-
Υπογραφηκε νεα κλαδικη συμβαση για μας τους τραπεζικους.
http://seet2005.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html?m=1
Sent from my Galaxy S2 using smoking signals
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
βαριέμαι να quote σωστά, οπότε:Trident1971 προ-είπεν και έδωκεν ημίν:
***Ζητειται: Μηχανικος/λογος ΑΕΙ, με γνωση δικτυων ΗΥ & τηλεφωνικων, αγγλικα, autocad, για θεση πωλησεων/service μηχανων επεξεργασιας τροφιμων. ***Ναι, αν ήταν έτσι ναι, θα ήταν μια πιο σωστή αγγελία, αλλά ο τύπος απλά θέλει λίγο από όλα / δε ξέρει τι θέλει.
1000 € μισθός ήτανε και μου έδινε και μέρος της ασφάλισης του Τσμέδε, σιγά μην το κάλυπτε όλο, 350 ευρά. Η δουλειά ήταν για 5 μέρες Δε - Πα και Σάββατο 4ωρο. Αυτά στα λόγια, όμως, γιατί ουσιαστικά με ήθελε από τις 7.30 μέχρι, λίγο πολύ, 19.30 το απόγευμα καθημερινές. Το θέμα ήταν, οτι αποχώρησα, όχι γιατί τα λεφτά ήταν άσχημα, αλλά για διάφορους επί του προσωπικού λόγους (δε μπορώ να λείπω τόσο πολύ από το σπίτι ΚΑΘΕ μέρα), ήταν κ 28+28 χμ απόσταση οπότε τυπικά αυτό μεταφράζεται 06.55 - 20.00.
Εντελώς άλλα μου περιέγραψε στη συνέντευξη και άλλα ήθελε επί του πρωκτέου, συγγνώμη πρακταίου (cabala 10, πρακτeu??). Επίσης, ο τρόπος που μου μιλούσε, από την ημέρα #2 ήταν εντελώς ανάρμοστος ιδίως μπροστά σε 3ους, αγνώστους / πελάτες. Συν το ότι δε σεβόταν τον χρόνο εκτός δουλειάς, π.χ πήρε τηλ εργαζόμενο - δίκτυο στην νότια Ελλάδα στις 10.30 - 11 παρά η ώρα το βράδυ να δει πώς πήγαν αι δουλειαί. Και όταν του πήρα τηλέφωνο αργά το βράδυ να του πω, οτι από την άλλη μέρα δε θα συνεχίσω, είδε την αναπάντητη 6 η ώρα το πρωί και με πήρε 06:03 πρώτα λεπτά να με ρωτήσει 'ναι, ποιος είναι' και τι θέλω.
Επίσης, ο τρόπος που διεκπεραιωνόταν οι πωλήσεις ήταν τραγικός. Π.χ. Για μία πώληση κρατιόταν 2 πρακτικά, 1 τιμολόγιο + 1 πέρασμα στον υπολογιστή... + το εντελώς αχώνευτο προσωπικό, πλην 2 3 περιπτώσεων. Δηλαδή δουλειά να έχουμε να σκοτώνουμε χαρτί.
Ήταν κομπλέ σένιος στην πληρωμή του, αφού για τις εργάσιμες πληρώθηκα.
Bibendum προ-είπεν και έδωκεν ημίν:
μπλοκάκι και 1000.Αυτό Χάρη ήταν στην προηγούμενη δουλειά.
Δεν ειναι και τοσο ασχημα αυτα που περιγραφεις. Εχω δει και ακουσει πολλα χειροτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εισαι αρκετα νεος και χωρις οικογενειακες υποχρεωσεις για να δουλεψεις σε αυτες τις συνθηκες αλλα δεν ειναι κατι που φταιει ο εργοδοτης. Αυτος χρειαζεται καποιον για την δουλεια και απο την στιγμη που πληρωνει αυτα που υποσχεθηκε στην ωρα του και αυτο που κανεις ειναι αυτο που περιεγραψε στην αγγελια αυτο εχει σημασια σε εργασιακη σχεση.
-
Αυτή την λογική του ότι 'υπάρχουν και χειρότερα' ποτέ μου δεν την κατάλαβα. Αν είναι να φτάσουμε σε καταστάσεις τύπου 'στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές' που τραγουδούσε ο Καζαντζίδης, να το βράσω!!! Πρώτα από όλα πρέπει να εξετάσουμε αν είναι νόμιμες αυτές οι απαιτήσεις του εργοδότη. Π.χ. το 8ωρο, η τήρηση της συλλογικής/κλαδικής σύμβασης κλπ. Το να βγαίνει ένας εργοδότης και να λέει πληρώνω 500 € για 12ωρη εργασία και αν σας αρέσει είναι προκλητικό και πολλές φορές και παράνομο. Εδώ πρέπει να γίνει αυτό που j.marr. Να μην πάει κανείς σε αυτόν τον αλήτη να δουλέψει!!!
-
δυστυχως θα πανε παρα πολλοι να δουλεψουν γιαυτον και θα του πουν και ευχαριστω. Και επειδη το ξερει αυτο, μπορει και εχει αυτες τις παραλογες (εως παρανομες) απαιτησεις.
και η κατασταση δεν θα αλλαξει μεχρι η ανεργια πεσει σε πολυ χαμηλοτερα επιπεδα.
-
Ίσως ακόμα πιο σωστό θα ήταν να πήγαινε να δουλέψει και να συνέπιπτε εκείνες τις μέρες με μια καταγγελία.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...και να συνέπιπτε εκείνες τις μέρες με μια καταγγελία.Σε ποια χώρα θα γίνει αυτό? Σίγουρα όχι ΕΔΩ.
Στην ουρά και με πολύ αγωνία περιμένουν μια τέτοια προσφορά εργασίας.
Sent from my MT27i using Tapatalk -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
μπλοκάκι και 1000.
Δεν ειναι και τοσο ασχημα αυτα που περιγραφεις. Εχω δει και ακουσει πολλα χειροτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εισαι αρκετα νεος και χωρις οικογενειακες υποχρεωσεις για να δουλεψεις σε αυτες τις συνθηκες αλλα δεν ειναι κατι που φταιει ο εργοδοτης. Αυτος χρειαζεται καποιον για την δουλεια και απο την στιγμη που πληρωνει αυτα που υποσχεθηκε στην ωρα του και αυτο που κανεις ειναι αυτο που περιεγραψε στην αγγελια αυτο εχει σημασια σε εργασιακη σχεση.
Βασικά μπλοκάκι και 1000 ευρώ σαν μηχανικός σημαίνει οτι πρέπει να βάζεις και απο την τσέπη σου για να δουλεύεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπορώ να έχω ένα παράδειγμα εταιρίας υψηλής τεχνολογίας, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί η ανάπτυξη της Ελλάδας*, μπας κ μπορέσουμε να συνεννοηθούμε;
http://www.upstream.gr
http://www.velti.com
και άλλες αντίστοιχεςΉ τι μπορεί να κάνει μια 'Ελληνική' (όχι πλέον, λόγω επενδυτών/VCs, αλλά ως σύλληψη) εταιρεία όταν δεν ασχολείται με διαγωνισμούς ελληνικού δημοσίου και άλλα χαρωπά αλλά στοχεύει στην παγκόσμια αγορά.
H velti κανει δημοσιο...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
H velti κανει δημοσιο...Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κάνω ΚΑΙ δημόσιο απο το άνοιξα εταιρία μπληροφορικής γιατί είχα μπατζανάκι στο Πασόκ.
-
ετσι βρισκει δουλεια ο σωστος....το οποιο ειναιαπολυτως φυσιολογικο και μετα κατηγορει οτι καταστρεψανε την ελλαδα
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=24359
Ο Νίκος Σηφουνάκης, όρθιος απέναντι στο τέρας που ο ίδιος δημιούργησε. Ένας «πατερούλης», αντιμέτωπος με το αχάριστο τέκνο που εξέθρεψε. «Σου διόρισα τη γυναίκα σου, ρε γελοίε», του λέει. Και πόσο «δίκιο» έχει στην ηθική, όπως εκείνος την εννοεί. Στον δικό του αξιοκρατικό κανόνα. «Έπρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις». Καλά του λέει! Ποια άλλη, άλλωστε, έννοια είχε το ότι «του διόρισε τη γυναίκα»; Μην και χάσει η χώρα άξιους υπαλλήλους; Μην και γραπώσει ο ανταγωνισμός κελεπούρια; Ο Σηφουνάκης ακολουθεί πιστά, σχεδόν αρχέγονα μονοπάτια πολιτικής καταξίωσης. Παίρνει τη σκυτάλη από χέρια και χέρια πολιτικών ανδρών της ελληνικής ιστορίας. Συνεχίζει εμμονικά μια παράδοση ετών. Τον λες και «παραδοσιακό» τύπο. Μέχρι και βουρκώνεις για το πόσο άξια διατηρεί τα πατρογονικά! Άξιος, υπεράξιος κληρονόμος. Διόρισε τον πολίτη σου και μάγια μην του κάνεις. Και από την άλλη ο Γαληνός. Συγκλονιστική μορφή. Και δω, πατρογονικός ο ρόλος. Ο λουφάζων. Η παρθένος. Αφήστε την κουτοπονηριά σας ελεύθερη να σας οδηγήσει. Φαντάζεστε έναν Σηφουνάκη να παρακαλάει να εξασφαλίσει τη γυναίκα του Γαληνού, ντε και καλά; Ή μήπως βλέπετε πιθανό τον κάθε Γαληνό να καταφεύγει έρπων και να μεταφέρει μια τραγική ιστορία στον πολιτικό του άνδρα-μέντορα; Όλοι οι διορισμοί οφείλουν να μεταφέρουν μια τραγική ιστορία στον πολιτικό ή μια κοινή διαδρομή… «Οι γιαγιάδες μας, Υπουργέ μου… Η μάνα σου και η μάνα μου, Υπουργέ μου…». Και η συνέχεια; Έχοντας εξασφαλίσει τον διορισμό και απολύτως ήσυχος πλέον ότι δεν κινδυνεύει από εκπλήξεις, σηκώνει ανάστημα και δάχτυλο από άλλο μετερίζι πλέον. Του οραματιστή ενός καλύτερου μέλλοντος. Ωστόσο, πάντα καθισμένος. «Έχετε καταστρέψει ένα ολόκληρο κράτος», φωνάζει με πάθος. Λες και σ΄ αυτό το κράτος δεν συμμετείχε και ο ίδιος κουβαλώντας με τη γλώσσα έξω υλικά οικοδομών. «Είσαι κότα», του φωνάζει ο Σηφουνάκης. Και ο Γαληνός, κιχ. Έτοιμος να συγκρουστεί με όλο το κακό παρελθόν της χώρας, να δώσει μάχες και μάχες για πάρτη μας, αλλά ανέτοιμος να δράσει απέναντι στον Σηφουνάκη που επιμένει «σου διόρισα τη γυναίκα, ρε γελοίε. Έφτασα μέχρι τον Παναγόπουλο για χάρη σου»… Φαντάσου πόσο φορτικός και μεθοδικός θα ήταν ο Γαληνός! Πόσο θα είχε πρήξει τους μεγάλους όρχεις του Σηφουνάκη! Και ο «άνδρας-κότα» απαντάει χαμηλόφωνα «Καλά έκανες» και σιγά-σιγά ξεθαρρεύει. Είναι έργο τέχνης σας λέω!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια κάσα μπύρες στοίχημα οτι δεν υπήρχε συγκεκριμένη δουλειά για να τελειώσει στο 8ωρο.
Είναι και ο λόγος φίλε μου, που δυο τεράστια βιογραφικά, αίμα μου, έχοντας στην Ελλάδα καλοπληρωμένες δουλείες για την ελληνική πραγματικότητα, δουλεύουν εδω και μήνες στο Παρίσι. Δεν τους ανήκε η ζωή τους…….
Α. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://www.upstream.gr -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
H velti κανει δημοσιο...
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κάνω ΚΑΙ δημόσιο απο το άνοιξα εταιρία μπληροφορικής γιατί είχα μπατζανάκι στο Πασόκ.
of course, εχει και τετοιους.
-
πολύ γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε η κυβέρνηση στο θέμα των καθηγητών..
-
http://contramee.wordpress.com/2013/05/ ... me-ptuxio/
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
ετσι βρισκει δουλεια ο σωστος....το οποιο ειναιαπολυτως φυσιολογικο και μετα κατηγορει οτι καταστρεψανε την ελλαδαhttp://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=24359
Ο Νίκος Σηφουνάκης, όρθιος απέναντι στο τέρας που ο ίδιος δημιούργησε. Ένας «πατερούλης», αντιμέτωπος με το αχάριστο τέκνο που εξέθρεψε. «Σου διόρισα τη γυναίκα σου, ρε γελοίε», του λέει. Και πόσο «δίκιο» έχει στην ηθική, όπως εκείνος την εννοεί. Στον δικό του αξιοκρατικό κανόνα. «Έπρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις». Καλά του λέει! Ποια άλλη, άλλωστε, έννοια είχε το ότι «του διόρισε τη γυναίκα»; Μην και χάσει η χώρα άξιους υπαλλήλους; Μην και γραπώσει ο ανταγωνισμός κελεπούρια; Ο Σηφουνάκης ακολουθεί πιστά, σχεδόν αρχέγονα μονοπάτια πολιτικής καταξίωσης. Παίρνει τη σκυτάλη από χέρια και χέρια πολιτικών ανδρών της ελληνικής ιστορίας. Συνεχίζει εμμονικά μια παράδοση ετών. Τον λες και «παραδοσιακό» τύπο. Μέχρι και βουρκώνεις για το πόσο άξια διατηρεί τα πατρογονικά! Άξιος, υπεράξιος κληρονόμος. Διόρισε τον πολίτη σου και μάγια μην του κάνεις. Και από την άλλη ο Γαληνός. Συγκλονιστική μορφή. Και δω, πατρογονικός ο ρόλος. Ο λουφάζων. Η παρθένος. Αφήστε την κουτοπονηριά σας ελεύθερη να σας οδηγήσει. Φαντάζεστε έναν Σηφουνάκη να παρακαλάει να εξασφαλίσει τη γυναίκα του Γαληνού, ντε και καλά; Ή μήπως βλέπετε πιθανό τον κάθε Γαληνό να καταφεύγει έρπων και να μεταφέρει μια τραγική ιστορία στον πολιτικό του άνδρα-μέντορα; Όλοι οι διορισμοί οφείλουν να μεταφέρουν μια τραγική ιστορία στον πολιτικό ή μια κοινή διαδρομή… «Οι γιαγιάδες μας, Υπουργέ μου… Η μάνα σου και η μάνα μου, Υπουργέ μου…». Και η συνέχεια; Έχοντας εξασφαλίσει τον διορισμό και απολύτως ήσυχος πλέον ότι δεν κινδυνεύει από εκπλήξεις, σηκώνει ανάστημα και δάχτυλο από άλλο μετερίζι πλέον. Του οραματιστή ενός καλύτερου μέλλοντος. Ωστόσο, πάντα καθισμένος. «Έχετε καταστρέψει ένα ολόκληρο κράτος», φωνάζει με πάθος. Λες και σ΄ αυτό το κράτος δεν συμμετείχε και ο ίδιος κουβαλώντας με τη γλώσσα έξω υλικά οικοδομών. «Είσαι κότα», του φωνάζει ο Σηφουνάκης. Και ο Γαληνός, κιχ. Έτοιμος να συγκρουστεί με όλο το κακό παρελθόν της χώρας, να δώσει μάχες και μάχες για πάρτη μας, αλλά ανέτοιμος να δράσει απέναντι στον Σηφουνάκη που επιμένει «σου διόρισα τη γυναίκα, ρε γελοίε. Έφτασα μέχρι τον Παναγόπουλο για χάρη σου»… Φαντάσου πόσο φορτικός και μεθοδικός θα ήταν ο Γαληνός! Πόσο θα είχε πρήξει τους μεγάλους όρχεις του Σηφουνάκη! Και ο «άνδρας-κότα» απαντάει χαμηλόφωνα «Καλά έκανες» και σιγά-σιγά ξεθαρρεύει. Είναι έργο τέχνης σας λέω!
Aυτα ειναι γνωστα απο παλια οπως και τα δανεια που χαριζαν και τα λεφτα που ετρωγαν απο δημ εργα. Τοτε αν πηγαινει καποιος να πει κατι ακουγε το 'ξερεις πιος ειναι αυτος'.
-
ετσι βρισκει δουλεια ο σωστος....το οποιο ειναιαπολυτως φυσιολογικο και μετα κατηγορει οτι καταστρεψανε την ελλαδα
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=24359
Aυτα ειναι γνωστα απο παλια οπως και τα δανεια που χαριζαν και τα λεφτα που ετρωγαν απο δημ εργα. Τοτε αν πηγαινει καποιος να πει κατι ακουγε το 'ξερεις πιος ειναι αυτος'.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://contramee.wordpress.com/2013/05/13/gkastarmpaiter-me-ptuxio/...........“Ένας φοιτητής της Ιατρικής κοστίζει στο ελληνικό κράτος 12.000 ευρώ τον χρόνο και έως ότου ολοκληρώσει τις σπουδές του, σε 7 χρόνια κατά μέσο όρο, στοιχίζει 84.000 ευρώ. Όλα αυτά πάνε στον βρόντο. Πάνε στη Γερμανία, την οιαδήποτε Γερμανία, που παίρνει το επιστημονικό δυναμικό χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ”.........
-
Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να εισαι αρκετα νεος και χωρις οικογενειακες υποχρεωσεις για να δουλεψεις σε αυτες τις συνθηκες αλλα δεν ειναι κατι που φταιει ο εργοδοτης.δατς ιτ! αυτό ακριβώς.
-
Ακούστε, φυσικά και φταίει ο εργοδότης όταν γράφει 8ωροwhatever και απασχολεί τον εργαζόμενο 12ωρο, χωρίς υπερωρίες, με εισφοροδιαφυγή και συνθήκες της κακιάς ώρας.
Να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....