-
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.
Απλα ο g47 εχοντας το προνομιο να δουλευει, εχει την 'πολυτελεια' της υπομονης και να περιμενει στην γωνια μεχρι να του προκυψει κατι που θα τον εκανε να γυρισει πισω. Απ αυτην την αποψη λεω οτι παντα προκυπτουν ευκαιριες και μπορει να εχει τα ματια του ανοιχτα.
Παιζει να ασπρισουν τα μαλλια του βεβαια και να ειναι ακομα στην γωνια αλλα who knows.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.Απλα ο g47 εχοντας το προνομιο να δουλευει, εχει την 'πολυτελεια' της υπομονης και να περιμενει στην γωνια μεχρι να του προκυψει κατι που θα τον εκανε να γυρισει πισω. Απ αυτην την αποψη λεω οτι παντα προκυπτουν ευκαιριες και μπορει να εχει τα ματια του ανοιχτα.
Παιζει να ασπρισουν τα μαλλια του βεβαια και να ειναι ακομα στην γωνια αλλα who knows.
Δεν ειναι ροδινα σε καμια περιπτωση.
Χτιζω τη καριερα μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα τη σκληρη πλευρα των ξενων φαινεται δε τη πολυσηκωνω.
Θα δουμε. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.
Απλα ο g47 εχοντας το προνομιο να δουλευει, εχει την 'πολυτελεια' της υπομονης και να περιμενει στην γωνια μεχρι να του προκυψει κατι που θα τον εκανε να γυρισει πισω. Απ αυτην την αποψη λεω οτι παντα προκυπτουν ευκαιριες και μπορει να εχει τα ματια του ανοιχτα.
Χτιζω τη καριερα μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα τη σκληρη πλευρα των ξενων φαινεται δε τη πολυσηκωνω.
Θα δουμε.Κατσε εκει ανθρωπε μου γιατι το ψωμι της ξενιτιας ειναι πκρο μεν, δεν εχεις δει τη σκληρη πλευρα των δικων μας, δε.
True story, χτες ημουν με ζευγαρι φιλων -αρχιτεκτονες- και τους ειπα 'παιδια, ενας στο φορουμ γραφει οτι ειναι γεωτεχνικος και εργαζεται Αγγλια και ρωταει πως ειναι τα πραγματα να ερθει εδω...' και εκει με διεκοψαν με τα γελια τους. -
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.Εννοείται! Αν κάποιος ψάχνει για παράδεισο, ας πάει σε καμιά εκκλησία. Δύσκολα είναι και πολύ μάλιστα. Το θέμα είναι ότι εδώ είναι αβίωτα..
-
http://www.contra.gr/Soccer/World/World ... 03430.html
-
Ποστ με ουσία
-
Αυτός τουλάχιστον είναι Γάλλος υπήκοος και το θέμα του μαθεύτηκε.
Επειδή έχω εργαστεί παλαιότερα στην περιοχή γνωρίζω ότι στην ίδια ή παρόμοια θέση βρίσκονται χιλιάδες ανώνυμοι ανειδίκευτοι εργάτες από κοντινές χώρες που κατέληξαν εκεί να δουλεύουν με ελάχιστα δικαιώματα.Δυστυχώς το καθεστώς του σπόνσορα για τους εργαζόμενους που ακολουθείτε σε εκείνες τις χώρες είναι ότι χειρότερο για κάποιον που αποφασίσει να φύγει προτού λήξει το συμβόλαιο του.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Θα δουμε.Κατσε εκει ανθρωπε μου γιατι το ψωμι της ξενιτιας ειναι πκρο μεν, δεν εχεις δει τη σκληρη πλευρα των δικων μας, δε.
True story, χτες ημουν με ζευγαρι φιλων -αρχιτεκτονες- και τους ειπα 'παιδια, ενας στο φορουμ γραφει οτι ειναι γεωτεχνικος και εργαζεται Αγγλια και ρωταει πως ειναι τα πραγματα να ερθει εδω...' και εκει με διεκοψαν με τα γελια τους.Το θεμα ειναι οτι στο εξωτερικο εκτος και αν εισαι στην τρελη πολυεθνικη η κανεις κατι δικο σου, οσο μεγαλωνεις τοσο καταλαβαινεις οτι τα πανω πανω σκαλια στη σκαλα της εξελιξης ειναι για 'natives'...
Οπως σωστα ειπατε και πανω, δεν ειναι ολα ροδινα εξω. Φυσικα για ξεκινημα οι διαφορες ειναι τεραστιες (υπερ του εξωτερικου)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επειδή έχω εργαστεί παλαιότερα στην περιοχή γνωρίζω ότι στην ίδια ή παρόμοια θέση βρίσκονται χιλιάδες ανώνυμοι ανειδίκευτοι εργάτες από κοντινές χώρες που κατέληξαν εκεί να δουλεύουν με ελάχιστα δικαιώματα.Δυστυχώς το καθεστώς του σπόνσορα για τους εργαζόμενους που ακολουθείτε σε εκείνες τις χώρες είναι ότι χειρότερο για κάποιον που αποφασίσει να φύγει προτού λήξει το συμβόλαιο του.
Οι ανειδικευτοι ειναι αλλο βιολι ΠΟΛΥ χειροτερο
http://www.contra.gr/Soccer/World/World ... 07990.htmlΣε οτι αφορα τον Γαλλο,το συμβολαιο του προφανως εχει ληξει,αλλα δεν μπορει να φυγει γιατι ο εργοδοτης κραταει το διαβατηριο του για οσο γουσταρει.Ξερω και περιπτωση Ελληνα μηχανικου που ειχε παρομοιο προβλημα με ελληνικη κατασκευαστικη εταιρεια που τον κρατουσε εκει γιατι διαφωνουσαν στο τελικο ποσο αμοιβης.
-
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.Απλα ο g47 εχοντας το προνομιο να δουλευει, εχει την 'πολυτελεια' της υπομονης και να περιμενει στην γωνια μεχρι να του προκυψει κατι που θα τον εκανε να γυρισει πισω. Απ αυτην την αποψη λεω οτι παντα προκυπτουν ευκαιριες και μπορει να εχει τα ματια του ανοιχτα.
Εγώ ακόμα προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ ακόμα προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει...
Να σου πω εγω μερικους λογους για να γυρισει καποιος... Εγω που ειμαι εξω τωρα που μιλαμε και τους σκεφτομαι συνεχεια. (Σε σειρα σημαντικοτητας)
- Μειωμενη εξελιξη σε σχεση με τους ντοπιους
- Γλωσσα (Ακομα και αγγλια ποτε δε θα εισαι το ιδιο με εναν αγγλο)
- Ρατσισμος
- Οικογενεια
- Φιλοι
- Καιρος
- Σουβλακι
Οκ καπου μετα το 5 αρχισα να τρολλαρω λιγο αλλα ακομα και ο καιρος εχει τη βαση του ας ειναι λιγο κοινοτυπο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.contra.gr/Soccer/World/World ... 07990.htmlΣε οτι αφορα τον Γαλλο,το συμβολαιο του προφανως εχει ληξει,αλλα δεν μπορει να φυγει γιατι ο εργοδοτης κραταει το διαβατηριο του για οσο γουσταρει.Ξερω και περιπτωση Ελληνα μηχανικου που ειχε παρομοιο προβλημα με ελληνικη κατασκευαστικη εταιρεια που τον κρατουσε εκει γιατι διαφωνουσαν στο τελικο ποσο αμοιβης.
Δεν μπορεί να μπει στη Γαλλική πρεσβεία και να τον βγάλουν οι δικοί του έξω;
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Να σου πω εγω μερικους λογους για να γυρισει καποιος... Εγω που ειμαι εξω τωρα που μιλαμε και τους σκεφτομαι συνεχεια. (Σε σειρα σημαντικοτητας)- Μειωμενη εξελιξη σε σχεση με τους ντοπιους
- Ρατσισμος
- Οικογενεια
- Φιλοι
- Καιρος
- Σουβλακι
Οκ καπου μετα το 5 αρχισα να τρολλαρω λιγο αλλα ακομα και ο καιρος εχει τη βαση του ας ειναι λιγο κοινοτυπο
- Μειωμένη εξέλιξη μπορεί να έχεις. Στην Ελλάδα όμως δεν θα έχεις καμία εξέλιξη! Δεν θα έχεις καν δουλειά...
- Αν δεν είσαι άνιωθος σαν τον Σημίτης μια χαρά μαθαίνεται η γλώσσα, σε επίπεδο που δεν ξεχωρίζεις. Practice makes perfect.
- Ισχύει αλλά εξαρτάται και από το πόσο θα ενσωματωθείς. Αν το παίζεις Ελληναράς φυσικά και θα υφίστασαι ρατσισμό.
- Δεκτό αν και οικογένεια από ένα σημείο και μετά είναι αυτή που δημιουργείς ο ίδιος και όχι αυτή που σε γέννησε. Φυσικά δεν νοείται να είσαι μακριά από γυναίκα και παιδί.
- Φίλους κάνεις παντού.
- Μια χαρά καιρό έχει στα βόρεια, όχι σαν το δικό μας το καμίνι.
- Μουζάκα εντ γκρικ σαλαντ!
-
2-3 καμμια επαφη απλα...
Το 2 εφοσον πας σε ηλικια μετα τα 12 παντα θα ξεχωριζεις, και ειδικα αν πας σε χωρα με γλωσσα που δε διδαχτηκες πριν (π.χ. αγγλικα γαλλικα γερμανικα οι συνηθεστερες).
Το 3 καμμια σχεση, ασε τους Ελληναραδες κτλ, πιο σκουροχρωμος θα εισαι παντα οσο και να το παιζεις ενσωματωμενος. Και προφορα παντα θα εχεις. Εγω προσωπικα με τα αυτια μου εχω ακουσει σε meeting απο τον manager οτι ο αλλος ειναι βλακας επειδη ειναι Ασιατης, και ο τυπος εχει ερθει Σουηδια 7 ετων τι μου λες τωρα... Και μετα σκεφτεσαι τι θα λεν για σενα. Αυτα τα ωραια που ακουμε και στην Ελλαδα σχολιακια πχ στο Τρολευ για τους ξενους αλλα δε σε αγγιζουν τοσο γιατι εισαι στη πατριδα σου οποτε δε σε αφορουν, εδω ειναι ικανα να μου χαλασουν ολη τη μερα.Για το 4, οι παιδικοι φιλοι ειναι αλλιως. Εδω δε κανεις φιλους, κανεις γνωστους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να σου πω εγω μερικους λογους για να γυρισει καποιος... Εγω που ειμαι εξω τωρα που μιλαμε και τους σκεφτομαι συνεχεια. (Σε σειρα σημαντικοτητας)
- Μειωμενη εξελιξη σε σχεση με τους ντοπιους
- Ρατσισμος
- Οικογενεια
- Φιλοι
- Καιρος
- Σουβλακι
- Μειωμένη εξέλιξη μπορεί να έχεις. Στην Ελλάδα όμως δεν θα έχεις καμία εξέλιξη! Δεν θα έχεις καν δουλειά...
- Αν δεν είσαι άνιωθος σαν τον Σημίτης μια χαρά μαθαίνεται η γλώσσα, σε επίπεδο που δεν ξεχωρίζεις. Practice makes perfect.
- Ισχύει αλλά εξαρτάται και από το πόσο θα ενσωματωθείς. Αν το παίζεις Ελληναράς φυσικά και θα υφίστασαι ρατσισμό.
- Δεκτό αν και οικογένεια από ένα σημείο και μετά είναι αυτή που δημιουργείς ο ίδιος και όχι αυτή που σε γέννησε. Φυσικά δεν νοείται να είσαι μακριά από γυναίκα και παιδί.
- Φίλους κάνεις παντού.
- Μια χαρά καιρό έχει στα βόρεια, όχι σαν το δικό μας το καμίνι.
- Μουζάκα εντ γκρικ σαλαντ!
τα αντιστοιχα στην Ιταλια....
1.Μια χαρα εξελιξη αρκει να ξερεις σε ποιον να γινεις τσιμπουρι...
2.την γλωσσα την μαθαινεις τελεια αν εχεις κοπελα ιταλιανα...
3.κανενας ρατσισμος ,μονο πικροχολα σχολια...εξαλλου ολοι σε βλεπουν σαν δωρεαν διακοπες και προσπαθουν να σου φορτωθουν...
4.Μια χαρα κανεις οικογενεια,...
5.Για να εχεις πολλους φιλους Ιταλους πρεπει να χωνεσαι σε γκομενες και να εισαι ολιγον κουβαρδας(κανα κερασμα που και που...κανενα πιατο μακαροναδα... )...μετα ενα 32αρι nexus δεν
χωραει τα contacts
6.στην περιοχη που ειμαι λιγο ομιχλη και κρυο εχει αλλα κατα τα αλλα ζεστη...
7.φαγητα εχουν και αυτοι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αρκει να ξερεις να φας...μην σου πω και ολιγον ανωτερα..επισης να προσθεσω...
1.Ιμολα διπλα.
2.Μουτζελο διπλα
3.μαρανελα,αγκατες, διπλα
4.Venezia διπλα
5.απιστευτες γκομενες.
6.ωραιες γυναικες.
7.πανεμορφα κοριτσια.
8.μ#$%^9ς.αρα...βαλε και το καλο φαγητο την dolce vita το ντυσιμο το στυλακι και τα οχηματα...
ΥΓ.το post μου ηταν αποκλειστικα για να γελασουμε λιγο...μπορει να μην αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα...
μπορει και ναι βεβαια... -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν μπορεί να μπει στη Γαλλική πρεσβεία και να τον βγάλουν οι δικοί του έξω;
Και απο την πρεσβεια πως θα φυγει,με τηλεμεταφορεα;
-
Έχω εντελώς διαφορετική άποψη για το 2 και το 3 αλλά δέχομαι πως δεν μπορούν όλοι να ενσωματωθούν και να μάθουν την γλώσσα το ίδιο καλά.
Παιδικοί φίλοι... υπερεκτιμημένο concept.
@Pik:
-
-Αν μπορείς να βρεις μια ανθρώπινη δουλειά στην πατρίδα σου, τότε για τους περισσότερους είναι πολύ καλύτερα.
-Αν δεν μπορείς να βρεις ΚΑΜΙΑ δουλειά, τότε το εξωτερικό είναι η μόνη λύση, ειδικά στην παρούσα φάση.Από εκεί και μετά, η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα μπορεί να είναι υψηλότατη, αλλά αυτό δεν γίνεται αν είσαι άνεργος και χωρίς εισοδήματα.
ΥΓ: Δεν νομίζω πως η Ιταλία έχει καμία σχέση με το UK...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΥΓ: Δεν νομίζω πως η Ιταλία έχει καμία σχέση με το UK...Να είσαι βέβαιος για αυτό. Προσωπικά όμως προτιμώ UK γιατί στην Ιταλία δεν μπορώ να συνεννοηθώ.
-
Απλα η ιταλια ειναι αλλη φαση, ειναι ουνα φατσα ουνα ρατσα. Και δεν ξεχωριζεις ως 'ξενος' και η προφορα πολυ κοντα, και η γλωσσα αναγκαστικα μαθαινεται επειδη δεν ξερουν αυτοι αγγλικα
και γενικα ΠΟΛΥ πιο κοντα σε κουλτουρα απο το οσο εχω παει εστω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....