-
για πες μας Δια, πως θα ανεβουν οι μισθοι στην Ελλαδα;
-
^ με ενα νόμο και ένα άρθρο ανόητε που ρωτάς ακόμα τέτοια βασικά πράγματα.
-
ο Διας θελω να μου πει που ειναι ο επιχειρηματιας της παρεας
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
τι το παράλογο βρίσκεις σε αυτό; εκτός αν γουστάρεις την κατ'επιλογή εφαρμογή της νομοθεσίας, οπότε αν έρθει κανείς και σε ληστέψει κάντο γαργάρα, έτσι του ήρθε δεν ήθελε να πληρώσει, δεν είχε το παλικάρι και θέλησε τα λεφτά σου, τι πρόβλημα έχεις;
είναι μια συμφωνία κι αυτή άλλωστε. Δώσε το πορτοφόλι σου ή σε σπάω στο ξύλο
Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν γίνεται να πεις όχι...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πόσο κόσμο έβγαλε ο καπιταλισμός απο τη φτώχεια (ολη μέρα στα καιρικά φαινόμενα σε αγρούς ζώντας άθλια) στις ασιατικές χώρες. Και πόσους θα βγάλει ακόμα οταν τα πράγματα γίνουν πιο ελεύθερα σε αλλες χώρες (πχ Αφρικής)Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείται και για τον κουμουνισμό (πώς ήταν οι Ρώσσοι επι τσάρων και πώς βελτιώθηκαν επι κουμουνισμού).
Και στις δύο περιπτώσεις είναι λάθος γιατι αυτό που βελτίωσε κατα κύριο λόγο την ποιότητα ζωής είναι η τεχνολογία, όχι τα πολιτικά-οικονομικά συστηματα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πόσο κόσμο έβγαλε ο καπιταλισμός απο τη φτώχεια (ολη μέρα στα καιρικά φαινόμενα σε αγρούς ζώντας άθλια) στις ασιατικές χώρες. Και πόσους θα βγάλει ακόμα οταν τα πράγματα γίνουν πιο ελεύθερα σε αλλες χώρες (πχ Αφρικής)Για ποιες Ασιατικές χώρες μιλάς ακριβώς;
Και τι σε κάνει να πιστεύει ότι η ζωή στους αγρούς στα άγρια καιρικά φαινόμενα τη ΝΑ Ασίας ας πούμε (γελάει ο κόζμος) ήταν χειρότερα από τη ζωή σε μια παραγκούπολη;Καλά για την Αφρική κι αν γελάει ο κόζμος με την επίδραση του καπιταλισμού στη ζωή των ανθρώπων.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μισθοί αλβανίας είναι το αποτέλεσμα μιας αγοράς στην οποία το προϊόν που πουλάει είναι της πούτσας. Δεν είναι φιλελευθερισμός αυτό. Ξερό γαμήσι απο την πραγματικότητα, που αγνοείς, λέγεται.Δεν έγραψα τίποτα για τη Φιλ.Συμ. αλλα ντάξ αφού σε χαλνάει ο Βαλλιανάτος .... νο πρόμπλεμ.
Όχι πως απαντάω σε σένα μικρή μου Πετουνια αλλά μιας και τις τελευταίες σελίδες ακούγονται μόνο οι ερυγες σου (1-0 GT_I) και θα νομίζει καμιά Σε κοπέλα ότι οι υπόλοιποι στεκομαστε αναυδοι μπροστά στο μεγαλείο της σκέψης σου, 2-3 πραγματάκια :
Το ποσό της ανταμοιβής που θα εισπράξει οποιαδήποτε εργαζόμενος είναι ΠΑΝΤΑ αποτέλεσμα διαπραγματευσης είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο και δεν σχετίζεται στο παραμικρό με την ποιότητα του προϊόντος.
Επειδή μου χεστηκε ο παππούς στο 146 και βιάζομαι, ορίστε καμιά εικονίτσα για να μην δυσκολεύεσαι και δεν είναι πας τουαλετιτσα :
Ακόμα και συ Σουζυ καταλαβαινεις που το πάω.
Και για να μην πεταχτείς πάλι ορίστε και ο αντιποδας :
Τραβα τώρα μωρή λεχωνα να μου ετοιμάσεις το φαΐ γιατί άμα γυρίσω θα μαι πτώμα. Μαμ, ξύλο και ύπνο -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πόσο κόσμο έβγαλε ο καπιταλισμός απο τη φτώχεια (ολη μέρα στα καιρικά φαινόμενα σε αγρούς ζώντας άθλια) στις ασιατικές χώρες. Και πόσους θα βγάλει ακόμα οταν τα πράγματα γίνουν πιο ελεύθερα σε αλλες χώρες (πχ Αφρικής)
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείται και για τον κουμουνισμό (πώς ήταν οι Ρώσσοι επι τσάρων και πώς βελτιώθηκαν επι κουμουνισμού).
Και στις δύο περιπτώσεις είναι λάθος γιατι αυτό που βελτίωσε κατα κύριο λόγο την ποιότητα ζωής είναι η τεχνολογία, όχι τα πολιτικά-οικονομικά συστηματα
Το θέμα είναι πόσο γρήγορα φτάνει η τεχνολογία στους ανθρώπους. Δες πχ τη βόρειο κορέα.
Για ποιες Ασιατικές χώρες μιλάς ακριβώς;
Και τι σε κάνει να πιστεύει ότι η ζωή στους αγρούς στα άγρια καιρικά φαινόμενα τη ΝΑ Ασίας ας πούμε (γελάει ο κόζμος) ήταν χειρότερα από τη ζωή σε μια παραγκούπολη;Καλά για την Αφρική κι αν γελάει ο κόζμος με την επίδραση του καπιταλισμού στη ζωή των ανθρώπων.
Οτι πολλοί επιλέγουν την Foxconn ή οποια αλλη εταιρία απο το να γαμιούνται στα χωράφια.
-
δεν επιλεγει κανεις την Foxconn,αυτη επιλεγει.
Απο οτι εχω καταλαβει μπουκερνει σε φοιτητικες εστιες και παιρνει οσους θελει (και θελουν)
Οι αγροτες φυσικα δεν ειναι στο pool... -
Ζωή σε πόλη της Ασίας == εργαζόμενος foxconn (or equivalent).
Εντάξει, γελάσαμε πάλι.
-
Πρέπει δηλ. να γίνει κάτι τόσο πολύ συγκεκριμένο για να καταλάβεις τι θέλω να πω γενικά ή απλά βρίσκεις σε αυτό πάτημα για να μου την πείς και καλά.
-
ναι ο καπιταλισμός στην ασία είναι σχεδόν παράδειγμα προς μίμηση
άσε μας κουκλίτσα μου+manosk alert ότι είναι στην ψυχοσύνθεσή τους αυτά, να μην πίνουν νερό, να ζούνε σε παραγκουπόλεις και να χέζουν στο πλάι του δρόμου.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι ο καπιταλισμός στην ασία είναι σχεδόν παράδειγμα προς μίμηση
άσε μας κουκλίτσα μουΠήγε πρόσφατα φίλος στο Μπαγκλαντές για διάλεξη σε τοπικό πανεπιστήμιο και με την ευκαιρία τον ξενάγησαν λιγακι. Πήγε λοιπόν και σε ένα τέτοιο: http://www.monde-diplomatique.gr/spip.php?article451 και...
Παράδειγμα προς μίμηση, όντως -
Προς μίμηση δεν θα λεγα (ανάλογα την περίπτωση) αλλά βελτίωσε κατά πολύ τη ζωή πολλών περισσότερων ανθρώπων απ' οτι οι διαδηλώσεις βλαμένων με τα iPhonez στα χέρια ενάντια στη 'σκλαβιά', η αλληλεγγύη και τα X years plan πεφωτισμένων ηγετώνε.
Το αποτέλεσμα μετράει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για πες μας Δια, πως θα ανεβουν οι μισθοι στην Ελλαδα;Υπό το παρών σύστημα, δεν θα ανέβουν οι μισθοί. Ακόμα και με την φούσκα του χρηματιστηρίου, οι μισθοί δεν ήταν στο επίπεδο άλλων χωρών.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο οτι εχω καταλαβει μπουκερνει σε φοιτητικες εστιες και παιρνει οσους θελει (και θελουν)
Οι αγροτες φυσικα δεν ειναι στο pool...τους απαγαγει δηλαδη?
-
http://www.protothema.gr/economy/articl ... gazomenoi/
«Πάνω στα γραφεία» τους πεθαίνουν περίπου 600.000 Κινέζοι εργαζόμενοι κάθε χρόνο - Μορφή επιδημίας λαμβάνουν οι θάνατοι στην Κίνα λόγω της υπερεργασίας -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οι αγροτες φυσικα δεν ειναι στο pool...τους απαγαγει δηλαδη?
Θεωρητικα ναι
Πρακτικα φανταζομαι το στυλ ειναι 'ειστε τυχεροι που εχετε δουλεια και οχι σε ορυχειο,δεν σας ρωταμε καν' -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.protothema.gr/economy/article/391422/pano-sta-grafeia-tous-pethainoun-oi-kinezoi-ergazomenoi/
«Πάνω στα γραφεία» τους πεθαίνουν περίπου 600.000 Κινέζοι εργαζόμενοι κάθε χρόνο - Μορφή επιδημίας λαμβάνουν οι θάνατοι στην Κίνα λόγω της υπερεργασίαςΦυσική επιλογή, οι κινέζοι είναι πολλοί οπότε δεν πειράζει και να χαθούν κάμποσοι...
Επιπλέον, αν τους χαλάει, να γυρίσουν στο χωράφι.
Ο ξ.μαρρ σας τα εξηγεί, αλλά δεν θέλετε να καταλάβετε.
inb4, όποιου δεν του αρέσει, να πάει στην Β.Κορέα να γουστάρει.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειχα δει ενα γαματο ντοκιμαντερ για τους εργαζομενους σε εργοστασια στην Κινα.
Ζευγαρι με 2 παιδια, τα αφησε στους παππουδες στο χωριο και πηγε σε φαμπρικα. Δουλευαν τρελες ωρες και εμεναν σε κατι τρυπες παραδιπλα, σε ενα δωματιο κουζινα κρεβατι ολα μαζικλπ.
Οι τυποι μετα απο 2 χρονια πηραν αδεια να πανε στο χωριο τους, ο επιχειρηματιας μοιρασε και δωρα για την Πρωτοχρονια ή κατι τετοιο σε ολο το προσωπικο (πηραν ενα 5λιτρο φυτικο λάδι για τηγανισμα και κατι αλλα ψιλοπραγματα και χάρηκαν κιολας ελεγαν 'το αφεντικο ειναι γενναιοδωρο, ξερουμε και αλλους που δε δινουν τιποτα'), εκαναν ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ με ΚΤΕΛ και τραινα για να πανε στο χωριο, το οποιο ηταν στα χαλια του, με χαμοκαλύβες, σαν και αυτα που βλεπαμε μικροι στις ταινιες Κουνγκ-φου.Οι τυποι εν τω μεταξυ, δηλωναν ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ γιατι αλλιως θα ηταν νεκροι απο πεινα και αυτοι και τα παιδια τους.
Παρ' ολα αυτα, ο μεσος αριστερος το βλεπει και στελνει μηνυμα στο iphone στον αλλο 'ρε συ κοιτα καταντια ο καπιταλισμος'.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....