-
Με το καλο. Ευχομαι να πας και 'να νικησεις', και να βρειτε και εσυ και η οικογενεια, οτι σας ελειψε και σας εκανε να φυγετε απο εδω.
Που ειναι τελικα (χωρα) αν επιτρεπεται? -
Μειώθηκαν κατά 6,7% οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία το 2013 - Πτώση 40% σε σύγκριση με το 2007
Κατά 6,7% μειώθηκε ο αριθμός των μόνιμα ή παροδικά απασχολουμένων στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία το 2013. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα το περασμένο έτος μειώθηκαν κατά 24.100 περίπου, καθώς χάνονταν ημερησίως, κατά μέσον όρο, 66 θέσεις.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στη μεταποιητική βιομηχανία εκτιμάται ότι περιορίστηκαν σε περίπου 336.350, έναντι περίπου 360.450 που ήταν το 2012.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη του αριθμού των θέσεων εργασίας στον τομέα ανά τρίμηνο στη διάρκεια του 2013 έχει ως εξής:
Το πρώτο τρίμηνο ήταν 339.400, έναντι 375.600 το ίδιο τρίμηνο του 2012.
Το δεύτερο τρίμηνο ήταν 338.000, έναντι 359.500 το ίδιο τρίμηνο του 2012.
Το τρίτο τρίμηνο ήταν 336.100, έναντι 356.900 το ίδιο τρίμηνο του 2012.
Το τέταρτο τρίμηνο ήταν 331.900, έναντι 349.800 το ίδιο τρίμηνο του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι οι απασχολούμενοι στη μεταποίηση ήταν, κατά μέσον όρο, 416.200 άτομα το 2011, 469.750 άτομα το 2010, 513.375 άτομα το 2009, 538.925 άτομα το 2008, ενώ το 2007 είχαν ανέλθει σε 560.550 άτομα.Σε σύγκριση με το 2007 οι θέσεις εργασίας στον τομέα μειώθηκαν κατά 224.200 ή κατά 40%.
Χ.Κ.
Πρώτη δημοσίευση: ΑΠΕ, 19 Μαρτίου 2014
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μολις πηρα το τελευταιο οκ (medical clearance) και επισημοποιησαμε το appointment
Μεταναστευω, πριν να βγεί η Άνοιξη 'παρουσιάζομαι' .....
Εχω παααααααααααρα πολλα να γραψω περι του θεματος
θα ανοιξω ενα νεο θεμα (το χρονικο της μεταναστευσης ) η μπορει να τα συγκεντρωσω και καπου αλλου, γιατι πολλα απο αυτα τα σταδια που περασα/περιμενω μπορει να φανουνε χρησιμα και σε καναν αλλο.Καλη τύχη και όλα να πάνε καλά!
Χαίρομαι πάρα πολύ για σένα (κι ας μην σε ξέρω), γιατί όπως σου είχα πει είμαι σε παρόμοια φάση. Ζω το όνειρο μου μέσω εσένα!Τελικά έπρεπε να υπάρξει έγκριση βάση ιατρικού ιστορικού, δεν ήταν απλά καταγραφή για το ασφαλιστικό πρόγραμμα?
Να τα γράψεις όλα αναλυτικά!Συγχαρητήρια και καλή αρχή!
-
Πωλειται ποδηλατο mtb , 3 μηνων , σε αριστη κατασταση , δεν εχει παθει ουτε 1 φουιτ !!
Πληροφοριες:kilomeater -
Μπααα φιλος, το ποδηλατακι θα ερθει Αυστρια....
τωρα που υπογραψαμε οι κουφαλες μαρχισανε τις γλυκες
μου πανε οτι θα μου κανονισουνε μονοι τους household move και να μην ανησυχω εγω για τιποτα (αχου τα.. γουστου γουτσου)Παιδια ευχαριστώ για τις ευχες, θα σας πως νεωτερα
Προς το παρον εχει πολυ χαρτουρα, να εκδωσουμε διαβατηρια τα παιδια, πιστοποιητικα γεννησης γαμου πτυχια, ολα μεταφρασμενα , πολυ υπογραφη σε φορμεσ (NDAs, oaths κτλ κτλ...)Ναι το medical ειναι σημαντικο, θελει clearance απο εκει για να σου δωσουνε το τελικο οκ
αλλα πιεσε το αφεντικο και το καθαρισανε μεσα σε μια εβδομαδα
(πως σκαναρουμε ακτινογραφια για email?? σελοτειπ , κολλημα σε τηλεοραση με λευκο background, raw, λιγο lightroom και ετοιιμη!!) -
kilomeater συγχαρητήρια και καλή τύχη αν και πιστεύω δεν θα 'χεις πρόβλημα.
Να μπαίνεις εδώ να μας γράφεις πώς τα περνάς (να σ' ακολουθήσουμε κι εμείς ).
Γερμανικά ξέρεις; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Γερμανικά ξέρεις;
Ein bißchen
βασικα εχω κανει αρκετα χρονια και εχω κανα δυο πτυχια Γερμανικων αλλα τα εχω ξεχασει, εχω πανω απο δεκα χρονια να τα μιλησω. πιστευω αμα παω εκει μετα απο λιγο καιρο θα τα θυμηθω
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
βασικα εχω κανει αρκετα χρονια και εχω κανα δυο πτυχια Γερμανικων αλλα τα εχω ξεχασει, εχω πανω απο δεκα χρονια να τα μιλησω. πιστευω αμα παω εκει μετα απο λιγο καιρο θα τα θυμηθωhttps://www.duolingo.com/ Με αυτό φρέσκαρα κι εγώ λίγο τα Γερμανικά μου...
-
Με το καλό kiloMeater!!
Τα παιδιά πως το πήραν; Λογικά θα δυσκολεύουν λίγο στην αρχή (θα χάσουν τους φίλους τους, κλπ).
Αναμένουμε αναλυτικά το χρονικό της μετανάστευσης και νεώτερα από το μέτωπο.Sent from the chip in my skull
-
Ανοίγουν σιγά σιγα οι αιτήσεις για βοουτσερ... Οσοι πιστοί
-
Υπεγράφη η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Σε ισχύ παραμένουν το επίδομα γάμου, οι τριετίες, αλλά και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, όπως και οι μισθολογικές και θεσμικές ρυθμίσεις που προβλέπονται σε παλαιότερες συμβάσεις και δεν καταργήθηκαν με νομοθετικές παρεμβάσεις από το 2010 και εντεύθεν.
«Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, με τη δαμόκλειο σπάθη του νόμου – για τη λήξη της μετενέργειας – και την απαγόρευση οικονομικών ρυθμίσεων, να επικρέμεται πάνω μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ελεύθερες, όχι με ευθύνη των εργοδοτών, αλλά με ευθύνη της εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «στόχος ήταν να κρατηθεί ζωντανός ο θεσμός της ΕΓΣΣΕ».
Μαλατσίες.
Ο νόμος 4093/2012 θέτει μεν κατώτατα όρια στους μισθούς, τα οποία δεν μπορούν να τα παραβιάσουν προς τα κάτω οι εργοδότες, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως δεν επιτρέπεται να συμφωνηθούν με συλλογικές ρυθμίσεις ανώτεροι μισθοί μεταξύ οποιωνδήποτε.
Αν πχ οι βιομήχανοι θέλουν να ορίσουν κατώτατο μισθό τα 700 ευρώ, μια χαρά μπορούν να το κάνουν και να το υπογράψουν με τη ΓΣΕΕ. Θα δεσμεύονται τα μέλη του ΣΕΒ, οι υπόλοιποι θα πηγαίνουν με το νόμο, τόσο απλό είναι. -
Θέλω να γράψω ένα cover letter για job application.
Έχουμε κανένα καλό δείγμα? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ανοίγουν σιγά σιγα οι αιτήσεις για βοουτσερ... Οσοι πιστοίΓια τι;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Θέλω να γράψω ένα cover letter για job application.
Έχουμε κανένα καλό δείγμα?Ποτέ μέσω δείγματος. Στειλε μου τη θεση αν θες.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
μερικές εκφράσεις θα θέλει να πάρει από το δείγμα, όλο το άλλο θα είναι προσαρμοσμένο στην περίπτωση
-
Προφανώς και θα το φτιάξω για την περίπτωση.
Απλά να πάρω μια ιδέα στο πως θα είναι το όλο στήσιμο ψάχνω. -
Απλά να πάρω μια ιδέα στο πως θα είναι το όλο στήσιμο ψάχνω.Σε γενικες γραμμες γραφεις οτι δεν εξαγεται ευκολα απο το βιογραφικο και σε κανει γαμηστερο για τη θεση.
Δεν εχει νοημα πχ να γραψεις (τυχαιο παραδειγμα) οτι 'σπουδασα Αργυροχρυσοχοία' αυτο το βλεπουν στο βιογρφικο, αλλα θα ητν χρησιμο να γραψεις ποσο κάβλα και ταλεντο ειχες για την τεχνη αυτη γιατι πηρες βραβεια και ποσο θεωρεις οτι μπορεις να προσφερεις με αυτα στο μαγαζι. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Απλά να πάρω μια ιδέα στο πως θα είναι το όλο στήσιμο ψάχνω.Σε γενικες γραμμες γραφεις οτι δεν εξαγεται ευκολα απο το βιογραφικο και σε κανει γαμηστερο για τη θεση.
Δεν εχει νοημα πχ να γραψεις (τυχαιο παραδειγμα) οτι 'σπουδασα Αργυροχρυσοχοία' αυτο το βλεπουν στο βιογρφικο, αλλα θα ητν χρησιμο να γραψεις ποσο κάβλα και ταλεντο ειχες για την τεχνη αυτη γιατι πηρες βραβεια και ποσο θεωρεις οτι μπορεις να προσφερεις με αυτα στο μαγαζι.Το cover letter και η ουσία του είναι πως θα εξηγήσεις γιατί είσαι γαμάτος για τη συγκεκριμένη θέση που κάνεις apply και πως η εμπειρία σου ή/και οι σπουδές σου συμβάλουν σε αυτό.
Όχι γιατί ήσουν γαμάτος 5 χρόνια πριν και τι έκανες τότε.
-
Απλά να πάρω μια ιδέα στο πως θα είναι το όλο στήσιμο ψάχνω.Αν η θέση δεν έχει αυστηρά γραμμένη αγγελία (π.χ. γραμμένη σε β' πρόσωπο, fun, κλπ.) μπορείς να γράψεις και εσύ πιο 'απελευθερωμένο' cover letter. Αν θες ιδέες, στείλε μου.
Όπως και να έχει, όχι μακροσκελή γράμματα και προσπάθησε να είναι ΚΑΙ μέσα στο κύριο σώμα του e-mail ώστε να μην χρειάζεται έξτρα δουλειά για να το διαβάσει ο υπεύθυνος. Ψιλογελοίο αυτό που γράφω, αλλά συμβαίνει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν εχει νοημα πχ να γραψεις (τυχαιο παραδειγμα) οτι 'σπουδασα Αργυροχρυσοχοία' αυτο το βλεπουν στο βιογρφικο, αλλα θα ητν χρησιμο να γραψεις ποσο κάβλα και ταλεντο ειχες για την τεχνη αυτη γιατι πηρες βραβεια και ποσο θεωρεις οτι μπορεις να προσφερεις με αυτα στο μαγαζι.Το cover letter και η ουσία του είναι πως θα εξηγήσεις γιατί είσαι γαμάτος για τη συγκεκριμένη θέση που κάνεις apply και πως η εμπειρία σου ή/και οι σπουδές σου συμβάλουν σε αυτό.
Όχι γιατί ήσουν γαμάτος 5 χρόνια πριν και τι έκανες τότε.
εγω ο ερημος αυτο δε λεω?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....