-
θα παρθει και αυτο
-
Από όσους το έχετε - γνωρίζετε θα εκτιμούσα να έχω τα σχόλια σας για το Scirocco και εδικά το R σχετικά με τα εξής
(1) Μπορεί να έχει χρηστικότητα παρόμοια με 3θυρο hatchback ? Δηλαδη μπορεί να το χρησιμοποιεί μια 4μελης οικογένεια που δεν θέλει τεράστιο χώρο αποσκευών? Το R έχει καμια διαφορά στους χώρους από τα άλλα?
(2) Το R έχει στανταρντ αυτό το σύστημα που ρυθμίζει αναρτήσεις- τιμόνι σε sport-normal και αν όχι πόσο πάει ?
(3) Αν είσαι 1.90 μπορεις να βρεις σωστη θέση οδήγησης (δηλ όχι ξαπλα με χέρια τεντωμένα) ?
(4) Αν κάποιος με εμπειρία σε hot hatchbacks και αντίστοιχη οδήγηση πήγε σε DSG, πως του φαινεται ως προς το χειροκίνητο?
(5) Παίζει καμια έκπτωση/προσφορά απο τις επίσημες τιμές και σε πόσο καιρό παραδίδονται?
(6) Έχουν ακουστεί τιποτα προβλήματα, όπως ανανεώσεις software του εγκεφάλου, υπερβολικό κάψιμο λαδιού, παράθυρα κλπ ? -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Από όσους το έχετε - γνωρίζετε θα εκτιμούσα να έχω τα σχόλια σας για το Scirocco και εδικά το R σχετικά με τα εξής
(1) Μπορεί να έχει χρηστικότητα παρόμοια με 3θυρο hatchback ? Δηλαδη μπορεί να το χρησιμοποιεί μια 4μελης οικογένεια που δεν θέλει τεράστιο χώρο αποσκευών? Το R έχει καμια διαφορά στους χώρους από τα άλλα?
(2) Το R έχει στανταρντ αυτό το σύστημα που ρυθμίζει αναρτήσεις- τιμόνι σε sport-normal και αν όχι πόσο πάει ?
(3) Αν είσαι 1.90 μπορεις να βρεις σωστη θέση οδήγησης (δηλ όχι ξαπλα με χέρια τεντωμένα) ?
(4) Αν κάποιος με εμπειρία σε hot hatchbacks και αντίστοιχη οδήγηση πήγε σε DSG, πως του φαινεται ως προς το χειροκίνητο?
(5) Παίζει καμια έκπτωση/προσφορά απο τις επίσημες τιμές και σε πόσο καιρό παραδίδονται?
(6) Έχουν ακουστεί τιποτα προβλήματα, όπως ανανεώσεις software του εγκεφάλου, υπερβολικό κάψιμο λαδιού, παράθυρα κλπ ?- Μπορεί, χωράει 2 από τις μεγαλύτερες βαλίτσες που κυκλοφορούν.
- Έχει λέγεται DCC και κοστίζει γύρω στα 900-1000€
3.Είμαι 1.88 και βολεύομαι μια χαρά με άτομο 180+ πίσω μου και στην ιδανική θέση οδήγησης με πόδια μισοτεντωμένα και σχεδόν κάθετο κάθισμα.
4 Εμπειρία με hot hatch δεν έχω μεγάλη αλλά το DSG αξίζει - Είναι στο χέρι σου, ζήτα προσφορές με καλύτερη τιμή από πολλές αντιπροσωπείες, εγώ πέτυχα -1000€, παράδοση 4 μήνες περίπου
- Ανανεώσεις λογισμικού υπάρχουν κια δεν είναι πρόβλημα,λάδι παράθυρα τίποτε.
Έχω από τα πρώτα Scirocco DSG 160 που ήρθαν Ελλάδα, το R είναι ίδιο εκτός από bodykit, κινητήρα και DSG (6άρι αντί 7άρι)
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χειρότερο από τα 3 το Scirocco; Αυτοί δεν κάναν κωλοτούμπες με το 2λιτρο;
...σε σχεση με το Cooper S, οταν στο χρονομετρο προηγηθηκε για 7/100 του δευτερολεπτου, και το 160αρη Scirocco , σε σχεση με το RCZ, για το καλυτερο τιμονι του και λιγοτερο υποστροφικη συμπεριφορα.
Κατα τα αλλα, λαμβανοντας υποψιν τις παραμετρους-συνθηκες-νοοτροπια των Αγγλων, με τις τιμες των τριων αυτοκινητων να ειναι εντελως διαφορετικες απ' οτι στην χωρα μας (28κ λιρες το Focus RS, 28,5κ λιρες το Scirocco R ( ) και 23κ λιρες το Megane RS Cup ( ) ), και με κυριαρχο στοχο την αναδειξη του ταχυτερου στην πιστα αυτοκινητου, προσωπικα δεν μου προκαλουν ιδιαιτερη εντυπωση τα αποτελεσματα.
Αν ζουσα παντως στην Αγγλια, θα επελεγα χαλαρα (...και ας εχει 'παλιακό' πλεον και καγουρικο αμαξωμα) το Focus RS... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μόλις επέστρεψα από αντιπροσωπεία όπου και παράγγειλα το Σιρόκο
Καλορίζικο, σου εύχομαι ασφαλή χλμ. και πάντα γερός να το χαρείς.
ευχαριστώ...
Καλορίζικο και από εμένα φίλε . Εύχομαι να μη σου 'λείψει' η τετρακίνηση.
-
Καλορίζικο το R
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
(6) Έχουν ακουστεί τιποτα προβλήματα, όπως ανανεώσεις software του εγκεφάλου, υπερβολικό κάψιμο λαδιού, παράθυρα κλπ ?Αν και δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμένο (έχω όμως γνώμη συνολικα από τρια 3πορτα διαφορετικών μεγεθών που ειχα στην κατοχή μου μέχρι τώρα) δεν θα στο πρότεινα για οικογενειακό αμάξι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου γυαλίζει και να είσαι διατεθιμένος να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις αλλά για το σκοπό που το θες δεν κάνει ή τουλάχιστον κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις. Καλύτερα να πας σε Golf GTI (5θυρο) παρά στο Scirocco αν θέλεις να μείνεις στη συγκεκριμένη μάρκα.
-
Καλορίζικο το Scirocco , αλλά εντελώς φιλολογικά: τι παραπάνω θεωρείς πως έχει από το S3 που είχες (σίγουρα έχει παρακάτω την τετρακίνηση...). Εννοώ, η αλλαγή έγινε για την αλλαγή, ή βρήκες κάτι παραπάνω που το S3 δεν είχε;
Δεν ξέρω, δεν έχω σαφή εικόνα από κανένα από τα δύο, απλώς μου φαίνεται σαν να κατέβηκες λίγο κατηγορία...
(χειρότερη οδική συμπεριφορά λόγω έλλειψης τετρακίνησης, χειρότερο εσωτερικό και απτή ποιότητα, χειρότερες επιδόσεις , αφού το S3 σου και μπόλικα άλογα είχε από την μαμά του και του είχες βάλει και πρόγραμμα αν θυμάμαι...).Αν κάπου αναφέρεις τα παραπάνω, ένα λινκ παρακαλώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλορίζικο το Scirocco , αλλά εντελώς φιλολογικά: τι παραπάνω θεωρείς πως έχει από το S3 που είχες (σίγουρα έχει παρακάτω την τετρακίνηση...). Εννοώ, η αλλαγή έγινε για την αλλαγή, ή βρήκες κάτι παραπάνω που το S3 δεν είχε;Δεν ξέρω, δεν έχω σαφή εικόνα από κανένα από τα δύο, απλώς μου φαίνεται σαν να κατέβηκες λίγο κατηγορία...
(χειρότερη οδική συμπεριφορά λόγω έλλειψης τετρακίνησης, χειρότερο εσωτερικό και απτή ποιότητα, χειρότερες επιδόσεις , αφού το S3 σου και μπόλικα άλογα είχε από την μαμά του και του είχες βάλει και πρόγραμμα αν θυμάμαι...).Αν κάπου αναφέρεις τα παραπάνω, ένα λινκ παρακαλώ.
+1
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι . Από τετρακίνηση με πλήρως απενεργοποιούμενο esp, σε δικίνηση με ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια..Βέβαια, μπορεί να βαρέθηκε το audi ή να τον προσέλκυσε η (νεανικότερη είναι η αλήθεια) αισθητική και η φιλοσοφία (σχεδόν coupe) του vw.
-
Καλορίζικο και καλοξάδικο να είναι Vel.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλορίζικο το Scirocco , αλλά εντελώς φιλολογικά: τι παραπάνω θεωρείς πως έχει από το S3 που είχες (σίγουρα έχει παρακάτω την τετρακίνηση...). Εννοώ, η αλλαγή έγινε για την αλλαγή, ή βρήκες κάτι παραπάνω που το S3 δεν είχε;Δεν ξέρω, δεν έχω σαφή εικόνα από κανένα από τα δύο, απλώς μου φαίνεται σαν να κατέβηκες λίγο κατηγορία...
Δεν έχεις άδικο έτσι όπως το σκέφτεσαι. το μόνο κοινό σημείο των δύο αυτοκινήτων είναι η μηχανή, ο 'αντίπαλος' του S3 σε καθαρά επίπεδο χαρακτρηριστικών είναι το Golf R, προφανώς όμως του άρεσε το Scirocco περισσότερο σαν look, σε αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω το S3 δίπλα στο scirocco R δείχνει πιο μαζεμένο και λιγότερο σπορτίφ, τώρα στο επι της ουσίας όμως δεν σηκώνει καν συζήτηση.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
... τώρα στο επι της ουσίας όμως δεν σηκώνει καν συζήτηση.
Tι εννοεις, τα οδηγησες και τα δυο και ειδες οτι το S3 ειναι ανωτερο απο το R?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν κάνω ποτέ θεωρητικές συγκρίσεις γιατί όπως λένε και οι ξένοι Assumption is the mother of all fuckups,
Tο scirocco R το έχουμε στην οικογένεια το τελευταίο εξάμηνο και έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος με τον κουμπάρο μου και το δικό του S3 για το πιο είναι καλύτερο και σε ποια σημεία, και όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαστε παιδάκια και δεν μένουμε στα λόγια κάθε σχεδόν παρασκευή και κυριακή 'βολτάρουμε' τα δυο αυτοκίνητα και όχι μόνο σε ότι συνθήκες μπορείς να φανταστείς.... -
Λύστε τις διαφορές σας στη πίστα... εκεί θα κερδίσεις με το R και ο κουμπάρος θα το βουλώσει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λύστε τις διαφορές σας στη πίστα... εκεί θα κερδίσεις με το R και ο κουμπάρος θα το βουλώσει.Στον ξαδερφό μου να τα πείς με το R όχι σε εμένα, εγώ τους έχω και τους δύο αλλά δεν μετράει γιατί παίζω σε άλλη κατηγόρια.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Δεν κάνω ποτέ θεωρητικές συγκρίσεις γιατί όπως λένε και οι ξένοι Assumption is the mother of all fuckups,
Tο scirocco R το έχουμε στην οικογένεια το τελευταίο εξάμηνο και έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος με τον κουμπάρο μου και το δικό του S3 για το πιο είναι καλύτερο και σε ποια σημεία, και όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαστε παιδάκια και δεν μένουμε στα λόγια κάθε σχεδόν παρασκευή και κυριακή 'βολτάρουμε' τα δυο αυτοκίνητα και όχι μόνο σε ότι συνθήκες μπορείς να φανταστείς....Με βαση τοτε ολα αυτα που λες, αφου εχεις επαφη και με τα δυο, γιατι λες οτι 'επι της ουσιας, δεν σηκωνει καν συζητηση'?
Τι συμπερασματα εχεις βγαλει για την μεταξυ τους συγκριση?
Πες μας στην πραξη που σου φανηκαν? (...μιας και επαφη με το R προσωπικα δεν εχω, για αυτο και σε ρωταω να μας πεις εντυπωσεις.) -
Για να μην γράφω έκθεση βραδιάτικα θα σου τα μεταφέρω λίγο πιο γενικά και σφαιρικά τα πράγματα, ξεκινάμε από την εμφάνιση, το R είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό πιο άγριο και αν τα δεις δίπλα δίπλα δεν μπορείς να κοιτάξεις καν το S3 που στην καλύτερη περίπτωση δείχνει τουλάχιστον βαρετό.
Στο εσωτερικό τώρα τα πράγματα αλλάζουν τροπή αφού το S3 σου περνάει την αίσθηση του πιο ακριβού αυτοκινήτου βγάζοντας περισσότερη ποιότητα παντού σε θέμα υλικών, ο αντίκτυπος όμως της γενικότερης αισθητικής είναι καθαρά υποκειμενικός για αυτό και δεν το σχολιάζω, σε κάποιον θα αρέσει περισσότερο το ένα, κάποιος άλλος μπορεί να βρει το εσωτερικό του R ποιο ελκυστικό.
Η μηχανή τώρα είναι ακριβώς ίδια με την ίδια δύναμη και απόδοση αν και το καπάκι του R φέρνει το λογότυπο TSI ο κινητήρας είναι ο ίδιος TFSI που φοράει και το S3, εκεί που αλλάζουν δραματικά τα πράγματα είναι στον ήχο, το R ακούγεται πολύ πιο μπάσο και άγριο ενώ το S3 έχει τον γνωστό political correct ήχο του TFSI, στον δρόμο αυτή η διαφορά ακουστικής γίνεται ακόμα πιο έντονη και νομίζεις ότι λόγω ήχου και μόνο οδηγείς πιο δυνατό αυτοκίνητο αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι πλασματικό.
Στην συμπεριφορά τώρα που μάλλον σε ενδιαφέρει περισσότερο, το S3 λόγω της τετρακίνησης (της γνωστής γιαλαντζί και όχι αυθεντικής Quattro) η οποία όμως επιτελεί τελικά έργο στις ελληνικές ασφάλτους κάνει πιο εύκολη την ζωή σου και μπορείς χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες να κινηθείς πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, δεν μιλάω ούτε και αναφέρομαι στο πόσο παιχνιδιάρικο μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο γιατί προσωπικά δεν οδηγώ με αυτό το στυλ και προτιμώ πάντα τις καθαρές γραμμές.
Το R από την άλλη έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά η οποία με την εμπειρία που έχω αποκτήσει μαζί του είναι διττή, άλλο αυτοκίνητο οδηγείς σε καλή άσφαλτο με μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και άλλο σε γυαλισμένους επαρχιακούς δρόμους, στην πρώτη περίπτωση το R είναι θωρηκτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκολλήσεις το πίσω μέρος ακόμα και εσκεμμένα με ελαφρώματα και χαζομάρες μέσα στην στροφή και εκεί που σημαδεύεις εκεί πάει, ενώ οι τάσεις υποστροφής είναι ελάχιστες και πλήρως ελεγχόμενες, τα πράγματα όμως αλλάζουν δραματικά όταν επιχειρήσεις να βγάλεις την δύναμη του σε κλειστά επαρχιακά κομμάτια, εκεί το δυνατό μπροστοκίνητο ξεμπροστιάζεται, θα πάρεις τις ωραίες σου υποστροφές θα παλέψεις με τα μούτρα του στις εξόδους των στροφών και γενικώς θα χύσεις ιδρώτα να ακολουθήσεις το S3, το ακολουθείς αλλά ιδρωμένος, παραδόξως και αυτό χρίζει αναφοράς ακόμα και στην πιο χάλια άσφαλτο ο κώλος δεν κουνιέται, άλλη μια ένδειξη ότι το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι πολύ μπροστά.
Η ικανότητα των φρένων και στα δυο αυτοκίνητα είναι περίπου η ίδια αλλάζει λίγο η αίσθηση στο R δίνοντας σου ίσως λίγο περισσότερη αμεσότητα, αλλά τίποτα άξιο περαιτέρω σχολιασμού.
Ο REALZEUS έγραψε μια αλήθεια μέσα στην πίστα το R δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τετρακίνηση και την αποτελεσματικότητα του S3 όπως άλλωστε και σε κανέναν δρόμο με καλή άσφαλτο και μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης.
Και φτάνουμε στην δήλωση που έκανα** 'επί της ουσίας, δεν σηκώνει καν συζήτηση'**, ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι αν ήδη έχεις το S3 σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζεσαι πηγαίνοντας στο R, αλλά σε καμία όμως, δύναμη ίδια, φρένα ίδια, στήσιμο καλύτερο το R, αλλά αυτό βγαίνει μόνο σε ιδεώδεις ως καλές συνθήκες, πλεονέκτημα δηλαδή που στο 80% του ελληνικού οδικού δικτύου απαλείφεται, γενικότερη ποιότητα κατασκευής ένα μικρό κλικ πιο πάνω το S3, επομένως πιο το κέρδος σου; Κανένα, και ξαναλέω το R όχι απλά δεν είναι παιχνιδιάρικο δεν γουστάρει τα παιχνίδια με το στήσιμο που διαθέτει (αυτό το γρλαφω σε περίπτωση που κάποιος παραθέση το επιχείρημα ότι οδηγικά το S3 είναι βαρετό και παίρνει το R για να παίξει).
Πρόσεξε τώρα όμως και αυτό είναι πολύ σημαντικό, **στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο **και θα πρέπει να διαλέξεις μεταξύ των δύο τότε το R λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την τεράστια διαφορά τιμής που έχουν μεταξύ τους (πάνω από 20.000 Ευρώ) είναι μονόδρομος και το εννοώ.
Τελικά έγραψα έκθεση……. -
Δηλαδή να καταλάβω...το Scirocco R δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρικο?
Δεν γυρίζει καθόλου και με τπτ?? Ούτε με στραμπουλίγματα, ούτε με φρένο, ούτε με 'άσε' και τιμονιά??I see trouble here...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Στην συμπεριφορά τώρα που μάλλον σε ενδιαφέρει περισσότερο, το S3 λόγω της τετρακίνησης (της γνωστής γιαλαντζί και όχι αυθεντικής Quattro) η οποία όμως επιτελεί τελικά έργο στις ελληνικές ασφάλτους κάνει πιο εύκολη την ζωή σου και μπορείς χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες να κινηθείς πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, δεν μιλάω ούτε και αναφέρομαι στο πόσο παιχνιδιάρικο μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο γιατί προσωπικά δεν οδηγώ με αυτό το στυλ και προτιμώ πάντα τις καθαρές γραμμές.
Το R από την άλλη έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά η οποία με την εμπειρία που έχω αποκτήσει μαζί του είναι διττή, άλλο αυτοκίνητο οδηγείς σε καλή άσφαλτο με μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και άλλο σε γυαλισμένους επαρχιακούς δρόμους, στην πρώτη περίπτωση το R είναι θωρηκτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκολλήσεις το πίσω μέρος ακόμα και εσκεμμένα με ελαφρώματα και χαζομάρες μέσα στην στροφή και εκεί που σημαδεύεις εκεί πάει, ενώ οι τάσεις υποστροφής είναι ελάχιστες και πλήρως ελεγχόμενες, τα πράγματα όμως αλλάζουν δραματικά όταν επιχειρήσεις να βγάλεις την δύναμη του σε κλειστά επαρχιακά κομμάτια, εκεί το δυνατό μπροστοκίνητο ξεμπροστιάζεται, θα πάρεις τις ωραίες σου υποστροφές θα παλέψεις με τα μούτρα του στις εξόδους των στροφών και γενικώς θα χύσεις ιδρώτα να ακολουθήσεις το S3, το ακολουθείς αλλά ιδρωμένος, παραδόξως και αυτό χρίζει αναφοράς ακόμα και στην πιο χάλια άσφαλτο ο κώλος δεν κουνιέται, άλλη μια ένδειξη ότι το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι πολύ μπροστά.
Η ικανότητα των φρένων και στα δυο αυτοκίνητα είναι περίπου η ίδια αλλάζει λίγο η αίσθηση στο R δίνοντας σου ίσως λίγο περισσότερη αμεσότητα, αλλά τίποτα άξιο περαιτέρω σχολιασμού.
Ο REALZEUS έγραψε μια αλήθεια μέσα στην πίστα το R δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τετρακίνηση και την αποτελεσματικότητα του S3 όπως άλλωστε και σε κανέναν δρόμο με καλή άσφαλτο και μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης.
Και φτάνουμε στην δήλωση που έκανα** 'επί της ουσίας, δεν σηκώνει καν συζήτηση'**, ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι αν ήδη έχεις το S3 σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζεσαι πηγαίνοντας στο R, αλλά σε καμία όμως, δύναμη ίδια, φρένα ίδια, στήσιμο καλύτερο το R, αλλά αυτό βγαίνει μόνο σε ιδεώδεις ως καλές συνθήκες, πλεονέκτημα δηλαδή που στο 80% του ελληνικού οδικού δικτύου απαλείφεται, γενικότερη ποιότητα κατασκευής ένα μικρό κλικ πιο πάνω το S3, επομένως πιο το κέρδος σου; Κανένα, και ξαναλέω το R όχι απλά δεν είναι παιχνιδιάρικο δεν γουστάρει τα παιχνίδια με το στήσιμο που διαθέτει (αυτό το γρλαφω σε περίπτωση που κάποιος παραθέση το επιχείρημα ότι οδηγικά το S3 είναι βαρετό και παίρνει το R για να παίξει).
Πρόσεξε τώρα όμως και αυτό είναι πολύ σημαντικό, **στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο **και θα πρέπει να διαλέξεις μεταξύ των δύο τότε το R λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την τεράστια διαφορά τιμής που έχουν μεταξύ τους (πάνω από 20.000 Ευρώ) είναι μονόδρομος και το εννοώ.
Τελικά έγραψα έκθεση…….Χίλια μπράβο από μένα (βαριόμουνα να τα γράψω όλα αυτά). Νομίζω ότι αυτή η περιγραφή είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, και μόνο κάποιος που έχει οδηγήσει και τις δύο αυτές σχολές μπορεί να την κάνει.
Μην παραμυθιάζεστε με τους χρόνους στις πίστες κλπ. Αυτή η δύναμη θέλει τετρακίνηση για να την απολαμβάνεις κάθε στιγμή στην ελληνική άσφαλτο. Κι ας είναι και χαλντεξ.
VW Scirocco