-
Eχθές πέρασα απο τον Γκρατσία στην Αγ. Παρασκευή που δουλεύει ένα φιλαράκι για να τα πούμε.
Μου πρότεινε να κάνουμε ενα test drive το σιροκο. Φυσικά δεν έχασα ευκαιρία.Οι εντυπώσεις για το σύνολο είναι θετικότατες. Τα γνωστά ποιότητα κατασκευής, κύλισης, κλπ...δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Είναι άψογο.
Στο πρακτικό κομμάτι μπορώ να πώ οτι δεν με ενθουσίασε όσο περίμενα ο TSI με τα 160 άλογα. Βέβαια το αμάξι είχε μόνο 530 κατι χλμ στο κοντέρ και πιστεύω οτι εκεί ωφείλεται.
Το lag νομίζω οτι κάνει αισθητή την παρουσία του και επίσης είδα μια δυσκολία στο να κοφτιάζει τις σχέσεις ή δεν μου έκανε αίσθηση το να το κοφτιάσω μίας και το άκουγα να μουκρίζει πολύ όσο πλησίαζε στον κόφτη...όποτε και άλλαζα σχέση.
Συγκριτικά με τον 1800αρι TFSI νομίζω οτι έχει λιγότερη δύναμη.
Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ο ήχος απο το τουρμπο όταν ήταν ανοιχτά τα παράθυρα. Πολύ ψαρωτικός.
Σαν στήσιμο το αμάξι νομίζω οτι είναι κορυφή. Ακλόνητο και με σίγουρο πάτημα σε κάθε στροφή με το σουπερ τιμονάκι που έχει από το GTi να σε προδιαθέτει να χώνεσαι παντού. Πάλι καλά δεν έβρεχε την ώρα εκείνη.
Αν θα το έπαιρνα? Μάλλον ναι, αν είχα τα λεφτά για το 2,0ΤFSI ή με τον 160TSI και αμέσως μετά την αντιπροσωπεία ένα προγραμματάκι
Σίγουρα κοινός παρανομαστής το DSG μιας και το manual που οδήγησα εγώ...δεν προσφέρει πολύ στην σπορ αίσθηση.
Είναι και πανέμορφο στο σύνολο και κυρίως το μπροστά του, πολύ δυναμικό. Το πίσω είναι λίγο λεπτοκαμωμένο για τα γούστα μου, φαίνεται πιο ελαφρύ απο το μπροστά και δείχνει οτι μαζεύεται μπροστά όλος ο όγκος. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γνωρίζει κανείς την διαδικασία του εκτελωνισμού;Επιτέλους έφτασε Ελλάδα το Scirocco μου και θέλω να υπολογίσω πότε θα παραλάβω.
Από την ημέρα που φτάνει υπολογίζεις +7 με 10 εργάσιμες για την παραλαβή.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Έκανα ενα duel μεταξυ Scirocco και Α3 1.8TFSI. Με έκπληξη διαπίστωσα πως γενικά είναι πιο γρήγορο το Scirocco. Βέβαια δεν έχω οδηγησει το Audi για να συγκρίνω, οπότε δε ξέρω κατα πόσο αυτο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύντομα ένας φίλος θα έχει το Α3 1.8TFSI Quattro, οπότε θα δω στην πράξη.
Εδώ μπορείτε να δείτε κι εσείς τα αποτελέσματα http://www.zeperfs.com/en/duel2417-1852.htm
-
Το 160αρι πάντως στο σιροκκο ήταν απογοήτευση για μένα. Χίλιες φορές ο 18αρης 160... Αν δεν έβγαινε ο 122 με DSG, θα προτιμούσα αυτόν μάλλον.
-
Ο χρήστης Corleone έγραψε:
Έκανα ενα duel μεταξυ Scirocco και Α3 1.8TFSI. Με έκπληξη διαπίστωσα πως γενικά είναι πιο γρήγορο το Scirocco. Βέβαια δεν έχω οδηγησει το Audi για να συγκρίνω, οπότε δε ξέρω κατα πόσο αυτο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύντομα ένας φίλος θα έχει το Α3 1.8TFSI Quattro, οπότε θα δω στην πράξη.
Εδώ μπορείτε να δείτε κι εσείς τα αποτελέσματα http://www.zeperfs.com/en/duel2417-1852.htm
Τα αποτελεσματα απο αυτο το site ειναι λιγο αστεια....οσα συγκριτικα εχουν παρατεθει στο φορουμ εχουν και κατι περιεργο.
Στη συγκεκριμενη 'κοντρα' το σιροκο ειναι απο 0 μεχρι τα 160 απο 0.8 εως 2.8 δευτερα πιο γρηγορο (και σε ολες τις επιταχυνσης απο σταση) αλλα στο 400αρι και στο χιλιομετρο το Α3 ειναι 0.2 και 1.3 (μεγιστη) αντιστοιχα, ενω εχουν παραπλησια τελικη....
http://www.zeperfs.com/en/match2417-1852.htm
Δεν νομιζω πως πρεπει να λαμβανοντε σοβαρα τα αποτελεσματα του site. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 160αρι πάντως στο σιροκκο ήταν απογοήτευση για μένα. Χίλιες φορές ο 18αρης 160... Αν δεν έβγαινε ο 122 με DSG, θα προτιμούσα αυτόν μάλλον.Δηλαδή προτιμάς τον 122 από τον 160άρι test drive έκανες,γιατί εγώ πάλι θεωρώ πως ο 122 χάνει κατά κράτος από τον 160άρι κ δεν αξίζει τα λεφτά του αφού με + 1500 ευρώ περίπου παίρνεις τα 160 κ το μόνο υπέρ του 122 είναι η λίιιιιγο καλύτερη κατανάλωση,γιατί θεωρείς αυτόν τον κινητήρα απογοήτευση κ του golf gt απογοήτευση τον θεωρούσες? Τώρα για τον 1.8 είναι λογικό να έχει μεγαλύτερο εύρος ως κινητήρας αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση σε συγκριση με τον 160άρι του scirocco που έχει εκπληκτική κατανάλωση για αυτό που είναι πάντα,κ αν δεις τους χρόνους το 160άρι scirocco παιζει κ να είναι (είναι)πιο γρήγορο από 1.8 Α3,leon, με εξαίρεση το τελευτέο TT 1.8 160 ps το οποίο είναι ταχύερο από το 160άρι scirocco,
-
To 160αρι έκανα, το 122 δεν το έχω οδηγήσει στο scirocco δυστυχώς. Σε σχέση με το μοτέρ του GT μου φάνηκε αρκετά χειρότερο, κυρίως λόγω lag/έλλειψης απόκρισης χαμηλά και μέχρι το σημείο εμπλοκής του turbo. Δεν με ενθουσίασε σε καμία των περιπτώσεων όπως το 170αρι GT.
Προτιμώ λοιπόν το 122, ποιο ομοιογενές και ας ψοφάει ψηλά... Τουλάχιστον έχει λιγότερα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν και μικρότερη κατανάλωση. Αν έβγαινε και με το DSG θα ήταν λουκούμι.
-
ποιο αν εβγαινε με DSG?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τα αποτελεσματα απο αυτο το site ειναι λιγο αστεια....οσα συγκριτικα εχουν παρατεθει στο φορουμ εχουν και κατι περιεργο.
Στη συγκεκριμενη 'κοντρα' το σιροκο ειναι απο 0 μεχρι τα 160 απο 0.8 εως 2.8 δευτερα πιο γρηγορο (και σε ολες τις επιταχυνσης απο σταση) αλλα στο 400αρι και στο χιλιομετρο το Α3 ειναι 0.2 και 1.3 (μεγιστη) αντιστοιχα, ενω εχουν παραπλησια τελικη....
Δεν νομιζω πως πρεπει να λαμβανοντε σοβαρα τα αποτελεσματα του site.Μπορεί να έχεις κ δίκιο ωστόσο πρόκειται για 'επίσημους' χρόνους παρμένους από διάφορα περιοδικά κ βγάζωντας τον μέσο όρο κάτι το οποίο δεν θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα ίσα ίσα σου δίνει μια πιο αντικειμενική εικόνα αφού το δείγμα δεν αφορά τις μετρήσεις ενός μόνο περιοδικού αλλά διάφορων.Αν έχεις κάποια άλλη ''περισσότερο έγκυρη'' πηγή παράθεσέ την αλλιώς μη μας
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιο αν εβγαινε με DSG?Το σιροκκο 122. Βγαίνει με DSG;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 160αρι πάντως στο σιροκκο ήταν απογοήτευση για μένα. Χίλιες φορές ο 18αρης 160... Αν δεν έβγαινε ο 122 με DSG, θα προτιμούσα αυτόν μάλλον.Με απογοήτευσες και μένα τώρα γιατί αυτό γλυκοκοιτάζω και όχι το δίλιτρο γιατί δεν θέλουμε και άλλο μετά το RAV4. Όταν έρθει η ώρα θα κάνω και test drive γιατί έτσι μάλλον δε γίνεται δουλειά.
-
Διαφορετικα αμαξια,διαφορετικες πιστες,διαφορετικοι οδηγοι,διαφορετικες καιρικες συνθηκες.
-
Καλά, μην τα παίρνεις και τοις μετρητοίς τα σχόλιά μου... Το αμάξι σε γενικές γραμμές πάει αρκετά καλά, απλά σε σχέση με αυτό που είχα δει παλιότερα στο GT, ήταν εμφανές το πνίξιμο του μοτέρ, λόγω ρύπων προφανώς. Πραγματικά, μακάρι να έβγαινε με τον 18αρη. Φυσικά και να το οδηγήσεις, υποκειμενικά είναι αυτά που λέω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 160αρι έκανα, το 122 δεν το έχω οδηγήσει στο scirocco δυστυχώς. Σε σχέση με το μοτέρ του GT μου φάνηκε αρκετά χειρότερο, κυρίως λόγω lag/έλλειψης απόκρισης χαμηλά και μέχρι το σημείο εμπλοκής του turbo. Δεν με ενθουσίασε σε καμία των περιπτώσεων όπως το 170αρι GT.Προτιμώ λοιπόν το 122, ποιο ομοιογενές και ας ψοφάει ψηλά... Τουλάχιστον έχει λιγότερα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν και μικρότερη κατανάλωση. Αν έβγαινε και με το DSG θα ήταν λουκούμι.
Έχεις δίκιο για το lag το οποίο δεν υπήρχε στο gt,δυναμομετρημένα gt k scirocco βγάζουν 157 ps κ τα δύο περίπου αλλα το gt αποδίδει τη μέγιστη ροπή 1300 στροφές νωρίτερα,σε αυτά μάλλον ωφείλονται τα πολύ καλά επίπεδα κατανάλωσης του 160άρι scirocco αλλά εντάξει είπαμε lag lag αλλά όχι κ ότι δεν έχει καλές επιδόσεις ο 160άρις μη τρελαθούμε κιόλας
-
Δεν είπα ότι δεν έχει καλές επιδόσεις, είπα ότι με απογοήτευσε και πως περίμενα κάτι καλύτερο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ποιο αν εβγαινε με DSG?
Το σιροκκο 122. Βγαίνει με DSG;
Θα υπαρχει σε λιγο καιρο και για την χωρα μας ο 122αρης με 7αρι DSG, ετσι ξερω μεχρι στιγμης δηλαδη...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το αμάξι σε γενικές γραμμές πάει αρκετά καλά, απλά σε σχέση με αυτό που είχα δει παλιότερα στο GT, ήταν εμφανές το πνίξιμο του μοτέρΠερίπου ό,τι έλεγαν και στο αγγλικό EVO έχοντας δοκιμάσει το ίδιο μοτέρ στο νέο Golf...
'Those TSI engines give either 120 or 158bhp, but neither has the spirit of the torquey, rev-hungry 168bhp TSI in the previous Golf GT. A manual gearbox and the chance to hear the engine's efforts may help, but as tested the new Golf is a bit of a dullard.'
-
Εγώ παιδιά τις εντυπώσεις που έγραψα σε σχέση με τον 1,8 είναι γιατι έχουμε στην οικογένεια το Α3 1,8TFSI. Δεν είναι λόγια υποθετικά. Βέβαια δεν σημαίνει οτι είναι και οι ασφαλέστερες.
Το GT ΔΕΝ το έχω οδηγήσει. Αλλα ο 160ρης του σιροκο νομίζω οτι είναι χειρότερος απο τον 1800αρη στο οποίο δεν βάζω και 100αρα με την οποία έχει 'ορατή' διαφορά. Επίσης είναι λογικότερο ο 1400αρης να ψοφάει ευκολότερα στα ψηλά και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα και οι στροφές να αγκομαχά. O 1800αρης δεν έχει πρόβλημα να λειτουργεί συνέχεια ψηλά. Τα 237 στην εθνική τα έχει για πλάκα.
Στον TSI όπως λέει και ο Drdino (δηλαδή τα ίδια με αυτά που μου έκαναν και εμένα εντύπωση μετά το test drive, πιστεύω δεν είναι τυχαίο εκτός και αν οι δύο μας έχουμε βαλθεί να θάψουμε τον TSI) υπάρχει πιο έντονο lag και χαμηλά είναι σαν να μην λειτουργεί ο κομπρέσορας. Σε κίνηση κατεβάζοντας απο 3η και 1000-1500στροφές σε δευτέρα για να ανέβουνε οι στροφές με τέρμα γκάζι λιγάκι με πουλούσε το αμάξι μέχρι να φτάσει στις 3500-4000 στροφές.Δεν τον βγάζω άχρηστο τον 160αρη απλά σε σύγκριση με τον 1800αρη μου φάνηκε πιο αργός. Αλλά είπαμε, όλα αυτά μπορεί να είναι γιατί το σιρόκο είχε 530χλμ πάνω.
Επίσης είναι δικιές μου εντυπώσεις και όχι μετρημένες με όργανα και σε μία τυχαία διαδρομή. Πάντως αν κάποιος με σιροκό (που έχει περάσει το στρώσιμο του) θέλει να δούμε διαφορές με τον 1,8TFSI μπορούμε να κανονίσουμε φιλικά πάντα μιας και οι στημένες κόντρες δεν είναι το χόμπι μου. -
Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
Δεν νομιζω πως πρεπει να λαμβανοντε σοβαρα τα αποτελεσματα του site.Μπορεί να έχεις κ δίκιο ωστόσο πρόκειται για 'επίσημους' χρόνους παρμένους από διάφορα περιοδικά κ βγάζωντας τον μέσο όρο κάτι το οποίο δεν θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα ίσα ίσα σου δίνει μια πιο αντικειμενική εικόνα αφού το δείγμα δεν αφορά τις μετρήσεις ενός μόνο περιοδικού αλλά διάφορων.Αν έχεις κάποια άλλη ''περισσότερο έγκυρη'' πηγή παράθεσέ την αλλιώς μη μας
Δηλαδη η στατιστικη καθιστα το αποτελεσμα εγκυρο? Για να υπαρχει συγκριση θα πρεπει οι μετρησεις να ειναι κατω απο τις ιδιες συνθηκες πραγμα που δεν διευκρυνιζετε στο συγκεκριμενο site. Περαν αυτου τα οποια αποτελεσματα θα πρεπει να εχουν και μια λογικη πραγμα το οποιο βαση των παραπανω σχολιων δεν φαινετε να υπαρχει. Τωρα αν εσενα σε ικανοποιει το αποτελεσμα και θεωρεις οτι αυτες οι παρατηρησεις δεν ευσταθουν ή ειναι υπερβολικες, παω πασο!
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Εγώ παιδιά τις εντυπώσεις που έγραψα σε σχέση με τον 1,8 είναι γιατι έχουμε στην οικογένεια το Α3 1,8TFSI. Δεν είναι λόγια υποθετικά. Βέβαια δεν σημαίνει οτι είναι και οι ασφαλέστερες.Το GT ΔΕΝ το έχω οδηγήσει. Αλλα ο 160ρης του σιροκο νομίζω οτι είναι χειρότερος απο τον 1800αρη στο οποίο δεν βάζω και 100αρα με την οποία έχει 'ορατή' διαφορά. Επίσης είναι λογικότερο ο 1400αρης να ψοφάει ευκολότερα στα ψηλά και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα και οι στροφές να αγκομαχά. O 1800αρης δεν έχει πρόβλημα να λειτουργεί συνέχεια ψηλά. Τα 237 στην εθνική τα έχει για πλάκα.
Στον TSI όπως λέει και ο Drdino (δηλαδή τα ίδια με αυτά που μου έκαναν και εμένα εντύπωση μετά το test drive, πιστεύω δεν είναι τυχαίο εκτός και αν οι δύο μας έχουμε βαλθεί να θάψουμε τον TSI) υπάρχει πιο έντονο lag και χαμηλά είναι σαν να μην λειτουργεί ο κομπρέσορας. Σε κίνηση κατεβάζοντας απο 3η και 1000-1500στροφές σε δευτέρα για να ανέβουνε οι στροφές με τέρμα γκάζι λιγάκι με πουλούσε το αμάξι μέχρι να φτάσει στις 3500-4000 στροφές.Δεν τον βγάζω άχρηστο τον 160αρη απλά σε σύγκριση με τον 1800αρη μου φάνηκε πιο αργός. Αλλά είπαμε, όλα αυτά μπορεί να είναι γιατί το σιρόκο είχε 530χλμ πάνω.
Επίσης είναι δικιές μου εντυπώσεις και όχι μετρημένες με όργανα και σε μία τυχαία διαδρομή. Πάντως αν κάποιος με σιροκό (που έχει περάσει το στρώσιμο του) θέλει να δούμε διαφορές με τον 1,8TFSI μπορούμε να κανονίσουμε φιλικά πάντα μιας και οι στημένες κόντρες δεν είναι το χόμπι μου.+1000
Τα ελεγα και εγω πριν απο αρκετες σελιδες, γιατι δεν βαζουν τον 1.8 Tfsi στο scirocco, , και επεσαν πολλοι να με φανε οτι γκρινιαζω, και οτι ο twin ειναι μια χαρα και με χαμηλη καταναλωση...
Εχοντας κανει test drive στo 160αρι, σε 200αρη, και σε 122αρι golf vi, εβγαλα τα ιδια συμπερασματα με εσενα, οτι δηλαδη χαμηλα ο 160ρης μεχρι τις 3,000σ.α.λ παρα κατι 'χαζευε' (ισως να ειναι και η ρυθμιση του ηλεκτρονικου γκαζιου) και μετα ανοιγε, αλλα
ηθελε πιεση μεχρι τις 6,000σ.α.λ αφηνοντας σου μια αισθηση οτι κατι κραταει τον κινητηρα
και αναρωτιεσαι για τα 160αλογα...
Για τον 200αρη δεν χρειαζονται ιδιαιτερα σχολια μιας και φανηκε ιδανικος για το πλαισιο,
αλλα οχι για την χωρα μας...(φοροι-τιμη)
Και ερχομαστε στον 122αρη ο οποιος αν και παρεξηγημενος για τους 'γρηγορους', θεωρω
οτι εχει πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας, αφου αρπαζει απο πολυ χαμηλα
και μεχρι τις 5,000σ.α.λ περιπου αποδιδει με το παραπανω και χωρις δισταγμους
αυτα που υποσχεται (130+αλογα βγαζει στους τροχους), αλλα δυστυχως περα ισως
απο την ενδεχομενη βελτιωση επιδοσεων με το extra dsg7 των κοντυτερων σχεσεων, ειναι οντως 'λιγος' σαν κινητηρας για το πλαισιο και τις δυνατοτητες του scirocco.
Mενει να δουμε αν θα επιβαιβεωθουν οι εντονες φημες που μου μετεφερε μηχανικος της VAG
που θελουν το scirocco να εφοδιαζεται συντομα και με τον 1.8tfsi ,τον 2.0-211 του Golf και
στην ανωτερη γκαμα αυτον του S3-TTS καλυπτωντας ετσι ολο το φασμα των κατηγοριων
ιπποδυναμης...
VW Scirocco