση, θα προτιμούσα όπως ανοίγει τα χαρτιά του ο υποψήφιος να τα άνοιγε και ο εργοδότης, για να μην υπάρχει περιβάλλον κακοπιστίας. Τη θεωρώ κάπως ανούσια ερώτηση γιατί ο υποψήφιος καλείται να κάνει μαντεψιά στα τυφλά, χωρίς να ξέρει τις συνθήκες εργασίας του πλήρως. Όλα αυτά παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο υποψήφιος δεν είναι τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής ή γενικότερα βαρύ χαρτί που είναι και οι λίγες περιπτώσεις όπου κάνει παιχνίδι επί ίσοις όροις ή κυριαρχικό. Για τον average joe, το γήπεδο που έχει διαμορφωθεί γέρνει κατάφωρα σαν το Βραζιλία-Γερμανία.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σιγά ρε παιδιά που πέφτετε απ' τα σύννεφα. Η 'πιάτσα' στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Ειδικά όταν η μετακίνηση πάει να γίνει σε εταιρία του ίδιου κλάδου με το που φτάσει το βιογραφικό στην άλλη πλευρά έχει ειδοποιηθεί και ο εργοδότης. Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!Πεφτει τηλεφωνο:να σου πω,ο ταδε ειναι ΟΚ παιδι;Τον διωξατε ή φευγει;
Και ο ταδε κοιμαται τον υπνο του δικαιου
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....