-
Φίλε μου λίγο πιεσμένο δεν είναι 200 άλογα απο 1400; Εγώ προσωπικά θα το φοβόμουν...
-
Μέρος της χαράς της βελτίωσης είναι να βλέπεις και τις μεταβολές που προκύπτουν από την κάθε αλλαγή.
Πάρε το αμάξι μαμά, στρώστο, μάθε το όσο μπορείς και μετά βλέπεις.
-
Προσωπικά το παλικάρι το καταλαβαίνω απόλυτα, αν κι εγώ δε θα έκανα ποτέ κίνηση για να το φτιάξω αμέσως χωρίς να δω αν τα 160 άλογα είναι όντως αρκετά για μένα.
Όταν είχα παραγγείλει (τόοοτε...θυμάστε? ) το Α3, όταν ακούγανε τα άλογα (160) με κοιτούσαν με ύφος 'μόνο?' ενώ μου άνοιγαν συζήτηση πότε σκέφτομαι να το 'ανεβάσω'.Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο να αμφιβάλω σοβαρά για το αν θα είμαι ευχαριστημένος με τα 160 άλογα και αν έκανα μ@λ@κί@ που δεν το πήρα 2.0Τ με 200 άλογα και μάλιστα από το εργοστάσιο, αφού δεν μπορεί σχεδόν όλοι να μου το λένε αυτό και να μου μιλάνε υποτιμητικά για τα 160 άλογα (που φτάσαμε, έτσι? ),
Μετά που το οδήγησα το αμαξάκι μου (φτου-φτου), είδα ότι μια χαρά υπεραρκετά είναι τα 160 άλογα.Φτάνουν για να κάνεις ταρζανιές, για να προσπεράσεις με το 'έτσι θέλω και μπορώ' το 90% των αυτοκινήτων στο δρόμο απλά πατώντας το γκάζι, για να πας βόλτα, για να πας ταξίδι με μεγάλες Μ.Ω.Τ. χωρίς να κουράζεσαι, για να κάνεις άνετα προσπεράσεις στην εθνική (ειδικά σε κάτι δρόμους Πατρών-Κορίνθου) αλλά και για να καίει τόσο όσο μου φαίνεται εμένα λογικό αλλά και ανεκτό για την τσέπη μου.Φίλε sar13, ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά θα σου πω να δοκιμάσεις το αμάξι σου με τα 160 άλογα και αν δεις ότι δε σου φτάνουν, το 'ανεβάζεις'.Εξάλλου, όταν το στρώνεις είτε 200 άλογα έχει το αμάξι είτε 160, δε θα το καταλάβεις.
Στο κάτω-κάτω, τα λεφτά για την αναβάθμιση του προγράμματος της ECU, θα είναι σταθερά είτε τα βάλεις τώρα είτε τώρα είτε μετά από 6 μήνες είτε μετά από 1 χρόνο.Γιατί να βιαστείς να το πειράξεις?
Περιττό να πω ότι συμφωνώ με όλους τους προλαλλήσαντες. (αν κι προσωπικά δε θα φοβόμουν και πολύ τα 200PS από 1.4 αν είναι σωστά μελετημένα)Ειλικρινά αν πιστεύεις ότι δε σου φτάνουν τα 160 άλογα, ειλικρινά (ξαναλέω) μήπως πρέπει να (ξανα)σκεφτείς την επιλογή ενός scirocco 2.0T?
ΥΓ:Προσωπικά μου φαίνεται αμαρτία να πειράζεις καινούριο αμάξι...Είναι ίδιο με το που το πάρεις, να πας αμέσως να βάλεις πχ εξάτμιση για να κάνει περισσότερο θόρυβο από το εργοστασιακό, χωρίς όμως να ξέρεις αυτό το 'εργοστασιακό' πώς είναι?Μήπως με καλύπτει έτσι όπως είναι και πάνε 'τσάμπα' τα λεφτά μου αφού δε θα τα ευχαριστηθώ τόσο όσο πχ να έβαζα ένα καλύτερο ηχοσύστημα, όσο να πήγαινα κάπου διακοπές με το που έπαιρνα το αμάξι κ.ο.κ. Προφανώς και δε χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι με όσα λέγονται αλλά είναι λίγο οξύμωρο να αγοράζεις ένα αμάξι το οποίο εξαρχής δε σε καλύπτει.Υποτίθεται ότι (έστω για 6 μήνες...για 1 χρόνο ΕΣΤΩ) σε καλύπτει ΟΠΩΣ είναι...όπως ακριβώς το παραλαμβάνεις στα χέρια σου.Αν όχι, μάλλον λάθος αμάξι (ή κινητήρα ή έκδοση ή...) επέλεξες.
-
συμφωνν απολυτα με τον προηγουμενο φιλο...
και εγω τα ιδια ακουγα για το 122αρι και ειχα επηρεαστει ασχημα.. και τελικα τωρα π το πηρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος! και πιστευω οτι εκανα πολυ καλη επιλογη! κ ακομα δν εχει στρωθει το αυτοκινητο για να δω πληρως την δυναμη του στο δρομο....
παρε λοιπον το 160 αρι.. π βσκ 175 βγαζει στροφαλο.. δες πως ειναι..και μετα βλεπεις...
προσωπικα επδ εχω μπει στο 160.....δν παιζει να θες προγραμμα...ΕΚΤΟΣ και αν εισαι πολυ απαιτητικος..
η εχεις ηδη αυτοκινητο με παραπλησια δυναμη!!!τοτε πασο.. -
Listen to the Crab και μην παρασύρεσαι.
-
Ενα ενδιαφερον 'project' που ξεκινησε κατοχος scirocco στην Αγγλια για προσθηκη
συρομενου καλυμματος στις ποτηροθηκες (σημ: ουτε στις νεες εκδοσεις φαινεται τουλαχιστον απο τις φωτο να υπαρχει καλυμμα!), και παραθετει μεσα αναλυτικα την τοποθετηση καλυμματος πιθανοτατα απο Golf V.
Οποιοι ενδιαφερονται, ας κανουν τον κοπο να εγγραφουν στο forum γιατι ειναι τρεις σελιδες η αναλυση...http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/ ... 3&start=40
Παραθετω και φωτο με συρομενο καλυμμα απο κατοχο σε αλλη χωρα...
-
Πώς είναι χωρίς το συρόμενο κάλυμμα??
(το συρόμενο κάλυμμα μοιάζει απίστευτα με αυτό του golf V και Passat.)Μου κάνει εντύπωση όμως...Πώς εδώ ΔΕΝ έρχεται με συρόμενο κάλυμμα και σε άλλες χώρες έρχεται?
ΥΓ:Πάντως δεν είχαν όλα τα Golf V συρόμενο κάλυμμα/πορτάκι.Έπρεπε να βάλεις ένα πακέτο αποθηκευτικών χώρων για να έχεις (και) συρόμενο πορτάκι στις ποτηροθήκες.
-
μαπα το ταμπλο και ειδικοτερα η κεντρικη κονσολα
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πώς είναι χωρίς το συρόμενο κάλυμμα??
(το συρόμενο κάλυμμα μοιάζει απίστευτα με αυτό του golf V και Passat.)Μου κάνει εντύπωση όμως...Πώς εδώ ΔΕΝ έρχεται με συρόμενο κάλυμμα και σε άλλες χώρες έρχεται?
ΥΓ:Πάντως δεν είχαν όλα τα Golf V συρόμενο κάλυμμα/πορτάκι.Έπρεπε να βάλεις ένα πακέτο αποθηκευτικών χώρων για να έχεις (και) συρόμενο πορτάκι στις ποτηροθήκες.
Το Scirocco βγαίνει χωρίς κάλυμμα σε όλες τις χώρες. Μεγάλο λάθος της VW αυτό, αλλά όπως βλέπω διορθώνεται. Βέβαια, υπόψιν ότι αυτό γίνεται με μία εξαιρετικά πολύπλοκη (και επικίνδυνη) διαδικασία. Το κάλυμμα που μπαίνει είναι του Golf V (όπως πολύ καλά κατάλαβες). Το Golf V πράγματι δεν είχε το κάλυμμα αρχικά, αλλά μόνο σε συνδυασμό με το υποβραχιόνιο (4 μήνες περίμενα γι' αυτό το υποβραχιόνιο, ενώ μπορούσα να το πάρω ετοιμοπαράδοτο χωρίς). Χωρίς υποβραχιόνιο και κάλυμμα ήταν πραγματικά άθλιο, με κάτι απαράδεκτες τρύπες στη θέση τους. Από ένα σημείο και μετά όμως υποβραχιόνιο και κάλυμμα ήταν στάνταρ. Προφανώς, κάποιοι στη VW κατάλαβαν το λάθος τους. Τώρα πώς το επανέλαβαν στο Scirocco, είναι απορίας άξιο...
-
@καβουρας:
Με προλαβε ο olympian2...
Eτσι ειναι ακριβως. Οσο για την μετατροπη, πιστευω οτι για καποιον που 'πιανει' το
χερι του και με αρκετη προσοχη, παρακολουθωντας βημα-βημα τις οδηγιες
του ιδιωτη που το εκανε, ειναι κατι εφικτο και αναγκαιο πιστευω για να μην χαλαει την κατα τα αλλα καλη εικονα του εσωτερικου... -
olympian 2, μην απορείς καθόλου ! Όλα για τα φράγκα γίνονται !
Μια αμερικάνικη αεροπορική εταιρία (αν θυμάμαι καλά) αντί για 3 ελιές έβαζε στις σαλάτες 2. Το κέρδος κάθε χρονιά ήταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο και μόνο από αυτή τη μια λιγότερη ελιά! Φαντάσου πόσα κερδίζει η VW από αυτά. Στο πρώτο φειςλιφτ θα είναι 99% στάνταρ ...
-
olympian2:
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες...Έχω μπει σε Golf V φίλης που δεν έχει υποβραχιόνιο και κάλυμμα στις ποτηροθήκες και ήταν άθλιο.
Χαλάει όλη την καλή εικόνα...
Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για το scirocco (αλλά ευτυχώς σε πολύ μικρότερο βαθμό)
Για όσους δεν γνωρίζουν πώς είναι 'κανονικά' το scirocco χωρίς το κάλυμμα που αναφέρουμε:
Όχι ότι είναι κάτι τραγικό, αλλά με το κάλυμμα είναι 'άλλο πράμα'.
@Γρηγόρη (Κίκιζας), πιστεύω ότι αν πιάνουν γενικά κάποιου τα χέρια του, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα στο αμάξι.Το θέμα είναι πόσο σου πάει η καρδιά να αρχίσεις το 'ξύλωμα' για να έρθει να μπει αυτό το εξάρτημα που θες.Φαντάζομαι ότι για να βάλει το κάλυμμα ουσιαστικά ξύλωσε όλο το 'τούνελ' ανάμεσα στα 2 καθίσματα...Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω... Καινούριο αμάξι και αρχίζουμε τα 'κόψε-ράψε'...Άπαπαπαπα...καλύτερα έτσι όπως είναι!Ποιός μου εγγυάται μετά ότι δε θα έχω τριγμούς (μικροτριγμούς?μεγάλους τριγμούς?ποιός ξέρει...) από εκείνα τα πλαστικά γιατί κάτσανε διαφορετικά από πριν κτλ-κτλ...Ωραίο το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα κι εσύ θα το έβλεπες με άλλο μάτι αν σου έλεγε αυτός που το έβαλε ότι 'ξέρεις...άρχισαν κάτι μικροτριγμοί μετά που το έβαλα'.
@italiakias
Θα συμφωνίσω ως το σημείο ότι θα μπορούσαν να βάλουν ένα πιο ανανεωμένο ταμπλό.Είναι και παραφορεμένο (EOS, Turan).
'Μας' έφαγε η οικονομία(?)... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαπα το ταμπλο και ειδικοτερα η κεντρικη κονσολαΝαι αλλά τα καθίσματα και το τιμονάκι είναι μπόμπα.
-
τα δικα μου ειναι καλυτερα και το τιμονι επισης
-
@Γρηγόρη (Κίκιζας), πιστεύω ότι αν πιάνουν γενικά κάποιου τα χέρια του, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα στο αμάξι.Το θέμα είναι πόσο σου πάει η καρδιά να αρχίσεις το 'ξύλωμα' για να έρθει να μπει αυτό το εξάρτημα που θες.Φαντάζομαι ότι για να βάλει το κάλυμμα ουσιαστικά ξύλωσε όλο το 'τούνελ' ανάμεσα στα 2 καθίσματα...Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω... Καινούριο αμάξι και αρχίζουμε τα 'κόψε-ράψε'...Άπαπαπαπα...καλύτερα έτσι όπως είναι!Ποιός μου εγγυάται μετά ότι δε θα έχω τριγμούς (μικροτριγμούς?μεγάλους τριγμούς?ποιός ξέρει...) από εκείνα τα πλαστικά γιατί κάτσανε διαφορετικά από πριν κτλ-κτλ...Ωραίο το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα κι εσύ θα το έβλεπες με άλλο μάτι αν σου έλεγε αυτός που το έβαλε ότι 'ξέρεις...άρχισαν κάτι μικροτριγμοί μετά που το έβαλα'.
Oντως απο μια εικονα που ειδα, ο τυπος ξεβιδωσε οτι κρατουσε το κεντρικο τουνελ.
Παρολα αυτα, προσωπικα με ΠΟΛΛΗ προσοχη και χειρουργικη ακριβεια( ) θα εκανα το εγχειρημα βημα-βημα εφοσον εβλεπα οτι δεν ζοριζω τα πλαστικα, και βεβαιωνομουν
οτι βιδωνω σωστα και τερματιζω (με την αισθηση) τις βιδες οπως τις βρηκα πριν.
Οσο για επομενο αγοραστη...Θα του ελεγα οτι μου το εκαναν στην αντιπροσωπεια.
Τωρα για τα πλαστικα που μπορει να τριζουν, αυτο πιστευω οτι δεν μπορουμε να το ξερουμε το ποτε και το αν θα τριξει ασχετως αν εχουμε βαλει εμεις χερι στο αυτοκινητο.
Λιγο οι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας, λιγο η εκθεση στον ηλιο, λιγο καποιο ισως
'μαγικο' χερι 'φανταστικου' μηχανικου, λιγο καποιες υπουλες λακουβες, και μπορει
ανα πασα στιγμη να εμφανιστει καποιο τριξιμο. -
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τωρα για τα πλαστικα που μπορει να τριζουν, αυτο πιστευω οτι δεν μπορουμε να το ξερουμε το ποτε και το αν θα τριξει ασχετως αν εχουμε βαλει εμεις χερι στο αυτοκινητο.
Λιγο οι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας, λιγο η εκθεση στον ηλιο, λιγο καποιο ισως
'μαγικο' χερι 'φανταστικου' μηχανικου, λιγο καποιες υπουλες λακουβες, και μπορει
ανα πασα στιγμη να εμφανιστει καποιο τριξιμο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά άλλο 'έτυχε' και 'ξεκίνησε από μόνο του' και άλλο να ξέρεις ότι πριν δεν το έκανε και τώρα άρχισε να το κάνει και υποψιάζεσαι (εστω και με πολλές αμφιβολίες) ότι επιδεινώθηκε την κατάσταση και ξεκίνησαν νωρίτερα οι τριγμοί...(γιατί αμάξι είναι και κάποια στιγμή θα αρχίσει το κουδούνισμα )
Και άλλο να αρχίσει να τρίζει στα 15.000km και άλλο στα 80.000km
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, αλλά δες και την άλλη όψη του νομίσματος.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά δεν αντέχω να ακούω τριξίματα στο αμάξι.Είμαι ικανός να το ψάχνω και να το πεδεύω απογεύματα ολόκληρα για να το κάνω να σταματήσει να τρίζει (κάψιμο, έτσι?). Δυστυχώς το αφτί μου τους πιάνει αμέσως ακόμα και μικροί τριγμοί να είναι και με ενοχλούν πολύ.
Θέλω από το αμάξι να μην ακουγεται τίποτα εκτός μηχανής και μουσικής...δηλαδή τίποτα μη-φυσιολογικό ή μη-αναμενόμενο...
Μήπως χρίζω ιατρικής παρακολούθησης? -
ανα πασα στιγμη να εμφανιστει καποιο τριξιμο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά άλλο 'έτυχε' και 'ξεκίνησε από μόνο του' και άλλο να ξέρεις ότι πριν δεν το έκανε και τώρα άρχισε να το κάνει και υποψιάζεσαι (εστω και με πολλές αμφιβολίες) ότι επιδεινώθηκε την κατάσταση και ξεκίνησαν νωρίτερα οι τριγμοί...(γιατί αμάξι είναι και κάποια στιγμή θα αρχίσει το κουδούνισμα )
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά δεν αντέχω να ακούω τριξίματα στο αμάξι.Είμαι ικανός να το ψάχνω και να το πεδεύω απογεύματα ολόκληρα για να το κάνω να σταματήσει να τρίζει (κάψιμο, έτσι?). Δυστυχώς το αφτί μου τους πιάνει αμέσως ακόμα και μικροί τριγμοί να είναι και με ενοχλούν πολύ.
Θέλω από το αμάξι να μην ακουγεται τίποτα εκτός μηχανής και μουσικής...δηλαδή τίποτα μη-φυσιολογικό ή μη-αναμενόμενο...
Μήπως χρίζω ιατρικής παρακολούθησης?Ισως πρεπει να παμε στον ιδιο γιατρο...
Εχω τα ιδια συμπτωματα. Το καλο ειναι οτι εχω καταφερει και εχω φτιαξει ο ιδιος στο παρελθον καποια μικρα τριξιματα που εχω βρει. Ισως για αυτο να ειμαι υπερ στο παραπανω εγχειρημα...
Αν για οποιοδηποτε λογο αρχιζουν οι τριγμοι μπορει να 'σκαλωσω' για μερες μεχρι να βρω απο που προερχεται και το λυσω.
Αλλιως νομιζω οτι οδηγω ελλατωματικο αμαξι... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μήπως χρίζω ιατρικής παρακολούθησης?Ισως πρεπει να παμε στον ιδιο γιατρο...
Εχω τα ιδια συμπτωματα. Το καλο ειναι οτι εχω καταφερει και εχω φτιαξει ο ιδιος στο παρελθον καποια μικρα τριξιματα που εχω βρει. Ισως για αυτο να ειμαι υπερ στο παραπανω εγχειρημα...
Αν για οποιοδηποτε λογο αρχιζουν οι τριγμοι μπορει να 'σκαλωσω' για μερες μεχρι να βρω απο που προερχεται και το λυσω.
Αλλιως νομιζω οτι οδηγω ελλατωματικο αμαξι...Στους δυο ο τριτος εχει δωρεαν επισκεψη?
-
εγω απο την αλλη εχω συνηθισει τα τριξιματα και τα κοπανηματα και οταν μπαινω σε αμαξι που δεν τριζει και δεν κοπαναει καθολου δεν αισθανομαι καλα.
ειδικα αν ειναι κλειστα τα παραθυρα και δεν ακουω και εξω δεν μπορω να οδηγησω καθολου.
βαζουν κιαυτα τα αρωματικα μεσα και μου ερχεται αναγουλα.
VW Scirocco