-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αν είχε και το εσωτερικό του καινούριου Golf θα ήταν άψογο.
Ένας από τους λόγους που κρατήθηκα και δεν το αγόρασα. Ωραίο του EOS αφού δεν έχω VW αλλά το τιμονάκι του golf θα το 'θελα
Eιναι πολυ πιθανο απο την 22η εβδομαδα κατασκευης και μετα
να τοποθετειται και αυτο παραλληλα με τις σιγουρες αλλαγες που
αφορουν την λευκη φωτεινη ενδειξη του trip computer και τα εφαμιλλα χειριστηρια
του διζωνικου κλιματισμου με αυτα του passat. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ένας από τους λόγους που κρατήθηκα και δεν το αγόρασα. Ωραίο του EOS αφού δεν έχω VW αλλά το τιμονάκι του golf θα το 'θελα
του διζωνικου κλιματισμου με αυτα του passat.Εγώ θέλω και το firespark. Περίμενα που περίμενα μέχρι τώρα, τουλάχιστον να έχει νόημα η αναμονή μου.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
του διζωνικου κλιματισμου με αυτα του passat.Εγώ θέλω και το firespark. Περίμενα που περίμενα μέχρι τώρα, τουλάχιστον να έχει νόημα η αναμονή μου.
Ωπ, καλως τον , τι εγινε , χαθηκες...
Μεσα στις σιγουρες αλλαγες, φημες σε ξενα Forum λενε και για λιγα νεα χρωματα, 1-2 νεες αποχρωσεις σε ταπετσαριες,
1-2 νεα σχεδια ζαντων, και λιγο αργοτερα (τελη 09, αρχες 010) πιθανολογειται και
αναβαθμιση σε κινητηρες συμπεριλάμβανοντας ισως και τον 'αγαπημενο μου' 1.8 tfsi.
Αντε να ψωνισουμε και εμεις τιποτα γιατι τοσο καιρο που το βλεπω μου τρεχουν τα σαλια... -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Πάντως δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως το σιρόκο θέλει 42 sec για το 0-200
το σ/κ λογικά θα το τεστάρω ο ίδιος και θα βγάλω το χρόνο που χρειάζεται
μου κάνει παράξενο πως στο συγκεκριμένο τεστ δίνει ας πούμε 30 για το 0-180 και μετά άλλα 12 sec για τα 200Δεν είπα ότι δεν έχει καλές επιδόσεις, είπα ότι με απογοήτευσε και πως περίμενα κάτι καλύτερο.
επί του θέματος μια επιβεβαίωση από το auto motor und sport στους χρόνους του scirocco tsi 160..
0-160 20.2sec
0-180 27.5sec
0-200 42sec (Πηγή www.einszweidrei.de)πολύ χαζεύει μετά τα 180... οπότε αν χαζεύει μέχρι τις 3000 (σύμφωνα με προηγούμενα ποστς) και μετά τα 180 (ψηλά), ίσως να έχουν δίκιο όσοι υπεραμύνονταν της τοποθέτησης του 1.8 tfsi που θα έδινε καλύτερη low-end και high-end ροπή (ελέω κυβισμού), ειδικά στις ψηλές στροφές που η υπερπλήρωση ελαχιστοποιείται...
-
Ψηλα 'χαζευει' (ουσιαστικα αργει να μαζεψει χλμ) γιατι ειναι πολυ μακριες η 5η και η 6η.
Eκει δεν φταιει ο κινητηρας, απλα τον δυσκολευει η μακρια κλιμακωση, κατι που στο 200αρι που ειχα δοκιμασει λιγο πιο πριν απο αντιστοιχο test drive (scirocco experience) με το 160 απλα δεν υπηρχε...Απο τα 0 μεχρι τα 200χλμ
πηγαινε με χαρακτηριστικη ευκολια χωρις να προλαβεις να καταλαβεις για ποτε τα επιασε. Αυτο βεβαια στο 160αρι σιγουρα λυνεται εν μερη για οσους προτιμησουν DSG7, με τις πυκνοτερες σχεσεις και ειδικα λιγο πιο κοντες τις πρωτες τρεις.
Αλλα στην ουσια συνολικα εχεις την αισθηση οτι οδηγεις με κινητηρα
2 ή και 3ων ταχυτητων, και ειναι λιγο κουραστικο αυτο μετα απο ενα σημειο,
τουλαχιστον αυτη ηταν η διαπιστωση η δικη μου. -
Είναι και θέμα δύναμης στις ψηλές στροφές, το 200άρι έχει πολύ περισσότερη, λογικό να μην πιάνεται. Κακά τα ψέμματα, η έλλειψη κυβικών στα πολλά χιλιόμετρα γίνεται φανερή. Είναι και αυτή η γραμμικότητα του μοτέρ των 160 που δεν το βοηθάει ψηλά...
-
σωστά αν δεις επιδόσεις του 2λιτρου scirocco...
0-160 16
0-180 20.9
0-200 29.1 (Πηγή http://www.einszweidrei.de)τεράστιες διαφορές (κολώνες) μετά τα 160... και πολλοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος το 2λιτρο!
από την άλλη το καλοκαίρι θα ντεμπουτάρει ο 1.4 tsi 180 (ακόμα όχι για το scirocco)... ίσως σε αυτόν να υπάρχει η δύναμη στα πολύ ψηλά.. -
Κάγκουρας με λαχανί scirocco ( ) εθεάθη να πηγαίνει ανάποδα στα πάρκιν του village
-
0-100 ποσο δινει;
-
Θεωρητικα και πρακτικα με μια αναβαθμιση του 1.4 στα 200ps δεν θα εχει περιπου τα ιδια αποτελεσματα σε επιδοσεις με τον 2λιτρο? Πλεον υπαρχουν πολλες και καλες επιλογες...
-
Ωπ, καλως τον , τι εγινε , χαθηκες...
Μεσα στις σιγουρες αλλαγες, φημες σε ξενα Forum λενε και για λιγα νεα χρωματα, 1-2 νεες αποχρωσεις σε ταπετσαριες,
1-2 νεα σχεδια ζαντων, και λιγο αργοτερα (τελη 09, αρχες 010) πιθανολογειται και
αναβαθμιση σε κινητηρες συμπεριλάμβανοντας ισως και τον 'αγαπημενο μου' 1.8 tfsi.
Αντε να ψωνισουμε και εμεις τιποτα γιατι τοσο καιρο που το βλεπω μου τρεχουν τα σαλια...Εδώ είμαι, σας διαβάζω, απλά δε γράφω πολύ. Εμείς θα αργήσουμε λίγο αλλά θα το πάρουμε όπως το θέλουμε. Ξέρεις τον έρωτά μου με το firespark. Παρεμπιπτόντως, τους είχα κάνει μια ερώτηση το Νοέμβριο και δες τι μου απάντησαν:
«Το συγκεκριμένο χρώμα δεν διατίθεται στην παλέτα χρωμάτων του Scirocco. Αποτελεί ειδική βαφή και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης. Λόγω μεγάλης ζήτησης, το εργοστάσιο εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στην παραγωγή το συγκεκριμένο χρώμα τον επόμενο χρόνο. Δεν είναι βέβαια σίγουρο, για το εάν και το πότε θα μπει.»
Τελευταία μου ελπίδα ο Μάιος, που θα υπάρξουν αλλαγές όπως λένε. Αν το βάλουν καλώς, αν δεν το βάλουν παίρνω ότι έχει.
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Θεωρητικα και πρακτικα με μια αναβαθμιση του 1.4 στα 200ps δεν θα εχει περιπου τα ιδια αποτελεσματα σε επιδοσεις με τον 2λιτρο? Πλεον υπαρχουν πολλες και καλες επιλογες...Θα πλησίαζε αρκετά αλλά πάλι πίσω θα ήταν (αν κρίνουμε από μια αντίστοιχη βελτίωση σε Golf GT) που παρουσίασε το Drive πριν κανενα 2 χρόνια. Όμως μιλάμε για πολύ πιεσμένο και άρα επίφοβο μοτέρ. Προσωπικά δεν θα το πείραζα.
-
firespark= εκεινο το φοβερο κοκκινο που ειχε στις εκθεσεις? φοβερο χρωμα!
-
Ψηλα 'χαζευει' (ουσιαστικα αργει να μαζεψει χλμ) γιατι ειναι πολυ μακριες η 5η και η 6η.
Eκει δεν φταιει ο κινητηρας, απλα τον δυσκολευει η μακρια κλιμακωση, κατι που στο 200αρι που ειχα δοκιμασει λιγο πιο πριν απο αντιστοιχο test drive (scirocco experience) με το 160 απλα δεν υπηρχε...Απο τα 0 μεχρι τα 200χλμ
πηγαινε με χαρακτηριστικη ευκολια χωρις να προλαβεις να καταλαβεις για ποτε τα επιασε. Αυτο βεβαια στο 160αρι σιγουρα λυνεται εν μερη για οσους προτιμησουν DSG7, με τις πυκνοτερες σχεσεις και ειδικα λιγο πιο κοντες τις πρωτες τρεις.
Αλλα στην ουσια συνολικα εχεις την αισθηση οτι οδηγεις με κινητηρα
2 ή και 3ων ταχυτητων, και ειναι λιγο κουραστικο αυτο μετα απο ενα σημειο,
τουλαχιστον αυτη ηταν η διαπιστωση η δικη μου.Είσαι όμως σίγουρος ότι και το DSG δε έχει επίσης μακριές τις τελευταίες σχέσεις;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
firespark= εκεινο το φοβερο κοκκινο που ειχε στις εκθεσεις? φοβερο χρωμα!Ναι. Καμία σχέση με το κόκκινο που έβγαλαν. Μας κ@@@@σαν πρώτα και μετά μας έβγαλαν το σάλτσα red.
Σε κάποιο ξένο site είχαν κάνει μέχρι και συλλογή υπογραφών. Άντε να δούμε, θα το βγάλουν; Ελπίζω να μην το κάνουν μόνο για καμία ειδική έκδοση.
-
έχω πρόχειρες τις σχέσεις μετάδοσης για golf vi 160 dsg7 (ίδιο πιστεύω θα είναι και στο scirocco)..
1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
7η 220χλμ/4900καραθεόκοντες... κοίτα την 3η για να καταλάβεις...
-
για να κανει 0-100 πρεπει να γεμισει 3 ταχυτητες
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
έχω πρόχειρες τις σχέσεις μετάδοσης για golf vi 160 dsg7 (ίδιο πιστεύω θα είναι και στο scirocco)..1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
7η 220χλμ/4900καραθεόκοντες... κοίτα την 3η για να καταλάβεις...
Έχεις τις αντίστοιχες του manual;
-
όχι αλλά έχω διαβάσει ότι είναι υπερβολικά μακριές (οι τελευταίες) για καλύτερους ρύπους-κατανάλωση...
πάντως ο συνδυασμός tsi 160-dsg7 πρέπει να γαζώνει... 15.7sec στο 400άρι είναι φοβερός χρόνος...
κοίτα και στο παρακάτω συγκριτικό πως το tsi 160 dsg7 τα 'βάζει' με τον καλό παλιό tsi 170...
http://www.zeperfs.com/en/duel2686-1352.htm -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
όχι αλλά έχω διαβάσει ότι είναι υπερβολικά μακριές (οι τελευταίες) για καλύτερους ρύπους-κατανάλωση...πάντως ο συνδυασμός tsi 160-dsg7 πρέπει να γαζώνει... 15.7sec στο 400άρι είναι φοβερός χρόνος...
κοίτα και στο παρακάτω συγκριτικό πως το tsi 160 dsg7 τα 'βάζει' με τον καλό παλιό tsi 170...
http://www.zeperfs.com/en/duel2686-1352.htmΊδια νούμερα με το manual βλέπω.
VW Scirocco