-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αρα, τη Τριτη του Πασχα το δημοσιο θα δουλευει?
ναι κανονικά...μάλιστα θα γίνουν και αιφνίδιοι έλεγχοι σε Υπουργεία και Δήμους!
(Πριν αρχίσετε τα αρνητικά σχόλια να ξέρετε ότι πλέον έχουν σφίξει τα πράγματα στο Δημόσιο...πόσο μάλλον τώρα που κανείς δεν θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος-επίορκος)Καιρός ήταν αν και έχω παρατηρήσει πως οι νέοι ΔΥ που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ κάνουν δουλειά και δεν έχουν τη νοοτροπία των παλαιότερων, στην πλειοψηφία βέβαια γιατί υπάρχουν και κάποιοι...
αν εφαρμοστεί αυτό:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/er ... 236899.ece
τότε θα έχουμε πολλές θετικές αλλαγές αφού καρεκλοκένταυροι ΔΥ με χαμηλά προσόντα που μέχρι τώρα βρίσκονταν επικεφαλής στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες λόγω προϋπηρεσίας θ' αντικατασταθούν με νεώτερους υπαλλήλους υψηλών προσόντων.
Το θέμα είναι να μην επιλεγούν με μεθόδους του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος!
Για μένα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορεί να γίνει στο δημόσιο με τις παρούσες συνθήκες. Όσοι ξέρουν από δημόσιο καταλαβαίνουν γιατί...Καλα στα χαρτια, αλλα οποιος ξερει απο Δημοσιο, ξερει επισης οτι το μεγαλο αγκαθι ειναι η γραφειοκρατια και οι νομοι που ειναι για κλωτσιες, ενα νομος ανα μια περιπτωση. Αν γινει και κανα περιεργο του στυλ 'φυγε Γιαννη με 17 χρονια προυπηρεσια απο τη θεση του Προιταμενου, και μπες Κωστα με 7 χρονια προυπηρεσια, αλλα με σχετικες σπουδες, με τη χρηση των πολυδαιδαλων νομων και διαδικασιων, ο Ιζνογκουντ Γιαννης θα κανει τη ζωη του Κωστα ΚΟΛΑΣΗ αν γουσταρει. Να μη πουμε οτι πολυ συχνα παρατηρειται το φαινομενο να πηγαινει νεος (οχι σε ηλικια) προισταμενος, με τα ας πουμε κανονικα προσοντα, οποια ειναι, και επειδη τον τελευταιο χρονο το τμημα ειχε εναν αρχαιο υπαλληλο τυποις προισταμενο, με το που ερχεται ο νεος ο παλιος βαζει ποδια στο γραφειο και δεν κουναει ουτε τα ματια του γιατι αδικηθηκε. Τρελλα κεφια.
-
Δεν χρειαζεται να εχεις δουλεψει δασκαλος για να καταλαβαινεις οτι το 4ωρο/6ωρο ΔΕΝ ειναι το ιδιο με το 8ωρο (κ βαλε) ή οτι οι 8/9 μηνες ειναι 20% λιγοτερη εργασια μεσα στο χρονο απο ολους τους αλλους, κ οτι κανενα παιδακι δεν σε ταλαιπωρει τοσο ωστε να τα 'εξισωνει'. Αυτα ειναι συντεχνειακες παπαριες που τα λενε κ τα ακουνε μονο αυτοι που τους συμφερει κ οι υπολοιποι γελανε...Κ ας μην εχουν δουλεψει στο τρομακτικα ψυχοφθορο κ εξαντλητικο επαγγελμα του δασκαλου .
Ασε που (ΞΑΝΑλεω) υπαρχουν πολυ πιο ζορικες θεσεις, ακομα κ στον ΔΤ απο ενα δασκαλο που 'κινδυνευει απο τα αγρια παιδακια' .
-
Εγώ ως εκπαιδευτικός, οφείλω στον εαυτό μου, στους γονείς τους αλλά και στα ίδια τα παιδιά που έχουν κλειστό & κολλημένο μυαλό, να βρω τρόπους ώστε να αλλάξω αυτό το δεδομένο.
Δεν το οφείλω (και δεν το σκοπεύω) σε άλλους και ειδικά σε σένα kacey.
Κατά τα λοιπά, καλό Πάσχα και σε σένα. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Καλό Πάσχα να έχεις.λογικό να μην μπορείς να απαντήσεις
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Εγώ ως εκπαιδευτικός, οφείλω στον εαυτό μου, στους γονείς τους αλλά και στα ίδια τα παιδιά που έχουν κλειστό & κολλημένο μυαλό, να βρω τρόπους ώστε να αλλάξω αυτό το δεδομένο.
Κατά τα λοιπά, καλό Πάσχα και σε σένα.με βάση τα λεγόμενά σου δηλαδή 6ωρο δασκάλου >= με 8ωρο+ γιατρού...
και είναι και κολλημένα μυαλά όσοι δεν το αποδέχονται
-
**soch **που εκανες το αγροτικο σου?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν χρειαζεται να εχεις δουλεψει δασκαλος για να καταλαβαινεις οτι το 4ωρο/6ωρο ΔΕΝ ειναι το ιδιο με το 8ωρο (κ βαλε) ή οτι οι 8/9 μηνες ειναι 20% λιγοτερη εργασια μεσα στο χρονο απο ολους τους αλλους, κ οτι κανενα παιδακι δεν σε ταλαιπωρει τοσο ωστε να τα 'εξισωνει'. Αυτα ειναι συντεχνειακες παπαριες που τα λενε κ τα ακουνε μονο αυτοι που τους συμφερει κ οι υπολοιποι γελανε...Κ ας μην εχουν δουλεψει στο τρομακτικα ψυχοφθορο κ εξαντλητικο επαγγελμα του δασκαλου .Ασε που (ΞΑΝΑλεω) υπαρχουν πολυ πιο ζορικες θεσεις, ακομα κ στον ΔΤ απο ενα δασκαλο που 'κινδυνευει απο τα αγρια παιδακια' .
προσωπικά δεν αντιλέγω οτι το λειτούργημα του δασκάλου απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και τρομερή υπομονή, αντισταθμίζεται όμως αυτό από άλλα πλεονεκτήματα... οι ελάχιστες αναλογικές ώρες είναι ένα από αυτά
-
Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, 3 χρόνια.
Εσύ; -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, 3 χρόνια.
Εσύ;α ωραια... απλα ρωτησα.. εγω δεν ειμαι του κλαδου για να κανω αγροτικο..
-
Ποιο αναλυτικά: εγώ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου Κεφαλονιάς για 3 χρόνια, παράλληλα η σύζυγος στο γυμνάσιο Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης για το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ διατηρούσαμε το σπίτι μας στην Αθήνα, όπου και δίναμε ραντεβού (να μοιράσουμε την απόσταση) κάθε 1-2 μήνες.
edit: Εκείνη διατηρεί θέση στην Αθήνα ενώ εγώ ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να (είμαι έτοιμος να) την αφήσω μαζί με το 6 μηνών αγοράκι μας για να βρεθώ οπουδήποτε στην Ελλάδα. Για όσα χρόνια κριθεί απαραίτητο.
(Είπα να δικαιολογήσω το χαρακτηρισμό 'μελόδραμα' που μου πιστοποιήθηκε λίγο πιο πάνω.)
Αυτά. -
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον soch που διατηρεί ένα καλό επίπεδο διαλόγου, παρότι βάλλεται δίχως ανάσα από όλους (δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα). Είμαι σίγουρος πως νιώθει προσβεβλημένος με αυτά που γράφονται, γιατί πολύ απλά ο ίδιος προσπαθεί και αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι, κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί. Το ξεκαθαρίζω διότι θεωρώ τις προσωπικές προσβολές και χαρακτηρισμούς, άκομψους και ανώφελους.
Στο διά ταύτα. Αν όλοι οι καθηγητές είχαν το επίπεδό του, θα είχε διατηρήσει και την αίγλη του το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Δυστυχώς όμως αγαπητέ soch ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη και το τρένο έχει χαθεί. Η έλλειψη αξιολόγησης και ο προστατευτισμός, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση. Έγινε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, άντρο τεμπέληδων και αδιάφορων, που περιμένουν τις διακοπές και τις αργίες ακριβώς σαν τους μαθητές τους.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ποιο αναλυτικά: εγώ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου Κεφαλονιάς για 3 χρόνια, παράλληλα η σύζυγος στο γυμνάσιο Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης για το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ διατηρούσαμε το σπίτι μας στην Αθήνα, όπου και δίναμε ραντεβού (να μοιράσουμε την απόσταση) κάθε 1-2 μήνες.
edit: Εκείνη διατηρεί θέση στην Αθήνα ενώ εγώ ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να (είμαι έτοιμος να) την αφήσω μαζί με το 6 μηνών αγοράκι μας για να βρεθώ οπουδήποτε στην Ελλάδα. Για όσα χρόνια κριθεί απαραίτητο.
(Είπα να δικαιολογήσω το χαρακτηρισμό 'μελόδραμα' που μου πιστοποιήθηκε λίγο πιο πάνω.)
Αυτά.θωρείς οτι είναι το μόνο επάγγελμα που έχει εκτός έδρας ?
-
σωστός ...μην τους τσουβαλιάζουμε όλους..
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον soch που διατηρεί ένα καλό επίπεδο διαλόγου, παρότι βάλλεται δίχως ανάσα από όλους (δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα). Είμαι σίγουρος πως νιώθει προσβεβλημένος με αυτά που γράφονται, γιατί πολύ απλά ο ίδιος προσπαθεί και αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι, κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί. Το ξεκαθαρίζω διότι θεωρώ τις προσωπικές προσβολές και χαρακτηρισμούς, άκομψους και ανώφελους.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Στο διά ταύτα. Αν όλοι οι καθηγητές είχαν το επίπεδό του, θα είχε διατηρήσει και την αίγλη του το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Δυστυχώς όμως αγαπητέ soch ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη και το τρένο έχει χαθεί. Η έλλειψη αξιολόγησης και ο προστατευτισμός, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση. Έγινε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, άντρο τεμπέληδων και αδιάφορων, που περιμένουν τις διακοπές και τις αργίες ακριβώς σαν τους μαθητές τους.
Δυστυχώς έχεις δίκιο.
Από την άλλη, οι καταστάσεις 'σηκώνουν' σημαντική βελτίωση. Και πρέπει να προσπαθούμε για αυτή. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Κατά τα λοιπά, καλό Πάσχα και σε σένα.Επιπεδο στο διαλογο θα υπαρχει οταν υπαρχουν σοβαρα επιχειρηματα κ οχι αστεια τυπου 'ειναι δυσκολη δουλεια γιατι εχουμε να κανουμε με 9χρονα παιδακι' και 'εχουμε κ δουλεια στο σπιτι'. ΕΙΝΑΙ αστειο, δημοσιος υπαλληλος με εγγυημενη εφ'ορου ζωης θεση εργασιας, να καθεται να λεει τετοια πραγματα, ειδικα οταν αντιστοιχου βαθμου ΔΥ αντιμετωπιζουν πολυ πιο δυσκολες καταστασεις απο εξαγριωμενα παιδακια ή οταν μου λενε οτι χρειαζονται προετοιμασια απο το σπιτι, λες κ δεν υπαρχουν εκατονταδες ειδη εργασιας που απαιτουν ακριβως το ιδιο. Κ αυτο δεν ειναι αποψη μου, ειναι κοινη λογικη.
Ρωταω λοιπον τα εξης απλα πραγματα:
α) ποσους μηνες, ΚΑΘΑΡΑ, το χρονο εργαζεται ενας δασκαλος/καθηγητης? Εχουμε διακοπες το Πασχα, τα Χριστουγεννα, κ το καλοκαιρι. Ποσοι μηνες τελικα μενουν?
β) Ποσες ωρες ημερησιως εργαζεται ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ? Ποιο ειναι το ωραριο?
-
δυστυχως εχουμε φτασει στο σημειο, ο καλος δασκαλος να αποτελει εξαιρεση. δεν σε γνωριζω προσωπικα soch για να ξερω την δουλεια σου, αλλα ελπιζω να αποτελεις την εξαιρεση. απο τη δικη μου εμπειρια ως διδασκομενος, στα 18 χρονια συνολικης μαθητευσης (σχολειο+πανεπιστημιο), το πολυ 5 ανθρωποι να αξιζαν. ολοι οι αλλοι ηταν αντιεπαγγελματιες. και ομως κανενας δεν τους 'πειραξε' ποτε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατά τα λοιπά, καλό Πάσχα και σε σένα.Επιπεδο στο διαλογο θα υπαρχει οταν υπαρχουν σοβαρα επιχειρηματα κ οχι αστεια τυπου 'ειναι δυσκολη δουλεια γιατι εχουμε να κανουμε με 9χρονα παιδακι' και 'εχουμε κ δουλεια στο σπιτι'. Ρωταω λοιπον τα εξης απλα πραγματα:
α) ποσους μηνες, ΚΑΘΑΡΑ, το χρονο εργαζεται ενας δασκαλος/καθηγητης? Εχουμε διακοπες το Πασχα, τα Χριστουγεννα, κ το καλοκαιρι. Ποσοι μηνες τελικα μενουν?
β) Ποσες ωρες ημερησιως εργαζεται ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ? Ποιο ειναι το ωραριο?
μα ακριβως γι αυτο το λογο οι περισσοτεροι εχουν επιλεξει αυτο το επαγγελμα. για να δουλευουν λιγοτερο... λιγοι ειναι αυτοι που πραγματικα αγαπανε αυτη τη δουλεια και αποτελουν την εξαιρεση που περιγραφω παραπανω.
-
Α και που΄σαι, δεν ειναι 'κολλημενο μυαλο' οποιος δεν μπορεις να βρεις κατι σοβαρο να του απαντησεις κ για αυτο συνεχιζει να σε ρωταει αυτα τα απλα πραγματα...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Γιατί γίνεται κάτι με τους επίορκους, η τους άχρηστους, η τους ανικάνους;Σάμπως με τους πελεκάνους, τους αμερικάνους και τους μοικάνους; Τίποτα απολύτως.
-
Το επάγγελμα του καθηγητή πόσο μάλλον του δασκάλου στον δημόσιο τομέα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα.Αναλογικά με το μισθό και τις απαιτήσεις του το επάγγελμα αυτό πρέπει να κατατάσσεται στα παραδεισένια. Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό αν σκεφτούμε ότι στρατιωτικοί και αστυνομικοί είναι στην ίδια μοίρα με 10πλασιες αρμοδιότητες, ώρες εργασίας και μικρότερο μισθό.
Στάλθηκε από το ST21i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....