-
1-1.5 χρόνο μετά το λανσάρισμα
Aν και είναι οριακό το χρονικό διάστημα για να εξαλειφθούν οι 'παιδικές ασθένειες' σε όποια υπάρχουν.
-
Επειδή με ενδιαφέρει η ουσία η οποία κάποιες φορές ειδικά στα facelift ενώ δεν υπάρχει μέσω του μάρκετινγκ εμφανίζεται σαν να έχει γίνει κάτι προτιμώ όταν η τιμή του πέσει. Ακόμα και αν είναι πριν λανσαριστεί το νέο μοντέλο. Και πάντα όταν και τα οικονομικά το επιτρέπουν
-
Αν σε ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης και το κρατήσεις για 4-7 χρόνια τότε καλύτερα να αγοράσεις το facelift π.χ. πιο εύκολα θα πουλήσει ενα ανανεωμένο xsara 1,6 110 άλογα παρά το προηγούμενο με τα 90 που ήδη φαίνεται παλιό.
-
Τελικά είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και δεν μπαίνει σε καλούπια οπότε είναι δύσκολο να ψηφίσει κανείς.
Από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο υπάρχουν διαφορές στην οικονομική πολιτική (εκτπώσεις στην αρχή, μετά από 1 χρόνο, στο τέλος, στο τέλος των εξαμήνων κλπ) αλλά και στο τί αλλάζουν στα facelifts.
Ανάλογα με το πόσα χρόνια σκοπεύεις να το κρατήσεις... (αν πολλά τότε το ίσως συμφέρει να πάρεις το παλιό μοντέλο εξοπλισμένο)
Ανάλογα με το πόσο σε νοιάζει η απαξίωση οπότε και η τιμή μεταπώλησης.... (συνδυάζεται με το προηγούμενο) Βέβαια τότε ίσως αναγκαστείς να απορρίψεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει (πχ Citroen με μεγάλη απαξίωση) για να πάρεις κάτι με λιγότερη χασούρα...
Ανάλογα με το πόσο σου αρέσει να έχεις το νέο μοντέλο ή ανάλογα με το πόσο σου αρέσει να έχεις το δοκιμασμένο αλλά και φορεμένο μοντέλο.
Το πιθανότερο είναι βέβαια και πάνω από όλα αυτά και δηλαδή χωρίς τόσες πολλές σκέψεις..... όταν χρειάζεσαι το αυτοκίνητο που σου αρέσει και έχεις τα λεφτά για να το πάρεις.... -
Επειδή έχει αναφερθεί αρκετές φορές το Xsara στο θέμα, και επειδή τυγχάνω κάτοχος (εις διπλούν), θα αναφέρω πως το (πρώτο) δικό μου αγοράστηκε το 2002, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά το facelift, και 2,5 χρόνια πριν την αντικατάστασή του. Αν ήθελα/μπορούσα να το πάρω πιο νωρίς ως MkI θα έπαιρνα το 1.8 VTS (που έβγαινε μέχρι το 2000) το οποίο σήμερα θα αγκομαχούσα για να πουλήσω, ενώ αν είχα πάρει το νεότατο τότε 1.6 VTS του 2000 (f/l) σήμερα θα το πουλούσα πολύ πιο εύκολα (του 2002 θα μπορούσα να το πουλήσω ακόμη ευκολότερα, αν δεν είχε καταστραφεί). Ακόμη και στο τέλος του 2004 αν δεν το είχα ήδη, θα μπορούσα να το αγοράσω, έστω και με την επερχόμενη C4 προ των πυλών, γιατί, όπως είπε κι ο Άγγελος, σε κάποια πράγματα το νέο μοντέλο δε με κάλυπτε. Γι'αυτό το λόγο και φέτος, όπου χρειάστηκε να αλλάξω αμάξι, δεν πήγα στο νέο αλλά πήρα ξανά Xsara.
Τα προβλήματα νεότητας δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένα πλέον, και όπως ειπώθηκε και πιο πριν, κάποια προβλήματα απλά δε λύνονται. Οπότε η αγορά εντελώς νέου αυτοκινήτου αποκλείεται από εμένα (παθών).
Σχετικά με το παράδειγμα μεταχειρισμένου 145/147, πιστεύω πως η αγορά είναι αρκετά συνειδητοποιημένη και σπάνια κάποιος που θέλει να πουλήσει ένα αυτοκίνητο 'χάνει' πελάτες επειδή υπάρχουν πιο καινούρια μοντέλα. Πάντα θα υπάρχουν πιο καινούρια μοντέλα. Πάντα θα υπάρχουν πιο καλά και πιο κακά αυτοκίνητα από το δικό μας. Αυτά, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές χρηματοδοτικές προτάσεις όπως και τη σιγουριά της εγγύησης που προσφέρει ένα νέο αυτοκίνητο, οδηγούν τις τιμές των μεταχειρισμένων πολύ πιο κάτω από την πραγματική, ίσως, αξία τους. Ετσι, δεν έχει νόημα να επιλέγουμε χρονική στιγμή αγοράς νέου, με κριτήριο τη μεταπωλητική του αξία. Απλά πρέπει να έχουμε τα 'κότσια' να παραδεχτούμε ότι θα χάσουμε πολλά λεφτά όταν το πουλήσουμε.
Οπως λέει βέβαια και ο onyx!, η απαξίωση συγκεκριμένων μοντέλων παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο. Ομως, εδώ υπάρχει διττή έννοια: πρόσφατα ήμουν στην αγορά για μτχ μικρομεσαίο του 2002 και μετά. Οι επιλογές που είχα ήταν κυρίως οι εξής: Golf V 1.6 FSI Trendline (δηλαδή εντελώς γυμνό), Focus 1.6 ΙΙ Titanium ή Sport (φουλ εξοπλισμός) ή Focus I 1.8 Sport (επίσης φουλ, αλλά το παλιό μοντέλο) ή C4 1.6 VTS (πιο φουλ δε γίνεται). Οι τιμές τους? 15-16.000
-
Μια πρόταση...
-
Η καλυτερη στιγμη της αγορας ειναι:
λιγο πριν το Face Lift ειδικα σε μοντελα που δεν αλλαζουν ριζικα σε συντομα χρονικα διαστηματα.
Oι περισσοτερες εταιρειες ξεστοκαρουν με σκοπο να προωθησουν το 'νεο' μοντελο.Λιγο πριν την αντικατασταση για μοντελα που διατηρουν μια 'συνεχεια' στην εμφανιση τους.
Στη περιπτωση αυτη μιλαμε για κελεπουρια. -
Αν και η καλύτερη στιγμή αγοράς είναι λίγο πριν το οποιοδήποτε face lift ή πριν την αλλαγή του μοντέλου, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει όμως να αναφερθεί και η τυχόν δυσκολία μεταπώλησης.
Εγώ απέκτησα το Astra λίγο πριν βγει το καινούργιο ...
Μου τα έδωσαν όλα στο αυτοκίνητο όταν το 1998 το έδιναν σχεδόν μόνο με το τιμόνι...
Αναλυτικά χωρίς να το γνωρίζω, μου ήρθε επιπλέον με:
Clima, μαύρα φώτα μπρος - πίσω Hella, μαύρο πίσω τρίτο φως φρένων, κονσόλα αλουμινίου, πεντάλ-λεβιές-χειρόφρενο-πλαίσιο χειροφρένου αλουμίνιου, συναγερμό Opel που κλείνει και τα παράθυρα αυτόματα, καθίσματα της recaro, απίστευτο δερμάτινο τιμόνι, χειριστήρια r/cd στο τιμόνι, radiocd της VDO/Sanyo, 16άρες ζάντες με ελαστικό 205/50/16 ...
Αυτό που ευχαριστήθηκα (παρόλο που περίμενα 2 μήνες για να το πάρω) ήταν ότι ήρθε από Βέλγιο από την γραμμή παραγωγής που παίρνει και η υπόλοιπη Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, κλπ...)
Mε λίγα λόγια το πήρα όπως το παίρνει ένας Γερμανός ...Και το 'πρόβλημα' τώρα είναι ότι μόλις το πήρα βγήκε το νέο μοντέλο και το βρίσκουν ως δικαιολογία όλοι (έμποροι και ιδιώτες) για να μου λένε ότι είναι το 'προηγούμενο' μοντέλο (για να κόψουν λεφτά) παρόλο που κουβάλαει επάνω όλα τα καλά της Opel ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν και η καλύτερη στιγμή αγοράς είναι λίγο πριν το οποιοδήποτε face lift ή πριν την αλλαγή του μοντέλου, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει όμως να αναφερθεί και η τυχόν δυσκολία μεταπώλησης.Η δυσκολία μεταπώλησης αναφέρθηκε. Αν το πάρεις στο τέλος ζωής
(πολύ καλή φάση) ή το προ-facelift τότε το ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.Γιατί αν είχες δώσει 16.000Ε και μετά πχ 5 χρόνια σου το παίρνουν
7.000 για τους λόγους που προανέφερες, δεν αξίζει να το πουλήσεις.Τώρα αν έρθει και το πετρέλαιο, να δούμε τί αξία θα πάρουν 'κάποια'
καλά μεταχειρισμένα. -
Το να παρεις ενα αυτοκινητο λιγους μηνες πριν αλλαξει μοντελο ...απλα ειναι μια πολυ κακη επιλογη.
Το face lift δεν ειναι και πολυ σημαντικο πλεον στα περισσοτερα μοντελα, αρα το να περιμενει καποιος να γινει, δλδ μια 3ετια σχεδον , δεν το θεωρω και σκοπιμο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
radiocd της VDO/SanyoΜήπως εννοείς VDO/Dayton?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
radiocd της VDO/Sanyo
Μήπως εννοείς VDO/Dayton?
ουπς! έχεις δίκιο ... Siemens/VDO ή VDO/Dayton ...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το να παρεις ενα αυτοκινητο λιγους μηνες πριν αλλαξει
μοντελο ...απλα ειναι μια πολυ κακη επιλογη.Μην γενικεύουμε, ανάλογα με τί θέλεις στο μέλλον να κάνεις με το αυτοκίνητο
Τί κερδίζεις
- Θα το πάρεις σε απίστευτα μικρότερη τιμή με καλύτερο εξοπλισμό.
- Δεν θα έχει παιδικές ούτε εφηβικές ασθένειες
- Στα συνεργεία θα το ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά δεν θα ψάχνονται
- Θα υπάρχουν άπειρα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά (πόρτες, φανάρια κλπ)
Τί χάνεις...
- 'Μούρη' και αξία μεταπώλησης
Οπότε αν σκοπεύεις να το πάρεις και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ είναι η καλύτερη επιλογή.
Αν τώρα ντρέπεσαι να κυκλοφορείς με 'παλιό' μοντέλο (κάτι που με μεγάλη επιτυχία
κατάφεραν οι κατασκευαστές να μας φεσώσουν) μην σκέφτεσαι την επιλογή της αγοράς
πρίν την αλλαγή, πάρε ένα νέο να το χαρείς πρώτος. -
Ξέχασες να προσθέσεις στα αρνητικά ότι πολύ συχνά ο αντικαταστάτης είναι πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε ποιότητα, τεχνολογιά, ασφάλεια και συνήθως κινητήρα (λίγα αλογάκια παραπάνω). Και η εμφάνιση είναι πολύ διαφορετική. (υποκειμενικό πιο αρέσει σε κάποιον περισσότερο). Μην λέμε ότι το μόνο αρνητικό στο να πάρεις το αμέσως προηγούμενο από νέο μοντέλο είναι η μούρη, είναι υπερβολικό. (την αξία μεταπώλησης δεν την υπολογίζω αφού αν θες να το πουλήσεις σύντομα ξέρεις πότε θα το πάρεις).
Γενικά στα δημοφιλή μοντέλα (μέσα στα πρώτα 20 της αγοράς, 1 με 1.5 χρόνο είναι καλό να περιμένεις. Εκτός από προβλήματα αξιοπιστίας τσεκάρεις και τυχόν ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία (που προκαλούν μειώσεις τιμών, προσφορές, χρηματοδοτικά κτλ).
Αν γίνει facelift (γιατί δεν γίνεται σε όλα, μόνο στα πιο δημοφιλή μοντέλα) είναι καλύτερο να πάρεις το μετα-facelift κατά τη γνώμη μου, εκτός αν κάτι σε χαλάει στην εμφάνιση.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Η δυσκολία μεταπώλησης αναφέρθηκε. Αν το πάρεις στο τέλος ζωής
(πολύ καλή φάση) ή το προ-facelift τότε το ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.Γιατί αν είχες δώσει 16.000Ε και μετά πχ 5 χρόνια σου το παίρνουν
7.000 για τους λόγους που προανέφερες, δεν αξίζει να το πουλήσεις.Δεν αξιζει να το πουλησεις για ποιο λογο??
Τι ειναι το αυτοκινητο διαμερισμα??
Κατα τη γνωμη σου ενα αυτοκινητο που εχει αρχικη αξια 16000 μετα απο πεντε χρονια (που ο ιδιοκτητης του το εχει χαρει και το εχει χρησιμοποιησει) ποσο θα πρεπει να πουληθει??Παρτε το χαμπαρι κυριοι.
Το αυτοκινητο ειναι ενα ακομα καταναλωτικο αγαθο.Οσο μας ικανοποιει το κραταμε, αν αρχισουμε να το βαριομαστε ή αρχισουν τα προβληματα το αλλαζουμε οπως αλλαζουμε ΤV ψυγειο ή DVD.Και οπως τα βιντεο απαξιωθηκαν οταν βγηκαν τα Dvd το ιδιο γινεται με τα αυτοκινητα.Οποιος βλεπει το αμαξι σαν επενδυση απλα εχασε....
-
Εγώ νομίζω ότι πλέον όλα τα νέα αυτοκίνητα τα δίνουν σχεδόν όλα ... τουλάχιστον στο βασικό αναγκαίο εξοπλισμό.
Είναι λίγες οι εξαιρέσεις που κάνουν 'τσιγγουνιές' στα νέα μοντέλα και κυρίως θα τις βρούμε σε Γερμανικά & Γαλλικά μοντέλα π.χ. καθυστέρηση παρουσίασης ισχυρών κινητήρων, ελλειπής εξοπλισμός π.χ. AirCondiition αντί για Clima κλπ... -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Γενικά στα δημοφιλή μοντέλα (μέσα στα πρώτα 20 της αγοράς, 1 με 1.5 χρόνο είναι καλό να περιμένεις. Εκτός από προβλήματα αξιοπιστίας τσεκάρεις και τυχόν ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία (που προκαλούν μειώσεις τιμών, προσφορές, χρηματοδοτικά κτλ).Αν γίνει facelift (γιατί δεν γίνεται σε όλα, μόνο στα πιο δημοφιλή μοντέλα) είναι καλύτερο να πάρεις το μετα-facelift κατά τη γνώμη μου, εκτός αν κάτι σε χαλάει στην εμφάνιση.
Aκριβώς έτσι σκεφτόμαι τώρα ... π.χ. εγώ περίμενα το Terios ... με χάλασε πολύ μόλις μπήκα μέσα, βλέπω ότι δεν υπάρχει ανατωνιστής στην κατηγορία 3πορτου 4x4 SUV οπότε το GV παίζει μόνο του ...
Τώρα αν πρόκειται να κάνει facelift το GV, είναι νωρίς ή όχι ? -
το καλύτερο είναι να το πάρεις όταν θα είναι να βγει ο αντικαταστάτης του, ετσι το παιρνεις σε αριστη τιμη με καθολου προβληματα νεοτητας
take care
-
Storm διαβάζοντας το μήνυμα σου στην αρχή της σελίδας μου θύμισε ακριβώς την δικιά μου περίπτωση. Με την εξής διαφορά οτι είχε ήδη φθάσει στις αντιπροσωπείες το καινουριο Αστρα. Αλλά επειδή δεν μου άρεσε το καινουριο Αστρα και το Gtc θα έβγαινε μετά απο ενα χρόνο αποφάσισα να πάρω το Astra G Sport.
Το εχω δυο χρόνια αγοράσμενο 16.000 ευρω και τώρα αν θέλω να το πουλήσω πιάνει γυρω στα 10-11.000 ευρώ. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Storm διαβάζοντας το μήνυμα σου στην αρχή της σελίδας μου θύμισε ακριβώς την δικιά μου περίπτωση. Με την εξής διαφορά οτι είχε ήδη φθάσει στις αντιπροσωπείες το καινουριο Αστρα. Αλλά επειδή δεν μου άρεσε το καινουριο Αστρα και το Gtc θα έβγαινε μετά απο ενα χρόνο αποφάσισα να πάρω το Astra G Sport.
Το εχω δυο χρόνια αγοράσμενο 16.000 ευρω και τώρα αν θέλω να το πουλήσω πιάνει γυρω στα 10-11.000 ευρώ.Εγώ το πήρα περίπου ένα χρόνο πριν βγει το καινούριο ... το οποίο ούτε εμένα μου αρέσει ...
Βέλτιστη στιγμή αγοράς κατά τη διάρκεια ζωής ενος αυτ-του