-
Ενταξει, το 4.5 με το 4.1 δεν ειναι σοβαρη διαφορα.
Το θεμα δεν ειναι ομως το 4.1 αλλα οτι βαζεις και φτηνοτερο καυσιμο. -
Συγγνώμη, τι δεν καταλαβαίνεις; Το ότι βάζεις φθηνότερο καύσιμο έχοντας προπληρώσει ένα σεβαστό ποσό τι διαφορά έχει;
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Ενταξει, το 4.5 με το 4.1 δεν ειναι σοβαρη διαφορα.
Το θεμα δεν ειναι ομως το 4.1 αλλα οτι βαζεις και φτηνοτερο καυσιμο.Nα το ξαναπώ; Έστω πως κάνεις 30000 χλμ το χρόνο. Με πετρέλαιο 1230 λίτρα ή 1600 ευρώ, με βενζίνη 1350 λίτρα ή 2000 ευρώ. Κέρδος 400 ευρώ τον χρόνο. υποθέτωντας πως η διαφορά πετρελαίου/βενζινης πάραμένει σταθερή θές 5 χρόνια για το break even αν μιλάμε για 2κ διαφορά στην τιμή. 2κ ζεστά που βγήκανε από την τσέπη σου... Αν τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα ο χρόνος μεγαλώνει κοκ. Μπορείς βέβαια πάντα να λές πως εσύ πληρώνεις λιγότερα στην αντλία Η αιτιολόγηση αγοράς πετρελαιοκίνητου ειδικά σε αυτά τα κυβικά θέλει ψάξιμο. Υπόψιν ο diesel βγαζει 55 άλογα 10 λιγότερα απο τον βενζινής και δεν φημίζεται για την ποιότητα λειτουργίας του.
Οι τιμές καυσίμου είναι απο το gasprice.gr -
ρίξτε μια ματιά εδώ: viewtopic.php?f=15&t=41794
είναι καθαρά ψυχολογικό το φαινόμενο, στο συγκεκριμένο τόπικ ο nEK καταλαβαίνει πως είναι απίστευτη χαζομάρα να προπληρώσεις 1500 ευρώ για να τα πάρεις πίσω σε 5-10 χρόνια αλλά στο τέλος επιλέγει diesel επειδή 'καίει λιγότερο'
-
Απάλευτη κατάσταση...
-
mirage, πληρως κατανοητα οσα ειπες.
Ερχεται μια η άλλη οπως βλεπω.ΙΚΕ σιγουρα ειναι ψυχολογικο. Αλλος προτιμα να πληρωνει εξαρχης ολο το ποσο, κι αλλος προτιμα με δοσεις.
Πχ. εγω ειμαι της λογικης της εφαπαξ/μια κι εξω αγορας, δεν μπορω τις 'δοσεις', ειτε το λενε καυσιμο είτε το λενε αγορα με δοσεις.
Αγοραζω το κινητο μου διχως καμια επιδοτηση και παντα επεμενα καρτοκινητα, ακριβως γιατι ειμαι κατα της λογικης του συχνου 'χαρατσιου', ειτε το λενε λογαριασμο κινητης, είτε το λενε επισκεψη στο πρατηριο βενζινης.
Τα δινω τωρα, at all cost(πχ. ακομη και να δανειστω απο τον αδερφο μου), που μπορω να το κανω, γιατι αυριο μπορει να μην μπορω να πληρωσω ουτε τη δοση, ούτε το καυσιμο.
Ειναι πως εχει μαθει να λειτουργει ο καθενας.Το τι ειναι συμφερον και τι οχι, εξαρταται και απο το πως χειριζεται κανεις τα θεματα.
Anyway, καταλαβα οτι η μεταβαση σε diesel, μικρη ωφελεια θα εφερνε τελικα.
Ωστοσο, επειδη νομιζω πριν κατι μηνες ειδα και ανακοινωσεις οτι η toyota (ως πρωτοπορος της πρασινης ενεργειας) θα επεκτεινει τους υβριδικους της κινητηρες και σε αλλες σειρες των αυτοκινητων της(εκτος του prius).
Μηπως ακουστηκε τιποτε σχετικο για το aygo? -
Δεν είναι θέμα δόσεων, είναι απλά μαθηματικά. Αν ο σκοπός σου είναι η οικονομία είνια απλή χαζομάρα να δώσεις τώρα ένα ποσό για να το αποσβέσεις (και αν) σε 5 ή 10 χρόνια. Βάλε την διαφορά σε ένα προθεσμιακό ομόλογο και θα έχεις μεγαλύτερο κέρδος.
Το θεωρώ απίθανο να βγεί σε υβριδική έκδοση το Aygo.
-
Βενζινοκινητηρας μονοδρομος λοιπον.
Οτι καψει ...εκαψε, χαμηλοτερα να το ριξω δεν μπορω, οπως φαινεται.
Παντως, πρεπει να κυκλοφορησουν και υβριδικα μικρα. -
Επισης, θελω να μαθω αν υπαρχει aygo εργοστασιακο με κινητηρα για υγραεριο.
(εχω στειλει mail, μεχρι να απαντησουν, οποιος ξερει ας πει) -
Όχι δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Επισης, θελω να μαθω αν υπαρχει aygo εργοστασιακο με κινητηρα για υγραεριο.
(εχω στειλει mail, μεχρι να απαντησουν, οποιος ξερει ας πει)Aν δεν κάνω λάθος το GPL δεν είναι το υγραέριο?
Τότε στην Ιταλία υπάρχει Aygo GPL που συνδυάζει (μάλλον) βενζίνη/υγραέριο.
Τιμές: http://www.toyota.it/toyota/gamma/aygo/prezzi/gpl.html
Χαρακτηριστικά: http://www.toyota.it/toyota/gamma/aygo/caratteristiche/1_gpl.html -
Χονδρικά το υγραέριο βοηθάει τα μέγιστα για να πληρώνεις λιγότερα χρήματα ανά γέμισμα.
Βέβαια πρέπει πρώτα να δώσεις άλλα 1.500 ευρώ για να το βάλλεις, κάνοντας το αυτοκίνητο και λίγο πεδίο δοκιμών αν κρίνω από τα προβλήματα που βλέπω στο αντίστοιχο θρεντ, αλλά όπως είπε κάποτε ο Λη Αιακόκα, 'ο μέσος αμερικάνος είναι πρόθυμος να ξοδέψει πολλά χρήματα προκειμένου να κάνει οικονομία'.
Και μερικοί έλληνες. -
Μετατροπή της τοπικής αντιπροσωπείας. Μπορεί να γίνει μετά την αγορά, υπάρχουν αρκετοί στην Γαλλία που το έχουν κάνει απλά δεν υπάρχει εργοστασιακή έκδοση με το μοτέρ GPL. Λογικά αν ξέρεις ποιο κίτ βάζουν οι Ιταλοί δεν θα έχει προβλήματα, από την άλλη δεν ξέρω τι γίνεται με την εργοστασιακή εγγύηση. Στην Γαλλία την παρέχει αυτός που εγκαθιστά το κίτ στην Ελλάδα...
-
Γι αυτο εδω μιλω για αγορα εξαρχης με 'εναλλακτικο' κινητηρα. Εκει δεν μιλαμε για καμια μετατροπη, ουτε πιθανα μελλοντικα προβληματα, ούτε εξτρα κοστη.
Αραγε να φερνουν το aygo με υγραεριο στην ελλαδα? Και αν ναι, σε ποια τιμη? -
Ψυχρότερε τσεκάρισε αυτό
Toyota explicitly states
that installing LPG will void your engines warranty. -
νομιζα οτι συμφορουμιτης ειπε οτι το δινουν στην ιταλια ετοιμο με υγραεριοκινητηρα.
-
Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνω 100 φορές αυτά που γράφω...Το αυτοκίνητο είναι μετατροπή στην Ιταλία από την τοπική αντιπροσωπεία. Η εγγύηση παραμένει ως έχει αλλά δεν είναι εργοστασιακή, παρέχεται από την εκεί αντιπροσωπεία και αυτόν που προσφέρει τα κίτ. Στην Ελλάδα πρέπει να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία για τα αν και τα αλλά. Απο το εργοστάστιο δεν βγαίνει GPL Αygo.
-
ok, καταλαβα τωρα.
-
Συζητω για νεο aygo, οταν ηδη υπαρχει ενα στην οικογενεια...απλα το νεο θα το ηθελα με αλλο κινητηρα.
Για πειτε μου, ενα μονιμο προβλημα που παρατηρω, ειναι οτι καθε λιγο(λιγοτερο απο 2-3 βδομαδες) τα λαστιχα 'χανουν' αερα/πιεση.
Εχουν περασει πολλα αυτοκινητα απο τα χερια μου, αυτο που συμβαινει στο aygo δεν μου χει ξανατυχει, και δεν μου δωσαν και καμια εξηγηση στα βουλκανιζατερ.
Σημειωτεον οτι αυτο το προβλημα υπηρχε και με τα μαμισια λαστιχα, και με τα νεα που βαλαμε.
Μονιμο προβλημα δηλαδη.
Οποτε και να τσεκαρω τα λαστιχα, η πιεση θα ειναι πεσμενη. Πχ. βαζω 28, και βρισκω μεσα 24-25.Και μου κανει εντυπωση γιατι με αλλα αυτοκινητα(πχ vectra, xsara) αυτο δεν συμβαινει.
Μπορει να περασουν και μηνες και να μην εχουν χασει καθολου, ή να χασουν ελαχιστα.Το εχει κανεις αλλος αυτο το προβλημα;
Υπαρχει λυση και εξηγηση? -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
...Ωστοσο, επειδη νομιζω πριν κατι μηνες ειδα και ανακοινωσεις οτι η toyota (ως πρωτοπορος της πρασινης ενεργειας) θα επεκτεινει τους υβριδικους της κινητηρες και σε αλλες σειρες των αυτοκινητων της(εκτος του prius).
Μηπως ακουστηκε τιποτε σχετικο για το aygo?αν θυμάμαι καλά θα βγει honda jazz υβριδικό του χρόνου, ψάξτο αν σε ενδιαφέρει.
TOYOTA AYGO