-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Και για τα δύο αυτοκίνητα δλδ. αυτό του 1982 + το Σιρόκο(υποθέτουμε ότι το αγοράζεις τον Αύγουστο) πάμε στα 2700 ευρώ
Δε θα ισχυσει απο του χρονου το συστημα των τεκμηριων κατα το οποιο εχουμε 3000€ μεχρι τα 1200 κυβικα κι απο κει και πανω +300 για καθε εκατο κυβικα με μειωση 20 και 40% αν εχουν παρελθει η 5ετια/ 10ετια αντιστοιχα??? Αν ισχυει αυτο θα ειναι 3600 για το σιροκο και 1800 για το παλιο σωστα???
Βασικά για πάνω από 10 χρόνια η μείωση είναι 50%, οπότε το 1200ράκι από 3000 που είναι καινούριο, κατεβαίνει στα 1500,* σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία.* Το σιρόκο είναι 3600 για όλο το χρόνο, αλλά εδώ υποθέτω ότι ο φίλος θα το έχει μόνο για 4 μήνες, οπότε 300χ4=1200.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αμα έχεις ορθό εισόδημα δεν πληρώνεις τεκμήριο...
αν όχι (αν δεν αντιστοιχεί το εισόδημα σου στα κτήματα σου) καλά κάνει το κράτος και βάζει τεκμήρια...Δε λεω οτι θα πληρωνεις κατι επιπλεον, απλα σου λεει οτι το 1200αρι πχ εχει τεκμηριο 3000. Δηλαδη πρεπει να βγαζεις αυτα τα χρηματα. Αν βγαζεις λιγοτερα, θα υπαρχει επιπλεον φορος. Στην ουσια γινεται το εξης:
Βγαζεις 20Κ. Εχεις σπιτι αμαξι παιδια κλπ που στο καθενα αντιστοιχει ενα ποσο. αν ολα τα ποσα μαζι υπερβαινουν το εισοδημα που δηλωνεις, τοτε φορολογεισαι βασει των τεκμηριων που προκυπτουν.Πχ δηλωνεις 10Κ αλλα τα τεκμηρια βγαινουν αθροιστικα 20Κ θα φορολογηθεις για το ποσο αυτο.
Τωρα για ενα ατομο χωρις εισοδηματα και με 1 μονο αυτοκινητο στο ονομα του δεν υπαρχει προβλημα γιατι εισοδημα= 0, τεκμηριο= 3600, Αφορολογητο= 6000 οποπε δε φορολογειται καθολου
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
τι καλα κανει???το αμαξι δεν το εκλεψα το αγορασα, οσοι κυκλοφορουν με Porche εχουν ανλογο εισοδημα νομιζεις? ξερω ατομο με εκκαθαριστικο € 5.000 και cauenne gts turbo αααβγαινει και στην TV δεν ειναι κανας αγνωστος αλλα τα τεκμηρια ειναι για εμας τους αλλους. Τεκμηριο αγοράς υπαρχει και οχι τεκμήριο κατοχής.είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 15000 και να έχει αυτοκίνητο 22000?
μην τρελαθούμε ...
δεν με νοιάζει τι κάνουν οι επώνυμοι ... μη χέσω... με νοιάζει οτι με αυτή την λογική έχουμε φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση...
είπαμε μάγκα κρύψε τα μισά... -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βασικά για πάνω από 10 χρόνια η μείωση είναι 50%, οπότε το 1200ράκι από 3000 που είναι καινούριο, κατεβαίνει στα 1500, σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία. Το σιρόκο είναι 3600 για όλο το χρόνο, αλλά εδώ υποθέτω ότι ο φίλος θα το έχει μόνο για 4 μήνες, οπότε 300χ4=1200.Ευχαριστω!! ναι το 20 και το 40 ειναι για εισαγωγη απο το εξωτερικο,
εχω μπερδεψει τα ποσοσταείναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 15000 και να έχει αυτοκίνητο 22000?
μην τρελαθούμε ...
δεν με νοιάζει τι κάνουν οι επώνυμοι ... μη χέσω... με νοιάζει οτι με αυτή την λογική έχουμε φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση...
είπαμε μάγκα κρύψε τα μισά...Ναι ρε συ, γιατι θα σου πει ο αλλος μαζευα πχ 3 χρονια χρηματα για να μη βαλω δοσεις. Εδω ερχονται τα τεκμηρια οποτε αν εχεις πολλα περιουσιακα στοιχεια που δεν καλυπτονται απο τα εισοδηματα σου, πληρωνεις αυτα που θα επρεπε
-
με τόσο χαμηλό εισόδημα , δεν σου παέι η τσέπη να δώσεις τόσα λεφτά για μια πολυτέλεια...
(σπορ μικρό 4τροχό...)
-
Αλλο αυτο. Αυτο που εγραψα πριν ειναι τι ισχυει για το κρατος. Απο κει και περα ειναι στην κριση του καθενος τι αγορες θα κανει και αν θα μπορεσει να τις υποστηριξει.
-
Ρε παιδία μαζευώ από 15 ετών χρήματα και τώρα είμαι 24 και δούευα και σαν φοιτητής απλώς τώρα δεν έχω καθόλου εισόδημα και δεν δηλώνων τίποτα γιατί θέλω να πάω φαντάρος.
Αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να αλλάξουμε αυτοκίνητο διότι το άλλο δεν πάει πια... και σκέφτηκα να τα δώσουμε μισά μισά και να πάρω και ένα που αρέσει σε μένα. Πιστέψτε με το scirocco θέλει πολύ πιο λίγα χρήματα γενικά από όσο μας στοιχείζει το παλίο και είναι ένα αυτοκίνητο που θα αρέσει και σε μένα και δεν θα πάρω αργότερα μόλις φτιάξουν τα οικονομικά μου δικό μου...
15.000 μπορεί να βγάζουμε τόσο είναι αλλά λόγω του ότι ζω σε χωρίο το κόστος ζωής είναι μικρότερο... αυτάρκεια ονομάζετε μια έννοια που λείπει από τον νεοέλληνα... Εδώ βλέπεις οικογένειες με λιγότερα και έχουν και τρία αυτοκίνητα δηλαδή...
ΕΠίσης, ο πατέρας μου είναι 60 χρονών δουλευεί από τα 15 ε νομίζω πως και τίποτα να μην δήλωνε τώρα θα είχε κάποιες αποταμιέυσεις ώστε να μπορεί να αγοράσει μετά από 30 χρόνια ένα αυτοκίνητο...
Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, σκεφτόμουν να το πάρω στο όνομα μου και να βάλλω και την μητέρα μου σε ένα ποσοστό πχ 10%, τι γινετε σε αυτή την περίπτωση? Ο πωλητής μου είπε πως απαιτεί εισόδημα 9.000 το scirocco, τελικά τι ισχύει?
περιττό να σας πω και και αρκετοί λογιστές δεν ξέρουν να απαντήσουν.
-
Αφού δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε λογιστές φαντασου πόσο μπλεγμενο είναι το θέμα, και Απο πόσες μεριές μπορεί να σου την φέρει το 'κράτος'... σε περίπτωση έκτακτης εισφοράς...
πάρε ένα μτχ σιρόκο ώστε να εκπίπτει 100% στο εισόδημα των γονιών σου και ασε τα περίεργα μοίρασμα ...είναι κρίμα να μην μπορείς να το κινήσεις επειδή τα έξοδα του έχουν φτάσει στο Θεό...
Καλές αγορές... -
για να μην την πατησεισ ποως την πατησα εγω που δουλευω μια δεκαετια αλλα τα τελευταια 3 χρονια δηλωνω εισοδημα, δωσε μια προκαταβολη παρτε και ενα δανειο εσυ με dad και παρτο στο ονομα σου η 50% -50% με εκεινον και εληξε. Αν το παρεις ετσι δεν μπλεκεις με εφορια γτ εγω ο μαπας πηρα το δικο μου μετρητοις και μου ζηταγανε € 1.800 τεκμηριο κτλ εκανα συμπληρμωατικες και γλιτωσα αλλα μονοτο ανχος μου φτανει. Βιωνουμε συστημα που σε ωθει σο να παρεις δανειο. Ρωτησε το σε λογιστη να δεις οτι ισχυει αυτο που σου προτεινω
-
Φίλε toxoti σε ευχαριστώ πάρα πολύ, σκεφτόμουν να δώσω 18.000 προκαταβολή, αλλά μάλλον θα δώσω 10 και τα υπόλοιπα με δάνειο, ύστερα το πολύ πολύ να καταθέσω πινακίδες στο παλίο, δεν πιστεύω και μετά να γίνει τίποτα...
Αν και με τα λαμόγια που έχουμε θα δείτε και κανά κεφαλικό φόρο και θα γελάμε...
red_monster το φθηνότερο 122 που βρήκα ήταν 18.000, δεν νομίζω πως αξίζει...
-
Ο χρήστης zanazan έγραψε:
Φίλε toxoti σε ευχαριστώ πάρα πολύ, σκεφτόμουν να δώσω 18.000 προκαταβολή, αλλά μάλλον θα δώσω 10 και τα υπόλοιπα με δάνειο, ύστερα το πολύ πολύ να καταθέσω πινακίδες στο παλίο, δεν πιστεύω και μετά να γίνει τίποτα...Αν και με τα λαμόγια που έχουμε θα δείτε και κανά κεφαλικό φόρο και θα γελάμε...
red_monster το φθηνότερο 122 που βρήκα ήταν 18.000, δεν νομίζω πως αξίζει...
Παρε ακριβως αυτο που θελεις, οπως το θελεις, αλλιως περιμενε λιγο μηπως απο Σεπτεμβρη ή και λιγο πιο μετα παιξει τιποτα προσφορες γιατι η αγορα θα 'κατσει' κι αλλο...
Ο toxotis τα λεει σωστα, ψαξε παντως με λογιστη ή / και καλα ενημερωμενο δικηγορο για το θεμα, για να εισαι καλυμμενος.
Μην κανεις την χαρη στο κ@λοκρατος να συμβιβαστεις με τα ονειρα-στοχους σου... -
Ούτως η άλλως θα περιμένω διότι το scirocco δεν είναι ετοιμοπαράδοτο .
Θα το ξαναψάξω με τον λογιστή διότι είναι μπέρδεμα η κατάσταση...
Δυστηχώς η ζωή μας έχει κατατνήσει ένας συμβιβασμός, πληρώνουμε συνεχώς τα κερατιάτικα τους... Σε ευχαριστώ για την συμβουλή...
-
Νοικιασμενο Scirocco 2.0 TSI DSG, με γαργαλημενο μοτερ (220ps) και αναρτηση (H&R), στην πιστα του Nurburgring.
(στο 3:46-3:50, χτυπαει κοφτη, ή ειναι η ιδεα μου?
Mηπως εχει αναβαθμιστει και το software του DSG? )Εdit: Συγνωμη, ξεχασα το link...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
στο 3:46-3:50, -
Νοικιασμενο Scirocco 2.0 TSI DSG, με γαργαλημενο μοτερ (220ps) και αναρτηση (H&R), στην πιστα του Nurburgring.(στο 3:46-3:50, χτυπαει κοφτη, ή ειναι η ιδεα μου?
Mηπως εχει αναβαθμιστει και το software του DSG? )Παιζει καποιο βιντεο που ξεχασες να βαλεις;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Νοικιασμενο Scirocco 2.0 TSI DSG, με γαργαλημενο μοτερ (220ps) και αναρτηση (H&R), στην πιστα του Nurburgring.
(στο 3:46-3:50, χτυπαει κοφτη, ή ειναι η ιδεα μου?
Mηπως εχει αναβαθμιστει και το software του DSG? )Παιζει καποιο βιντεο που ξεχασες να βαλεις;
Ναι , απο την βιασυνη μου το ξεχασα...
To προσθεσα τωρα στο αρχικο post... -
Πηγαίνουν τρομαχτικά γρήγορα ανάμεσα στην κίνηση! Και έχουν και μοτό μέσα... εδώ στις Σέρρες δεν τους αφήνουν μαζί...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πηγαίνουν τρομαχτικά γρήγορα ανάμεσα στην κίνηση! Και έχουν και μοτό μέσα... εδώ στις Σέρρες δεν τους αφήνουν μαζί...Mα δεν θεωρειται ακριβως πιστα, ασχετα αν ειναι ενα τεραστιο σιρκουι 21χλμ...
Λειτουργει σαν δημοσιος δρομος, ισχυουν κανονες-νομοι οπως στους δρομους της ευρυτερης περιοχης, απλα πληρωνεις 25ευρω περιπου τον γυρο, και συχνα καποιες φορες, ειδικα σε μερες επισημων track days απο διαφορες λεσχες πχ, εχει 'κινηση' οπως αυτη στο video. Δειχνει τρομαχτικο, απλα πρεπει να 'παιζεις' αρκετα με κεντρικο καθρεπτη και να μην χρησιμοποιεις ολο το πλατος του δρομου οταν βλεπεις να ερχονται πισω σου επικινδυνα γρηγορα, αυτοκινητο ή μηχανη, γιατι σε περνανε οπως να ναι
σαν παλαβοι, για να μην χαλασουν το ρυθμο τους...P.S Τελικα χτυπαει κοφτη στο 3:46-3:50 το DSG , ή ειναι η ιδεα μου?
Το προσεξες σε εκεινο το σημειο? -
Πηγαίνουν τρομαχτικά γρήγορα ανάμεσα στην κίνηση! Και έχουν και μοτό μέσα... εδώ στις Σέρρες δεν τους αφήνουν μαζί...
Mα δεν θεωρειται ακριβως πιστα, ασχετα αν ειναι ενα τεραστιο σιρκουι 21χλμ...
Λειτουργει σαν δημοσιος δρομος, ισχυουν κανονες-νομοι οπως στους δρομους της ευρυτερης περιοχης, απλα πληρωνεις 25ευρω περιπου τον γυρο, και συχνα καποιες φορες, ειδικα σε μερες επισημων track days απο διαφορες λεσχες πχ, εχει 'κινηση' οπως αυτη στο video. Δειχνει τρομαχτικο, απλα πρεπει να 'παιζεις' αρκετα με κεντρικο καθρεπτη και να μην χρησιμοποιεις ολο το πλατος του δρομου οταν βλεπεις να ερχονται πισω σου επικινδυνα γρηγορα, αυτοκινητο ή μηχανη, γιατι σε περνανε οπως να ναι
σαν παλαβοι, για να μην χαλασουν το ρυθμο τους...P.S Τελικα χτυπαει κοφτη στο 3:46-3:50 το DSG , ή ειναι η ιδεα μου?
Το προσεξες σε εκεινο το σημειο?Έχεις πάει στο Ring;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Mα δεν θεωρειται ακριβως πιστα, ασχετα αν ειναι ενα τεραστιο σιρκουι 21χλμ...
Το προσεξες σε εκεινο το σημειο?Έχεις πάει στο Ring;
Δυστυχως οχι ακομη, αλλα προετοιμαζομαι...
Εχω δει απειρα video, (σε αρκετα συμβαινει αυτο που υπογραμισες) και αισιως εχω σχηματισει μια εικονα για την χαραξη της πιστας, ωστε να μην ειναι παντελως αγνωστη στην πρωτη επαφη.
VW Scirocco