-
Aλέξανδρε, μιας και αναφέρεσαι σε μηχανικούς πωλήσεων, εγώ θα πάω απέναντι, στους αγοραστές, στο purchasing dept, πόσοι από αυτούς τους κυρίους ξέρουν να επιλέξουν σωστά σταθμίζοντας ποιότητα / τιμή / προέλευση / after sales services, και πόσοι από αυτούς δεν έχουν απλωμένο το χέρι κάτω από το τραπέζι ?
Όλο το κύκλωμα πια της βιομηχανίας είναι κουκουρούκου, από τον προμηθευτή μέχρι τον αγοραστή, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτό είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.
Έχω κάνει χρόνια τη δουλειά πόρτα - πόρτα στη βιοτεχνία / βιομηχανία, σαν υπάλληλος και σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε πολύ καλές εποχές, 1980 - 1995, μετά άρχισε να στραβώνει, ( θα πω στο τέλος τι έγινε στον τομέα μου, γιατί σήμερα το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό και δεν μοιάζει με ότι ξέραμε και με ότι ζήσαμε) έτρεχα για να βρώ τον αρμόδιο, να κλείσω ραντεβού, να επανέλθω προετοιμασμένος και έχοντας γνώση των αναγκών κλπ, με μηχανήματα και με Α! ύλες.
Στα καλά τα χρόνια όταν μετά την ενημέρωση η πρώτη ερώτηση που ερχόταν ήταν πόσο κάνει, τότε σήκωνε μέχρι και αρνητική πώληση, μάζευες τα χαρτιά σου και του έλεγες ξεκάθαρα ότι δεν κάνει για πελάτης σου, συνήθως σε αυτούς τους πελάτες έπιανε το τρύκ και έπερνες την πώληση, σήμερα θέλει άλλα κόλπα, οι άνθρωποι, όλοι τους αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται.
Σήμερα η βιομηχανική αγορά είναι σχεδόν σούπερμαρκετ, αγοράζει ότι χρειάζεται άμεσα αρκεί να είναι το φθηνότερο, και δεν ξέρεις πότε και αν θα πληρωθείς, ιδίως σε άγνωστους πελάτες, απλά δεν πουλάς αν δεν έχει το χρήμα μετρητό, φταίει η κρίση, φταίει η Κίνα, φταίει η υπερπληροφόρηση που δέχονται τα τμήματα προμηθειών οπότε δεν δίνουν σηαμσία πια, φταίνε πολλά, και το κακό είναι ότι όλοι έχουν δίκηο, λαλίσαμε πια, φτάνεις στο σημείο να σου έρχεται φθηνότερα να μη δουλεύεις,
( ακραία κουβέντα, αλλά αν σε πνίγουν τα καθημερινά έξοδα για να διατηρείς μια μικροεπιχείρηση ζωντανή και κάθε μήνα μπαίνεις μέσα, τι κάνεις ? )Λοιπόν για να επανέλθω, από το 1977 που άφησα τη θάλασσα, όπως έχω ξαναπεί, αποφάσισα να ασχοληθώ με τις πωλήσεις, έτυχε και η 1η μου δουλειά σαν οδηγός / εισπράξεις / εμπορικό επιμελητήριο / τράπεζες να έχει αντικείμενο τα υλικά συσκευασίας για βιοτεχνίες / βιομηχανίες, εκεί κόλλησα από τότε και παραμένω άνθρωπος της συσκευασίας, άσχετα αν για 3 χρόνια ασχολήθηκα με τα χυτά ακριβείας.
Επανέρχομαι στο 1995, είμαι ήδη 13 χρόνια με δική μου δουλειά, μέχρι τότε, από το 1982 που ξεκίνησα μόνος μου, προτίμησα τις πολυεθνικές λόγω του ότι υπήρχε χρήμα για επενδύσεις και σε πλήρωναν κανονικά και στην ώρα τους, από το 1995 άρχισε μια μεγάλη στροφή, στις βιομηχανίες καλλυντικών, καθαριστικών, τροφίμων κλπ.
Έκλειναν τις παραγωγές τους στην Ελλάδα και οι εταιρίες από παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους έγιναν οι περισσότερες καθαρά εμπορικές φέρνοντας τα προϊόντα από γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες που είχαν μεγαλύτερες παραγωγές, και άρα φτηνότερο κοστολόγιο, ξεμπέρδευαν έτσι και με το εργατικό που την προηγούμενη δεκαετία τους είχε αλλαλιάσει στις απεργίες υπέρ της Νικαράγουα, της χελώνας που δεν μπορούσε να χέσει, για την τέφρα από το ηφαίστειο στην άλλη άκρη του πλανήτη κλπ ( όσοι έζησαν τη δεκαετία του ΄80 θα θυμούνται πόσες απεργίες είχαμε την ημέρα, όχι την εβδομάδα, και τους αστείους λόγους ) έτσι, απολύθηκε κόσμος, έτσι και εμείς που προμηθεύαμε μηχανήματα και Α! ύλες περιοριστήκαμε αρκετά έως πολύ.
Όσες πολυεθνικές διατήρησαν τις παραγωγές τους στην Ελλάδα γιατί άνοιξαν οι γειτονικές Ανατολικές αγορές και έστελναν προς τα εκεί προϊόντα, ( μέχρι να χτιστού εκεί πολυεθνικά εργοστάσια με καλύτερους όρους από ότι εδώ ) ότι μηχανήματα χρειαζόντουσαν εδώ τους έστελνε τα παληά η μαμά εταιρία από τα Ευρωπαϊκά τους εργοστάσια που εκσυγχρονίζονταν, οπότε με ένα καλό service τα χρησιμοποιούσαν εδώ, με αποτέλεσμα να μην πουλάμε πια τα μηχανήματα που δίναμε στις πολυεθνικές.
Στηριχτήκαμε έτσι από τις μεσαίες / μεγάλες αμιγώς Ελληνικές επιχειρήσεις ( μεγάλες για το μέγεθος της χώρας , καμμία σχέση και σύγκριση με τα Ευρωπαικά μεγέθη ), αυτό μέχρι που άρχισε η κρίση, όσο βάθαινε αυτή, τόσο πηγαίναμε προς τον πάτο εμείς, σήμερα όλοι μαζί κοιτάμε να επιβιώσουμε, εγώ προσωπικά ευτύχησα να έχω ένα ημιυπόγειο χώρο που με το ζόρι με εξυπηρετεί γιατί απλά δεν υπάρχουν παραγγελίες για μηχανές 2-3-4-5 μέτρα μήκος, και έφυγα από το ενοίκιο που ξεκίναγε ο μήνας μου με 2.500 σταθερά έξοδα, τώρα έχω μόνο το ΤΕΒΕ και το ρεύμα προαπαθώντας να μην τρώω από τα έτοιμα, άλλοτε το καταφέρνω, άλλοτε όχι, αντέχω περιμένοντας καλύτερες ημέρες, αν είχα ενοίκιο σπιτιού και έξοδα παιδιών θα είχα πηδηχτεί από το παράθυρο, με ευνόησε η συγκυρία, δεν είμαι πιο μάγκας από άλλους που δεν τα καταφέρνουν, η συγκυρία είπαμε.
Έχω πελάτες που μου λένε, Παναγιώτη υπάρχουν προγράμματα επενδύσεων ( στην επαρχία ) να τα κάνουμε τί ? τους καταλαβαίνω απόλυτα αφού δεν υπάρχουν πελάτες να αγοράσουν πχ τα κατεψυγμένα τους, γιατί να αγοράσουν και άλλα μηχανήματα που όντως χρειάζονται.
Όλοι περιμένουμε, η κυβέρνηση μας λέει ότι στο βάθος του τούνελ φαίνεται ήδη το φώς, εγώ λέω ότι είναι το φώς του τρένου που έρχεται να μας πατήσει, μακάρι να μην δικαιωθώ εγώ.Το παρήγορο είναι ότι πολλές Ελληνικές εταιρίες με καλά προϊόντα ήταν ήδη εξωστρεφείς, παρέσυραν και άλλους νεώτερους, και υπάρχει ένα καλό κλίμα εξαγωγών, πιστεύω ότι όσοι επιζήσουν τις κρίσης θα βγούν δυνατότεροι, όπως και θα επιζήσουν όσοι δεν ασχολούνται με το δημόσιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός, πηδώντας τους εργαζομένους του, είναι καθίκι και στόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πραγματικοί κολοσσοί πληρώνουν καλά. Ευχαριστημένος υπάλληλος = αποδοτικός υπάλληλος. Δεν ξέρω για ποια εταιρεία μιλάμε, αλλά είναι τραγική!
καθίκια μπορεί να είναι, στόκοι σίγουρα όχι
ούτε εγώ ξέρω για ποια μιλάμε, εγώ είχα άλλο πράγμα στο νου μου όπου όντως δουλεύουν κάτω του κόστους ενώ έχουν άπειρη δουλειά, απλά θέλουν (οι μέτοχοι προφανώς, όχι αυτοί που τρώνε μειώσεις ή απολύονται) να έχουν όλη τη δουλειά και κανείς άλλος
-
Πίστεψέ με είναι στόκοι γιατί κοιτάνε μόνο τον ισολογισμό του 2013 και όχι την ανάπτυξη της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και αν είσαι μόνος σου σε μια αγορά, αν δεν κάνεις καλή δουλειά (επειδή οι υπάλληλοι θα είναι δυσαρεστημένοι και θα τα κάνουν όλα κώλο) θα βάλει λουκέτο. Έλληνες επιχειρηματίες...
-
Εγώ ξέρω ότι στις καλές σχετικά εποχές 2006-2006 μεταξύ στρατού και σπουδών δούλεψα αμισθί ένα 6μηνο (άσχετα αν τελικά στο τέλος ο εργοδότης εκτίμησε την προσφορά μου και μου έδωσε κατιτις) σε σχετικά μέτρια επιχείρηση απλά για να έχω κάτι στο βιογραφικό μου.
Μόλις απολύθηκα (2008) σε λιγότερο από μήνα βρήκα δουλειά σε εταιρεία που έψαχνε κάποιον με όχι μεγάλη εμπειρία και πλήρωνε 900€ καθαρά. Άσχετα που κατέληξα να κάνω πράγματα ψιλοάσχετα εκεί μέσα καθώς βρήκαν ευκαιρία να απολύσουν υπάλληλο και να μου αναθέσουν τις αρμοδιότητες τους, και το εργασιακό περιβάλλον ήταν για το ανάθεμα.Αν μου προσέφεραν σε αυτή την εποχή θέση trainee αμισθί σε εταιρεία όπως αυτή που υποστηρίζει ο Nikos και μάλιστα με σίγουρη πρόσληψη μετά θα έκανα 3ήμερο πάρτυ. Ακόμα και αν δεν με προσελάμβαναν στο τέλος θα είχαν ένα δυνατό όνομα στο CV. Αν γινόταν η πρόσληψη και δεν μου έδιναν όσα υποσχέθηκαν ή οι συνθήκες ήταν χάλια θα έκανα 2-3 χρόνια υπομονή ψάχνοντας το επόμενο βήμα.
Τώρα με ποια λογική αρνείται κάποιος τέτοια ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβω, εκτός αν η καβάντζα του μπαμπά είναι αρκετά μεγάλη ή ψάχνω χλιδάτο γαμπρό που θα με ζει για να μην εργαστώ ποτέ σε περίπτωση κοπέλας.
Σε κάθε περίπτωση αν σκοπεύεις να απεξαρτηθείς από τον γονικό κουμπαρά και να δημιουργήσεις κάτι στην ζωή σου ειδικά σε αυτή την εποχή αρπάζεις κάθε ευκαιρία ανεξαρτήτως θυσίας, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και η ιδεολογία δεν σε ταΐζει. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τώρα με ποια λογική αρνείται κάποιος τέτοια ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβωΜε την λογική ότι είναι εκμετάλλευση και παρανομία!!! Σαν εργοδότης δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να προτείνω κάτι τέτοιο σε έναν συνάνθρωπό μου.
-
Αν ήμουν σε άλλη φαση της ζωής μου θα πήγαινα να δουλέψω τζάμπα σε μια εταιρία όπως του Nikos!, θα πήγαινα και θα έφευγα ότι ώρα ήθελα και δέν θα έκανα σωστά καμία δουλειά απο αυτές που μου ανέθεταν.
Αν μου τη λέγανε, θα τους απαντουσα 'Ότι πληρώνεις παίρνεις'
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aλέξανδρε, μιας και αναφέρεσαι σε μηχανικούς πωλήσεων, εγώ θα πάω απέναντι, στους αγοραστές, στο purchasing dept, πόσοι από αυτούς τους κυρίους ξέρουν να επιλέξουν σωστά σταθμίζοντας ποιότητα / τιμή / προέλευση / after sales services, και πόσοι από αυτούς δεν έχουν απλωμένο το χέρι κάτω από το τραπέζι ?Τί είναι αυτά που λες; Η απόλυτα εγγυημένη μέθοδος για να κάνεις μια δυο πωλήσεις στα γρήγορα αλλά να χάσεις μελλοντικά έναν πελάτη. Από την προηγούμενη θέση μου (πολύ μικρότερη εμπειρία από εσένα αλλά κάτι αντίστοιχο στη ναυτιλία-τη βιομηχανία τη γύρισα λίγο τον πρώτο καιρό και ήδη ήταν ψόφια στην εποχή μου) γνωρίζω μεγάλους πελάτες που σταμάτησαν συνεργασίες με διάφορες εταιρείες ταυτόχρονα με την αποχώρηση των 'λαδιάρικων' στελεχών τους. Ματάκια έχουν και οι διπλανοί συνάδελφοι τους και βλέπουν...μερικοί μπορεί να έχουν και παρόμοια χεράκια, άλλοι πάλι όχι!
Όλο το κύκλωμα πια της βιομηχανίας είναι κουκουρούκου, από τον προμηθευτή μέχρι τον αγοραστή, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτό είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.
.......
Σήμερα η βιομηχανική αγορά είναι σχεδόν σούπερμαρκετ, αγοράζει ότι χρειάζεται άμεσα αρκεί να είναι το φθηνότερο,....Έτσι είναι. Αν βάλεις δε και την προληπτική συντήρηση που πλέον στους βιομηχανικούς/ναυτιλιακούς κύκλους είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο περιγράφεις ακριβώς τη μιζέρια της κατάστασης.
.....δεν υπάρχουν παραγγελίες για μηχανές 2-3-4-5 μέτρα μήκος, και έφυγα από το ενοίκιο που ξεκίναγε ο μήνας μου με 2.500 σταθερά έξοδα, τώρα έχω μόνο το ΤΕΒΕ και το ρεύμα προαπαθώντας να μην τρώω από τα έτοιμα, άλλοτε το καταφέρνω, άλλοτε όχι, αντέχω περιμένοντας καλύτερες ημέρες, αν είχα ενοίκιο σπιτιού και έξοδα παιδιών θα είχα πηδηχτεί από το παράθυρο...
Αυτό ακριβώς είναι το πρότυπο υγιούς επιχείρησης στον τομέα μας για τα Ελληνικά δεδομένα του 2013, το οποίο προσπάθησα να αναλύσω (με βάση τα όσα ξέρω και πιστεύω) και με έπιασε ο Tryphon από τα μούτρα με τις βιομηχανίες και τους CEO. Είναι ένα κλικ παραπάνω από την αυτοαπασχόληση έξω στο δρόμο με πρώτο στοχο τη μείωση των εξόδων που τρέχουν κάθε μήνα (άρα ούτε λόγος για υπαλλήλους παρά μόνον ίσως για συνεργάτες που μετέχουν στα έξοδα). Εννοείται ότι σε αυτό το χάλι όποιος έχει την άνεση να είναι κάπου υπάλληλος είναι εξαιρετικά τυχερός...
... υπάρχουν προγράμματα επενδύσεων ( στην επαρχία ) να τα κάνουμε τί ? τους καταλαβαίνω απόλυτα αφού δεν υπάρχουν πελάτες να αγοράσουν πχ τα κατεψυγμένα τους, γιατί να αγοράσουν και άλλα μηχανήματα που όντως χρειάζονται.
Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα... δεν υπάρχει καταναλωτική αγορά στην Ελλάδα και οποιος δε διαθέτει την απαραίτητη εξωστρέφεια τον τρώει η μαρμάγκα ή φυτοζωεί. Ο μόνος τομέας που μένει ακόμα όρθιος (αν και δεν γίνεται και τίποτα σοβαρό) είναι αυτός της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσων αλλά επειδή ακριβώς δεν είναι τόσο χειροπιαστός όσο η ίδια η παραγωγή (μόνο εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ό,τι είναι να φανεί) δεν υπάρχει και πολύ σοβαρή πρόθεση πολλών να επενδύσουν (ενώ υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, αρκετό έδαφος).
Όλοι περιμένουμε, η κυβέρνηση μας λέει ότι στο βάθος του τούνελ φαίνεται ήδη το φώς, εγώ λέω ότι είναι το φώς του τρένου που έρχεται να μας πατήσει, μακάρι να μην δικαιωθώ εγώ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τώρα με ποια λογική αρνείται κάποιος τέτοια ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβω
Με την λογική ότι είναι εκμετάλλευση και παρανομία!!! Σαν εργοδότης δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να προτείνω κάτι τέτοιο σε έναν συνάνθρωπό μου.
3 μήνες χωρίς πληρωμή και πρόσληψη με βαρβάτο μισθό μετά συγνώμη αλλά μόνο εκμετάλλευση δεν μου φαίνεται. Ο συνάνθρωπος δεν θα χάσει και τίποτα, ακόμα και αν δεν προσληφθεί θα μάθει πολλά και χρήσιμα. Κάποτε οι πιτσιρικάδες πήγαιναν αμισθί ή με πενταροδεκάρες για χρόνια δίπλα σε μάστορες για να μάθουν την δουλειά και μετά έκαναν την δικιά τους επιχείρηση και πολλές φορές με καλύτερα αποτελέσματα από τον μάστορα, εκμετάλλευση ήταν και αυτό? Οι περισσότεροι πάντως ήταν ευγνώμονες μετά.
Εδώ υπάρχει το σύστημα ότι οι πρώτοι 6 μήνες στην δουλειά είναι δοκιμαστικοί και μπορείς να απολυθείς χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση όπως και μπορείς να παίρνεις χαμηλότερο μισθό, όχι χαμηλότερο του ελάχιστου θεσπισμένου νομοθετικά όμως. Εκμετάλλευση κάργα ε?
-
Διαβάζω τις απόψεις κάποιων εδώ μέσα αρχίζω και καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο τραγικοί είμαστε ως χώρα πόσο έχουμε γραμμένο στα @@ μας τους υπόλοιπους κλπ και φυσικά γιατί είμαστε ένα απέραντο μπουρδέλο και μάλιστα χρεωκοπημένο δεν ξέρω πόσες φορές. Εργασία αμισθί δεν είναι εργασία αγαπητέ dimik. Tρεϊνί (sic) άμισθος δεν παίζει ούτε για φοιτητάκια που είναι υποχρεωμένα να κάνουν τέτοια πράγματα απο τα Πανεπιστήμια τους στα εξωτερικά. Αλλά εμείς ή μάλλον ώς άλλον tryphon εσείς στο Ελλάδα νομίζεται πως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα και πως πρέπει ο άλλος να κάνει κωλοτούμπες γιατί θα κάνει τον τρίτο αναπληρωματικό νερουλά σε μεγάλη πολυεθνική (sic) για να το βάλει στο CV.
Είναι και βαρβάτος ο μισθός dimik. Μου αρέσει που είσαι και ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Αλήθεια τι είναι για σένα ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.
Καλά το παράδειγμα με την δοκιμαστική περίοδο σε σύγκριση με άμισθη εργασία μόνο ο Ιονέσκο θα το θεωρούσε λογικό -
το τι μαλακιες εχω διαβασει εδω μεσα δεν υπαρχουν λεμε.Κριμα...
-
3 μήνες άμισθι δοκιμαστική περιόδος;
-
Απλά να κάνω ένα ποστ εδώ για να υπογραμμίσω πόσο **Γαμάτος είμαι.
** Μιλάμε είμαι απίστευτος, δεν υπάρχω! -
+απειρο ρε Mirage!!
Δηλαδη για ονομα ρε πστ!!
Εσεις που χτυπατε τα κεφαλια σας για την ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρια που χαθηκε απο την χλιδανεργη (;) , για πειτε ποιες ηταν οι διαβεβαιωσεις (ΓΡΑΠΤΕΣ, ετσι; οχι στο μιλητο) που ελαβε οτι θα την προσλαβουν μετα το 3μηνο (με μισθο 1,5k κιολας για ατομο χωρις προϋπηρεσια!!!) και δεν θα την πεταξουν παλι στην δεξαμενη των ανεργων σαν στυμμενη λεμονοκουπα;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τώρα με ποια λογική αρνείται κάποιος τέτοια ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβω
Με την λογική ότι είναι εκμετάλλευση και παρανομία!!! Σαν εργοδότης δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να προτείνω κάτι τέτοιο σε έναν συνάνθρωπό μου.
3 μήνες χωρίς πληρωμή και πρόσληψη με βαρβάτο μισθό μετά συγνώμη αλλά μόνο εκμετάλλευση δεν μου φαίνεται. Ο συνάνθρωπος δεν θα χάσει και τίποτα, ακόμα και αν δεν προσληφθεί θα μάθει πολλά και χρήσιμα. Κάποτε οι πιτσιρικάδες πήγαιναν αμισθί ή με πενταροδεκάρες για χρόνια δίπλα σε μάστορες για να μάθουν την δουλειά και μετά έκαναν την δικιά τους επιχείρηση και πολλές φορές με καλύτερα αποτελέσματα από τον μάστορα, εκμετάλλευση ήταν και αυτό? Οι περισσότεροι πάντως ήταν ευγνώμονες μετά.
Εδώ υπάρχει το σύστημα ότι οι πρώτοι 6 μήνες στην δουλειά είναι δοκιμαστικοί και μπορείς να απολυθείς χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση όπως και μπορείς να παίρνεις χαμηλότερο μισθό, όχι χαμηλότερο του ελάχιστου θεσπισμένου νομοθετικά όμως. Εκμετάλλευση κάργα ε?
Ρε συ Δημήτρη σύνελθε! Οποιαδήποτε εργασία ΠΡΕΠΕΙ να δηλώνεται και να αμείβεται βάσει νόμου αλλά και να αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Αλλά και βάσει λογικής και ηθικής αυτό ισχύει. Το τι γινόταν πριν 50 χρόνια δεν μου λέει τίποτα. Είναι σαν να σου λέω ότι πριν 200 χρόνια υπήρχαν και σκλάβοι! Εννοείται ότι πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά, όχι στον μεσαίωνα.
Ο γνωστός life coach ( ) του forum έχει μεγάλο δίκιο (ίσως για πρώτη και τελευταία φορά στην φορουμική του ζωή) όταν λέει ότι αν δεν υπήρχαν γίδια εργαζόμενοι, δεν θα τολμούσαν να κάνουν τέτοια οι εργοδότες! Πες σε έναν Άγγλο ή Γερμανό για το concept του 'non remunerated trainee' και θα σε κοιτάει αποσβολωμένος για 10 λεπτά! Στην Αγγλία η πρόσληψη γίνεται πριν καν μπεις στο γραφείο σου. Εκεί βέβαια έχουν κράτος με @@ και όχι @@ κράτος...Όσο για την Κύπρο που λες, δεν βλέπω καμία εκμετάλλευση. Τους πληρώνουν πάνω από τον κατώτατο νομικά κατοχυρωμένο μισθό και φυσικά δεν έχουν τις απαιτήσεις που έχουν από έναν κανονικό υπάλληλο καθώς οι 6 αυτοί μήνες θεωρούνται 'on the job training'.
ΥΓ: Αν τα έλεγες αυτά στον καθηγητή μου στο εργατικό δίκαιο στο master, παίζει να σε έβριζε στα Λιβερπουλιανά. Ήταν ένας ευέξαπτος και μεγαλόσωμος Liverpudlian με συνδικαλιστική δράση βλέπεις. Και μιλάμε για την χώρα που γέννησε τον καπιταλισμό!!!
-
Αφου το γραψε ο Nikos! πριν λιγα ποστ
Δεν ειναι γραπτη διαβεβαιωση αυτο;
-
Οτι και να λετε, 'αναμεσα μας', υπαρχει καποια που πηγε να πιασει τη δουλεια... και δε σταθηκε στην παραφιλολογια 'στην αμισθι θεση με τον κακο εργοδοτη' και αλλα ωραια που ακουγονται. Προφανως, οπως γραφει και ο dimik παραπανω, οι περισσοτεροι απο εσας, δεν εχετε ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ τι σημαινε παλιοτερα το 'ελα πιτσιρικο να μαθεις την τεχνη'.
Αν το τσιμπαει το 1600αρακι τωρα, η κοπελα, ΑΥΤΟ εχει νοημα.
Παμε να δουμε την διαφορετικη οπτικη.
Σα να ανοιγεις επιχειρηση. Στην αρχη 'βαζεις' λεφτα, ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φτου κακα μακρια απο εμας ) επενδυεις, και αναμενεις κερδη. Στην περιπτωση μας, το 'βιωσιμο' της επιχειρησης θα φανει απο τον 3ο μηνα, σε ποια επιχειρηση μπορει να γινει αυτο?Ετσι λοιπον, εχουμε 'προσληψη' ας πουμε τον 06/2013.
Τον 06/14, αν η επενδυση αποδωσει, θα εχουμε 9Χ1600=14.400 ανα ετος, ήτοι 1200 το μηνα. Αμα επαιρνε 1200 το μηνα δε θα ειχατε προβλημα ετσι?Ποιος ειναι εξυπνοτερος, εσεις κρινετε. Αυτος που ΚΥΝΗΓΑΕΙ τα 1200 το μηνα για πρωτο χρονο, και 1600 μετα, ή αυτος που δεν παει γιατι 'δεν δουλευω αμισθι' και αλλες φούντες.
-
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
+απειρο ρε Mirage!!Δηλαδη για ονομα ρε πστ!!
Εσεις που χτυπατε τα κεφαλια σας για την ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρια που χαθηκε απο την χλιδανεργη (;) , για πειτε ποιες ηταν οι διαβεβαιωσεις (ΓΡΑΠΤΕΣ, ετσι; οχι στο μιλητο) που ελαβε οτι θα την προσλαβουν μετα το 3μηνο (με μισθο 1,5k κιολας για ατομο χωρις προϋπηρεσια!!!) και δεν θα την πεταξουν παλι στην δεξαμενη των ανεργων σαν στυμμενη λεμονοκουπα;
Οοοοοοχι, καλυτερα να μας πουν αν κανουν τετοιες μαλακιες οι (χλιδ)ανεργοι ποσο ΓΑΜΑΝΕ την πιατσα για τους (κακομοιρ)ανεργους που δεν εχουν την πολυτελεια να 'εργαστουν' ουτε μερα χωρις μισθο.
Θα παει η (χλιδ)ανεργος να πιασει το ποστο στην πολυεθνικη, μενοντας 3-5-15 μηνες απληρωτη κι ο καθε κακομοιρης θα παρει το τριτο το μακρυτερο. Και θα το παιρνει μια ζωη, γιατι αυτος δεν ειναι για τετοιες πολυτελειες.
Αλλα, ενταξει, εμεις εχουμε την δουλιτσα μας, την σπιταρωνα μας, την (τις) αμαξαρα μας, τον μπαμπα μας που μας εστειλε για γαματες σπουδες επειδη ετυχε και κληρονομησε οικοπεδο στην Κηφισια κι οχι στο Ζεφυρι κι οι θυσιες ή η πεινα ειναι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Και κουναμε και το δαχτυλο -
Νομίζω ότι γενικεύετε κάτι που μπορεί να είναι πολύ ειδικό.
Υπάρχουν πολύ σοβαρές εταιρείες που προσφέρουν 'Ιντερσιπ' έναντι ενος πιάτου μουσακά στην αρχή αλλά με πολύ σοβαρές προοπτικές αργότερα όπως και εταιρίες που έχουν καταφέρει τόσο καιρό να ζούνε απαυτώνοντας απελπισμένους νέους. Οι τελευταίες είναι και πολύ περισσότερες στην Ελλάδα.
Ωραία.
Πάμε παρακάτω, παρακαλώ.
-
Σαν να μας διάβασε ο Υπουργός:
Αθήνα
Περί τους 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκινούν από αύριο, Κυριακή, σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν από την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων.
» Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔηλαδή ΕΛΕΟΣ αν είναι να μιλάμε για τα αυτονόητα!!!
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.+1000!!!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....