-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καποιοι το ψιλο-χοντροεσκισαν... Δικαιωμα τους βεβαια, αλλα η πραγματικοτητα δεν εχει καμμια σχεση με τις αφοριστικες μονοπλευρες απαντησεις που δινουν καποιοι απο αυτους...
...Ακομα και σχετικη δικη σου τοποθετηση, 'σιγα τον πολυελαιο...' ειναι τουλαχιστον μονοπλευρη. Εσενα μπορει να μην σε νοιαζει για τους δικους σου λογους. Καποιος αλλος ομως που το ψωνισε (ή θελει να παρει πχ ενα μτχ) και θελει λιγο περισσοτερο παιχνιδι, δεν μπορει, 'με το ετσι θελω' , ενω μεχρι και στο περισσοτερο mainstream Golf V, που απευθυνεται δηλαδη σε ευρυτερο κοινο, υπηρχε αυτη η δυνατοτητα, και ξαφνικα, σε μεταγενεστερο και πιο 'ειδικο' μοντελο, περιοριστηκε.
(....)Δεν το καταλαβαίνω αλλά σέβομαι την άποψή σου.
-
@inimic
Εδω και καποια ποστ απαντησα σοβαροτατα, σε δικη σου τοποθετηση,
(viewtopic.php?f=15&t=14944&start=8505#p2614886)
παροτι στην αμεσως προηγουμενη τοποθετηση μου εσπευσες να αναρωτηθεις εαν τρολλαρω, και τελικα οχι μονο δεν εγραψες καποια πειστικη-λογκη απαντηση, ή εστω να κανεις εναν αντιλογο, αλλα εκανες τελικα αυτο ακριβως που κατηγορησες εμενα αρχικα... -
@inimic
παροτι στην αμεσως προηγουμενη τοποθετηση μου εσπευσες να αναρωτηθεις εαν τρολλαρω, και τελικα οχι μονο δεν εγραψες καποια πειστικη-λογκη απαντηση, ή εστω να κανεις εναν αντιλογο, αλλα εκανες τελικα αυτο ακριβως που κατηγορησες εμενα αρχικα...Με κάθε φιλική διάθεση, δεν βλέπω να έχεις κάποιο επιχείρημα στο οποίο θα έπρεπε να απαντήσω. Έγραψες την άποψη σου, παρέθεσα στοιχεία, έγραψες κι' άλλα σχόλια... δεν έχω να προσθέσω κάτι αλλά ούτε προσπαθώ να σε πείσω.
Προσωπικά και On-topic, ως κάτοχος Scirocco, η μόνιμη λειτουργία του ESP δεν μου έχει αφαιρέσει κάτι από ευχαρίστηση αλλά με έχει σώσει κανα δυό φορές από μικρό-τρακάρισμα. Γιά το τελευταίο είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Υποθέτω και αυτός που τελικά δεν τράκαρα (κι' ας μην το ξέρει).
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Μου φαίνεται τα έχετε μπερδέψει και δε βλέπετε τα αρχικά των λέξεων
Torque Steer Compensator-------------------->TSCτα συστήματα ασφαλείας τα έχουν βάλει οι άλλοι(γερμανοί) πριν από εμάς για εμάς!
...από το S3 του 2005 υπάρχουν όλα αυτά και στο ESP(EBD< EDL< ABS< etc) και στο τιμόνι(αυτόματη επεναφορά, αυτοδιόρθωση σε πλάγιους ανέμους ή ανώμαλο έδαφος κλπ) αλλά η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί την δική της ορολογία υποχρεωτικά... οπότε με λίγα λόγια το νεο focus φοράει παλιά ηλεκτρονικά καλούδια...
Όσο για το revo knuckle έχουν γραφτεί άπειρα που να εξηγούν το πως δουλεύει και είναι όντως θετικό το αποτέλεσμα αλλά ανέκαθεν οι εταιρίες μπροσθιοκίνητων αμαξιών πρόσεχαν πολύ την όλη σχεδίαση των επιμέρους μερών της ανάρτησης...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
@inimic
παροτι στην αμεσως προηγουμενη τοποθετηση μου εσπευσες να αναρωτηθεις εαν τρολλαρω, και τελικα οχι μονο δεν εγραψες καποια πειστικη-λογκη απαντηση, ή εστω να κανεις εναν αντιλογο, αλλα εκανες τελικα αυτο ακριβως που κατηγορησες εμενα αρχικα...Με κάθε φιλική διάθεση, δεν βλέπω να έχεις κάποιο επιχείρημα στο οποίο θα έπρεπε να απαντήσω.
Έγραψες την άποψη σου, παρέθεσα στοιχεία, έγραψες κι' άλλα σχόλια... δεν έχω να προσθέσω κάτι αλλά ούτε προσπαθώ να σε πείσω.Kανενα προβλημα, αλλα το να βαζεις στοιχεια τα οποια βασιζονται σε στατιστικα δειγματα σχεδον μιας δεκαετιας πισω (με οτι αυτο συνεπαγεται σε κατωτερη συνολικα παθητικη ασφαλεια, για τα αυτοκινητα εκεινης της εποχης) , και κυριως μιας ΜΗ Ευρωπαικης χωρας, αλλα αντιθετως των HΠΑ, με Αμερικανικα, μεγαλυτερα και βαρυτερα πρωτιστως μοντελα, αλλα και διαφορετικη κουλτουρα/νοοτροπια του λαου σε σχεση με των Ευρωπαιων, δεν αποτελει και ουσιαστικη-ρεαλιστικη επιχειρηματολογια...
Τωρα βεβαια απο την αλλη, πως προκυπτει φιλικη διαθεση, οταν ηδη προκαταβαλλεις οτι τρολλαρω, σε προηγουμενη τοποθετηση σου, και κατοπιν σοβαρης δικης μου απαντησης, να ανεβαζεις εικονα με troll, αυτο ειναι κατι σιγουρα αντιφατικο...
Προσωπικά και On-topic, ως κάτοχος Scirocco, η μόνιμη λειτουργία του ESP δεν μου έχει αφαιρέσει κάτι από ευχαρίστηση αλλά με έχει σώσει κανα δυό φορές από μικρό-τρακάρισμα. Γιά το τελευταίο είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Υποθέτω και αυτός που τελικά δεν τράκαρα (κι' ας μην το ξέρει).
Σεβαστο, αλλα το τι συμβαινει σε εσενα, στις δικες σου εμπειριες, και στην δικη σου εννοια της 'ευχαριστησης', δεν σημαινει οτι εκει θα πρεπει να 'τερματιζει' για ολους ανεξαιρετως η ευχαριστηση και η δυνατοτητα για αυτους που θελουν/μπορουν/ξερουν να αναζητουν το κατι παραπανω, απο ενα αυτοκινητο που ετσι κι αλλιως, ακομα και με την πιο δυναμικη του εμφανιση δεν απευθυνεται ουτε καν σε ενα τοσο ευρυτατο κοινο οπως το Golf, οπου ακομα και το τελευταιο, στην προηγουμενη γενια του, παρειχε την δυνατοτητα απενεργοποιησης...
-
Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε.
-
Πλάκα-πλάκα την απορία του HighFidelity στην προηγούμενη σελίδα δεν είδα να την απάντησε κανείς: αν (σύμφωνα με τις εμπειρίες του Γρηγόρη εκτός και αν θυμάμαι λάθος τι είχε γράψει) με ESP on το Scirocco γυρνάει 30 μοίρες και βλέπεις το δρόμο από το πλαϊνό παράθυρο, τι παραπάνω προσφέρει το ESP off ?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σιγά τον πολυέλαιο είτε βγαίνει είτε όχι. Όταν πας/τρέχεις με γραμμές στα @@ σου είτε βγαίνει είτε όχι το ESP.Σε καποια αυτοκίνητα επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές.
Πόσο μάλλον όταν δεν πηγαίνεις με γραμμές (κάτι το οποίο όμως θα σου φαίνεται μάλλον σπάνιο/παράξενο κρίνοντας απο το παραπάνω σχολιο σου).Απο εκεί και πέρα, το πρόβλημα του Sirocco στον τομέα διασκέδαση (έτσι όπως την εννοούμε τουλάχιστον κάποιοι) ΔΕΝ είναι το αν απενεργοποιείται τελείως το ESP ή όχι.
Είναι τέτοιο το στήσιμο του που σχεδόν σε αναγκάζει να πηγάινεις με γραμμές (και είναι βράχος με αυτό το στυλ)... οτιδήποτε άλλο προσπαθήσεις να του εκμαιεύσεις απλά δεν θα το πάρεις ποτέ...
Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι πολυ πιο διασκεδαστικά και άμεσα με το ESP ΟΝ απ'ότι το Scirocco με το ESP OFF. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πλάκα-πλάκα την απορία του HighFidelity στην προηγούμενη σελίδα δεν είδα να την απάντησε κανείς: αν (σύμφωνα με τις εμπειρίες του Γρηγόρη εκτός και αν θυμάμαι λάθος τι είχε γράψει) με ESP on το Scirocco γυρνάει 30 μοίρες και βλέπεις το δρόμο από το πλαϊνό παράθυρο, τι παραπάνω προσφέρει το ESP off ?Σε οτι με αφορα τουλαχιστον, δεν απαντησα πριν (και ναι εγω ειχα γραψει για τις 30 μοιρες χοντρικα και το πλαινο παραθυρο...) καθοτι ακομα και απο την...ανασκαφη του HF, στην τοποθετηση μου, αναφερεται ξεκαθαρα ΠΩΣ, ΠΟΣΟ γυρναει, και το κυριοτερο, για ΠΟΣΟ χρονικο διαστημα, απαντωντας ταυτοχρονα, στο τι παραπανω θα προσφερει η δυνατοτητα...απουσιας του ESP.
'το πισω μερος **ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ στιγμιαια **σε γωνια περιπου 30μοιρων, και αυτοματως επεμβαινεισαν απο μηχανης θεος, το ESP, το οποιο 'γονατιζει' με φρενα το αμαξωμα, καπως αποτομα'...,
viewtopic.php?f=15&t=14944&start=8535#p2615535
To μη απενεργοποιουμενο ΕSP της VAG συγκεκριμενα, για οσους δεν το καταλαβαν, οπως το εγραψα (αλλα παρολα αυτα καποιοι οπως ο HF ως συνηθως 'ετρεξαν' απο την γωνια να κανουν 'ενσταση', χωρις φυσικα να εχουν καταλαβει σχεδον τιποτα απο αυτα που γραφω, καθοτι αποδεικνυεται και απο την ερωτηση...) τοτε σε εκεινη την δημοσιευση, ΕΚΟΒΕ ΑΠΟΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΝΑ την οποια συνεχεια της ελαχιστης αρχικης ολισθησης του πισω μερους, αφαιροντας την δυνατοτητα στον χρηστη, να 'καλιμπραρει' και στην συνεχεια επαναφερει Ο ΙΔΙΟΣ το πισω μερος, -σχεδον- ΟΠΟΤΕ, και ΟΠΩΣ θελει αυτος...Πλεον με την δυνστοτητα πληρους απενεργοποιησης του, αυτη η δυνατοτητα υπαρχει.
Τωρα, ποιος μπορει να το κανει, εαν εχει νοημα να το κανει, εαν παρεχει ευχαριστηση, ή αντιθετως ειναι επικινδυνο/ανωριμο/τεντιμποισμος, και δεν ξερω και τι αλλο, αυτο ειναι κατι που εχω απαντησει στην προηγουμενη δημοσιευση μου...
Πιο απλα, και αναλυτικα ΔΕΝ μπορω να εκφραστω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πλάκα-πλάκα την απορία του HighFidelity στην προηγούμενη σελίδα δεν είδα να την απάντησε κανείς: αν (σύμφωνα με τις εμπειρίες του Γρηγόρη εκτός και αν θυμάμαι λάθος τι είχε γράψει) με ESP on το Scirocco γυρνάει 30 μοίρες και βλέπεις το δρόμο από το πλαϊνό παράθυρο, τι παραπάνω προσφέρει το ESP off ?απάντησα εγώ. Δεν μπορείς να κάνεις drift. Δεν μπορεί να γλιστρήσει και να κρατήσει τη γωνία των 30 μοιρών, γιατί θα σε 'μαζέψει' το ESP.
Αντίθετα όταν απενεργοποιείται πλήρως, με το που θα πατήσεις φρένο, ενεργοποιείται το ESP, σε επαναφέρει και 'ξανα-σβήνει', παραμένοντας σε επιφυλακή (σε περίπτωση που ξανα-πατήσεις φρένο).Τώρα το κατά πόσο έχει νόημα αυτό σε ένα FWD όχημα, είναι άλλη υπόθεση (όπως έγραψα και πιο πάνω και μου απάντησε και ο Γρηγόρης).
Νομίζω ότι όλη η αντιπαράθεση ίσως τελικά να έχει να κάνει και με το πώς οδηγεί ο καθένας και τι προσπαθεί να κάνει με το αμάξι που έχει στα χέρια του.
Προσωπικά ΟΛΕΣ τις φορές που έχει επέμβει το ESP, ευγνωμονώ που ενεργοποιήθηκε, γιατί ήμουν έτοιμος για αλλαγή ζάντας (στην καλύτερη ) από αγκαλίτσα με κράσπεδο ή άκρη δρόμου (χαντάκι). Ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν προσπαθώ να 'κανιβαλίσω' πάνω στο Α3 (χειρόφρενα, κωλιές κτλ) αλλά να πηγαίνω με γραμμές όσο πιο γρήγορα μπορώ.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Σιγά τον πολυέλαιο είτε βγαίνει είτε όχι. Όταν πας/τρέχεις με γραμμές στα @@ σου είτε βγαίνει είτε όχι το ESP.
Σε καποια αυτοκίνητα επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές.
Πόσο μάλλον όταν δεν πηγαίνεις με γραμμές (κάτι το οποίο όμως θα σου φαίνεται μάλλον σπάνιο/παράξενο κρίνοντας απο το παραπάνω σχολιο σου).Απο εκεί και πέρα, το πρόβλημα του Sirocco στον τομέα διασκέδαση (έτσι όπως την εννοούμε τουλάχιστον κάποιοι) ΔΕΝ είναι το αν απενεργοποιείται τελείως το ESP ή όχι.
Είναι τέτοιο το στήσιμο του που σχεδόν σε αναγκάζει να πηγάινεις με γραμμές (και είναι βράχος με αυτό το στυλ)... οτιδήποτε άλλο προσπαθήσεις να του εκμαιεύσεις απλά δεν θα το πάρεις ποτέ...
Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι πολυ πιο διασκεδαστικά και άμεσα με το ESP ΟΝ απ'ότι το Scirocco με το ESP OFF.Δεν ξερω ποιας χρονολογιας εκδοση εχεις/ειχες, παντως επειδη ειχε τυχει να οδηγησω και ΜΥ2009, αλλα και MY2010, καποια απο τα δευτερα ειδικα, που ειχαν XDS, με το γνωστο σπορ πακετο και τις φαρδιες 17αρες, αλλα που δεν φορουσαν, οπως συνηθως τα προηγουμενα με σπορ πακετο, bridgestone 050, ειχαν αισθητες διαφορες οταν πιεζονταν στο οριο...
Τουλαχιστον κατα την δικη μου διαπιστωση, τα MY2009 με το προηγουμενης γενιας συστημα EDS και τα bridge 050, που αργουσαν ενοχλητικα να ζεσταθουν, παρουσιαζαν μια αρχικη -σχεδον απροσμενη- υποστροφη, και επειτα απο αρκετο χρονο ζεσταματος, σε οδηγηση με γραμμες ειτε αρχιζε να γλυστραει ελαφρως με τα 4, για να μπει αμεσα το ESP, ειτε μετα απο λιγο με πιο επιθετικο στριψιμο, γυρναγε ελαχιστα το πισω μερος, για να ξαναμπει το ESP, αμεσα και εντονα.
Στα ΜΥ2010 και επειτα μοντελα που ειχαν XDS (τουλαχιστον αυτο που επεσε στα χερια μου)
και αλλη μαρκα-τυπο ελαστικων απο τα bridge, τα αποτελεσματα ηταν διαφορετικα. Σχεδον ανυπαρκτη αρχικη υποστροφη, πολυ καλυτερη ακριβεια και 'βιδωμενο' εμπρος μερος, (ειδικα οταν τα λαστιχα ειχαν ζεσταθει) και ουσιαστικα μια ελαχιστη δυνατοτητα 'ελαφρωματος' της ουρας...
Σε αυτη την βαση, για αυτες τις αντιδρασεις, η πληρης δυνατοτητα απενεργοποιησης μονο θετικη ειναι, για περισσοτερη ευχαριστηση και παιχνιδι, κατι που ηδη καποιοι κατοχοι, εχουν διαπιστωσει στα scirocco τους...Σαφως και υπαρχουν πιο διασκεδαστικα αυτοκινητα απο το rocco, οχι μονο λογω στησιματος ομως, (τουλαχιστον στα μεταγενεστερα μοντελα οπως ανεφερα) αλλα και λογω πιο πρωιμης και πιο αποτομης συγκριτικα παρεμβασης του συγκεκριμενου ESP...
-
**Σε καποια αυτοκίνητα επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές. **
Πόσο μάλλον όταν δεν πηγαίνεις με γραμμές (κάτι το οποίο όμως θα σου φαίνεται μάλλον σπάνιο/παράξενο κρίνοντας απο το παραπάνω σχολιο σου).Τώρα είδα το post σου. Για δώσε ένα παράδειγμα για το bold. (μη μου πεις A-class πρώτης γενιάς ή smart. ).
ΥΓ: έχουμε μάλλον τελείως διαφορετική προσέγγιση για το πώς οδηγείται διασκεδαστικά ένα όχημα (το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να ξέρεις/συνειδητοποιείς τι είδος αυτοκινήτου οδηγείς )
-
Σαν οδηγος rocco εχω να πω οτι το πισω μερος ξεκολάει για πλακα με κρυα λαστιχα και οχι τοσο καλο δρομο, ισα ισα φρενακι και νιωθεις τον κολο να αλλαζει τροχιά αλλα ως εκει. Και φυσικα ουτε το esp σε ενοχλει σε κατι τετοιο(τουλαχιστον σε MY2012) .
Σε περισσοτερο γλυστριμα και πιο μεγαλη τροχια του κώλου φυσικα και θα ηθελα να υπηρχε το ESP και παρολο που στο δικο μου βγαινει ΕΝΤΕΛΩΣ δεν εχω δοκιμασει ΠΟΤΕ να το βγαλω σε δημόσιο ΔΡΟΜΟ . Και δεν το βγαζω γιατι ποτε δεν με εχει ενοχλησει το ESP ωστε να πω ποπο δεν με αφηνει να παρω γρηγορες στροφες ή κατι τετοιο . Ισα ισα οπως λενε και οι υπόλοιποι κανα δυο φορες που ενεργοποιηθηκε με εσωσε απο τρακαρισμα .
Οταν με το καλο παω μεγαρα θα τα βγάλω ΟΛΑ ESP,ABS, EBD ,ABS,DEFG κλπ κλπ -
Γρηγόρη πιάνεις τις λεπτομέρειες (ελαστικά κλπ) και χάνεις το δάσος...
(btw αυτά της πρώτης τοποθέτησης έχουν αλλαχτεί έτσι κι'αλλιώς)...
Και οι 2 περιγραφές που έκανες για τα 2 διαφορετικά ΜΥ συνεχίζουν να μου φαίνονται αρτηριοσκληρωτικές... όταν απο το δεν γλυστράει καθόλου το πίσω μέρος πήγαμε στην 'ελαχιστη δυνατοτητα ελαφρώματος της ουράς'...
Τέλοσπάντων, εγώ όταν αναφέρθηκα στο στήσιμο δεν εννοούσα αυστηρά τις αναρτήσεις πχ, αλλά το όλο 'βασικό σετάπ' του αυτοκινήτου... απο το αργό με μέτρια πληροφόρηση τιμόνι και την απόκριση στο γκάζι... εώς το βαρύ σε αίσθηση μπροστινό και το ράθυμο πίσω μέρος...
Γενικά το σύνολο ούτε ιδιαίτερα φλύαρο είναι σε πληροφόριση, ούτε ιδιαίτερα πρόθυμο σε παιχνιδι...
Και μην πούμε πάλι τι μπορείς να κάνεις αν το πιάσεις απο το λαιμό... μέχρι και Steyr μπορείς να πάς με τις πόρτες... το θέμα είναι τι βγάινει φυσικά απο την κάθε κατασκευή... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
**Σε καποια αυτοκίνητα επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές. **
Πόσο μάλλον όταν δεν πηγαίνεις με γραμμές (κάτι το οποίο όμως θα σου φαίνεται μάλλον σπάνιο/παράξενο κρίνοντας απο το παραπάνω σχολιο σου).Τώρα είδα το post σου. Για δώσε ένα παράδειγμα για το bold. (μη μου πεις A-class πρώτης γενιάς ή smart. ).
ΥΓ: έχουμε μάλλον τελείως διαφορετική προσέγγιση για το πώς οδηγείται διασκεδαστικά ένα όχημα (το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να ξέρεις/συνειδητοποιείς τι είδος αυτοκινήτου οδηγείς )
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό δεν τα λες και καινούρια μοντέλα...
Απο την άλλη ίσως πιο σωστή διατύπωση θα ήταν 'σε κάποιους δρόμους επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές' (σε καποιους καλά κάνει θα μου πείς)...Πιθανόν να έχουμε διαφορετική προσέγγιση για την διασκέδαση... όμως όπως εγώ μπορώ να καταλάβω απόλυτα την ευχαρίστηση που σου δίνει η γρήγορη οδήγηση με γραμμές (άλλλωστε μια εποχή πεταγόμουν συχνά μέχρι τα Μέγαρα κάνοντας ακριβώς αυτο)... έτσι θα περίμενα απο κάποιον car-enthusiast να καταλάβει και τον πιο 'κουνιστό' τρόπο...
Απο την άλλη το Α3 έχει βάλει το χεράκι του στην διαμόρφωση της άποψης σου, όπως είναι λογικό... -
Γρηγόρη πιάνεις τις λεπτομέρειες (ελαστικά κλπ) και χάνεις το δάσος...
(btw αυτά της πρώτης τοποθέτησης έχουν αλλαχτεί έτσι κι'αλλιώς)...
Και οι 2 περιγραφές που έκανες για τα 2 διαφορετικά ΜΥ συνεχίζουν να μου φαίνονται αρτηριοσκληρωτικές... όταν απο το δεν γλυστράει καθόλου το πίσω μέρος πήγαμε στην 'ελαχιστη δυνατοτητα ελαφρώματος της ουράς'...
Τέλοσπάντων, εγώ όταν αναφέρθηκα στο στήσιμο δεν εννοούσα αυστηρά τις αναρτήσεις πχ, αλλά το όλο 'βασικό σετάπ' του αυτοκινήτου... απο το αργό με μέτρια πληροφόρηση τιμόνι και την απόκριση στο γκάζι... εώς το βαρύ σε αίσθηση μπροστινό και το ράθυμο πίσω μέρος...
Γενικά το σύνολο ούτε ιδιαίτερα φλύαρο είναι σε πληροφόριση, ούτε ιδιαίτερα πρόθυμο σε παιχνιδι...
Και μην πούμε πάλι τι μπορείς να κάνεις αν το πιάσεις απο το λαιμό... μέχρι και Steyer μπορείς να πάς με τις πόρτες... το θέμα είναι τι βγάινει φυσικά απο την κάθε κατασκευή...Ναι, αλλα δεν απαντας/κανεις καποια αναφορα σχετικα με το εαν ειχες/εχεις την εκδοση με XDS ή EDS, και το προσπερνας, ενω σου αναφερω ξεκαθαρα οτι η μια με την αλλη εκδοση, τουλαχιστον υπο πιεση -και με τα διαφορετικα ελαστικα- ειχαν αισθητες διαφορες στην οδικη τους συμπεριφορα...
Αργο σχετικα τιμονι πραγματι εχει, δεν διαφωνω, μετριο σε πληροφορηση, για ηλεκτρικο, δεν μπορω να πω οτι το βρηκα, και εν πασει περιπτωσει, τουλαχιστον το MY2010 με το XDS που μου ετυχε, ουδεμια σχεση ειχε με τα χαρακτηριστικα που αναφερεις.
Αμεσο σε εντολες/αλλαγες κατευθυνσης μπροστινο, 'βιδωμενο' ομως υπο πιεση, και ουρα ανα πασα στιγμη διαθεσιμη για ελαφρωμα, και στην συνεχεια γλυστρημα το οποιο ομως 'κοβοταν' απο το ESP με το καλημερα...
Ολα αυτα ουτε 'με μαχαιρι στο λαιμο', ουτε με αγριες τιμονιες σε τρηψηφια χλμ, στην συγκεκριμενη εκδοση... -
Ναι, αλλα δεν απαντας/κανεις καποια αναφορα σχετικα με το εαν ειχες/εχεις την εκδοση με XDS ή EDS, και το προσπερνας, ενω σου αναφερω ξεκαθαρα οτι η μια με την αλλη εκδοση, τουλαχιστον υπο πιεση -και με τα διαφορετικα ελαστικα- ειχαν αισθητες διαφορες στην οδικη τους συμπεριφορα...Σόρρυ δεν το έκανα επιτηδες... είναι ΜΥ09 με το EDS (17άρες + μαγνητοροϊκή ανάρτηση)...
Αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην οδική συμπεριφορά το ΜΥ10 με το XDS έναντι του EDS πάω πάσο (στην οποία θα πρέπει να έχουν αλλάξει ένα κάρο πράγματα για να έχει ουσιαστική διαφορά γιατί μόνο το XDS καθεαυτό ελάχιστα παίζει ρόλο σε αυτά που επισήμανα)...Αμεσο σε εντολες/αλλαγες κατευθυνσης μπροστινο, 'βιδωμενο' ομως υπο πιεση, και ουρα ανα πασα στιγμη διαθεσιμη για ελαφρωμα
Συγνώμη, αλλα δεν είναι το Scirocco το αυτοκίνητο που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας τα παραπάνω... not even close...
Γράφεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά... -
ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΚΙΖΑ αν ξέρεις οτι καποιος ηγόρασε ενα σουπερκαρ για να το πηγαίνει 99% στα μπουζούκια και 1% στα κλαμπψ, τι σκέφτεσαι ακριβώς για τον τύπο;
-
Ναι, αλλα δεν απαντας/κανεις καποια αναφορα σχετικα με το εαν ειχες/εχεις την εκδοση με XDS ή EDS, και το προσπερνας, ενω σου αναφερω ξεκαθαρα οτι η μια με την αλλη εκδοση, τουλαχιστον υπο πιεση -και με τα διαφορετικα ελαστικα- ειχαν αισθητες διαφορες στην οδικη τους συμπεριφορα...
Σόρρυ δεν το έκανα επιτηδες... είναι ΜΥ09 με το EDS (17άρες + μαγνητοροϊκή ανάρτηση)...
Αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην οδική συμπεριφορά το ΜΥ10 με το XDS έναντι του EDS πάω πάσο (στην οποία θα πρέπει να έχουν αλλάξει ένα κάρο πράγματα για να έχει ουσιαστική διαφορά γιατί μόνο το XDS καθεαυτό ελάχιστα παίζει ρόλο σε αυτά που επισήμανα)...Eγω παντως στην πραξη, με δυο χειροκινητα 160αρια γνωριζοντας οτι οι μοναδικες διαφορες ηταν, το XDS εναντι του EDS, και διαφορετικα ελαστικα (δεν θυμαμαι αν ηταν continental ή καποια αλλα, παντως δεν ηταν τα Bridgestone) απο τα ιδιαιτερα Bridgestone 050, διαπιστωσα σημαντικη διαφορα. Τωρα εαν εσυ ειχες πχ 'φορτωμενο' Rocco με ηλιοροφες, δερματα, navi, ενεργη αναρτηση, και DSG, πιθανον ολα αυτα να προσθετουν περα απο καμμια 30αρια κιλα παραπανω, (οκ οχι κατι σημαντικο σε διαφοροποιηση συμπεριφορας, αυτο το εξτρα βαρος) ισως ενα διαφορετικο feeling, (πιο χαλαρο?) με την συγκεκριμενη αναρτηση -ανεξαρτητως ισως σεταρισματος, comfort ,Normal,sport πχ- και ενδεχομενως το DSG7 εαν ειχες...
Οσο για τις ικανοτητες του XDS, εαν δεν πιστευεις εμενα, υπαρχουν και καποιοι κατοχοι στο sciroccoclub, που εχουν αναφερθει για την συνολικη βελτιωση που ειδαν χαρις την δυνατοτητα ενεργοποιησης, (εαν δεν ειχε παραγγελθει) στα μοντελα με τα καινουργια χειριστηρια κλιματισμου...Αμεσο σε εντολες/αλλαγες κατευθυνσης μπροστινο, 'βιδωμενο' ομως υπο πιεση, και ουρα ανα πασα στιγμη διαθεσιμη για ελαφρωμα
Συγνώμη, αλλα δεν είναι το Scirocco το αυτοκίνητο που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας τα παραπάνω... not even close...
Γράφεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά...Οκ, σεβαστο το πρωτο που λες, παντως αυτα που σου αναφερω ειναι ακριβως αυτα που αποκομμισα απο το μεταγενεστερο μοντελο, σε αντιθεση με MY2008-MY2009, με τα οποια ειχα μια μικρη επαφη, οπου εκει οντως η συμπεριφορα δεν παρειχε επιθυμητη αμεσοτητα-ακριβεια μπροστινου συστηματος, αλλα μια αρχικη και σχετικα απροσμενη υποστροφη, (και λογω των bridge που εκαναν σχεδον μια ωρα να ζεσταθουν!) ή στην καλυτερη περιπτωση, υπο πιεση, μονο ενα ελαφρυ ανοιγμα τροχιας με τα 4 λιγο πριν επεμβει το ESP.
Το νεοτερο δεν ειχε καμμια σχεση με τις παραπανω αντιδρασεις. 'Point 'n' shoot' καταστασεις θυμιζε, ειδικα στην γνωστη διαδρομη προς Σουνιο, οπου νομιζα οτι ειμαι μεσα σε παιχνιδομηχανη, με καποιο 'πολιτικο' μικρο kit-car. Ακουγεται υπερβολικο, και το εχω ξαναπει, αλλα αυτο διαπιστωσα, αυτο λεω...
-
Πλάκα-πλάκα την απορία του HighFidelity στην προηγούμενη σελίδα δεν είδα να την απάντησε κανείς: αν (σύμφωνα με τις εμπειρίες του Γρηγόρη εκτός και αν θυμάμαι λάθος τι είχε γράψει) με ESP on το Scirocco γυρνάει 30 μοίρες και βλέπεις το δρόμο από το πλαϊνό παράθυρο, τι παραπάνω προσφέρει το ESP off ?
Σε οτι με αφορα τουλαχιστον, δεν απαντησα πριν (και ναι εγω ειχα γραψει για τις 30 μοιρες χοντρικα και το πλαινο παραθυρο...) καθοτι ακομα και απο την...ανασκαφη του HF, στην τοποθετηση μου, αναφερεται ξεκαθαρα ΠΩΣ, ΠΟΣΟ γυρναει, και το κυριοτερο, για ΠΟΣΟ χρονικο διαστημα, απαντωντας ταυτοχρονα, στο τι παραπανω θα προσφερει η δυνατοτητα...απουσιας του ESP.
'το πισω μερος **ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ στιγμιαια **σε γωνια περιπου 30μοιρων, και αυτοματως επεμβαινεισαν απο μηχανης θεος, το ESP, το οποιο 'γονατιζει' με φρενα το αμαξωμα, καπως αποτομα'...,
viewtopic.php?f=15&t=14944&start=8535#p2615535
To μη απενεργοποιουμενο ΕSP της VAG συγκεκριμενα, για οσους δεν το καταλαβαν, οπως το εγραψα (αλλα παρολα αυτα καποιοι οπως ο HF ως συνηθως 'ετρεξαν' απο την γωνια να κανουν 'ενσταση', χωρις φυσικα να εχουν καταλαβει σχεδον τιποτα απο αυτα που γραφω, καθοτι αποδεικνυεται και απο την ερωτηση...) τοτε σε εκεινη την δημοσιευση, ΕΚΟΒΕ ΑΠΟΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΝΑ την οποια συνεχεια της ελαχιστης αρχικης ολισθησης του πισω μερους, αφαιροντας την δυνατοτητα στον χρηστη, να 'καλιμπραρει' και στην συνεχεια επαναφερει Ο ΙΔΙΟΣ το πισω μερος, -σχεδον- ΟΠΟΤΕ, και ΟΠΩΣ θελει αυτος...Πλεον με την δυνστοτητα πληρους απενεργοποιησης του, αυτη η δυνατοτητα υπαρχει.
Τωρα, ποιος μπορει να το κανει, εαν εχει νοημα να το κανει, εαν παρεχει ευχαριστηση, ή αντιθετως ειναι επικινδυνο/ανωριμο/τεντιμποισμος, και δεν ξερω και τι αλλο, αυτο ειναι κατι που εχω απαντησει στην προηγουμενη δημοσιευση μου...
Πιο απλα, και αναλυτικα ΔΕΝ μπορω να εκφραστω...
στο R πρέπει να έχεις κάνει και ανάποδο τιμόνι για αν επέμβει... ειδάλλως, αν παίζεις με πάτημα άφημα γκαζιού και αφήνεις κλείνεις την ουρά μέσα στην στροφή για να σε βοηθήσει στην τοποθέτηση δεν επεμβαίνει... όταν είναι μερικώς απενεργοποιημένο δε, όπως έχω γράψει παλαιότερα αρκετά αναλυτικά και με γράψατε όλοι και ψάχνετε τώρα την μοναδική αλήθεια, δεν διαφέρει καθόλου σε όρια παρεμβατικότητας από το νέο μοντέλο που απενεργοποιείται 'εντελώς'...
και με λίγα λόγια, αν κάποιοι, υπερ-οδηγοί, σε σχέση με εμάς, που το εξέλιξαν, συν-αποφάσισαν με τους υπόλοιπους της εταιρίας ότι έτσι είναι πιο 'καλό' τότε αυτό θέλω και όχι την γνώμη του κάθε ενός ελληνάρα παντογνώστη που ποτε δεν εξέλιξε μέσα σε βιομηχανία αυτοκίνητο αλλά παρόλα αυτά έχει γνώμη...
Ο Γρηγόρης, άσχετα το ύφος του, σχεδον πάντα προσπαθεί, με τις όσες γνώσεις έχει ο καθένας μας και αυτός, να μεταφέρει αυτά που καταλαβαίνει... Μια πρόταση, αντί αντιπαλότητας ζητήστε εξηγήσεις και ίσως τον βοηθήσετε αυτόν να ξέρει τι λέει και εσείς οι ανώτερες θεότητες του forum καταλάβετε τι θέλει να πει... Επίσης, όταν στήνετε έναν άνθρωπο στον τοίχο, με λόγο ή χωρίς, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα πέφτει σε λάθη και υπερβολές προσπαθόντας να υποστηρίξει αυτό που εκφράζει, δηλαδή την όση έμπειρη ή άπειρη άποψή του...
Ωριμάστε λιγάκι, και όπως πάντα, βρίστε με κι εμένα για αυτή μου την παρέμβαση...
VW Scirocco