-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποιός μωρέ πληρώνει $1500 το μήνα ασφάλεια? Που τα άκουσες αυτά?
Έχεις χρόνια να δεις τις ασφάλειες στην Αμερική. Δεν ξέρω αν έχουν φτάσει τα $1500 (για ένα παντρεμένο ζευγάρι) αλλά τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν 30% το χρόνο και είναι τεράστιο πρόβλημα.
Δεν παιζουν τετοια νουμερα!
Ποιος σου το είπε; Σήμερα ρώτησα φίλο μου που έχει δική του εταιρεία και μου είπε 8 χιλιάρικα (το χρόνο) για παντρεμένο ζευγάρι και 15 χιλιάρικα με 2 παιδιά.
Οι εταιρείες κάνουν πολύ χαμηλές προσφορές για να προσελκύσουν πελάτες και μετά στο ανεβάζουν 30%.
Τα ασφάλιστρα ανεβαίνουν 15% το χρόνο και είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ.
Πως έβγαλες αγαπητέ τα $1.500 για κάθε ζευγάρι τότε το μήνα?? Εδώ μιλάμε, όπως λες, για $15Κ για μια τετραμελή οικογένεια...δηλαδή $312 το μήνα για κάθε μέλος. Αυτά είναι περίπου 270 ευρώ. Ε...εντάξει...δεν είναι και ΤΟΣΑ πολλά για νοσοκομεία 'ξενοδοχεία' και γιατρούς ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ!
-
Στην Αμερική πάντως (διόρθωσε με Νίκο αν κάνω λάθος αλλά αυτό μου το είπαν Αμερικανάκια μεταπτυχιακοί) πρώτος μισθός για στέλεχος σε εταιρεία είναι 3-4.000 δολάρια. Εδώ στο μπανανιστάν θα ξεκινήσεις με 800 maximum και αφού γλύψεις ό,τι κώλο βρείς (καθότι πολύ μικρή αγορά το μπανανιστάν και δεν τίθεται θέμα 'αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του θα πάρει και πολλά φράγκα') θα τσιμπήσεις κανά 1.500άρι μετά από 4-5 χρόνια 'πηδήματος'.
Για να φτάσεις να παίρνεις πάνω από 3.000 απλά δεν θα έχεις χρόνο να τα 'ζεις'.
Σημείωση: Δεν αναφέρομαι σε κάτι 'στελέχη' που δουλεύουν στην εταιρεία του μπαμπά, παίρνουν παχυλούς μισθούς (χαρτζηλίκια ίσως; ) και είναι κάθε βράδυ στα μπουζούκια.
Το λέω γιατί έχουν ακούσει τέρατα τα αυτάκια μου για να έρθει μετά από λίγα λεπτά η ατάκα 'είναι του πατέρα μου η εταιρεία' και να απομυθοποιηθεί ο Gordon Geko που είχα μπροστά μου. -
Μιλούσα χθες μ' ένα παιδί που, μετά το μεταπτυχιακό του στην Ολλανδία, έπιασε δουλειά στο μεγάλο χωριό με 880 Ε ΚΑΘΑΡΑ το μήνα.
Όταν του είπα ότι εγώ προσφέρω 1000 ΚΑΘΑΡΟ πρώτο μισθό για συνεργάτη (έστω κ δίχως πτυχίο) και δεν βρίσκω, δυσκολεύτηκε να το πιστέψει. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πως έβγαλες αγαπητέ τα $1.500 για κάθε ζευγάρι τότε το μήνα?? Εδώ μιλάμε, όπως λες, για $15Κ για μια τετραμελή οικογένεια...δηλαδή $312 το μήνα για κάθε μέλος. Αυτά είναι περίπου 270 ευρώ. Ε...εντάξει...δεν είναι και ΤΟΣΑ πολλά για νοσοκομεία 'ξενοδοχεία' και γιατρούς ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ!Άλλος έγραψε για $1500, εγώ έγραψα ότι δεν ξέρω αν έχουν φτάσει τα $1500 για παντρεμένο ζευγάρι.
ΦΕΤΟΣ είναι $1250, γιατί του χρόνου θα είναι πάνω από $1400 το μήνα για παντρεμένο ζευγάρι με 2 παιδιά. Εδώ τους καλύπτει όλους το ασφαλιστικό ταμείο του πατέρα.
Στο Αμέρικα είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ η ασφάλιση, δεν φτάνουν τα λεφτά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μιλούσα χθες μ' ένα παιδί που, μετά το μεταπτυχιακό του στην Ολλανδία, έπιασε δουλειά στο μεγάλο χωριό με 880 Ε ΚΑΘΑΡΑ το μήνα.
Όταν του είπα ότι εγώ προσφέρω 1000 ΚΑΘΑΡΟ πρώτο μισθό για συνεργάτη (έστω κ δίχως πτυχίο) και δεν βρίσκω, δυσκολεύτηκε να το πιστέψει.Συνεργάτες στα Γιάννενα θες?
-
Όταν του είπα ότι εγώ προσφέρω 1000 ΚΑΘΑΡΟ πρώτο μισθό για συνεργάτη (έστω κ δίχως πτυχίο) και δεν βρίσκω, δυσκολεύτηκε να το πιστέψει.Αναφορικά θα σου πω ότι ασχολούμαι με το e-recruiting...και υπάρχει κρίση στην αγορά για ποιοτικά στελέχη...ειδικά στις πωλήσεις. Έτσι όπως πάει η αγορά...είναι λογικό να μη βρίσκεις γιατί υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών. Είναι λίγοι αυτοί που έχουν ουσιαστικά όρεξη για δουλειά...και τους ψάχνουν πολλές εταιρίες! Άρα...για να τους πάρεις, πρέπει να πλασάρεις τον εαυτό σου σαν ιδανικός εργοδότης.
-
Χεντ χαντινκ να ουμ
-
Όταν του είπα ότι εγώ προσφέρω 1000 ΚΑΘΑΡΟ πρώτο μισθό για συνεργάτη (έστω κ δίχως πτυχίο) και δεν βρίσκω, δυσκολεύτηκε να το πιστέψει.Είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι πτυχιούχοι που δουλεύουν με 400 ευρώ το μήνα και πιθανολογώ ότι στην Ουγκάντα μπορεί να υπάρχει κάποιος αντίστοιχος ililias που δίνει 500 ευρώ το μήνα, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα στα φόρουμ των Ουγκαντέζων για το πόσο δύσκολη είναι κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τη χώρα τους, ούτε αλλάζει τη γενική τάση ότι στις 'ανεπτυγμένες' χώρες γενικά το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο και οι μισθοί υψηλότεροι.
-
Νέοι πτυχιούχοι by law στην Ελλάδα παίρνουν 670 ευρώ (μικτά). Εάν μια εταιρία δε πληρώνει κάποιον που δουλεύει τουλάχιστον 8 ώρες (full-time δηλαδή)...τότε μπορεί να τη καταγγείλει ή να αποχωρήσει.
Θα σας πω κάτι πάντως...ειδικά στον χώρο τον πωλήσεων έχει ξεκινήσει ένας ανταγωνισμός σε μια προσπάθεια η εταιρία να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο. Αυτά σε εταιρίες με ιδιαίτερα προϊόντα...γιατί στο λιανικό...υπάρχει μεγάλη ανακύκλωση επειδή το προϊόν πουλάει από μόνο του, μιας και υποστηρίζεται από διαφημίσεις κλπ...σε θέσεις Β2Β ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Νέοι πτυχιούχοι by law στην Ελλάδα παίρνουν 670 ευρώ (μικτά)....Λάθος! Ξεπερνούν τα 1000.
-
670 ευρω σε ποιο επαγγελμα? , φανταζομαι οτι ο νεος πτυχιουχος σημαινει 0-3 χρονια προυπηρεσιας για το κρατος.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Όταν του είπα ότι εγώ προσφέρω 1000 ΚΑΘΑΡΟ πρώτο μισθό για συνεργάτη (έστω κ δίχως πτυχίο) και δεν βρίσκω, δυσκολεύτηκε να το πιστέψει.Είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι πτυχιούχοι που δουλεύουν με 400 ευρώ το μήνα και πιθανολογώ ότι στην Ουγκάντα μπορεί να υπάρχει κάποιος αντίστοιχος ililias που δίνει 500 ευρώ το μήνα, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα στα φόρουμ των Ουγκαντέζων για το πόσο δύσκολη είναι κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τη χώρα τους, ούτε αλλάζει τη γενική τάση ότι στις 'ανεπτυγμένες' χώρες γενικά το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο και οι μισθοί υψηλότεροι.
Αυτό που (ξανα)λέω εγώ, είναι ότι στην Αθήνα υπάρχει υπερπροσφορά εργασίας ενώ στην περιφέρεια υπερζήτηση. Καμία σχέση μ' αυτό που κατάλαβες εσύ, φοβάμαι.
Όταν η Ελλάς ξεπεράσει το τριτοκοσμικό επίπεδο, έστω κ κάτω από ξένη κυριαρχία, τα πράγματα θα αλλάξουν: Η περιφέρεια θα ξανακατοικηθεί, οι πανάρχαιες πλουτοπαραγωγικές πηγές θα ξαναλειτουργήσουν. Εμείς μπορεί να μη ζούμε για να το δούμε, αλλά θα γίνει.ΥΓ. Κάθε σύγκριση των μικτών USD 3.000 το μήνα στη ΝΥ με τα EUR 1.000 (ή 880, το ίδιο κάνει) το μήνα στην άνω κάτω ραχούλα, είναι κουτή. Σόρυ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στην Αμερική πάντως (διόρθωσε με Νίκο αν κάνω λάθος αλλά αυτό μου το είπαν Αμερικανάκια μεταπτυχιακοί) πρώτος μισθός για στέλεχος σε εταιρεία είναι 3-4.000 δολάρια. Εδώ στο μπανανιστάν θα ξεκινήσεις με 800 maximum και αφού γλύψεις ό,τι κώλο βρείς (καθότι πολύ μικρή αγορά το μπανανιστάν και δεν τίθεται θέμα 'αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του θα πάρει και πολλά φράγκα') θα τσιμπήσεις κανά 1.500άρι μετά από 4-5 χρόνια 'πηδήματος'.
Για να φτάσεις να παίρνεις πάνω από 3.000 απλά δεν θα έχεις χρόνο να τα 'ζεις'.Καλά εντάξει δεν είναι και ακριβώς έτσι.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τομέας στον οποίο αναφέρεσαι, τι χαρτί έχεις, οι επιλογές που κάνεις κ.ο.κ.
-
Νέοι πτυχιούχοι by law στην Ελλάδα παίρνουν 670 ευρώ (μικτά)....
Λάθος! Ξεπερνούν τα 1000.
Δε νομίζω...1000 ευρώ μικτά παίρνουν με 2+ χρόνια προϋπηρεσία.
670 ευρω σε ποιο επαγγελμα? , φανταζομαι οτι ο νεος πτυχιουχος σημαινει 0-3 χρονια προυπηρεσιας για το κρατος.
Αυτός είναι ο βασικός μισθός...550
-
@Nikos120: Ναι αυτό ακριβώς μου είχαν πει και μένα
@mjacob: Στη χώρα αυτή τελικά μόνο αν είσαι μηχανικός, δικηγόρος ή γιατρός έχει κάποια σημασία το χαρτί. Σε οτιδήποτε άλλο είναι barboutsala.
Έχω δει γυμναστή που δούλευε ως χρηματιστής, νοσοκόμα που δούλευε ως product manager, άλλο γυμναστή (μεγάλο σουξέ ο κλάδος) που δούλευε ως προϊστάμενος πωλήσεων κλπ κλπ κλπ.
Και μια ιστοριούλα έτσι προς γνώση και συμμόρφωση:
Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μεγάλη εταιρεία που το αφεντικό έβαλε το γιό του marketing manager. Ο γιός αυτός πήρε βοηθό του μια κοπέλα που είχε βγάλει κάτι σαν ΙΕΚ στην Αγγλία άσχετο με business (ε βοηθό ήθελε). Με τον καιρό οι δουλειές μεγάλωσαν, ο γιός έγινε γενικός διευθυντής και έδωσε στη βοηθό του τη θέση του διευθυντή marketing (...).
Η marketing manager (πλέον) της εταιρείας ήθελε και αυτή βοηθό. Βάζουν λοιπόν μια αγγελία όπου μεγάλη (είναι πραγματικό περιστατικό, όποιος θέλει όνομα εταιρείας με pm) εταιρεία ζητά βοηθό marketing.
Πλακώνουν λοιπόν ένας τόνος βιογραφικά... ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ, Αγγλίες, Σουηδίες, μεταπτυχιακά, κολλέγια τα πάντα...
Λέει ο γενικός στην πρώην βοηθό του να διαλέξει τα πιο ενδιαφέροντα γιατί ήταν πολλά. Αναγκάζεται η κοπέλα να πετάξει στα σκουπίδια βαρβάτα βιογραφικά από άτομα πολύ πιο καταρτισμένα από αυτήν (...) και πάει στο γενικό τα 20 καλύτερα.
Τα κοιτάει ένα ένα ο γενικός και τα πετάει ΟΛΑ στα σκουπίδια και τελικά προσλαμβάνει μια κοπελίτσα ΑΣΧΕΤΗ που είχε τελειώσει ένα ιδιωτικό κολλέγιο στην Ελλάδα.
Ο ΛΟΓΟΣ; Όπως πολύ σωστά είπε ο γενικός στην πρώην βοηθό του και νυν marketing manager ότι δεν ήταν δυνατό να προσλάβουν για βοηθό της άτομο με απείρως περισσότερα προσόντα από αυτήν... -
Ή ο γενικός και η βοηθός είναι αστέρια, ή η εταιρία έχει κλείσει..
-
Μεγάλη εταιρεία με είδη υγιεινής (πλακάκια, μπάνια κλπ) που πάει πολύ καλά.
Απλά το marketing είναι κάτι που όντως μαθαίνεται στην πράξη αλλά μέχρι ενός ορίου. Για παράδειγμα η νοσοκόμα που ανέφερα παραπάνω απέτυχε παταγωδώς ως μαρκετίστρια και συνέχισε την προηγούμενη δουλειά της (ιατρική επισκέπτρια) όπου το χαμόγελο της συνέχιζε να έχει θετική επίδραση στους γιατρούς που την λιγουρευόντουσαν...
Βασικά ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και δεν έχει το μέγεθος του ανταγωνισμού που υπάρχει πχ στις ΗΠΑ (καλά εκεί είναι τεράστιο) λάθη σε επίπεδο marketing σε μια εταιρεία ανιχνεύονται πολύ αργά ή και καθόλου. -
Γιαννοπουλος - Αγγελοπουλος?
-
Πολύ ανεβοκατεβαίνεις την Κηφισίας εσύ.
-
Στάνταρ δεν είναι 1000
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....