Eχθές πέρασα απο τον Γκρατσία στην Αγ. Παρασκευή που δουλεύει ένα φιλαράκι για να τα πούμε.
Μου πρότεινε να κάνουμε ενα test drive το σιροκο. Φυσικά δεν έχασα ευκαιρία.
Οι εντυπώσεις για το σύνολο είναι θετικότατες. Τα γνωστά ποιότητα κατασκευής, κύλισης, κλπ...δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Είναι άψογο.
Στο πρακτικό κομμάτι μπορώ να πώ οτι δεν με ενθουσίασε όσο περίμενα ο TSI με τα 160 άλογα. Βέβαια το αμάξι είχε μόνο 530 κατι χλμ στο κοντέρ και πιστεύω οτι εκεί ωφείλεται.
Το lag νομίζω οτι κάνει αισθητή την παρουσία του και επίσης είδα μια δυσκολία στο να κοφτιάζει τις σχέσεις ή δεν μου έκανε αίσθηση το να το κοφτιάσω μίας και το άκουγα να μουκρίζει πολύ όσο πλησίαζε στον κόφτη...όποτε και άλλαζα σχέση.
Συγκριτικά με τον 1800αρι TFSI νομίζω οτι έχει λιγότερη δύναμη.
Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ο ήχος απο το τουρμπο όταν ήταν ανοιχτά τα παράθυρα. Πολύ ψαρωτικός.
Σαν στήσιμο το αμάξι νομίζω οτι είναι κορυφή. Ακλόνητο και με σίγουρο πάτημα σε κάθε στροφή με το σουπερ τιμονάκι που έχει από το GTi να σε προδιαθέτει να χώνεσαι παντού. Πάλι καλά δεν έβρεχε την ώρα εκείνη.
Αν θα το έπαιρνα? Μάλλον ναι, αν είχα τα λεφτά για το 2,0ΤFSI ή με τον 160TSI και αμέσως μετά την αντιπροσωπεία ένα προγραμματάκι
Σίγουρα κοινός παρανομαστής το DSG μιας και το manual που οδήγησα εγώ...δεν προσφέρει πολύ στην σπορ αίσθηση.
Είναι και πανέμορφο στο σύνολο και κυρίως το μπροστά του, πολύ δυναμικό. Το πίσω είναι λίγο λεπτοκαμωμένο για τα γούστα μου, φαίνεται πιο ελαφρύ απο το μπροστά και δείχνει οτι μαζεύεται μπροστά όλος ο όγκος.