-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πρακτικά η διαφορά είναι ότι το 7άρι (όπως έχει ανακοινωθεί προς το παρόν από VW) δεν μπορεί να δεχτεί ροπές στρέψης πάνω από 250Nm (περίπου 25kg ροπής), όταν το 6άρι μπορεί να δεχτεί (λόγω του 'υγρού' συμπλέκτη) πολύ παραπάνω (κάπου άκουσα για 52kg αλλά δεν είναι διασταυρωμένο).
Καλα και το 7αρι που φοραει το Q5 με 35 κγμ ροπης αλλα και το TT-S τι ειναι?Εδω μεχρι και το neo S4 φοραει πλεον 7αρι DSG...
'Η υπαρχουν δυο διαφορετικα 7αρια DSG,ή ο περιορισμος στη ροπη δεν ισχυει.Βρηκα μια δημοσιευση απο την Audi η οποια λυνει τον παραπανω προβληματισμο.
Επιγραματικα αναφερω οτι υπαρχει το 7αρι s tronic για 'βαρυ πυροβολικο',
σχεδιασμενο να αντεχει μεχρι και 9,000σ.α.λ κινητηρα και 550Nm ροπης αντιστοιχα.
Επειτα για τα κομπακτ μοντελα οπως χαρακτηριστικα αναφερεται υπαρχει το γνωστο 6αρι s tronic το οποιο αντεχει 350Nm ροπης και τελος το 7αρι s tronic το οποιο αντεχει αντιστοιχα 250Nm ροπης.Παραθετω και το συγκεκριμενο link :
http://www.topspeed.com/cars/car-news/a ... 59155.html' target='_blank' target='_blank
-
Ο χρήστης nickolas2005 έγραψε:
Μπορείς στο sirocco να επιλέξεις να αλλάζεις ταχύτητες απο το τιμόνι?Nαι, μπορεις και μαλιστα βολευουν πολυ γιατι τα paddles ειναι κολλημενα
στο τιμονι οπως στα αγωνιστικα! -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βρηκα μια δημοσιευση απο την Audi η οποια λυνει τον παραπανω προβληματισμο.
Επιγραματικα αναφερω οτι υπαρχει το 7αρι s tronic για 'βαρυ πυροβολικο',
σχεδιασμενο να αντεχει μεχρι και 9,000σ.α.λ κινητηρα και 550Nm ροπης αντιστοιχα.
Επειτα για τα κομπακτ μοντελα οπως χαρακτηριστικα αναφερεται υπαρχει το γνωστο 6αρι s tronic το οποιο αντεχει 350Nm ροπης και τελος το 7αρι s tronic το οποιο αντεχει αντιστοιχα 250Nm ροπης.Παραθετω και το συγκεκριμενο link :
http://www.topspeed.com/cars/car-news/a ... 59155.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ΟΚ!
Αρα υπαρχουν δυο 7αρια DSG! -
Γεια χαρά και πάλι,
δεν είχα γράψει εδώ και καιρό αλλά έκανα βόλτες με το εργαλείο. Επειδή πολλά γράφονται για το Navigation. χθές εγκατέστησα στο Scirocco μου το παρακάτω...
http://www.zenec.com/index.php?id=306
με πρώτη ευκαιρία θα βάλω φώτος απλά σας λέω οτι ταιριάζει απόλυτα και κάνει 1000% όσα υπόσχεται. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα όχι επειδή το πήρα αλλά γιατί μετά απο καιρό έρευνας (απο πριν που είχα το GTI) κατέληξα σε αυτό και πλέον δέν εχω παράπονο σε γενικές γραμμές ... αρνητικά πάντα βρίσκεις αρκεί να είναι λιγότερα απο τα θετικά και στην προκειμένη είναι...
ότι θέλετε ρωτήστε ελεύθερα απο Σαββάτο μεσημέρι έως Κυριακή βράδυ μπορεί να μην έχω πρόσβαση σε Ίντερνετ αλλά με 1η ευκαιρία θα απαντήσω αν χρειαστεί.
Καλό βράδυ.
-
[/quote]Ευχαριστω!
Τελικα αξιζει το DSG για το 160αρι? Βελτιωνει τις επιδοσεις? Θα ναι ωραιο να αλλαζεις με τα κουμπακια στο τιμονι αλλα πολλα τα λεφτα ρε παιδια. Εχω οδηγησει BMW με αυτοματο και με μπερδευε πολυ. Δεν καταλαβαινα με τι ταχυτητα ετρεχα γιατι δεν ημουν σιγουρος για το τι ταχυτητα ειχα στο κιβωτιο. Επρεπε να κοιταω την οθονη. Δεν το οδηγουσα το αυτοκινητο, ενιωθα οτι με οδηγουσε αυτο. Ισως θελει εξοικιωση απλως.[/quote]
Τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ...αν ήθελα τώρα να το παραγγείλω δε θα ήξερα τι να κάνωΠάντως με τίποτα δε θα μπορούσα να το αποφασίσω πριν το οδηγήσω
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αν ειναι προγραμμα δεν μπορει να αποδειχθει οτι πουσαριστικε...Εννοιειται βεβαια οτι θα το περασεις σε εξουσιοδοτημενο μαγαζι
Αν βάλεις πρόγραμμα χάνεται και η εργοστασιακή εγγύηση και η επέκταση εγγύησης.
Τώρα αν το βάλεις σε κάποιο αντιπρόσωπο seat/vw/audi που συνεργάζεται με τη revo, τότε ίσως σου δώσει (άγραφη) εγγύηση σε περίπτωση που βγάλει πρόβλημα (μακρυά απο μας) το αμάξι μέσα στην (υποτιθέμενη) εγγύηση.
Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάπως το κεφάλι σου ήσυχο, όμως ως τη λήξη της εγγύησης του αυτοκινήτου σου αναγκαστικά τον παντρεύεσαι.Γενικότερα ένα πρόγραμμα ανιχνεύεται άσχετα από το τι σου λένε στους αντιπροσώπους. Αν θέλουν να το βρουν, θα το βρουν.Πολλές φορές απλά σε ρωτάνε χωρίς να το ελένξουν από το vag-com.Τέλοσπάντων.
Από την άλλη ξέρω πολλούς (και σε 1.4Τ με 170 άλογα αλλά και σε 2.0Τ με τα 200) που έχουν βάλει προγράμματα ενώ είναι στην εγγύηση και σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν τα στραβά μάτια οι αντιπροσωπείες και σε κάποιες άλλες όχι.Απλά στρίβεις το νόμισμα και λες 'κορόνα ή γράμματα'.
Στηρίζεσαι καθαρά στην διάθεση του εκάστοτε υπαλλήλου, υπεύθυνου έγκρισης αλλαγής μέσα στην εγγύηση.Αυτο ακριβως εννοουσα.Ηλπιζα οτι γινομαι κατανοητος χωρις να χρειαστω να μπω σε μακροσκελεις αναλυσεις.
Να συμπληρωσω μονο τα εξης:Κατ'αρχας θεωρω αυτονοητο να σε καλυψει ο σωστος επαγγελματιας που εμπορευεται προγραμματα αναβαθμισης της Revo παραλληλα με αυτοκινητα της VW.Διοτι προφανως ειναι ο ιδιος που σου τα πουλαει και τα 2.Εδω δεν μιλαμε π.χ για ανταλλακτικα τριτου κατασκευαστη,που τα βαζεις στο μαστρο Θαναση της γειτονιας.(no offense μαστρο Θαναση.Εσυ κανεις λογο για 'στραβα' ματια εγω για εντιμη πλην παρατυπη συμφωνια.Εξαλλου η φημη που ακολουθει τον καθε εμπορο θα σε προστατεψει απο τις κακοτοπιες.Αν κανει τετοιες φουστιες θα μαθευτει γρηγορα,πιστεψε με.Απο κει και περα ακομα και στην ακραια περιπτωση που θα χρειαστει π.χ αντικατασταση κινητηρα αυτος θα εχει να κανει με το εμπειρογνωμονα της VW.Θα ξαναφλασαρει τον εγκεφαλο,δεν ξερω τι θα κανει αλλα θα σε καλυψει.Ξανατονιζω ο σωστος επαγγελματιας.Απο κει και περα ενα ρισκο το αναλαμβανεις κι εσυ
-
Ο χρήστης aporias έγραψε:
Γεια χαρά και πάλι,δεν είχα γράψει εδώ και καιρό αλλά έκανα βόλτες με το εργαλείο. Επειδή πολλά γράφονται για το Navigation. χθές εγκατέστησα στο Scirocco μου το παρακάτω...
http://www.zenec.com/index.php?id=306' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
με πρώτη ευκαιρία θα βάλω φώτος απλά σας λέω οτι ταιριάζει απόλυτα και κάνει 1000% όσα υπόσχεται. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα όχι επειδή το πήρα αλλά γιατί μετά απο καιρό έρευνας (απο πριν που είχα το GTI) κατέληξα σε αυτό και πλέον δέν εχω παράπονο σε γενικές γραμμές ... αρνητικά πάντα βρίσκεις αρκεί να είναι λιγότερα απο τα θετικά και στην προκειμένη είναι...
ότι θέλετε ρωτήστε ελεύθερα απο Σαββάτο μεσημέρι έως Κυριακή βράδυ μπορεί να μην έχω πρόσβαση σε Ίντερνετ αλλά με 1η ευκαιρία θα απαντήσω αν χρειαστεί.
Καλό βράδυ.
Ενδιαφέρον. Βλέπω πως τρέχει το iGo. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει Windows CE, επομένως ίσως είναι εφικτό να βάλουμε και άλλα προγράμματα, πχ Destinator, αν βέβαια υπάρχει η κατάλληλη έκδοση για τη συγκεκριμένη συσκευή (Τα Windows CE, που έχουν τα PNA, θέλουν ειδικές εκδόσεις των προγραμμάτων, σε αντίθεση με τα Windows Mobile, που έχουν τα PDA). Απ' ό,τι όμως βλέπω στο site της NGi, δεν υπάρχει έκδοση του Destinator για το συγκεκριμένο.
Το iGo είναι πολύ καλό (με κορυφαίο UI), αλλά οι ελληνικοί χάρτες του είναι ανεπαρκείς (μόνο στην Αθήνα έχει όλους τους δρόμους, αλλά και εκεί πολλοί δεν έχουν σωστές μονοδρομήσεις). Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς...Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι εκτός από mp3, υποστηρίζει και αρχεία video. Επομένως εδώ σίγουρα υπερτερεί του RCD510. Επίσης έχει υποδοχή για κάμερα οπισθοπορείας (μπορείς να βάλεις κάποια μέσα από το τζάμι, φίλος το έχει κάνει σε PDA).
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τα χαρακτηριστικά του ως ενισχυτή. Ισχύ εξόδου δεν αναφέρει πουθενά. SNR επίσης. Με το Dynaudio θα συνεργάζεται;
Ένα άλλο θέμα αφορά την κεραία GPS. Που είναι αυτή; Η συσκευή δε γίνεται να την έχει ενσωματωμένη γιατί είναι χωμένη μέσα στο ταμπλό. Αν την έχει εξωτερικά που θα μπαίνει; Πίσω από τον καθρέφτη; Και τα καλώδια; Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί την εργοστασιακή κεραία του αυτοκινήτου. Όμως το αυτοκίνητο έρχεται με κεραία GPS (μαζί με την κεραία ραδιοφώνου) μόνο αν επιλέξεις το RNS.
Κάτι επίσης ανησυχητικό είναι ότι δέχεται κάρτες μέχρι 2GB όπως βλέπω. Βέβαια και το RCD510 έτσι λέει επίσημα, αλλά παίρνει και μεγαλύτερες. Με αυτό τι γίνεται; Κάνε καμία δοκιμή...
Α και κάτι άλλο. Με τους αισθητήρες παρκαρίσματος τι γίνεται; Δείχνει εικόνα όπως το RCD510;
Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις:
Από που το πήρες; Τιμή; Αντικατέστησες το RCD310; Dynaudio είχες βάλει; Η ποιότητα του ήχου πως είναι;Επίσης θέλουμε και άλλες εντυπώσεις από το DSG (είχες βάλει αν θυμάμαι καλά). Σε βολεύει; Το προτιμάς από το χειροκίνητο;
Θα με βοηθούσαν πολύ οι απαντήσεις σου (όπως και τους υπόλοιπους, πιστεύω)...
-
Ενδιαφέρον. Βλέπω πως τρέχει το iGo. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει Windows CE, επομένως ίσως είναι εφικτό να βάλουμε και άλλα προγράμματα, πχ Destinator, αν βέβαια υπάρχει η κατάλληλη έκδοση για τη συγκεκριμένη συσκευή (Τα Windows CE, που έχουν τα PNA, θέλουν ειδικές εκδόσεις των προγραμμάτων, σε αντίθεση με τα Windows Mobile, που έχουν τα PDA). Απ' ό,τι όμως βλέπω στο site της NGi, δεν υπάρχει έκδοση του Destinator για το συγκεκριμένο.
Το iGo είναι πολύ καλό (με κορυφαίο UI), αλλά οι ελληνικοί χάρτες του είναι ανεπαρκείς (μόνο στην Αθήνα έχει όλους τους δρόμους, αλλά και εκεί πολλοί δεν έχουν σωστές μονοδρομήσεις). Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς...Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι εκτός από mp3, υποστηρίζει και αρχεία video. Επομένως εδώ σίγουρα υπερτερεί του RCD510. Επίσης έχει υποδοχή για κάμερα οπισθοπορείας (μπορείς να βάλεις κάποια μέσα από το τζάμι, φίλος το έχει κάνει σε PDA).
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τα χαρακτηριστικά του ως ενισχυτή. Ισχύ εξόδου δεν αναφέρει πουθενά. SNR επίσης. Με το Dynaudio θα συνεργάζεται;
Ένα άλλο θέμα αφορά την κεραία GPS. Που είναι αυτή; Η συσκευή δε γίνεται να την έχει ενσωματωμένη γιατί είναι χωμένη μέσα στο ταμπλό. Αν την έχει εξωτερικά που θα μπαίνει; Πίσω από τον καθρέφτη; Και τα καλώδια; Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί την εργοστασιακή κεραία του αυτοκινήτου. Όμως το αυτοκίνητο έρχεται με κεραία GPS (μαζί με την κεραία ραδιοφώνου) μόνο αν επιλέξεις το RNS.
Την κεραία την έχει μέσα στην συσκευασία θα βάλω φώτος να δείτε που την έβαλα δεν φαίνεται το παραμικρό.
Κάτι επίσης ανησυχητικό είναι ότι δέχεται κάρτες μέχρι 2GB όπως βλέπω. Βέβαια και το RCD510 έτσι λέει επίσημα, αλλά παίρνει και μεγαλύτερες. Με αυτό τι γίνεται; Κάνε καμία δοκιμή...
**Έως 2Gb διαβάζει σίγουρα θα δοκιμάσω με μεγαλύτερες αλλά το μηχάνημα έχει ενα connections box που περιλαμβάνει IPod Connection + Cable, 3.5 Female Jack + Cable, 3RCA Inputs (Video,Left,Right) μήπως βάλεις κάνα VHS να δείς , και USB θύρα που τώρα έχω και παίζει ενα USB stick 8GB **
Α και κάτι άλλο. Με τους αισθητήρες παρκαρίσματος τι γίνεται; Δείχνει εικόνα όπως το RCD510;
Εγώ Είχα το RCD310 και δεν ξέρω όμως που ρώτησα τον τύπο μου είπε οτι περιμένουν έναν αντάπτωρ για ακριβώς αυτό.
Από που το πήρες;Πάτρα
Τιμή;
1150Ε με τοποθέτηση
Αντικατέστησες το RCD310;
Ναι
Dynaudio είχες βάλει;
Όχι
Η ποιότητα του ήχου πως είναι;
Σαφώς καλύτερη του 310 και με το EQ που έχει το φέρνεις πολύ στα μέτρα σου.
Επίσης θέλουμε και άλλες εντυπώσεις από το DSG (είχες βάλει αν θυμάμαι καλά). Σε βολεύει;
**
Πάρα πολύ**Το προτιμάς από το χειροκίνητο;
Πλέον ναι. Μπορείς να κάνεις τα πάντα πάρα πάρα πολύ κοντά στο manual.
Επίσης αναφέρω τα εξής.
- Δέν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες
- Το Bluetooth δουλεύει άψογα. (χωρίς ελληνικά στις επαφές αν έχεις αγγλικά μια χαρά) αλλά με όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου και να ακούς τα mp3 του κινητού (HTC Touch Cruise έχω και δουλεύει)
- Η συσκευή έχει 2 μικρόφωνα για το τηλέφωνο ένα πάνω σε αυτήν και ένα δεύτερο να το βάλεις όπου θές εσύ. Εγώ το έβαλα αλλα δέν το χρησιμοποιώ (επιλέγεις απο τις ρυθμίσεις) γιατί το ενσωματωμένο δουλεύει καμπάνα
- Όταν βλέπεις ταινία ή DivX ή εικόνα σβήνει για λόγους ασφαλείας αλλά υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσεις το έκανα και δουλεύει
- Η SD Card του Navi είναι κλειδωμένη και το ίδιο και οι χάρτες δέν ξέρω για destinator ακόμα. Μίλησα με Zenec kai TeleAtlas για Update του χάρτη και περιμένω απάντηση.
- Απο συνδέσεις το μηχάνημα έχει τα πάντα SD,USB,IPOD,Camera in (και όταν βάζει όπισθεν ανοιγει,2XVideo IN, Front Video Audio In.
- Δουλεύουν όλα τα Χειριστήρια απο το Τιμόνι του Scirocco (συμπεριλαμβάνεται Can Bus στην συσκευασία)
- Έχει remote control.
- Το βράδυ τα χρώματα είναι Μπλέ - Κόκκινο και ταιριάζει με το υπόλοιπο φωτισμό.
Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Στο site της ZENEC έχει το manual και ένα video απο ενα EOS. Αλλά θα βάλω και εγώ φώτος άν όχι αύριο Δευτέρα.
Ελπίζω να μήν κούρασα...Καληνύχτα.
-
Το 7αρι ειναι λιγο βαρυτερο απο το 6αρι dsg (79kg αντι 75kg).
Eπισης ειναι συγκριτικα αρκετα βαρυτερο απο το χειροκινητο 6αρι της Getrag (47.5kg)
Aπλα εχει μικροτερο ογκο απο το 6αρι dsg λογω διαφορετικης σχεδιασης και χαρις
στους συμπλεκτες 'ξηρου' τυπου η ποσοτητα λαδιου εχει μειωθει απο 7λιτρα σε 1.7λιτρα, οπως αναφερεται σε δελτιο τυπου της VAG.DSG 7 : 70kg - 1.7lt λιπαντικο
DSG 6 : 93kg - 6.5lt λιπαντικοMην επιμενεις για κατι αν δεν εισαι σιγουρος...
http://paultan.org/archives/2007/05/29/ ... g-gearbox/' target='_blank
Η πηγη στην οποια βρηκες τις πληροφοριες ειναι λιγο παλια (29 Μαιου 2007).
Μαλλον θα πρεπει να ψαξεις κατι πιο συγχρονο. -
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Eπισης ειναι συγκριτικα αρκετα βαρυτερο απο το χειροκινητο 6αρι της Getrag (47.5kg)
στους συμπλεκτες 'ξηρου' τυπου η ποσοτητα λαδιου εχει μειωθει απο 7λιτρα σε 1.7λιτρα, οπως αναφερεται σε δελτιο τυπου της VAG.DSG 7 : 70kg - 1.7lt λιπαντικο
http://paultan.org/archives/2007/05/29/ ... g-gearbox/' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Μαλλον θα πρεπει να ψαξεις κατι πιο συγχρονο.Μαλλον εχεις δικιο. Θα πω στην VW να εκδοσει ενα νεο ανανεωμενο δελτιο τυπου
ειδικα για σενα... -
http://paultan.org/archives/2007/05/29/ ... g-gearbox/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Μαλλον θα πρεπει να ψαξεις κατι πιο συγχρονο.Μαλλον εχεις δικιο. Θα πω στην VW να εκδοσει ενα νεο ανανεωμενο δελτιο τυπου
ειδικα για σενα...Μαλλον θα ηταν καλο να μαθεις να διαβαζεις πρωτα και μετα να σχολιαζεις
Αυτο που εχεις μπροστα σου (στο link) δεν ειναι γραφομενα της VW αλλα καποιου αλλου.
Το δελτιο τυπου , οπως αυτο δοθηκε στα περιοδικα απο τη VW , δινει αλλες πληροφοριες οι οποιες απεχουν απο αυτες που παραθετει το link που προτεινεις και αν μη τι αλλο ειναι πιο συγχρονο και εκ τουτου καταργει καθε προηγουμενη αναφορα-'εικασια'.
Επειδη αυτη τη στιγμη δεν βρισκω το δελτιο τυπου για την παρουσιαση του DSG 7 , σε παραπεμπω σε δυο παρουσιασεις που βασιζονται στο εν λογω δελτιο.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28254
http://www.sigmalive.com/carandmotion/trials/30128 -
Ο χρήστης aporias έγραψε:
Την κεραία την έχει μέσα στην συσκευασία θα βάλω φώτος να δείτε που την έβαλα δεν φαίνεται το παραμικρό.
**Έως 2Gb διαβάζει σίγουρα θα δοκιμάσω με μεγαλύτερες αλλά το μηχάνημα έχει ενα connections box που περιλαμβάνει IPod Connection + Cable, 3.5 Female Jack + Cable, 3RCA Inputs (Video,Left,Right) μήπως βάλεις κάνα VHS να δείς , και USB θύρα που τώρα έχω και παίζει ενα USB stick 8GB **
Εγώ Είχα το RCD310 και δεν ξέρω όμως που ρώτησα τον τύπο μου είπε οτι περιμένουν έναν αντάπτωρ για ακριβώς αυτό.
Από που το πήρες;Πάτρα
Τιμή;
1150Ε με τοποθέτηση
Αντικατέστησες το RCD310;
Ναι
Dynaudio είχες βάλει;
Όχι
Η ποιότητα του ήχου πως είναι;
Σαφώς καλύτερη του 310 και με το EQ που έχει το φέρνεις πολύ στα μέτρα σου.
Επίσης θέλουμε και άλλες εντυπώσεις από το DSG (είχες βάλει αν θυμάμαι καλά). Σε βολεύει;
**
Πάρα πολύ**Το προτιμάς από το χειροκίνητο;
Πλέον ναι. Μπορείς να κάνεις τα πάντα πάρα πάρα πολύ κοντά στο manual.
Επίσης αναφέρω τα εξής.
- Δέν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες
- Το Bluetooth δουλεύει άψογα. (χωρίς ελληνικά στις επαφές αν έχεις αγγλικά μια χαρά) αλλά με όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου και να ακούς τα mp3 του κινητού (HTC Touch Cruise έχω και δουλεύει)
- Η συσκευή έχει 2 μικρόφωνα για το τηλέφωνο ένα πάνω σε αυτήν και ένα δεύτερο να το βάλεις όπου θές εσύ. Εγώ το έβαλα αλλα δέν το χρησιμοποιώ (επιλέγεις απο τις ρυθμίσεις) γιατί το ενσωματωμένο δουλεύει καμπάνα
- Όταν βλέπεις ταινία ή DivX ή εικόνα σβήνει για λόγους ασφαλείας αλλά υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσεις το έκανα και δουλεύει
- Η SD Card του Navi είναι κλειδωμένη και το ίδιο και οι χάρτες δέν ξέρω για destinator ακόμα. Μίλησα με Zenec kai TeleAtlas για Update του χάρτη και περιμένω απάντηση.
- Απο συνδέσεις το μηχάνημα έχει τα πάντα SD,USB,IPOD,Camera in (και όταν βάζει όπισθεν ανοιγει,2XVideo IN, Front Video Audio In.
- Δουλεύουν όλα τα Χειριστήρια απο το Τιμόνι του Scirocco (συμπεριλαμβάνεται Can Bus στην συσκευασία)
- Έχει remote control.
- Το βράδυ τα χρώματα είναι Μπλέ - Κόκκινο και ταιριάζει με το υπόλοιπο φωτισμό.
Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Στο site της ZENEC έχει το manual και ένα video απο ενα EOS. Αλλά θα βάλω και εγώ φώτος άν όχι αύριο Δευτέρα.
Ελπίζω να μήν κούρασα...Καληνύχτα.
Με τιμή παρόμοια με το RNS510, βλέπω πως είναι μία πολύ καλή εναλακτική λύση, κυρίως λόγω του iGo (που είναι καταπληκτικό πρόγραμμα) και των επιπλέον λειτουργιών που θα χρεώνονταν παραπάνω από τη VW (Media-IN, Bluetooth). Για κάποιον που ζει στην Ευρώπη είναι ίσως ιδανική λύση. Για την Ελλάδα όμως, στον τομέα του navigation υπάρχει (δυστυχώς) μία μόνο επιλογή, το Destinator. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το iGo, έχει όμως τους καλύτερους χάρτες και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο για κάποιον που θα χρησιμοποιήσει το navigation για την ευκολία του και όχι για τον εντυπωσιασμό των συνεπιβατών του...
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
http://paultan.org/archives/2007/05/29/ ... g-gearbox/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ειδικα για σενα...Μαλλον θα ηταν καλο να μαθεις να διαβαζεις πρωτα και μετα να σχολιαζεις
Αυτο που εχεις μπροστα σου (στο link) δεν ειναι γραφομενα της VW αλλα καποιου αλλου.
Το δελτιο τυπου , οπως αυτο δοθηκε στα περιοδικα απο τη VW , δινει αλλες πληροφοριες οι οποιες απεχουν απο αυτες που παραθετει το link που προτεινεις και αν μη τι αλλο ειναι πιο συγχρονο και εκ τουτου καταργει καθε προηγουμενη αναφορα-'εικασια'.
Επειδη αυτη τη στιγμη δεν βρισκω το δελτιο τυπου για την παρουσιαση του DSG 7 , σε παραπεμπω σε δυο παρουσιασεις που βασιζονται στο εν λογω δελτιο.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28254
http://www.sigmalive.com/carandmotion/trials/301281ον : Καταρχας οσον αφορα την παλαιοτητα της πηγης που παρεθεσα ειναι ακυρη
η επισημανση σου καθοτι εκεινη την περιοδο παρουσιαστηκε στον τυπο το εν λογω δελτιο.
Δεν σημαινει οτι κατι που παραθετουμε δεν ισχυει επειδη ειναι παλιο...2ον: Το να λες οτι το link που παραθετω εγω εχει γραφομενα αλλου ενω το δικο σου εχει γραφομενα της VW ειναι αβασιμο. Ουτε το δικο μου γραφει την πηγη, ουτε το δικο σου. Αρα οσο εμπιστο μπορει να θεωρηθει το δικο μου , αλλο τοσο θεωρειται και το δικο σου.
3ον: Kαποια αναφορα που βρισκεις και παραθετεις δεν σημαινει οτι καταργει μια προηγουμενη επειδη ειναι πιο συγχρονη, εκτος αν μεταξυ των αλλων επισημαινει οτι διορθωνει την προηγουμενη που τυχον εχει δημοσιευτει...
4ον: Οταν αναφερθηκα σε στοιχεια δεν εκανα εικασια , εφοσον παρεθεσα παρακατω το αντιστοιχο link, κατι που εσυ αντιθετως δεν εκανες στην πρωτη επισημανση των δικων σου στοιχειων. Αρα τα περι 'εικασιας' που λες δεν εχουν βαση...
-
Φίλε aporias, ωραίο το εργαλείο που έβαλες.
Πιστεύω πως δεν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά ότι είναι aftermarket και με την λογική της μισής ίντσας λιγότερο κερδίζεις όλα αυτά τα καλούδια που έχει γύρω γύρω.
Το θέμα είναι πως πρώτη φορά ακούω αυτή την μάρκα. Κατά πόσο είναι αξιόπιστη; Υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης της οθόνης (κάτι είχε πάρει το αυτί μου μια φορά για τέτοια προβλήματα, ίσως να είναι παραπληροφόρηση); Οι ελληνικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, γιατί αφενώς θα πρέπει να περάσεις στο κινητό σου όλες τις επαφές στα αγγλικά και από την άλλη να ταλαιπωρείσαι να βρεις μία φωτογραφία ανάμεσα σε πολλές (από μία micro sd πχ). Σημαντικό πρόβλημα για μένα.Με το destinator θα φτάσει η τιμή στα 1300 και σε χαμηλότερη αυτής της τιμή βρίσκεις επώνυμα προϊόντα όπως kenwood, και θα υποστηρίζουν και ελληνικά...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Φίλε aporias, ωραίο το εργαλείο που έβαλες.Πιστεύω πως δεν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά ότι είναι aftermarket και με την λογική της μισής ίντσας λιγότερο κερδίζεις όλα αυτά τα καλούδια που έχει γύρω γύρω.
Το θέμα είναι πως πρώτη φορά ακούω αυτή την μάρκα. Κατά πόσο είναι αξιόπιστη; Υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης της οθόνης (κάτι είχε πάρει το αυτί μου μια φορά για τέτοια προβλήματα, ίσως να είναι παραπληροφόρηση); Οι ελληνικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, γιατί αφενώς θα πρέπει να περάσεις στο κινητό σου όλες τις επαφές στα αγγλικά και από την άλλη να ταλαιπωρείσαι να βρεις μία φωτογραφία ανάμεσα σε πολλές (από μία micro sd πχ). Σημαντικό πρόβλημα για μένα.Με το destinator θα φτάσει η τιμή στα 1300 και σε χαμηλότερη αυτής της τιμή βρίσκεις επώνυμα προϊόντα όπως kenwood, και θα υποστηρίζουν και ελληνικά...
Είσαι σίγουρος ότι τα RCD310, RCD510 και RNS510 δείχνουν σωστά τους ελληνικούς χαρακτήρες; Ελπίζω να το κάνουν, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ένας λόγος που δε θα βάλω το bluetooth πακέτο είναι αυτός. Οι άλλοι είναι ότι ήδη έχω ένα πολύ καλό bluetooth handsfree (Jawbone), το οποίο μάλιστα κόβει όλους τους εξωτερικούς θορύβους, και ότι δε θέλω να ακούνε ολόκληρη τη συνομιλία οι συνεπιβάτες που τυχόν θα έχω (αρκεί που ακούνε τη μισή, τα όσα λέω εγώ δηλαδή).
Destinator δεν είναι σίγουρο ότι παίρνει το Zetec. Σίγουρα πάντως δεν παίρνουν τα Kenwood. Τουλάχιστον σε σχέση με αυτά το Zetec υπερτερεί γιατί δεν έχει κάποιο proprietary πρόγραμμα, αλλά το πολύ καλό iGo.
-
Φιλε Κίκιζας Γρηγόρης
Αναφερομαι σε εικασιες που πιθανως κανει ο συγγραφεας του αρθρου (και οχι εσυ) , μιας και τοτε δεν ειχε παρουσιαστει το εν λογω κιβωτιο ταχυτητων ενω την ημ/νια των αρθρων που παραθετω ειχε ηδη βγει στην αγορα.
Σε αντιθεση με τα λεγομενα σου , σου παραθετω δυο (και οχι ενα) αρθρα που αναφερουν το ιδιο ακριβως πραγμα για τα χαρακτηριστικα των δυο κιβωτιων.
Επισης , ακριβως τα ιδια αναφερει και το εντυπο με τιτλο 'ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VW - ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ TSI & ΚΙΒΩΤΙΑ DSG' που συνοδευε προηγουμενο τευχος του περιοδικου Car & Driver και υπαρχει και στις αντ/πιες VW (μου το δωσανε στην Ka.... στη Λ.Συγγρου).
Τελος , και με απλη λογικη , θα δεις οτι το 7αρι ειναι ελαφρυτερο για πολλους λογους:
1.εχει μικροτερες διαστασεις
2.δεν εχει φιλτρο λαδιου
3.δεν εχει εναλλακτη λαδιου
4.η κεντρικη μοναδα (Mechatronic) στο 6αρι ενσωματωνεται στη μοναδα που ελεγχει την κυκλοφορια του λαδιου ενω στο 7αρι βρισκεται αυτονομη και ανεξαρτητη.Ελπιζω να μην κουρασα και συγχρονως να ενημερωσα.
-
Κι εγώ έχω την εντύπωση πως το 7άρι DSG είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το 6άρι. Δε θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά για ένα κιβώτιο που προορίζεται να μπει ακόμη και στο Polo.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
...Είσαι σίγουρος ότι τα RCD310, RCD510 και RNS510 δείχνουν σωστά τους ελληνικούς χαρακτήρες; ...
Ούτε κατά φαντασία δε βλέπουν ελληνικά. Εν έτει 2008 και ΔΕΝ διαβάζουν τα ελληνικά!
Θα μου πεις βέβαια μέχρι πριν 2-3 χρόνια το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι Mac με μερικές γραμματοσείρες, ένα ράδιο-CD θα κάνει τη διαφορά??Όπως και να έχει, είναι απαράδεκτο! Βγάζει κάτι ιερογλυφικά όμως στη θέση τους σκέτη καλλιτεχνία !
-
olympian μην είσαι σίγουρος
http://kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8607
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά απ᾽ ότι φαίνεται παίρνει destinator.Με 30€ βρίσκεις bleutooth handsfree και είσαι μια χαρά. Είχα ένα καταπληκτικό των 120€ αλλά πλύθηκε στο πλυντήριο...
Τα zetec ξαναλέω πρώτη φορά τα ακούω και δεν ξέρω τι παίζει...Κάπου είχα πάρει το μάτι μου το παράδοξο ότι αφενός είναι πιο μικρό το 7αρι αλλά είναι 4-5 κιλά παραπάνω...
PS: Οι Mac των 2 περασμένων ετών δεν είχαν σχέση με τα σημερινά απίστευτα μηχανήματα!
Πλάκα στην πλάκα θα μπορώ να συνδέω PDA που έχει windows mobile με Mac; -
Θέλω να γινω αστυνομικός!!!!!
VW Scirocco