-
Καλησπέρα Σιροκινοί, αλλά και άπαντες άλλοι αλλόθρησκοι
Σήμερα έκλεισα κι εγώ το αυτοκίνητο. 160άρι, με RCD-510 και πακέτο καθρεπτών. Το χρώμα του είναι το μόνο θέμα που με προβληματίζει, μιας που δυστυχώς δεν το είδα από κοντά και οι φωτογραφίες στο Internet ήταν ελάχιστες, το οποίο είναι το Opal Sivler. Έχοντας δει από κοντά το Λευκό, το Berillium και το Rising Blue, το αποφάσισα περισσότερο δια της εις άτοπον απαγωγής, μιας που το Λευκό και είχε 4 μήνες αναμονή και έχει πολυφορεθεί, ενώ τα σκουρόχρωμα νομίζω οτι αδικούν το αυτοκίνητο και το κάνουν να φαίνεται ένα κοινό hatchback. Όπως και να χει ο κύβος ερρίφθη, οπότε ελπίζω να μην απογοητευτώ. Σε μια βδομάδα παραλαμβάνω, οπότε υπόσχομαι να γεμίσω το forum φωτογραφίες του
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους έγραψαν απόψεις, προβληματισμούς και εμπειρίες απ' το αυτοκίνητο, μιας που ήταν και η μόνη πληροφόρηση που είχα γύρω από το αυτοκίνητο
Και κάτι άλλο.. Το γεγονός οτι υπάρχει γκρίνια γύρω από το αυτοκίνητο για κινητήρες, lag κλπ, δείχνει οτι το αυτοκίνητο αρέσει πολύ, και γι' αυτό όλοι έχουν κάτι να πουν. Τώρα, αν γκρινιάζουμε για ένα αυτοκίνητο σαν το scirocco, τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για ταπεινά 1600 100 ίππων, τι να πω. ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ
-
Τώρα το πώς συνδέεις τους προβληματισμούς για το μοτέρ με το ότι αρέσει το αμάξι, μόνο εσύ γνωρίζεις.
-
Αυτό που είπα και στον φίλο μου οταν παρκάραμε το αμάξι είναι οτι αν το αγόραζα θα ήταν ίσως το 1400tsi με τα 160 με DSG και αμέσως ένα προγραμματάκι να πάει στα 210. Μου είπε οτι άμα οδηγήσω το 2,0TFSI και ένα 1,4TSI με πρόγραμμα (το οποίο έχει κάνει πολλές φορές) θα δώ οτι την γραμμικότητα που έχει ο 2,0TFSI κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να την εξωμειώσει όπως επίσης και τα κυβικά.
Το DSG επίσης νομίζω οτι ειναι must.
Φίλε nemo δεν γκρινιάζουμε απλά κάνουμε μια άμεση αντιπαράθεση του TSI με τον 1,8TFSI. Δεν σημαίνει οτι είναι κακές οι επιδόσεις του.
-
Αν δεν άρεσε το αυτοκίνητο θα ασχολιόταν κανείς μ' αυτό;
Αν πάλι γίνονται με σκοπό απλά να αποδείξουν οτι το αυτοκίνητο είναι πατάτα, αυτό είναι απλή εμπάθεια. Πλέον αυτοκίνητα πατάτες δεν βγαίνουν ούτε από τις τελευταίες σε εμπειρία και τεχνογνωσία χώρες. -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Αυτό που είπα και στον φίλο μου οταν παρκάραμε το αμάξι είναι οτι αν το αγόραζα θα ήταν ίσως το 1400tsi με τα 160 με DSG και αμέσως ένα προγραμματάκι να πάει στα 210. Μου είπε οτι άμα οδηγήσω το 2,0TFSI και ένα 1,4TSI με πρόγραμμα (το οποίο έχει κάνει πολλές φορές) θα δώ οτι την γραμμικότητα που έχει ο 2,0TFSI κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να την εξωμειώσει όπως επίσης και τα κυβικά.Το DSG επίσης νομίζω οτι ειναι must.
Φίλε nemo δεν γκρινιάζουμε απλά κάνουμε μια άμεση αντιπαράθεση του TSI με τον 1,8TFSI. Δεν σημαίνει οτι είναι κακές οι επιδόσεις του.
Το DSG ειναι εκτος απο ικανοτατο και το καλυτερο ημιαυτοματο ακομα και σε συγκριση
με υψηλοτερες κατηγοριες, πολυ βολικο για τον twin καθως με τις πιο πυκνες (και 7)
σχεσεις θα εκμεταλευεται καλυτερα τον κινητηρα και θα εξαλειφει λογικα το ξεφουσκωμα του ψηλα.
Απλα αν εισαι 'παραδοσιακος' σε γρηγορη οδηγηση, η ελλειψη αλλαγης σχεσεων με το χερι σου κοβει λιγο την ευχαριστηση.
Το σημαντικοτερο βεβαια ειναι οτι σε περιοριζει ως προς το προγραμμα που λες (αν θες να παραμεινει το κιβωτιο σε λειτουργια...) μιας και το DSG7 εχει οριο τα 25κιλα ροπη.
Οσο για τα παραπανω κυβικα οτι δεν εχουν υποκαταστατο, θα συμφωνησω απολυτως. -
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
Αν πάλι γίνονται με σκοπό απλά να αποδείξουν οτι το αυτοκίνητο είναι πατάτα, αυτό είναι απλή εμπάθεια. Πλέον αυτοκίνητα πατάτες δεν βγαίνουν ούτε από τις τελευταίες σε εμπειρία και τεχνογνωσία χώρες.Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε και με αυτοκίνητα που μας αρέσουν ...'κατά τ' άλλα'.
Το δικό σου το έκλεισες χωρίς να το οδηγήσεις?
Εύχομαι να μείνεις ικανοποιημένος σε σχέση με τα όσα έλαβες υπόψη σου πριν το αποφασίσεις. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν πάλι γίνονται με σκοπό απλά να αποδείξουν οτι το αυτοκίνητο είναι πατάτα, αυτό είναι απλή εμπάθεια. Πλέον αυτοκίνητα πατάτες δεν βγαίνουν ούτε από τις τελευταίες σε εμπειρία και τεχνογνωσία χώρες.Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε και με αυτοκίνητα που μας αρέσουν ...'κατά τ' άλλα'.
Το δικό σου το έκλεισες χωρίς να το οδηγήσεις?
Εύχομαι να μείνεις ικανοποιημένος σε σχέση με τα όσα έλαβες υπόψη σου πριν το αποφασίσεις.Φυσικά και το οδήγησα. Και προφανώς με ικανοποίησε. Ξέρω οτι αγόρασα όμως ένα 1400 κινητήρα. Αλλά χαίρομαι που υπάρχει αυτός και όχι ο 1.8 Υποθέτω οτι θα ήταν πολύ ακριβότερος ο 1.8. Τώρα αν είναι 0.5 γρηγορότερος, ή αν έχει λιγότερο lag, πιστεύω οτι στις συνθήκες που οδηγούμε οι περισσότεροι το 95% των χιλιομέτρων που διανύουμε, αυτά ούτε που θα τα παρατηρήσουμε.
Συμφωνώ οτι καλό είναι όχι μόνο να ευλογούμε τα γένια ενός αυτοκινήτου, αλλά και ο μόνος σκοπός μας να είναι να το θάβουμε το θεωρώ φάουλ.
-
Το θεματάκι του 1,4 έναντι του 1,8 εγώ το βρίσκω στο 'καθημερινό' φάσμα των στροφών πάτνως.
-
o 1800αρης προφανως και ειναι καλυτερος, αλλα για Ελλαδα θα ανεβασει τη τιμη αγορας. Θα δινατε πχ +2000€?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θεματάκι του 1,4 έναντι του 1,8 εγώ το βρίσκω στο 'καθημερινό' φάσμα των στροφών πάτνως.Ok, στο σιρκουι Βούλγαρη - Βαρδάρι, Κηφισιά - Αιγάλεω, είναι όντως
Ευτυχώς που υπάρχει ο φτηνότερος 160αρης. Για όποιον μπορεί, υπάρχει ο 2.0
-
Εσύ δλδ οδηγείς μονίμως με αυγό στο πόδι και στο φάσμα 3,5-6;
-
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
Φυσικά και το οδήγησα. Και προφανώς με ικανοποίησε. Ξέρω οτι αγόρασα όμως ένα 1400 κινητήρα. Αλλά χαίρομαι που υπάρχει αυτός και όχι ο 1.8 Υποθέτω οτι θα ήταν πολύ ακριβότερος ο 1.8. Τώρα αν είναι 0.5 γρηγορότερος, ή αν έχει λιγότερο lag, πιστεύω οτι στις συνθήκες που οδηγούμε οι περισσότεροι το 95% των χιλιομέτρων που διανύουμε, αυτά ούτε που θα τα παρατηρήσουμε.Μην παίρνεις και όρκο γι αυτό το τελευταίο.
Θα είχε σημασία το ότι 'αγόρασες έναν 1400άρη κινητήρα' αν έβγαζε 200 άλογα και 30 κιλά ροπής αξιόπιστα και με μηδενικό lag? Δε νομίζω. Όσο για τον 1.8TFSi, αν το έβγαζαν μ' αυτόν ο αδερφός μου θα το είχε τσιμπήσει ήδη. Ο 1.4 με τα 160 του πέφτει μικρός, με το 2.0 αισθάνεται ότι πληρώνει ένα σωρό κερατιάτικα [από 'τέλη ταξινόμησης' ως 'τελη κυκλοφορίας'] κι έχει μείνει εκεί...
Συμφωνώ οτι καλό είναι όχι μόνο να ευλογούμε τα γένια ενός αυτοκινήτου, αλλά και ο μόνος σκοπός μας να είναι να το θάβουμε το θεωρώ φάουλ.
Τώρα αυτό δεν ξέρω γιατί το λες. Ποιανού είναι ο μόνος σκοπός να το θάβει? Σίγουρα όχι αυτού που γράφει ότι του αρέσει μεν σαν αυτοκίνητο, αλλά ο 1400άρης δε 'λέει' [κατά τη γνώμη του] και μακάρι να έβγαινε με 1800άρη TFSi...
-
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
Συμφωνώ οτι καλό είναι όχι μόνο να ευλογούμε τα γένια ενός αυτοκινήτου, αλλά και ο μόνος σκοπός μας να είναι να το θάβουμε το θεωρώ φάουλ.Α πες το έτσι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ δλδ οδηγείς μονίμως με αυγό στο πόδι και στο φάσμα 3,5-6;Εσύ οδηγείς συνεχώς με τις πόρτες;
@nidosan: Ο κινητήρας που περιγράφεις πιστεύεις οτι είναι εφικτός με λογικό κόστος παραγωγής; τώρα το πόσο ακριβότερος είναι ο 2.0 από τον 1.8.... Νομίζω ότι το προσωποποιημένο σου επιχείρημα ίσως εμπεριέχει και το στοιχείο της υπεκφυγής. Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι το αυτοκίνητο πουλάει καλά και ένας σημαντικός λόγος είναι οτι έχει πολύ καλή τιμή. Στην τελική, δεν είμαστε όλοι γνώστες και οι εταιρίες αδαείς. Ούτε ξέρουμε την αγορά καλύτερα από τις εταιρίες.
Anyway, πολύ τράβηξε, δημοκρατία έχουμε.
Αλλά ένα καλορίζικο και καλωσόρισες δεν άκουσα Νομίζω ότι χάνουμε το συναίσθημα και σκεφτόμαστε μόνο με δευτερόλεπτα
-
Αν θεωρείς οδήγηση με πόρτες=χρήση του φάσματος 1500-3000 στροφών με partial throttle, ναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν θεωρείς οδήγηση με πόρτες=χρήση του φάσματος 1500-3000 στροφών με partial throttle, ναι.Έλεος, το οδήγησες και σ αυτό το εύρος δεν πάει; Δεν ξέρω πως μπορεί να το πάρεις αυτό (δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω) αλλά τι αυτοκίνητο οδηγείς;
-
Δεν είπα ότι δεν πάει, αλλά είναι ενοχλητικό το lag του σε σχέση με τον 170αρι και τον 1,8. Είδες πουθενά να λέει κανείς μας ότι δεν πάει το αμάξι; Χαλάρωσε, κανείς δεν προσβάλει την επιλογή σου.
Δεν έχει καμία σημασία τι αυτοκίνητο οδηγώ στην παρούσα φάση της κουβέντας, το αμάξι μου όμως είναι γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φυσικά και το οδήγησα. Και προφανώς με ικανοποίησε. Ξέρω οτι αγόρασα όμως ένα 1400 κινητήρα. Αλλά χαίρομαι που υπάρχει αυτός και όχι ο 1.8 Υποθέτω οτι θα ήταν πολύ ακριβότερος ο 1.8. Τώρα αν είναι 0.5 γρηγορότερος, ή αν έχει λιγότερο lag, πιστεύω οτι στις συνθήκες που οδηγούμε οι περισσότεροι το 95% των χιλιομέτρων που διανύουμε, αυτά ούτε που θα τα παρατηρήσουμε.
Μην παίρνεις και όρκο γι αυτό το τελευταίο.
Θα είχε σημασία το ότι 'αγόρασες έναν 1400άρη κινητήρα' αν έβγαζε 200 άλογα και 30 κιλά ροπής αξιόπιστα και με μηδενικό lag? Δε νομίζω. Όσο για τον 1.8TFSi, αν το έβγαζαν μ' αυτόν ο αδερφός μου θα το είχε τσιμπήσει ήδη. Ο 1.4 με τα 160 του πέφτει μικρός, με το 2.0 αισθάνεται ότι πληρώνει ένα σωρό κερατιάτικα [από 'τέλη ταξινόμησης' ως 'τελη κυκλοφορίας'] κι έχει μείνει εκεί...
Τώρα αυτό δεν ξέρω γιατί το λες. Ποιανού είναι ο μόνος σκοπός να το θάβει? Σίγουρα όχι αυτού που γράφει ότι του αρέσει μεν σαν αυτοκίνητο, αλλά ο 1400άρης δε 'λέει' [κατά τη γνώμη του] και μακάρι να έβγαινε με 1800άρη TFSi...
+1000
To ιδιο 'θεματακι' εχω και εγω με τον κινητηρα...
Ευχομαι να λυθει στο τελος του 09 αν επιβεβαιωθουν οι φημες. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν είπα ότι δεν πάει, αλλά είναι ενοχλητικό το lag του σε σχέση με τον 170αρι και τον 1,8.Το ίδιο ένιωσα συγκρίνοντας τον 1.8 TFSi των μόλις 120 ίππων (???) με τον παλιό 1.4 ΤSi των 140 ίππων...
στο φάσμα 1500-3500(~4000) έχεις την αίσθηση ότι ο 1.8 αρπάζει σαν 8βάλβιδος και πολύ πιο άμεσα...
συν ότι ο 1.8 βρίσκοταν κάτω από το καπό αυτοκινήτου κατά 100kg βαρύτερο από τον 1.4... -
αλλο τα
και αλλο τα
VW Scirocco