-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Κι εγώ πάντως ήμουν λίγο μπερδεμένος μετά την πρώτη μου επαφή με το DSG. Ίσως θα πρέπει να το ξαναδοκιμάσεις ακόμη μια φορά για να καταλήξεις στο συμπέρασμά σου.
+1 και δεύτερη και τρίτη
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Γρηγόρη, το S (sport) είναι και αυτό αυτόματο πρόγραμμα όπως και το D (drive). Η διαφορά είναι ότι αλλάζει σχεδόν στον κόφτη και κρατάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά τις στροφές. Γι΄αυτό και στα kickdown σου έβαζε 1η. Το S, λόγω της φύσης του, θα το χρησιμοποιήσεις πολύ σπάνια, σε καμία κόντρα ή αν θέλεις πχ να ξεκινήσεις πολύ γρήγορα στο φανάρι για να χωθείς.Σε οποιοδήποτε αυτόματο πρόγραμμα και αν είσαι, είτε στο D είστε στο S, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να πάρεις τον έλεγχο εσύ μέσω των paddles. Όπως πολύ σωστά είπες, αν δεν τα χρησιμοποιήσεις για 30'', επανέρχεται στο αυτόματο. Μπορείς επίσης να το επαναφέρεις και νωρίτερα, αν πατήσεις παρατεταμένα το δεξί paddle (αν προσέξεις, γράφει επάνω και OFF, εκτός από +).
Αν τώρα θέλεις χειροκίνητη λειτουργία, το βάζεις στο +/-. Μη σε μπερδεύει που είναι δίπλα στο D, δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό, εκεί το κιβώτιο λειτουργεί χειροκίνητα μόνο, και αλλάζεις ταχύητητες είτε από το λεβιέ (πάνω-κάτω) είτε από τα paddles. Ακόμη και στο χειροκίνητο όμως, θα σου αλλάζει προς τα πάνω όταν πιάσεις κόφτη (λογικό δεν είναι; ) και προς τα κάτω αν οι στροφές πέσουν υπερβολικά (για να μη σου σβήσει). Έχω την εντύπωση πως κάνει kickdown ακόμη και στο χειροκίνητο, αυτό όμως μπορείς να το αποφύγεις με το εξής κόλπο. Πίσω από το πεντάλ του γκαζιού έχει ένα διακοπτάκι, που πιέζεται όταν το πατάς τέρμα. Αν δε θέλεις να σου κάνει kickdown, το πατάς τέρμα, αλλά χωρίς να πιέσεις το διακοπτάκι (κάνει κλατς, θα το καταλάβεις). Το ίδιο κόλπο πιάνει φυσικά και στα αυτόματα προγράμματα, D και S.
Κι εγώ πάντως ήμουν λίγο μπερδεμένος μετά την πρώτη μου επαφή με το DSG. Ίσως θα πρέπει να το ξαναδοκιμάσεις ακόμη μια φορά για να καταλήξεις στο συμπέρασμά σου.
Πιθανοτατα...Αλλα θα ηθελα να εχω την 'σιγουρια' οτι εστω σε ενα mode το kick-down
καταργειται. (τα αλλα που αναφερθηκαν για κοφτη δεν με ενοχλουν, και η ταχυτητα αλλαγων του ειναι αριστη). Δεν ξερω αλλα για το στυλ μου σε σβελτη εως γρηγορη οδηγηση, σε παρατεταμενες στροφες φοβαμαι οτι μπορει να αποβει μοιραιο
ενα ενδεχομενο kick-down... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
**QsisVTS **
καμία ταχύτητα δεν την κρατάει στον κόφτη.Με το που κάνει να επεμβαίνει ο κόφτης, βάζει την επόμενη.δεν τη κραταει οπως τα αυτοματα της bmw που δεν αλλαζουν αν δε θες εσυ,απλα καθυστερει λιγο και δεν αλλαζει αμεσως με το που μπει στα κοκκινα οπως στο νορμαλ.νιωθεις οτι μπαινει κοφτης
σε leon 2.0T με 6αρι dsg που οδηγησα ετσι γινοταν.το να αλλαζει χωρις να σε ρωταει στο χειροκινητο παντως γενικα δε θα σε απασχολησει, αλλα αν τυχει να εχεις ξεχαστει σε καμια στροφη με γεματη 2α και αυτο σου βαλει 3η μπορει να ξαφνιαστεις ασχημα..
οποτε καλυτερα θα ηταν να αλλαζε οποτε του λες εσυ..ps οι 2λιτροι και στον κοφτη δε ψοφανε, πρεπει να φτασεις μεχρι τελους αν θες να εκμεταλλευτεις το μεγιστο της επιταχυνσης σου
-
Με άλλα λόγια μακακίες... αν δεν είναι Ferrari F1 ή Lamborghini E-Gear μένουμε μακριά; Έχω προβληματιστεί γιατί με ενδιαφέρει άμεσα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με άλλα λόγια μακακίες... αν δεν είναι Ferrari F1 ή Lamborghini E-Gear μένουμε μακριά; Έχω προβληματιστεί γιατί με ενδιαφέρει άμεσα...Θα σου φανει παραδοξο αλλα μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι τουλαχιστον σε σχεση με το πρωτο (430F1) το dsg/s-tronic κανει ταχυτερες αλλαγες...
Για το e-gear οι περισσοτεροι δοκιμαστες δεν εχουν μεινει ιδιαιτερα ευχαριστημενοι.
Στο θεμα μας ομως αυτο που καταλαβα εγω (δυστυχως) και συμφωνω απολυτα με stred ειναι οτι αν δεν σου αρεσουν τα αυτοματα, το καλυτερο και γρηγοροτερο να οδηγησεις, παραμενει αυτοματο.
Για εμενα τουλαχιστον θα ηταν ΤΕΛΕΙΟ και χρηστικο αν εστω σε καποιο προγραμμα καταργουσε το (επικυνδυνο στην περιπτωση που ανεφερα παραπανω για εμενα)
kick-down... -
Γρηγόρη μου, με όλο το θάρρος και χωρίς να έχω την τιμή να οδηγήσω το F1 (τυχερέ...), επέτρεψέ μου να διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Θα ψάξω να βρω DSG7 για να το νιώσω αλλά από όσα έχω διαβάσει και μόνο το F1 δεν παίζεται από τίποτα άλλο... Πάντως στα χαρτιά το DSG είναι σαφως αργότερο, καθώς το F1 Superfast θεωρείται ό,τι ταχύτερο παγκοσμίως.
-
Γρηγόρη, το kickdown είναι εύκολο να το αποφύγεις, αρκεί να μάθεις να μην πατάς το διακόπτη που είναι κάτω από το γκάζι. Δεν είναι δύσκολο, μπορείς να πατήσεις τέρμα γκάζι χωρίς να πατήσεις το διακόπτη, θέλει απλά εξοικείωση. Και μπορείς επίσης να το έχεις στη χειροκίνητη λειτουργία (στο +/-, δίπλα από το D), οπότε θα αλλάζεις μόνο όποτε θέλεις εσύ (εκτός αν ξεχαστείς και φτάσεις μέχρι τον κόφτη, οπότε θα σε προστατέψει αλλάζοντας προς τα πάνω).
Γι' αυτό σου λέω, κάνε ακόμη μία δοκιμή, έχοντας υπόψη τα παραπάνω.
-
Καλησπέρα!
Στην αναμονη και εγώ για το scirocco μου!
Θα ήθελα να μου πείτε όσοι το έχετε παραλάβει, εντυπώσεις απο την ποιότητα κύλησης του αυτοκινήτου. Σε κάποιο αλλο forum διαβασα κάποια παράπονα για αυξημένο θόρυβο απο την κύληση τα οποία με προβλημάτισαν και με έβαλαν σε σκέψεις. Είναι δυνατόν? Σε σχέση με το golf gt, στο οποιο ετυχε να ανέβω και εμεινα απολυτα ικανοποιημένος απο την ποιότητα κύλησης του, το scirocco είναι πολύ πιο θορυβώδες? -
Φιλε δεν ειναι απιθανο
Μη συγκρινεις το γκολφ με το σιροκο, προκειται για αυτοκινητα με διαφορετικους προσανατολισμους
Τωρα αν εσυ πηρες το σιροκο αναζητωντας το βελουδινο περπατημα στο δρομο....κατι υπολογισες λαθος -
τα ιδια ειναι απλως εχουν διαφορετικο σχημα,μην τρωτε παραμυθι.
-
όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν κοινά πατώματα, ώστε να έχουν χρήμα/χρόνο να διαφοροποιούν το υπόλοιπο αυτοκίνητο... γι'αυτό έχουμε τη δυνατότητα σήμερα για φτηνότερα, γρηγορότερα, πολυτελέστερα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα...
δεν είναι κακό, το κάνουν και οι Ιταλοί.. βλ. πλατφόρμα Γάμμα grande punto/fiorino/qubo/mito/corsa/meriva
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στις αλλαγες μεσω των paddles (στην s) κανει γρηγορες προς τα πανω (σχεδον 1sec απο την στιγμη που πατησεις το 'αυτακι') και ταχυτατες προς τα κατω.1 sec...?!
Far from it...Γρηγόρη μου, με όλο το θάρρος και χωρίς να έχω την τιμή να οδηγήσω το F1 (τυχερέ...), επέτρεψέ μου να διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Θα ψάξω να βρω DSG7 για να το νιώσω αλλά από όσα έχω διαβάσει και μόνο το F1 δεν παίζεται από τίποτα άλλο... Πάντως στα χαρτιά το DSG είναι σαφως αργότερο, καθώς το F1 Superfast θεωρείται ό,τι ταχύτερο παγκοσμίως.
Στα χαρτιά τo F1 Superfast της Ferrari (ακόμη και το Superfast2 της Scuderia) είναι πιο αργό απο το DSG/S-Tronic.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γρηγόρη μου, με όλο το θάρρος και χωρίς να έχω την τιμή να οδηγήσω το F1 (τυχερέ...), επέτρεψέ μου να διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Θα ψάξω να βρω DSG7 για να το νιώσω αλλά από όσα έχω διαβάσει και μόνο το F1 δεν παίζεται από τίποτα άλλο... Πάντως στα χαρτιά το DSG είναι σαφως αργότερο, καθώς το F1 Superfast θεωρείται ό,τι ταχύτερο παγκοσμίως.Mηπως εννοεις το νεο λογισμικο που υπαρχει στη 430 scuderia?
Αυτο ειναι αυτη τη στιγμη ισως οτι πιο γρηγορο υπαρχει με ταχυτητα αποκρισης 60ms.
Aυτο που μου ετυχε (με το manettino στο προγραμμα race που ηταν) ειχε ταχυτητα αποκρισης 150ms.http://www.leftlanenews.com/ferrari-f430.html
Παρολα αυτα πολλοι διατεινονται (και οχι αδικα) οτι το DSG/S-Tronic ειναι ταχυτερο
με χρονο (εφοσον το προγραμμα το επιτρεψει) που αγγιζει τα μολις 8mshttp://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox
Bεβαια υπαρχει και ενα μικρο(?) ερωτηματικο σχετικα με το ποτε και απο ποια στιγμη
λαμβανονται υποψιν αυτοι οι συγκεκριμενοι χρονοι (απο την στιγμη που πατας το πληκτρο,
ή πχ το 'κενο' που υπαρχει χρονικα στην συμπλεξη/αποσυμπλεξη των γραναζιων?. Ισως
ο καθε κατασκευαστης εχει διαφορετικο τροπο μετρησης...).Παντως ενας ακομα λογος που με κανει να υποστηριζω και αυτη την αποψη (περα απο την προσωπικη εμπειρια με τα εν λογω κιβωτια) ειναι και καποιες επισημανσεις δημοσιογραφων οπως εδω:
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Φιλε δεν ειναι απιθανο
Μη συγκρινεις το γκολφ με το σιροκο, προκειται για αυτοκινητα με διαφορετικους προσανατολισμους
Τωρα αν εσυ πηρες το σιροκο αναζητωντας το βελουδινο περπατημα στο δρομο....κατι υπολογισες λαθοςΞεχνας κατι βασικο... Τα λαστιχα
Και τα δυο παντως επειδη τα ειδα απο κοντα στα test drive που ειχαν παραλληλα με την
εκθεση αυτοκινητου στο Ελληνικο, ειχαν εξισου αριστη ποιοτητα κυλισης.
Ενα μικρο μονο ερωτηματικο υπαρχει για τα scirocco με ηλιοροφη... -
Οι αλλαγές γίνονται από 0,008sec (όταν η αλλαγή γίνεται σε σχέση που έχει ήδη επιλεχθεί στον άλλο δίσκο) μέχρι 0,4sec στη χειρότερη περίπτωση. Το αντίστοιχο κιβώτιο της Ferrari κάνει 0,15sec για τις αναμενόμενες αλλαγές (18πλάσιο χρόνο από το DSG).
Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του DSG εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Shift_Gearbox -
Παίδες μη τρώτε παραμύθι με το DSG. Κάθε εταιρεία το μετράει διαφορετικά. Η Ferrari πχ μετράει τον χρόνο διακοπής παροχής ισχύος. Δηλαδή τον χρόνο μεταξύ της αποσύμπλεξης, αλλαγής σχέσης και επανασύμπλεξης! Η BMW στο SMG και η VW στο DSG μετράνε τον χρόνο αλλαγής της σχέσης μόνο. Η νέα California που έχει διπλού συμπλέκτη πχ (λόγω πιο γλυκών αλλαγών καθώς η California είναι GT και όχι supersport) δεν έχει ταχύτερες αλλαγές από το Superfast2. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και τα 2 κιβώτια βελτιώνουν τις επιδόσεις περίπου το ίδιο (συγκρίνοντας τις επιδόσεις των χειροκίνητων με τις ημι-αυτόματες εκδόσεις).
-
Η συζήτηση που γίνεται για τους χρόνους αλλαγής είναι φιλοσοφική ή νιώθετε τη διαφορά από τα 0,00004 στα 0,00006sec;
-
Εδώ άλλοι νιώθουν διαφορά ακαμψίας μεταξύ 3θυρου και 5θυρου...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εδώ άλλοι νιώθουν διαφορά ακαμψίας μεταξύ 3θυρου και 5θυρου...αμα βαλεις το δακτυλο σου την ωρα που πατας σε λακουβες η σαμαρακια στα λαστιχα πανω στην πορτα σου θα καταλαβεις.
εγω στο δικο μου το εκανα μια φορα και μου μαγκωσε το δαχτυλο -
Οκ, εγώ μιλούσα έχοντας σύγχρονα αμάξια στο μυαλό μου.
VW Scirocco