-
Το τρισδιάστατο οπτικοακουστικό βιβλίο για το οποίο βραβεύτηκε βρίσκεται εδώ:
excellence.sch.gr/index.php?option=com_chronocontact&Itemid=85
Στην επιλογή 'Φορέας βράβευσης' επιλέξτε 'ΌΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ' και κλικάρετε στην επιλογή 'Αναζήτηση'. Το συγκεκριμένο είναι το έργο υπ' αριθμ. 291 με τίτλο 'ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ'.
Jacob
-
** Zero Hours Contracts στο Ηνωμένο Βασίλειο και η περίπτωση της εταιρίας Sports Direct**
Zero Hours Contracts: συμβόλαια στα οποία ο υπάλληλος είναι stand by για εργασία και δεν έχει δικαίωμα να ξέρει ούτε πόσες ώρες θα δουλέψει την εβδομάδα, ούτε έχει αναρρωτικές ή άδεια διακοπών και καμία εξασφάλιση για τακτική εργασία.
Η εταιρία Sports Direct έχει το 90% του εργατικού της δυναμικού με τέτοια συμβόλαια ενώ το υπόλοιπο 10% είναι μόνιμο προσωπικό.
Παράλληλα η εταιρία έχει ένα bonus scheme σύμφωνα με το οποίο μοιράζεται τα κέρδη που βγάζει με τους μόνιμους εργαζόμενους, αφήνοντας απ έξω το 90% του εργατικού δυναμικού που δουλεύει με zero hours contracts.
Όσον αφορά τους μόνιμους εργαζόμενους που θα πάρουν το μπόνους, δύναται σύμφωνα με τους κανόνες να αποκλειστούν εάν κριθούν ότι είχαν μη ικανοποιητική απόδοση. Πάνω σε αυτό έχουν εκφράσει ανησυχία δικηγόροι-εργατολόγοι διότι οι κανόνες κοψίματος των bonuses είναι αρκετά ασαφείς και αφήνουν περιθώριο για κατάχρηση.Πηγές: Guardian| Independent
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αποζημίωση δεν κατάλαβα γιατί δεν της δίνουν.
Διότι θα την μετακινήσουν……
Να δούμε εάν θα το γράψει η φυλλάδα….
Α. -
Και για την ιστορία προς ενημέρωση για όποιους δεν ξέρουν.
Ο ευεργετικός νόμος Κατσέλη για χρεώστες προς τράπεζες υπερχρεωμένων νοικοκυριών, λήγει 31/12/13. Ρωτήστε δικηγόρο εάν ανήκετε στην συνομοταξία αυτή.
Μέχρι σήμερα, όταν χρωστούσες στην εφορία, το ποσό έφτανε μέχρι το 175%. Σήμερα τοκίζετε συνεχώς με 8,5%. Άρα ακολουθεί τοκογλυφικό τόκο. Κατά συνέπεια όταν χρωστάς 8500 ευρώ στην εφορία δεν διώκεσαι ποινικά, μα εάν θελήσεις να κάνεις 100 δόσεις, τότε το ποσό τρώει καπέλο και φτάνει τα 13000, και ο τόκος συνεχίζετε…..
Και το απίθανο. Έκλισε επιχείρηση το 2007. Το 2008 έλαβε από το ΙΚΑ χαρτί 1600ε υπόλοιπο. Το 2009 όταν πήγε για διακανονισμό, ήταν 20000!!!!. Δεν έφτανε ο οικογενειακός κορβανάς, και δεν έπαιξε ο διακανονισμός. Σήμερα που τα πράγματα χόντρυναν, πήγε για νέο διακανονισμό…… 45000ε!.
Δόση, με σύνταξη 900……. 976ε το μήνα…….
Ουδέν σχόλιο…….
Α. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ξέρεις, εσύ πληρώνεις αυτόν τον εργοδότη. Αν τον πληρώνεις γιατί ανήκεις στην 'επίφοβη' κατηγορία αλλά καλοπροαίρετα δέχομαι πως τον πληρώνεις.
Και κάθεσαι και μου λες πως δεν θέλεις εξηγήσεις για αυτά που σχεδιάζει για σένα χωρίς εσένα;Πες μου πως κάνεις πλάκα...
1ον απο που κ ως που κατεληξες στο συμπερασμα οτι 'ανηκω στην επιφοβη κατηγορια' αλλα δεχεσαι 'απο τη καλη σου τη προαιρεση' οτι τον πληρωνω (ευχαριστω κιολας)?
Εγω ειμαι χονδρεμπορος δασμολογημενου προιοντος, χειροπιαστου (οχι βενζινη που πχ 'εξατμιστηκαν' καποια λιτρα...), με ΠΕΝΤΕ προμηθευτες ολους κ ολους. Το πιο ευκολο πραγμα στο κοσμο ειναι να με ελεγξεις.
Απο εκει κ περα, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ θα κανει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ. Κ οτι εννοειται οτι δεν θα δωσει εξηγησεις ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.
Αν τωρα ρωτας αν πρεπει να δωσει εξηγησεις σε εμενα τον φορολογουμενο-χρηματοδοτη του εκπαιδευτικου συστηματος, αν τα κανει σκατα, τοτε ναι πρεπει να δωσει. Αλλα δεν ειπα αυτο.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
** Zero Hours Contracts στο Ηνωμένο Βασίλειο και η περίπτωση της εταιρίας Sports Direct**Zero Hours Contracts: συμβόλαια στα οποία ο υπάλληλος είναι stand by για εργασία και δεν έχει δικαίωμα να ξέρει ούτε πόσες ώρες θα δουλέψει την εβδομάδα, ούτε έχει αναρρωτικές ή άδεια διακοπών και καμία εξασφάλιση για τακτική εργασία.
Η εταιρία Sports Direct έχει το 90% του εργατικού της δυναμικού με τέτοια συμβόλαια ενώ το υπόλοιπο 10% είναι μόνιμο προσωπικό.
Παράλληλα η εταιρία έχει ένα bonus scheme σύμφωνα με το οποίο μοιράζεται τα κέρδη που βγάζει με τους μόνιμους εργαζόμενους, αφήνοντας απ έξω το 90% του εργατικού δυναμικού που δουλεύει με zero hours contracts.
Όσον αφορά τους μόνιμους εργαζόμενους που θα πάρουν το μπόνους, δύναται σύμφωνα με τους κανόνες να αποκλειστούν εάν κριθούν ότι είχαν μη ικανοποιητική απόδοση. Πάνω σε αυτό έχουν εκφράσει ανησυχία δικηγόροι-εργατολόγοι διότι οι κανόνες κοψίματος των bonuses είναι αρκετά ασαφείς και αφήνουν περιθώριο για κατάχρηση.Πηγές: Guardian| Independent
Μη φρίξεις, αλλά κάτι ανάλογο βιώνει ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας που σέβεται την δουλειά και το πελατολόγιό του 24/7/365. Δεν λέω πως είναι σωστό, απλά το αναφέρω για να ανακόψω την πτώση από τα σύννεφα.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
** Zero Hours Contracts στο Ηνωμένο Βασίλειο και η περίπτωση της εταιρίας Sports Direct**
Zero Hours Contracts: συμβόλαια στα οποία ο υπάλληλος είναι stand by για εργασία και δεν έχει δικαίωμα να ξέρει ούτε πόσες ώρες θα δουλέψει την εβδομάδα, ούτε έχει αναρρωτικές ή άδεια διακοπών και καμία εξασφάλιση για τακτική εργασία.
Μη φρίξεις, αλλά κάτι ανάλογο βιώνει ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας που σέβεται την δουλειά και το πελατολόγιό του 24/7/365. Δεν λέω πως είναι σωστό, απλά το αναφέρω για να ανακόψω την πτώση από τα σύννεφα.
Καμία σχέση.
Άλλο η μισθωτή εργασία, άλλο ΕΕ.
Κι εγώ ΕΕ είμαι.Το βρίσκω τραγικό αυτό, είναι μεταφορά επιχειρηματικού ρίσκου στον εργαζόμενο, ο οποίος ουδέποτε συμφώνησε στην ανάληψη ρίσκου, γι αυτό κι έγινε μισθωτός κι όχι ΕΕ.
Και ποτέ δεν θα καρπωθεί οφέλη από την πιθανή απόδοση του ρίσκου.
Και κατάργηση των, όποιων, προνομίων της μισθωτής εργασίας.
Οπισθοδρόμηση τουλάχιστον 100 χρόνια. -
^Όποιος πιστεύει οτι κάτι δεν τον συμφέρει ΔΕΝ το κάνει. Πόσο πιο απλό.
-
ξμαρ, σπαταλάς, άδικα, χώρο και πόρους στον πλανήτη.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Δεν έχει καμία σχέση το παραπάνω με τους ΕΕ που είναι κύριοι του εαυτού τους και τα κέρδη πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη τους και έχουν τον έλεγχο της επιχείρησής τους.
Συν τις άλλοις το παράδοξο είναι ότι το 90% της επιχείρησης Sports Direct ΚΑΙ αναλαμβάνει το ρίσκο της 'πιο ελεύθερης' εργασιακής σχέσης ΚΑΙ δεν λαμβάνει κανένα bonus(ως premium για αυτό το ρίσκο), αν και είναι προφανές ότι έχει κάνει **τουλάχιστον **ισόποση δουλειά με το σταθερό προσωπικό που αποτελεί μόνο το 10% της επιχείρησης. Αντίθετα το σταθερό προσωπικό δεν αναλαμβάνει το επιπλέον ρίσκο ΚΑΙ παίρνει και bonus.
-
Η κουμπαρα μου δουλευει μερα με την μερα στην Αγγλια εδω και καποια χρονια.
Ειναι λιγο καλυτερα τα λεφτα ετσι λεει,αλλα η αβεβαιοτητα ειναι μεγαλη,τωρα που εκανε παιδι φριττει με το σκηνικο. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Γιατι, επειδη δεν συμφωνει με αυτο που εσυ νομιζεις αυτονοητο? Αυτο που σου λεει κ δεν καταλαβαινεις ειναι το εξης απλο:
^Όποιος πιστεύει οτι κάτι δεν τον συμφέρει ΔΕΝ το κάνει. Πόσο πιο απλό.
Ή αλλιως, οποιος δεν θελει να εργαστει ετσι, μπορει να μην παει εκει να εργαστει ετσι. Δικη του η επιλογη. Κ στο ενδιαμεσο μπορει να ψηφιζει Κ.Κ.Ε. (ή Κ.Κ.Ην.Βασ. εν προκειμενω) ελπιζοντας οτι καποια στιγμη θα βγουν πρωτοι κ θα αλλαξουν τα εργασιακα.
ΥΓ Μετα βεβαια μη συχτηριζετε που θα γινουμε βορεια κορεα...
-
νταξ, τι να πεις, έμπορος...
-
Νομίζω ότι το reality check θα φορεθεί πολύ φέτος.
Θα δώσω ένα hint ενός βασικού περιορισμού που ακυρώνει το επιχείρημα της επιλογής και από κει και πέρα όποιος θέλει ας το δουλέψει μόνος του, γιατί βαριέμαι να εξηγώ γιατί δεν μπορούν κάποιοι να φάνε παντεσπάνι--> The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2010.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Νομίζω ότι το reality check θα φορεθεί πολύ φέτος.Θα δώσω ένα hint ενός βασικού περιορισμού που ακυρώνει το επιχείρημα της επιλογής και από κει και πέρα όποιος θέλει ας το δουλέψει μόνος του, γιατί βαριέμαι να εξηγώ γιατί δεν μπορούν κάποιοι να φάνε παντεσπάνι--> The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2010.
Δεν κάνεις μια περίληψη γιατί να διαβάσω paper με θέμα που δεν με πολυενδιαφέρει δεν παίζει.
-
Θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή των εμπΥρων συμφορουμιτών σε ένα επαγγελματικό θέμα που έχω.
Σε λίγο τελειώνει το πρότζεκτ στο οποίο είχα εμπλακεί προς το τέλος του στην εταιρία που εργάζομαι. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι γενικά αρνητικές και με το τί κάνω και απο το εργασιακό περιβάλλον. Η ερώτησή μου είναι, εφοσον έχω κάποιες προτάσεις που είναι καλύτερες απ ό,τι φαίνεται , αν αποφασίσω να φύγω, έχει κανένα νόημα να πώ για ποιους λόγους το κάνω? Η να πω ότι όλα ήταν ρόδινα και απλά βρήκα κάτι καλύτερο?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή των εμπΥρων συμφορουμιτών σε ένα επαγγελματικό θέμα που έχω.Σε λίγο τελειώνει το πρότζεκτ στο οποίο είχα εμπλακεί προς το τέλος του στην εταιρία που εργάζομαι. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι γενικά αρνητικές και με το τί κάνω και απο το εργασιακό περιβάλλον. Η ερώτησή μου είναι, εφοσον έχω κάποιες προτάσεις που είναι καλύτερες απ ό,τι φαίνεται , αν αποφασίσω να φύγω, έχει κανένα νόημα να πώ για ποιους λόγους το κάνω? Η να πω ότι όλα ήταν ρόδινα και απλά βρήκα κάτι καλύτερο?
Αν ερωτηθεις, τα λες, οχι ομως οπως τα λες εδω... πολυ πιο στρογγυλεμενα. Σε γενικες γραμμες καλο ειναι να μη καις γεφυρες. Στην τελικη, αν δε σου αρεσαν πραγματα εκει εσενα, δε σημαινει πως ηταν και λαθος καθ' εαυτα.
Ειμαι περιεργος να μαθω τι δε σου αρεσε, σαν εργασιακο περιβαλλον. Το τι κανεις αν σου αρεσει μονο εσυ το ξερεις.
ΥΓ πρωτη σου δουλεια?
-
Tσαπατσουλιά στη δουλειά, πολύ φάση ο καθένας καλύπτει τον γκώλο του, project managment για το μποτσο και μή συμπαθείς συνάδελφοι, εκτός από 2 που έφυγαν κι αυτοί
Πρώτη δουλειά ναι, φαντάζομαι είναι και το κλασσικό σοκ, αλλά αν μπορώ να βρώ καλύτερα, για ποιο λόγο να το κουράζω?
Το θέμα μου είναι οτι εχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις μου με τον team leader, γιατί είχαμε μια σοβαρή διαφωνία σε ένα τεχνικό θέμα κι όταν έγινε η συζήτηση με τον πελάτη, εβγαλε την ουρα του απόξω.
Αλλά δεν θέλω απ την άλλη να τα αναφέρω αυτά, γιατί εγώ τώρα ξεκινάω την καριέρα μου -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε γενικες γραμμες καλο ειναι να μη καις γεφυρες.Συμφωνώ.
Δυστυχώς τους έχουμε περισσότερο ανάγκη (τους εργοδότες) απ' ότι μας έχουν αυτοί.
Οπότε φρόντισε να τα πεις έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή σου, έστω κι αν για κάτι τέτοιο οι πιθανότητες είναι 0,001%.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....