-
Εγώ ξέρω ότι SAP έμαθε η μάνα μου στα 45+ που δεν ξέρει τι είναι το τατς στο κινητό και από που κλείνει ένα pc και έκανε όλο το implementation (μαζί με consultants φυσικά) στην 3Ε Βουλγαρίας και Ουγγαρίας όταν άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τα BUs από Ελλάδα...
-
edit δε βαριέσαι...
-
εδώ ο mjacob έβαλε τις πρίζες στο σπίτι μόνος του
-
η αλήθεια είναι ότι κι εγώ απορώ γιατί τα σπουδάζουν αυτά 5 χρόνια και κάνουν κι άλλα τόσα για μεταπτυχιακά και phd, αλλά είπα να μην μιλήσω
-
Δεν τα παιρνουν ευκολα μαλλον γι αυτο τους παιρνει τοσο χρονο.
-
εγώ ξεκίνησα και δουλειά πανω σ αυτά μπας και μπανίσω τπτ, αλλά δεν, λέω να ξεκινήσω να γράφω κανα παιχνίδι
-
Γραψε κανα ποιημα καλυτερα, δεν κανεις γι αυτα!
-
Τα ωραία έρχονται...
“Σφαγή” καθηγητών με χιλιάδες απολύσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
...
Με την αύξηση του ωραρίου αλλά και τις συγχωνεύσεις αναμένεται να προκύψει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού το οποίο θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί ενώ ένας ικανός αριθμός θα δει την έξοδο από το δημόσιο.
...
Εκτιμάται μάλιστα ότι με τον νέον τρόπο υπολογισμού του υπουργείου προκύπτουν 5.000 πλεονάζοντες καθηγητές στην Αττική, άλλοι 2.000 πλεονάζοντες στη Θεσσαλονίκη, 390 στον Νομό Ιωαννίνων, 300 στον Νομό Ημαθίας, ενώ ως πλεονάζοντες εμφανίζονται το 20% των εκπαιδευτικών στον Πειραιά, το 24% των καθηγητών στο Νομό Γρεβενών και το 30% στο Νομό Ηλείας. -
Ή θα μπορούσαν να καταργήσουν τελείως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να εμφανίζονται όλοι σαν πλεονάζοντες. Μισές δουλειές...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τα ωραία έρχονται...“Σφαγή” καθηγητών με χιλιάδες απολύσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
...
Με την αύξηση του ωραρίου αλλά και τις συγχωνεύσεις αναμένεται να προκύψει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού το οποίο θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί ενώ ένας ικανός αριθμός θα δει την έξοδο από το δημόσιο.
...
Εκτιμάται μάλιστα ότι με τον νέον τρόπο υπολογισμού του υπουργείου προκύπτουν 5.000 πλεονάζοντες καθηγητές στην Αττική, άλλοι 2.000 πλεονάζοντες στη Θεσσαλονίκη, 390 στον Νομό Ιωαννίνων, 300 στον Νομό Ημαθίας, ενώ ως πλεονάζοντες εμφανίζονται το 20% των εκπαιδευτικών στον Πειραιά, το 24% των καθηγητών στο Νομό Γρεβενών και το 30% στο Νομό Ηλείας.Απόλυση = σφαγή.
Αν όντως τους σφάξουν δηλαδή, ποια λέξη θα χρησιμοποιήσουν; -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τα ωραία πέρασαν...“Σφαγή” υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις τα προηγούμενα τρία χρόνια
Ψάχνω να βρω το παραπάνω ποστ σου soch, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά...
~2 εκ άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα δεν σε απασχόλησαν...το πρόβλημά σου είναι οι 2000 ή 4000 από το δεμόσιο... -
Έχω μια γνωστή που είναι δασκαλίτσα, δηλαδή μικρή σχετικά σε ηλικία και δασκάλα δημοτικού.
Εδώ και λίγα χρόνια είναι μόνιμα σε νησί του Σαρωνικού.Όσο ο μισθός της προ κρίσης ήταν όσο ήταν μπορούσε να νοικιάζει ένα μικρό σπίτι στο νησί και να μένει μόνιμα εκεί. (δεν μιλάω για την Σαλαμίνα).
Πλέον με τις μειώσεις ο μισθός της δεν φτάνει ούτε για ζήτω.
Αποτέλεσμα, να γυρίσει στο πατρικό της στην Αθήνα και να πηγαιοέρχεται κάθε μέρα με το καράβι στο νησί, φυσικά πρέπει να σηκώνεται χαράματα για να προλάβει και το χειμώνα με κανένα απαγορευτικό έχανε τα μαθήματα.
Φυσικά ότι βγάζει το χαλάει στα εισιτήρια αφού δεν υπάρχουν κάρτες απεριορίστων στα πορθμεία και της περισσεύουν ελάχιστα.
Την συντηρούν οι γονείς της και από ότι της είπαν του χρόνου δεν είναι σίγουρο που θα βρίσκεται λόγο των περικοπών.Αν τώρα απολυθεί αυτή η κοπέλα τί ακριβώς θα βρεί να κάνει ;;;
Δεν μιλάμε για κανένα αργόσχολο δημόσιο υπάλληλο του δημοτικού που μπήκε με μέσω, πανεπιστήμιο τελείωσε στο επάγγελμα που ήθελε να κάνει.Γιατί πρέπει να τους εξομοιώνουμε όλους τους δημόσιους και να θεωρούμε ότι όλοι τους αξίζει να μείνουν άνεργοι ;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Έχω μια γνωστή που είναι δασκαλίτσα, δηλαδή μικρή σχετικά σε ηλικία και δασκάλα δημοτικού.
Εδώ και λίγα χρόνια είναι μόνιμα σε νησί του Σαρωνικού.Όσο ο μισθός της προ κρίσης ήταν όσο ήταν μπορούσε να νοικιάζει ένα μικρό σπίτι στο νησί και να μένει μόνιμα εκεί. (δεν μιλάω για την Σαλαμίνα).
Πλέον με τις μειώσεις ο μισθός της δεν φτάνει ούτε για ζήτω.
Αποτέλεσμα, να γυρίσει στο πατρικό της στην Αθήνα και να πηγαιοέρχεται κάθε μέρα με το καράβι στο νησί, φυσικά πρέπει να σηκώνεται χαράματα για να προλάβει και το χειμώνα με κανένα απαγορευτικό έχανε τα μαθήματα.
Φυσικά ότι βγάζει το χαλάει στα εισιτήρια αφού δεν υπάρχουν κάρτες απεριορίστων στα πορθμεία και της περισσεύουν ελάχιστα.
Την συντηρούν οι γονείς της και από ότι της είπαν του χρόνου δεν είναι σίγουρο που θα βρίσκεται λόγο των περικοπών.Αν τώρα απολυθεί αυτή η κοπέλα τί ακριβώς θα βρεί να κάνει ;;;
Δεν μιλάμε για κανένα αργόσχολο δημόσιο υπάλληλο του δημοτικού που μπήκε με μέσω, πανεπιστήμιο τελείωσε στο επάγγελμα που ήθελε να κάνει.Γιατί πρέπει να τους εξομοιώνουμε όλους τους δημόσιους και να θεωρούμε ότι όλοι τους αξίζει να μείνουν άνεργοι ;;;
Η ιστορία που περιγράφεις είναι μία απλή καθημερινή ιστορία στον ιδιωτικό τομέα.
Όμως για την ιστορία της ιδιωτικής υπαλλήλου δεν βλέπω να 'γραψες τίποτα. Η δυ σε συγκίνησε...Να σου θεσω το ερώτημα αλλιώς: και γιατί πρέπει να ξεχωρίζουμε δυ από ΙΥ (όπως κάνεις εσύ); Αν είναι ο ένας απολύσιμος, να 'ναι κι άλλος. Αν μας συγκινεί η πιθανή απόλυση του ενός, εε....να μας ψιιιιιλοσυγκινεί η ήδη πραγματοποιημένη απόλυση του άλλου...
Αλλά...τί λέω τώρα στη χώρα του δυ...Μάλλον κινέζικα μιλάω...Τόνοι μελανιού-δακρύων θα χυθούν για κάποιες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο, ΑΑΑΝ γίνουν (θυμίζω...είν' αυτό που χρεοκόπησε...) κι ούτε σταγονίτσα για τους υπόλοιπους...
ΣΤ' @@ ΜΟΥ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΑΚΑΡΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η ιστορία που περιγράφεις είναι μία απλή καθημερινή ιστορία στον ιδιωτικό τομέα.
Όμως για την ιστορία της ιδιωτικής υπαλλήλου δεν βλέπω να 'γραψες τίποτα. Η δυ σε συγκίνησε...Να σου θεσω το ερώτημα αλλιώς: και γιατί πρέπει να ξεχωρίζουμε δυ από ΙΥ (όπως κάνεις εσύ); Αν είναι ο ένας απολύσιμος, να 'ναι κι άλλος. Αν μας συγκινεί η πιθανή απόλυση του ενός, εε....να μας ψιιιιιλοσυγκινεί η ήδη πραγματοποιημένη απόλυση του άλλου...
Αλλά...τί λέω τώρα στη χώρα του δυ...Μάλλον κινέζικα μιλάω...Τόνοι μελανιού-δακρύων θα χυθούν για κάποιες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο, ΑΑΑΝ γίνουν (θυμίζω...είν' αυτό που χρεοκόπησε...) κι ούτε σταγονίτσα για τους υπόλοιπους...
ΣΤ' @@ ΜΟΥ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΑΚΑΡΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
Για τον ΙΤ δεν είπα κάτι γιατί δεν χρειάζεται, βλέπω τον εαυτό μου καθημερινά τί τραβάω.
Για το σωρηδόν ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ των ΔΥ που κάνετε πολλοί έγραψα...
-
Mλκια, του χάλασες τη σουπα τώρα
-
Έδειχνε χθες στην τηλεόραση πόσες δημόσιες βιβλιοθήκες θα κλείσουν λόγω των απολύσεων. Απελπισία! Και μετά έχεις μερικούς να χαίρονται που θα απολυθεί και κόσμος που μας χρειάζεται...
-
Ε ναι, τί πιο λογικό να συγχωνεύεις βιβλιοθήκες
-
Απολύσεις να μην γίνουν πουθενά αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα κλάψω κιόλας για τους βιβλιοθηκάριους. Λες και ήταν ασφυκτικά γεμάτες οι βιβλιοθήκες και δεν προλαβαίνανε. Ας τους μετακινήσουν σε άλλους τομείς με πραγματικές ανάγκες.
-
Το άρθρο που είχα προ ημερών διαβάσει, αναφερόταν σε συγχωνεύσεις βιβλιοθηκών. Και επειδή σε αυτές υπάρχουν (και) αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα τεθούν στη διάθεση των Α/βάθμιων & Β/βάθμιων για τοποθέτηση σε σχολεία...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Απολύσεις να μην γίνουν πουθενά αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα κλάψω κιόλας για τους βιβλιοθηκάριους. Λες και ήταν ασφυκτικά γεμάτες οι βιβλιοθήκες και δεν προλαβαίνανε. Ας τους μετακινήσουν σε άλλους τομείς με πραγματικές ανάγκες.Σε τι τομεις να μετακινησουν τους βιβλιοθηκονομους; Στη διαφημιση;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....