-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
μπορει καποιος να μου πει τον λογο γιατι μια πολυεθνικη να το κανει αυτο? Ποιος ειναι ο λογος βρε παιδι μου?
Για πολλά πράγματα δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις, λογικές που άπτονται της δικής μας λογικής, γιατί για τη δική τους λογική αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Υπάρχει η απλή λογική, η λογική μας και η λογική τους, διαλέγεις και πέρνεις.
για τα παντα υπαρχουν εξηγησεις Παναγιωτη...
-
μπορει καποιος να μου πει τον λογο γιατι μια πολυεθνικη να το κανει αυτο? Ποιος ειναι ο λογος βρε παιδι μου?
Για πολλά πράγματα δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις, λογικές που άπτονται της δικής μας λογικής, γιατί για τη δική τους λογική αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Γιατί είναι win-win, ο ένας αφιερώνει χρόνο-εργασία αυξάνοντας τις ελπίδες να προσληφθεί σε καλή εταιρεία με καλό μισθό και ο άλλος έχει την δυνατότητα να προσλάβει ότι καλύτερο κυκλοφορεί πριν καν ακόμα αποφοιτήσει. Είναι πολύ προτιμότερο για μια πολυεθνική να πάρει έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό και να τον κάνει μέρος της ομάδας-νοοτροπίας-εταιρικής κουλτούρας της και να γίνει ο αυριανός προϊστάμενος-διευθυντής παρά να πάρει κάποιον έμπειρο από άλλη εταιρεία με ότι κουσούρια θα φέρει μαζί του. Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι μεγάλες εταιρείες ανταγωνίζονται αρκετά σε αυτόν τον τομέα.
Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν, για όποιον όμως επιθυμεί να κάνει καριέρα σε (μεγαλο)εταιρικό περιβάλλον είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Δεν θέλουν και δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι white collars και καλά κάνουν. Για αυτούς όμως που το κυνηγάνε είναι ευκαιρία.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γιατί είναι win-win, ο ένας αφιερώνει χρόνο-εργασία αυξάνοντας τις ελπίδες να προσληφθεί σε καλή εταιρεία με καλό μισθό και ο άλλος έχει την δυνατότητα να προσλάβει ότι καλύτερο κυκλοφορεί πριν καν ακόμα αποφοιτήσει. Είναι πολύ προτιμότερο για μια πολυεθνική να πάρει έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό και να τον κάνει μέρος της ομάδας-νοοτροπίας-εταιρικής κουλτούρας της και να γίνει ο αυριανός προϊστάμενος-διευθυντής παρά να πάρει κάποιον έμπειρο από άλλη εταιρεία με ότι κουσούρια θα φέρει μαζί του. Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι μεγάλες εταιρείες ανταγωνίζονται αρκετά σε αυτόν τον τομέα.
και ενω θελει η πολυεθνικη να κανει ολα αυτα(σωστα τα λες παντως) το προβλημα ειναι τα 3 χιλιαρικα,h ta 1500 ευρω εαν τον πληρωσει με το βασικο για 3 μηνες?
win win ? και αμα πιασει δουλεια σε αλλη πολυεθνικη που θα πληρωνετε απο την πρωτη μερα τι ειναι? win-win-win? -
Εγω παντως στην Φορντ που πηγα για συνεντευξη για προγραμμα αποφοιτων μου μιλησαν για προγραμμα 2 ετων με λεφτα περι τις 30000 λιρες τον χρονο. Ισως η Φορντ να ειναι λιγοτερο σοβαρη εταιρεια απο αυτη του dimik η αυτη που λεει ο Νικος!
5 ωρες συνεντευξη και δεν μας ρωτησαν απολυτως τιποτα τεχνικο. Τσεκαραν το χαρακτηρα μας και το πως συμπεριφερομαστε σε διαφορες καταστασεις για να δουν προφανως αν κανουμε για το περιβαλλον τους η οχι.
-
http://www.reuters.com/article/2013/09/ ... 9I20130914
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι το τρομερό είπε δηλαδή και του λες μπράβο; Ότι μερικές εταιρείες παίρνουν μερικά νεούδια και τα βάζουν να φτιάχνουν καφέ και να μάθουν 5 πράγματα και μπορεί να μην πληρώνονται; Τρομερό, δεν το ξέραμε.Στον πολιτισμένο κόσμο βέβαια (Αγγλία πχ που έχω εμπειρία από πρώτο χέρι) ακόμα και για placement κατά την διάρκεια των σπουδών ΟΛΟΙ συμβουλεύουν τους φοιτητές να μην δεχτούν κάτι τέτοιο γιατί είναι τρελή βλακεία για όλο το σύστημα να προσφέρει κανείς τις όποιες γνώσεις του (για τις οποίες έχει πληρώσει πολλά χρήματα) δωρεάν. Γιαυτό και οι περισσότεροι (και ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν σε σοβαρές εταιρείες και αποκτούν εμπειρία που έχει πρακτική αξία) παίρνουν 12-18k λιριά p.a.
Αυτό τι σχέση έχει με την ιστορία έτσι όπως την παρουσίασες στην αρχή και γράφτηκε ό,τι γράφτηκε;
Μη τους τα λες αποτομα και τους ερθει κανας κολπος...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
Λαβε υπόψη σου, ότι δεν είναι Λονδίνο εδώ.
Α.Αυτό πού κολλάει τώρα; Ακριβώς επειδή αηδιάζω με τις στρεβλώσεις τις Ελλάδας και θέλω την χώρα μου να είναι σωστή, απαιτώ να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύουμε τα εργασιακά.
Η κρίση δεν είναι επιχείρημα για να πηδήξουμε τα εργασιακά, το περιβάλλουν, την υγειά κλπ. Όποιος δε υποστηρίζει κάτι τέτοιο, είναι απίστευτα κοντόφθαλμος (το λιγότερο).
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι
+1
Και πολύ καλά λες, να το κλείσουμε.Σωστά, επειδή το κάνει είναι και σωστό και πρέπει να της πούμε μπράβο κιόλας. Επίσης, ας καταργήσουμε την ασφάλεια υγείας, την σύνταξη κλπ γιατί πολλοί πρόγονοί μας δεν είχαν τέτοιες παροχές.
2013
drdino,
εργαζεσαι στο Λονδινο, σπουδαζεις, και τα δυο? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ε αφού έκανε καλα λοιπόν, ας κάτσει τωρα έξω απο έναν απο τους μεγαλύτερους διαφημιστικούς ομίλους παγκοσμίως να βάλει μυαλό. Αλλα οι φωτο απο τα νησιά το καλοκαιράκι, ΦΟΥΛ!Για το τελευταίο που λες...πολυ θα γούσταρα πάντως να σου έλεγαν οι υπάλληλοι σου...βγάλτα πέρα μόνος σου με τις μαλακιες που μας λες.
Αθάνατε ελληναρα εργοδότη με το μαστίγιο στο χέρι
M'αρέσει που κατηγορείς τον kacey ως 'ελληναρα εργοδότη' την ώρα που εσύ επικροτείς τακτικές ρωμαϊκής γαλέρας.
To Voyager 1 μπορεί να έχει περάσει την ηλιόπαυση, εσύ όμως είσαι ήδη σε άλλο γαλαξία...Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές αγγελίες αν προσθέσεις τα χρόνια δε βγαίνουν (με πτυχίο ΑΕΙ, ΜΒΑ, 5 χρόνια εμπειρίας σε θέση ευθύνης και μέχρι 29χρονων _με voucher _) τα νούμερα.
- εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
Δηλαδή στα 4 τρίμηνα το 1 δώρο; Δεν είναι κι άσχημα. Ας έψαχναν όμως και για καλύτερες προσφορές, πχ τροφή και σταύλο, παρντόν, στέγη, άνευ άλλης υποχρέωσης.
Μη σου πώ και να τους πληρώνει κι όλας
Εγώ θα τους έγραφα και το σπίτι μου για να δουλέψω εκεί ΤΖΑΜΠΑΕντωμεταξυ, αν καποιος επρεπε να τους πατε γαμηθειτε ρε κλαμπανοι που θα δουλεψω και τσαμπα ειναι η χλιδανεργη ( λολ), φαντασου να πεφτανε σε κανα απελπισμενο που πολεμαει να ορθοποδισει.
Αυτό είναι το σοβαρότερο ίσως θέμα, και τα ξεφτέρια μας αδυνατούν να το καταλάβουν. Η κοπέλα που δεν κάθεται να της τον φορέσουν βαφτίζεται 'χλιδάνεργη' . Οι μαλάκες που δουλεύουν τζάμπα μήπως είναι 'χλιδεργαζόμενοι';
Μερικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα από τους New York Times σχετικά:
The Unpaid Intern, Legal or Not
Jobs Few, Grads Flock to Unpaid Internships
και η πρόσφατη απόφαση της προαναφερθείσας δίκης:
Unpaid Interns: Silent No More(βασικά θυμόμουν το πρώτο, τα άλλα τα βρήκα ψάχνοντας το αρχικό)
Τώρα με ποια λογική αρνείται κάποιος τέτοια ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβω, εκτός αν η καβάντζα του μπαμπά είναι αρκετά μεγάλη ή ψάχνω χλιδάτο γαμπρό που θα με ζει για να μην εργαστώ ποτέ σε περίπτωση κοπέλας.
Σε κάθε περίπτωση αν σκοπεύεις να απεξαρτηθείς από τον γονικό κουμπαρά και να δημιουργήσεις κάτι στην ζωή σου ειδικά σε αυτή την εποχή αρπάζεις κάθε ευκαιρία ανεξαρτήτως θυσίας, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και η ιδεολογία δεν σε ταΐζει.
(...)
Εδώ υπάρχει το σύστημα ότι οι πρώτοι 6 μήνες στην δουλειά είναι δοκιμαστικοί και μπορείς να απολυθείς χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση όπως και μπορείς να παίρνεις χαμηλότερο μισθό, όχι χαμηλότερο του ελάχιστου θεσπισμένου νομοθετικά όμως. Εκμετάλλευση κάργα ε?Το δεύτερο που γράφεις (περί probation), είναι όχι απλώς άσχετο αλλά ουσιαστικά αδυνατίζει το υποτιθέμενο επιχείρημα υπέρ της τύποις 'άμισθης μαθητείας', αφού δείχνει ακριβώς ότι δεν είναι μεγάλο ρίσκο/κόστος να προσλάβεις κάποιον και να τον διώξεις αν δεις σύντομα ότι δεν τραβάει. Το τζάμπα 3μηνο δεν είναι δοκιμή, είναι taking the piss.
Mε όλο το σεβασμό που σου έχω (γιατί εκτιμώ αυτά που συνήθως γράφεις), σε αυτό το θέμα οι απόψεις σου είναι απαράδεκτες.-
Κακώς κατ'εμέ δούλεψες τζάμπα. Αν ήθελες να γεμίσεις το βιογραφικό σου τότε ας πήγαινες να καθαρίζεις παραλίες με τον ΣΚΑΪ ή να κάνεις έρανο για τη WWF ή να ξεσκατίζεις αρκουδάκια με τον Μπουτάρη ή να ταΐζεις άστεγους με την Εκκλησία.
Πώς στο διάολο θα ανεξαρτητοποιηθείς όπως λές, όταν εργάζεσαι χωρίς να αμοίβεσαι, συνεπώς συνεχίζεις να επιβαρύνεις γονείς κλπ; Πραγματικά με τρομάζει το ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε το πόσο επιζήμια είναι η στάση σας. Δεν μιλάμε θεωρητικά για εργατικό δίκαιο κλπ. Ζητάτε από κάποιον να επενδύσει χρόνο/χρήμα/εργασία, να γίνει εθελοντής σε κερδοσκοπική εταιρία προκειμένου να πάρει τι; Σε 3 μήνες να έχει την πιθανότητα να πάρει τη πρόσληψη που θα έπρεπε να έχει εξαρχής;
Η συνέχεια λίγο πιο κάτω, μετά την επόμενη παράθεση σου.
και τωρα που το θυμηθηκα:
Για οσους γκρινιαζουν για το 3μηνο, υπενθυμιζω οτι ακομα και στις παλιες καλες εποχες, οσοι εκαναν 8μηνα στο δημοσιο συμβασεις ή κανανε σεμιναρια επιδοτουμενα και αλλα τετοια, τα λεφτα τους τα επαιρναν ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ το τελος της συμβασης, γιατι 'αργουσαν οι διαδικασιες', 'δεν ειχε υπογραψει ο υπουργος', 'δεν ειχε χρηματα στο ΚΑΔ' και αλλα χαρωπα.Αυτοι πως ζουσαν ολο τον καιρο της συμβασης και κανα 3μηνο μετα = 10 μηνες κι πανω που τα επαιρναν μαζεμενα?
Αλλα εκει ηταν δημοσιο θα μου πειτε...
Αλλη αισθηση,το 3μηνο σε πολυεθνικη μας πειραζει.Τη διαφορά ανάμεσα στο 'αργώ να πληρωθώ αλλά θα πληρωθώ στα σίγουρα' και στο 'δεν θα πληρωθώ καθόλου, στα σίγουρα' την αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι... Ελπίζω...
Παμε να δουμε την διαφορετικη οπτικη.
Σα να ανοιγεις επιχειρηση. Στην αρχη 'βαζεις' λεφτα, ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φτου κακα μακρια απο εμας ) επενδυεις, και αναμενεις κερδη. Στην περιπτωση μας, το 'βιωσιμο' της επιχειρησης θα φανει απο τον 3ο μηνα, σε ποια επιχειρηση μπορει να γινει αυτο?
(...)
Ποιος ειναι εξυπνοτερος, εσεις κρινετε. Αυτος που ΚΥΝΗΓΑΕΙ τα 1200 το μηνα για πρωτο χρονο, και 1600 μετα, ή αυτος που δεν παει γιατι 'δεν δουλευω αμισθι' και αλλες φούντες.H παρομοίωση σου είναι εντελώς άκυρη με το καλημέρα. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, με διαφορετικό ρίσκο και διαφορετικά πιθανά κέρδη. Ο επιχειρηματίας βάζει το κεφάλαιο του (και αν είναι ατομική επιχείρηση, και το κεφάλι του) κι αν του κάτσει, βγάζει τρελά κέρδη. Ο εργαζόμενος βάζει μόνο το χρόνο και τη προσπάθεια του και πέρνει το μισθό του. Αν η επιχείρηση τα πάει πολύ καλά, δεν νομίζω ο επιχειρηματίας να μοιράσει τα κέρδη ισομερώς ως μέρισμα σε όλους τους υπαλλήλους, έτσι; Το πολύ πολύ να πάρουν ένα μπόνους.
Η μόνη περίπτωση που συνδυάζεται κάτι τέτοιο που λες είναι σε κάτι φάσεις start-ups που μπορεί να σου πούνε 'δεν έχουμε να σε πληρώσουμε όσα δίνει η Oracle, IBM, Microsoft κλπ, οπότε πάρε ένα βασικό πακέτο μισθού και μετοχές'. Σε αυτή τη περίπτωση είσαι εργαζόμενος και συνέταιρος ταυτόχρονα. Μπορεί να πιάσεις την καλή αν η εταιρία βγει Google ή αν πέσει έξω να μείνεις με το μισθό που τουλάχιστον παίρνεις.Ναι ε? αυτό το elementary να πας να το πεις σε καμιά οικογένεια με άνεργο τον ένα γονιό, με κουτσουρεμένο μισθό στον άλλο που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να επιβιώσουν.
Πήγαινε πες τους ξέρετε πρέπει να ταΐζετε τον κανακάρη σας για 5-10 χρόνια ακόμα γιατί αν εργασθεί αμισθί για 3 μήνες και προσληφθεί μετά κανονικά γαμάει την αγορά, γίνεται σκλάβος...και και και
(..)
edit: στο όλο σενάριο εννοείται ότι έχουμε σαν δεδομένο ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην πρόσληψη λόγω είτε ονόματος, είτε συμβολαίου, είτε είτε.....Η συνέχεια εδώ.
'Έχουμε σαν δεδομένο ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην πρόσληψη'...
Σοβαρά; Δεδομένο κιόλας;Ξέρεις τι είναι πιθανότερο; Η (εκάστοτε) εταιρία, αφού έχει γλυκαθεί από τη προσφορά τζάμπα εργασίας, μετά το τρίμηνο της λέει 'Ευχαριστούμε, γειά σας', τη σουτάρει και επιλέγει το επόμενο κορόιδο από τη δεξαμενή υποψήφιων θυμάτων, για το επόμενο τρίμηνο. Λόγω κρίσης υπάρχει άλλωστε υπέρπροσφορά. Δείτε ξανά το βιντεάκι που έβαλα πιο πάνω, δεν είναι πρώτη φορά που έχει μπει στο φόρουμ. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά αυτό ακριβώς κάνετε (και προτρέπετε τους άλλους να κάνουν). Μειοδοτείτε ουσιαστικά, υποβαθμίζοντας την αγορά εργασίας. Μακροπρόθεσμα όλοι -όλοι, ακόμα και εσείς- χάνουμε. Βραχυπρόθεσμα, στην καλύτερη περίπτωση απλά θα πάρετε αυτό που δικαιούσασταν εξ'αρχής. Κι αυτό, ενώ κλέβετε τη δουλειά απ'όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι οι δουλειές πάνε σε αυτούς που έχουν τη πολυτέλεια να εργάζονται χωρίς αμοιβή (όσοι έχουν λυμένο το βιοποριστικό τους) και όχι στους πιο ικανούς.-
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι
(...)
Κέισι...δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της διαδικασίας και δε με ενδιαφέρει.Προφανώς...
Κοίταξε, μας τα έχεις κάνει τσουρέκια. Όλοι διαφωνούν μαζί σας (ακόμη και άτομα που σκοτώνονται μεταξύ τους εδώ μέσα, κάτι θα έπρεπε να σου πει αυτό), στο έχουν τεκμηριώσει μέχρι αηδίας γιατί είναι παράνομο, ο Manosk έχει καταντήσει εξ'αιτίας σου να ακούγεται σαν εργατολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ( ), αλλά εσύ τον χαβά σου. Κολλημένη η κασέτα 'δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά η εταιρία προφανώς έχει βρει κάποια πατέντα άρα είναι νόμιμο'.Ου με πείσεις καν με πείσης...
-
To εργασιακό σύστημα είναι πέρα για πέρα ανήθικο, το ότι εφαρμόζονται πρακτικές κρεατομηχανής, δεν το κάνει και σωστό.
Ζούμε εποχές ανατροπής των ισορροπιών, των αξιών, της ηθικής και της νομιμότητας.Οι σελίδες εδώ έχουν γεμίσει προσπαθώντας ο ένας να πείσει ο ένας τον άλλον για το λιγότερο ή το περισσότερο ανήθικο του πράγματος. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι υπάρχουν θιασώτες του, και το οξύμωρο είναι ότι στηρίζουν αυτή την ανηθικότητα εντονότερα οι υπάλληλοι από τους εργοδότες, γιατί οι εργοδότες όπου απαιτείται εμπειρία επενδύουν στα άτομα, το έχω ξαναπεί, η περιουσία των επιχειρήσεων είναι το προσωπικό τους και όχι τα ταμειακά τους αποθεματικά, ότι ξεφεύγει από αυτή τη λογική είναι απληστία.
Και μόνο από τη σκοπιά του κέρδους να το δεί κανείς, τα καλά αποτελέσματα τα παράγουν οι ευχαριστημένοι άνθρωποι, απλά και ξεκάθαρα, όλα τα άλλα είναι κοντόφθαλμη εταιρική πρακτική χωρίς βάθος ορίζοντα. Δεν μου φαίνεται περίεργο λοιπόν γιατί πάμε κατά διαόλου.Θα το δώ γενικότερα, σήμερα στην Ευρώπη δεν παράγεται πολιτική, όσοι την ασκούν ( γιατί δεν την παράγουν ) είναι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμένουν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ότι καλό για αυτούς αυτό συνεπάγεται.
Οι νόρμες τους, οι αποφάσεις που στραγγαλίζουν τις χώρες του Νότου ( αφού έχει προηγούμενα μελετημένα και αφεθεί ο ουσιαστικός έλεγχος για να υπάρξει το σημερινό ξεχείλωμα ) τους δίνει μακροημέρευση στις θέσεις τους, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι, υπάρχει και η βλακεία στη μέση, η απειρία, οι σύμβουλοι που μόλις έβγαλαν το LSE χωρίς να έχουν ένα ένσημο σε δουλειά νομοθετούν καταθέτωντας προτάσεις ( συμβαίνει συνέχεια στα δικά μας υπουργεία, γιατί να μη συμβαίνει και στην εσπερία ? ).
Υπάρχουν και οι εντολές άνωθεν, μα πολύ άνωθεν, στραγγίστε την κατανάλωση να πάθει η αγορά τεταρταίο πυρετό να αγοράσουμε τα φιλέτα φτηνά, η απληστία στο μεγαλύτερο ύψος που έφτασε ποτέ η ανθρωπότητα, το σκηνικό το ζούμε καθημερινά, και το 99.9% που εμπλέκεται παγκοσμίως στην διαδικασία αυτή, είναι υπάλληλοι, γιαυτό λέω ότι το σύστημα είναι ανθρωποφαγικό, εσείς μπορείται να περιμένεται να σας σώσουν άλλοι, οι γνωστοί άλλοι, εγώ δεν περιμένω σωτηρία από κανέναν και από τίποτα, είμαι ελεύθερος.
Κουράστηκα να είμαι στην πρέσα και στην κρεατομηχανή, χαμένος είμαι έτσι και αλλιώς αν το δούμε σφαιρικά, οπότε γιατί να μην το προσπαθήσω και με άλλο τρόπο ? Έγραψα τα χιλιόμετρα μου, τώρα μου μένει μια καλή ανακατασκευή με αυτοκινητικούς όρους, αλλοίμονο σε εσάς τους νέους που σαν βάζουν με τον τρόπο τους να τρώγεστε μεταξύ σας για πάρτη τους.
- άπειρο
Εν τω μεταξύ, η φράση 'εργασιακός μεσαίωνας' είναι επιεικέστατη, αφού, ως γνωστόν, κατά το Μεσαίωνα, οι άνθρωποι, ως δουλοπάροικοι, δούλευαν πολύ λιγότερο...
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι και κατά τους 'σκοτεινούς αιώνες' του Μεσαίωνος (που σίγουρα ήταν λιγότερο 'σκοτεινοί' στο ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος), ο ήλιος έλαμπε κατά τη διάρκεια της ημέρας, άρα μιλάμε για λογοτεχνική μεταφορά.
Μάλλον ο ιστορικός του μελλοντος θα καταγράψει τη σημερινή αυτο-καταστροφική αποχαλίνωση του καπιταλισμού ως σκοτεινό αιώνα.
- άπειρο
-
Πάντως είναι σίγουρα καλύτερο να αναλύεις τα περί δουλειάς και εργασιακού περιβάλλοντος από το να δουλεύεις, έτσι;
Αστέρια είσαστε σ'αυτά. -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Πάντως είναι σίγουρα καλύτερο να αναλύεις τα περί δουλειάς και εργασιακού περιβάλλοντος από το να δουλεύεις, έτσι;
Αστέρια είσαστε σ'αυτά.Ειναι πιο ευκολο. Να δουλευεις σημαινει πρεπει να ξυπνας καθε μερα πρωι να κανεις ταξιδι για να πας στην δουλεια και να γυρνας το βραδυ σπιτι, αρα κουραστικο αν το κανεις καθημερινα. Επισης δεν εχεις χρονο να γυρνας απο νησι σε νησι τα καλοκαιρια και να ανεβαζεις φωτο στο φβ...
-
Αστέρια είσαστε σ'αυτά.tryphon θα ηθελα πραγματικα την γνωμη σου , θα δουλευες αμισθι 3 μηνες με την προφορικη υποσχεση οτι θα σε προσλαβουν;
εργαζομενος εισαι , το θεωρεις σωστο; στην ελβετια χρησιμοποιουν τετοιες τακτικες οι επιχειρησεις;
θα συμβουλευες το παιδι σου να εργασθει με αυτους τους ορους;σε θαυμαζω εισπρατεις με καθε ποστ μια πολη αρνητικη ενεργεια και συ αντι να σκασεις η να ματιαστεις το λιγοτερο, το διασκεδαζεις.
-
Αστέρια είσαστε σ'αυτά.Aγορίνα εγώ έχω δική μου δουλειά και δουλεύω συνεχώς από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ακόμα και σαββατοκύριακα, και τώρα δουλεύω, λόγω της κουρασμένης μέσης μου κάνω 5΄ διαλείμματα και ρίχνω μια ματιά εδώ ( αν αναφέρεσαι σε εμένα )
Ψάξε αλλού να διοχετεύσεις την όποια αρνητική σου ενέργεια, όχι σε εμένα, τη δουλειά που έχω ρίξει στη ζωή μου θέλεις 3 ζωές ίσως και περισσότερο για να πιάσεις τις ώρες μου, πάντως αυτό που κάνεις το κάνεις πολύ καλά, συνέχισε.
-
Συζητάτε για το τρίμηνο που θα δουλέψει κάποιος αμισθί και μάλλον ξεχνάτε και κάτι εξίσου βασικό:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Σε μία περίοδο που πολλοί άνεργοι ψάχνουν με το κυάλι 50 ένσημα προκειμένου να θεωρήσουν εκ νέου το βιβλιάριό τους, οι τρεις μήνες που προτάθηκαν στην κοπέλα χωρίς πληρωμή θα ήταν και χωρίς ασφάλιση; Κι αν πάθαινε κάτι στο δρόμο της για τη δουλειά ποιος πούστης θα της το κάλυπτε τότε;
-
Αστέρια είσαστε σ'αυτά.ειμαι ανεργος και κανω διακοπες 7 μηνες....ξαπλα...καφεδες...ψωνια...μπανια...ασχολουμαι με το γιο μου...κλπ κλπ
εσυ μπορεις να το κανεις?Α!!!!
λεω να τους κανω 12....και βλεπουμε... -
Αστέρια είσαστε σ'αυτά.76%
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Συζητάτε για το τρίμηνο που θα δουλέψει κάποιος αμισθί και μάλλον ξεχνάτε και κάτι εξίσου βασικό:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Σε μία περίοδο που πολλοί άνεργοι ψάχνουν με το κυάλι 50 ένσημα προκειμένου να θεωρήσουν εκ νέου το βιβλιάριό τους, οι τρεις μήνες που προτάθηκαν στην κοπέλα χωρίς πληρωμή θα ήταν και χωρίς ασφάλιση; Κι αν πάθαινε κάτι στο δρόμο της για τη δουλειά ποιος πούστης θα της το κάλυπτε τότε;
πολυ σοβαρο θεμα που ξεφυγε.
ξαδελφη μου επαθε εγγεφαλικο την 3η ημερα δουλειας πριν 1,5 μηνα .Δηλωθηκε κανονικα σαν εργατικο ατυχημα και εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να βγαλει αναπηρικη,εαν δεν επανελθει(εχει παραλυσει ολη η αριστερη πλευρα)
εαν δεν ειχε προσληφθει? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
πολυ σοβαρο θεμα που ξεφυγε.
ξαδελφη μου επαθε εγγεφαλικο την 3η ημερα δουλειας πριν 1,5 μηνα .Δηλωθηκε κανονικα σαν εργατικο ατυχημα και εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να βγαλει αναπηρικη,εαν δεν επανελθει(εχει παραλυσει ολη η αριστερη πλευρα)
εαν δεν ειχε προσληφθει?αυτό που αναφέρεις δεν είμαι σίγουρος πως είναι εργατικό ατύχημα...
εργατικό ατύχημα θεωρείται, τουλάχιστον στον γερμανικό κώδικα, το ατύχημα που συνέβη από εξωγενή αίτια κατά τη διάρκεια εργασίας ή καθοδόν προς την εργασία ή προς το σπίτι...παράδειγμα: πας στη δουλειά κ τρακάρεις, είναι... όμως, αν πηγαίνοντας στη δουλειά σταματήσεις να βγάλεις χρήματα κ γλιστρήσεις κ σπάσεις το πόδι, δεν είναι...
επίσης άλλο παράδειγμα: τα προβλήματα μέσης δεν αναγνωρίζονται σχεδόν ποτέ, δλδ σήκωσα κάτι κ πόνεσα... τα απορρίπτουν πάντα ως χρόνια αιτία...
-
Aν έχεις δική σου δουλειά, όταν πονάς, πονάς αληθινά και σκάς και δουλεύεις, τα ....κόλπα είναι για τους υπαλλήλους, και δη του δημοσίου, για εμάς τους μικρο- μικρούς που καταντήσαμε αυτοαπασχολούμενοι, δεν παίζουν αυτά, πονάς, καταπίνεις τα mesulit, συνεχίζεις όπως μπορείς και λες και ευχαριστώ.
Αυτά, για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, γιατί καλές οι θέσεις στις πολυεθνικές και στις high-end εταιρίες, αλλά από κάτω υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος που τρέχει την πραγματική οικονομία φτύνοντας ιδρώτα και αίμα, χωρίς να κυττάει αν λέρωσε τα δαχτυλάκια του, ή έσπασε το νυχάκι του.
Το ότι δεν έχουν phd δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερος κόσμος, είναι οι γονείς μας από το χωριό που έκαναν το σκατό τους παξιμάδι για να μας σπουδάσουν, είναι οι φίλοι μας που δεν τα κατάφεραν, είναι ο γείτονας απέναντι, ο ξάδερφος, αυτοί δηλαδή είναι για πέταμα στον Καιάδα ?
Και οι μη έχοντες phd έχουν ψυχή.
-
Επειδή κάποιοι είχαν απορίες για αυτό το ποστ μου. Έχει απόλυτο δίκιο ο dimik στο πως λειτουργούν οι πολυεθνικές.
Κάποιες καλώς ή κακώς -και δεν εξετάζω αυτό γιατί δεν είμαι σε θέση να το κρίνω εγώ, ο υποψήφιος θα το αποφασίσει- δουλεύουν κατ'αυτόν τον τρόπο με τα intership. Άλλες πληρώνουν, άλλες όχι. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός και άπειρος υποψήφιος θα μάθει αρκετά πράγματα τα οποία θα τον διαχωρίσουν από τους υπόλοιπους, πιθανόν άπειρους.
Αν λοιπόν έχεις δουλέψει σωστά και αξίζεις, θα προσληφθείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω η πρόσληψη θα ήταν σίγουρη (λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα, απορίες με ΡΜ), εκτός αν το κορίτσι δεν πήγαινε στην εταιρία, δεν την ενδιέφερε κλπ οπότε και δεν θα είχε και νόημα για κανέναν από τους δυο αυτή η συνεργασία.
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κοίταξε, μας τα έχεις κάνει τσουρέκια. Όλοι διαφωνούν μαζί σας (ακόμη και άτομα που σκοτώνονται μεταξύ τους εδώ μέσα, κάτι θα έπρεπε να σου πει αυτό), στο έχουν τεκμηριώσει μέχρι αηδίας γιατί είναι παράνομοΑν έχω καταλάβει καλά η πρακτική άσκηση σε εταιρία όταν ο φοιτητής δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο, είναι νόμιμη. Όχι?
Γιατί για αυτή τη περίπτωση μιλάμε.
Αν έχω καταλάβει επίσης καλά, έχουν προκύψει δυο θέματα στο συγκεκριμένο παράδειγμα που έδωσα.
Το νόμιμο της υπόθεσης και το ηθικό.
Προφανώς για να το κάνει η εταιρία κατ'αυτόν τον τρόπο (με χαρτί δηλαδή από τη σχολή) είναι νόμιμο. Συμφωνούμε? Το κλείνουμε αυτό?
Σχετικά με το ηθικό θέμα, όπως έγραψα και πριν, ο υποψήφιος θα το αποφασίσει. Αν είναι αυτό που έχει σπουδάσει και αυτό που του αρέσει να κάνει στη ζωή του, τότε καλό θα ήταν να το δοκίμαζε για 3 μήνες τη στιγμή (που αποδεδειγμένα) είναι ακόμα άνεργος ενώ θα μπορούσε να μάζευε μια έστω μικρή προϋπηρεσία.
Προσωπικά, ναι. Θα το έκανα, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που θα μου δινόταν η ευκαιρία να έβγαινα από την ανεργία, αποκτώντας συγχρόνως εμπειρία από μια τέτοια εταιρία, στον κλάδο που θα με ενδιέφερε.
Αν τώρα ο υποψήφιος, όπως λέει ο dim8, έχει/είχε κι άλλες προτάσεις με έμισθη πρακτική (που δεν είχε, αλλά λέμε τώρα), ε προφανώς εκεί θα πήγαινε.
Εδώ όμως λέμε ότι δεν είχε τίποτα, καμία, μηδέν άλλη πρόταση.
Υ.Γ. @ζορζ, σιγά μωρέ που στα έκανα και τσουρέκια με τα 4-5 ποστ μου ανάμεσα σε 12 σελίδες και 180 ποστ που έχουν γραφτεί από τους υπόλοιπους σε 1 μέρα...κόψε κάτι
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....