-
Με είχε πάρει μερικές μέρες πριν το ΙΤ τους και κάναμε δοκιμές για το connection.
Τα Jabra τα φοράω κάθε μέρα σε Tele conferences στην δουλειά έτσι και αλλιώς και έχουν αποδείξει την αξία τους.Αυτό που δε χωνεύω ρε παιδιά στις συνεντεύξεις είναι οι του HR...Είναι τόσο προβλέψιμες οι ερωτήσεις τους που μου σπάνε τα νεύρα... Δεν ξέρω, ίσως για καμία graduate θέση να έχουν νόημα, για όλα τα άλλα παναθεμα και αν προσφέρουν κάτι
-
Ο HRαρας βλέπει σε ένα μήνα, όσους υποψήφιους βλέπει ένας manager (στο finance πχ) σε μια ζωή. Αυτό από μόνο του καθιστά την άποψή του αρκετά σημαντική στη διαδικασία της επιλογής έστω κι αν οι ερωτήσεις που κάνει είναι προβλέψιμες. Πίστεψε με ακούμε όργια ακόμα και σε αυτές τις προβλέψιμες ερωτήσεις μιας δομημένης συνέντευξης.
-
To ότι η πλειονόητητα των HR είναι ΓΤΠ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε σοβαρές εταιρίες που επενδύουν σε αυτόν τον τομέα, ένας HR μπορεί να διαβάσει πολλά απο έναν υποψήφιο.
Αν κάποια στιγμή δώσεις συνέντευξη σε τέτοια εταιρία, θα το αντιληφθείς
Φίλος που πήγε πρόσφατα ως senior electrical στη Shell μου περιέγραφε με τρόμο τις συνεντεύξεις που έδωσε, στις οποίες μέχρι και ψυχολόγος ήταν παρών, ο οποίος ανέλυε το βίντεο της συνέντευξης
-
Το οτι καποιος δεν ειναι ετοιμος για τις ερωτησεις προκατ ή μπορει να μην εχει μεγαλη ικανοτητα επικοινωνιας,δεν σημαινει απαραιητα οτι ειναι ανεπαρκής για εργασία.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το οτι καποιος δεν ειναι ετοιμος για τις ερωτησεις προκατ ή μπορει να μην εχει μεγαλη ικανοτητα επικοινωνιας,δεν σημαινει απαραιητα οτι ειναι ανεπαρκής για εργασία.Αν η θέση προϋποθέτει επικοινωνία και συνεργασία, τότε αυτό ακριβώς σημαίνει. Το HR είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι κάθε σοβαρής εταιρείας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το οτι καποιος δεν ειναι ετοιμος για τις ερωτησεις προκατ ή μπορει να μην εχει μεγαλη ικανοτητα επικοινωνιας,δεν σημαινει απαραιητα οτι ειναι ανεπαρκής για εργασία.Από την άλλη αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτές τις προκάτ ερωτήσεις, που είναι τόσο γνωστές ρε παιδάκι μου, μάλλον δείχνει ανεπαρκή προετοιμασία για την συνέντευξη της δουλειάς των ονείρων σου και επίσης πως δεν είσαι και τόσο ξύπνιος όσο νομίζεις. Και όπως είπε ο Realzeus σε μια μεγάλη εταιρεία το HR είναι απαραίτητο κομμάτι για να δουλεύει σωστά αυτός ο οργανισμός
Υ.Γ. Μια κλασσική προκάτ ερώτηση είναι γιατί θέλετε να δουλέψετε για εμάς. Αν δεν το έχεις σκεφτεί ήδη κάτι δεν πάει καλά. -
^γιατί κάθε δουλειά που θα περάσεις συνέντευξη είναι δουλειά των ονείρων σου κλπ κλπ
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ο HRαρας βλέπει σε ένα μήνα, όσους υποψήφιους βλέπει ένας manager (στο finance πχ) σε μια ζωή. Αυτό από μόνο του καθιστά την άποψή του αρκετά σημαντική στη διαδικασία της επιλογής έστω κι αν οι ερωτήσεις που κάνει είναι προβλέψιμες. Πίστεψε με ακούμε όργια ακόμα και σε αυτές τις προβλέψιμες ερωτήσεις μιας δομημένης συνέντευξης.Οι hrαραδες έχουν πλάκα όταν προσπαθούν να σε στριμώξουν και να σε ερεθίσουν, πράγμα όχι και ιδιαίτερα δύσκολο βέβαια (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση).
Πάντα είχα πρόβλημα να παίξω αυτό το θέατρο, μου φαίνεται διαδικασία καθυστέρησης, από την άλλη μόνο έτσι μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται ο κάθε υποψήφιος μιας και δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ταλέντο να 'διαβάζουν' άλλους ανθρώπους και πρέπει να περάσουν αυτή τη διαδικασία
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Οι hrαραδες έχουν πλάκα όταν προσπαθούν να σε στριμώξουν και να σε ερεθίσουν, πράγμα όχι και ιδιαίτερα δύσκολο βέβαια (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση).
να παίρνετε και καπότες πρίν οταν πάτε για συνέντευξη
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
^γιατί κάθε δουλειά που θα περάσεις συνέντευξη είναι δουλειά των ονείρων σου κλπ κλπ^Λάθος απάντηση
-
Άλλος κόουτς απο δώ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Άλλος κόουτς απο δώ -
Stefan,
Όταν σου έχει το job offering αναλυτικά τη δουλειά, τις συνθήκες εργασίας, τις απολαβές με 6 figure package, τα benefits αναλυτικά , και πρέπει να το παίξεις ενδιαφερόμενους για την εταιρία/τον οργανισμό ενώ πας για τα $$ (σε professional level μη κρυβόμαστε) δεν είναι ένα ανούσιο παιχνίδι το ρωτά απάντησε;
Αλήθεια, αν σου απαντούσε στην ψύχρα σε τέτοιο setup κάποιος έρχομαι για τα $$ θα το έπαιρνες θετικά ή αρνητικά;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Αλήθεια, αν σου απαντούσε στην ψύχρα σε τέτοιο setup κάποιος έρχομαι για τα $$ θα το έπαιρνες θετικά ή αρνητικά;
η πλειοψηφια πιστευω θα το εκλαμβανε αρνητικα.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Stefan,Όταν σου έχει το job offering αναλυτικά τη δουλειά, τις συνθήκες εργασίας, τις απολαβές με 6 figure package, τα benefits αναλυτικά , και πρέπει να το παίξεις ενδιαφερόμενους για την εταιρία/τον οργανισμό ενώ πας για τα $$ (σε professional level μη κρυβόμαστε) δεν είναι ένα ανούσιο παιχνίδι το ρωτά απάντησε;
Αν η δουλεια εχει να κανει με πωλησεις τοτε μπορεις* να το αναφερεις, οι τυποι που κυνηγανε τα λεφτα θα σου φερουν για να παρουν και αυτοι το μεριδιο τους και θα το κυνηγησουν με λυσσα. Σε αλλες περιπτωσεις δειχνει ελλειψη commiment. Γιατι να παρω ενα projectmanager που παει για τα λαφτα, για να με αφησει στη μεση αν βρει δυο δραχμες παραπνω?
*Οσο μπορεις να αναφερεις σε μια γκομενα που μολις γνωρισες 'θελω να γαμησω'. Πιανει σε συγκεκριμενη κατηγορια, ολες οι αλλες θελουν το 'γαμο', 'σοβαρη σχεση' κλπ και ας ξερουν ολοι οτι πας για να πηδηξεις.
-
Και εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να το πεις, οπότε μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι που ο ένας ρωτάει για να ακούσει αυτά που θέλει και ο άλλος απαντάει αντίστοιχα, και το γνωρίζουν και οι δύο.
Γι'αυτό το θεωρώ βαρετό και ανούσιο
Όλα τα υπόλοιπα μέρη της συνέντευξης αντίθετα έχουν challenge (συνήθως) -
Βασικά παίζει ρόλο και το που θα πέσεις.
Μου έχουν περιγράψει τραγικά καραγκιοζηλίκια από υπεύθυνο προσωπικού που κάνει ο ίδιος τη συνέντευξη και ο υποψήφιος να προσπαθεί να μην τον πιάσει σπαστικό γέλιο.
Εκεί χαίρεσαι που σου δείχουν εξ' αρχής ότι πρόκειται για καραγκιόζηδες και δεν θα μπλέξεις μαζί τους.BTW η εταιρεία στην οποία αναφέρομαι με πήρε τηλέφωνο για συνέντευξη σε περίοδο που έψαχνα και μου πρότειναν την επόμενη μέρα.
Τους είπα ότι δεν μπορώ γιατί έχω συνέντευξη ολοήμερη (με τεστ κλπ) σε άλλη εταιρεία.
Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής σε τέτοια απλά θέματα και να μην πουλάς τίποτα καραγκιοζηλίκια ότι πέθανε η θεία, έχω ένα μνημόσυνο κλπ.Οι γελοίοι μου είπαν 'Λυπούμαστε κύριε EDDIE αν δεν μπορείτε να έρθετε αύριο, τότε το αφήνουμε'...
Αν είσαι ειλικρινής και σαφής (Θέλω να δουλέψω σε σένα παρότι είσαι μικρό μαγαζί γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ψάχνω δουλειά. Πιστεύω ότι αν με πάρεις θα υπάρχουν αυτά τα οφέλη για σένα και αυτά τα οφέλη για μένα --> everybody wins*) μπορείς να προσπεράσεις όποια 'παγίδα' πάει να σου πετάξει κάποιος.
Αν αμολήσεις καμιά κοτσάνα (το όνειρο μου ήταν να δουλέψω εδώ), μπορεί να σε στριμώξουν για πλάκα.
*το λεω γιατί όταν έψαχνα για δουλειά και πήγαινα σε όχι και τόσο μεγάλες εταιρείες ήταν στάνταρ ερώτηση το αν μου έκανε πρόταση ο leader της κατηγορίας, ο #2 και αυτός πού θα πήγαινα να δουλέψω.
Αποφεύγεις εννοείται να μιλήσεις για τους μεγάλους (να πεις κάτι κακό δηλαδή --> ξεφτυλίκι) και λες ότι και σε μικρές εταιρείες μπορείς να εξελιχθείς καλύτερα επαγγελματικά. -
Έγω πάντα και λέω και θέλω να ακούω ότι πιο ειλικρινές. Ξέρω ότι αυτός που δουλεύει ήδη, αμείβευεται κανονικά και μου ρχεται για συνέντευξη, το κάνει κατά 80% για τa φράγκα και ύστερα για όλα τ' άλλα. Τώρα αν μου πει ότι έρχεται γιατί είμαστε πρωτοπόροι και θα εκτοξευτούμε και και και είναι πίπες. Ίσα ίσα που όποιος μου ξηγηθεί έτσι ανοίγω κι εγώ πιο εύκολα τα χαρτιά μου ως αναφορά τα οικονομικά και ξεφουρνίζω ένα ποσό που είναι take it or leave it. Και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και δεν τρώει ο ένας το χρόνο του αλλουνού.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
.....
BTW η εταιρεία στην οποία αναφέρομαι με πήρε τηλέφωνο για συνέντευξη σε περίοδο που έψαχνα και μου πρότειναν την επόμενη μέρα.
Τους είπα ότι δεν μπορώ γιατί έχω συνέντευξη ολοήμερη (με τεστ κλπ) σε άλλη εταιρεία.
Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής σε τέτοια απλά θέματα και να μην πουλάς τίποτα καραγκιοζηλίκια ότι πέθανε η θεία, έχω ένα μνημόσυνο κλπ.Οι γελοίοι μου είπαν 'Λυπούμαστε κύριε EDDIE αν δεν μπορείτε να έρθετε αύριο, τότε το αφήνουμε'...
Μπας και ηταν η κλασικη περιπτωση συγγενους με καλη θεση στην εταιρια?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μια κλασσική προκάτ ερώτηση είναι γιατί θέλετε να δουλέψετε για εμάς. Αν δεν το έχεις σκεφτεί ήδη κάτι δεν πάει καλά.Και οταν εγω ως ερωτομενος σου εκθεσω το μεγαλειο και τον θαυμασμο μου για την εταιρεια,το οραμα κτλ εσυ σημειωνεις στο μπλοκακι : Εντάξει μας κανει
Ενω αν σου πω οτι μεγαλε χρειαζομαι να δουλεψω γιατι η ευρωδεντριά που ειχαμε
στο σπίτι μαράθηκε και ο κηπουρος λεει οτι δεν σωζεται με τιποτα, σημειωνεις στο μπλοκακι:
Χωρίς όραμα
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....