-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Πάντως δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως το σιρόκο θέλει 42 sec για το 0-200
το σ/κ λογικά θα το τεστάρω ο ίδιος και θα βγάλω το χρόνο που χρειάζεται
μου κάνει παράξενο πως στο συγκεκριμένο τεστ δίνει ας πούμε 30 για το 0-180 και μετά άλλα 12 sec για τα 200σωστή παρατήρηση... το zeperfs είναι μια συλλογή χρόνων από διάφορα αυτοκινητιστικά περιοδικά... και έτσι σε κάθε χρόνο πχ 0-180 δίνει ένα μέσο όρο, κάτι που σημαίνει ότι ναι φαίνεται μεγάλη διαφορά από 180 σε 200, αλλά είναι οι μέσοι όροι αντίστοιχων μετρήσεων 0-180 και 0-200...
κάτω από τους χρόνους έχει ένα link
http://www.zeperfs.com/en/match1366-2417.htm
εκεί βλέπεις το χειρότερο, καλύτερο και μέσο χρόνο για κάθε μέτρηση...
scirocco 1.4 tsi 0-180 από 27.1 sec ως 27.5 sec, ενώ 0-200 δίνει μόνο ένα 42 sec
207 rc 0-180 από 21.5 sec ως 26.4 sec, ενώ 0-200 29.5 sec ως 30.9 sec...πράγματι το 0-200 σε 42 sec φαίνεται πολύ, θέλει δλδ. γύρω στα 14.5 sec 180-200... δεν έχω scirocco αλλά λογικά φταίει η αλλαγή σε 5η που είπες...
από την άλλη το RC στα 180 έχει ~5400 rpm και φορτώνει γερά με 5η μέχρι τα 200 στις ~6000rpm, ενώ στο φάσμα 4500-6500 βγάζει μόνιμα πάνω από 160 ps τροχό... αν δεις έχει καλύτερο 0-200 και από το δυνατότερο Corsa OPC...
http://www.zeperfs.com/en/match1366-1574.htmτέλος, κοίτα ένα 0-220 για το RC... κοίτα πόσο τρελά γεμίζει η 5η μέχρι την τελική (220 km/h χτυπάει κόφτη λόγω κιβωτίου -- σε κάποια γαλλικά περιοδικά λένε την τελική του RC limited γι'αυτό το λόγο)... αν μετρήσεις το 180-200 γύρω στα 5 sec... φυσικά είναι λίγο περισσότερο λόγω σφάλμα κοντέρ..
http://www.youtube.com/watch?v=dpg8cbEO ... re=related
εδώ ένα 180-200 για το scirocco... γύρω στα 11 sec...αλλά υπολόγισε και το σφάλμα του κοντέρ..
Youtube Video -
Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
άλλωστε υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ καλύτερα από το scirocco τόσο στην ίδια κατηγορία όσο και γενικά ,σε εμφάνιση,επιδόσεις,κατανάλωση, κράτημα κτλ.και θα βγουν και κάτι αμακσάρες που θα το σβήσουν(δεν γίνομαι πιο συγκεκριμένος για να μην έχουμε τρίτο παγκόσμιο).Scirocco ουυυυυυυυυ εξ απ'δω μακριά, μόνο κάτι θύματα το παίρνουν ,μη γεμίσει και ο τόπος scirocco ένα μεγάλο μπράβο στον φίλο που δεν πείθεται από απάτες τύπου scirocco να σαι καλά καλή πρόοδο
Υπερβολικός.
Συμφωνω πως υπερβαλλει ο φιλος.Το scirocco εχει καθαρο χαρακτηρα GT,ο νοων νοειτο...δεν το παιρνεις για σαν χοτ χατς.Το σιροκκο θα σε παει απο το σημειο Α στο Β γρηγορα,στυλατα και...ατσαλακωτα!Ωραιο το facelift dino ε?
ρε παιδιά για πιο facelift μιλάτε,σοβαρολογείται ή κάνετε πλάκα μη ,δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο γι'αυτό ρωτάω
Εχει κανει και πολλα φεις η VW?Κοιτα απλα το βιντεακι που παρεθεσε ο drdino σε προηγουμενο ποστ του και θα καταλαβεις.
το πιο πρόσφατο facelift πάντως που έκανε η VW είναι το facelift του golf V που το ονόμασε golf VI [/
-
ΦΙΛΕ takeshyvouk ....Αρχιζεις να μου σπας τα αρχι___α γιατι οχι μονο το παιζεις οτι τα ξερεις ολα πας να μας πεις οτι ολοι ειμαστε χαζοι που το παραγγειλαμε......λοιπον παρε τα γουβαδακι σου και σε αλλη παραλια....γινεσαι ενοχλητικος.....
-
στο 6 εχει πεσει αρκετη δουλεια για να το πει καποιος facelift..
σιγουρα δεν ειναι τελειως καινουριο αλλα δεν ειναι και το ιδιο με το 6αριδεν ακουσα να λεει κανεις τα ιδια και για αλλα αυτοκινητα που κρατησαν το ιδιο πλαισιο(megane) και φυσικα δεν εχω ακουσει σε καμια αλλη εταιρεια να κατακρινονται τοσο οι τραμπες πλαισιων
-
Το θέμα δεν είναι ότι κράτησε το ίδιο πλαίσιο, το θέμα είναι πως όντως φαίνεται σαν (αποτυχημένο) facelift.
-
περα απο το συντηρητικο πισω μερος το υπολοιπο ειναι αρκετα πιο ομορφο.
αλλωστε οπως εχει χιλιοειπωθει γιατι να αλλαξουν μια τοσο πετυχημενη συνταγη??
μακακες ειναι?αλλα και που προσθεσαν το sirocco στη γκαμα, παλι βγαινουν διαφοροι και λενε οτι ειναι απλα ενα golf..
το golf οπως πανω κατω το ξερουμε δεν προκειται να σταματησει να υπαρχει,θα ηταν αυτοκτονια.
εχουν βρει τη συνταγη και δε θα κατσουν να κανουν πειραματα με αυτο το 'βαρυ' για αυτους ονομα.
να χαιρομαστε που γινονται προσπαθειες για κατι διαφορετικο(εστω κι αν ειναι κυριως σχεδιατικα) οπως το sirocco.αλλα να καταργηθει το golf και να υπαρχει μονο το sirocco πχ θα ηταν παρακινδυνευμενο δε νομιζεις??
να σε ρωτησω και κατι αλλο..παρε μια 159.εμφανισιακα δε σου θυμιζει καθολου 156?
αφου το συγκεκριμενο σουλουπι ηταν πετυχημενο γιατι να το αλλαξουν?
και μιλαμε για τελειως διαφορετικο αυτοκινητο μηχανικα οπου μπορουσαν να αλλαξουν τα πανταη laguna πχ θα αλλαζει συνεχεια και θα γινεται συνεχεια πιο ενδιαφερουσα γιατι ποτε της δεν προκειται να πουλησει.
και μπορει να τους εκατσε το προηγουμενο megane, εχουν φαει ομως τοσες χλαπατσες απο τα προχω σχεδια τους που το νεο megane (τωρα που οι καιροι ειναι και δυσκολοι) το εβγαλαν πολυ πιο συντηρητικο σε σχεση με το ΙΙ -
Ο χρήστης PSO_GEORGE έγραψε:
ΦΙΛΕ takeshyvouk ....Αρχιζεις να μου σπας τα αρχι___α γιατι οχι μονο το παιζεις οτι τα ξερεις ολα πας να μας πεις οτι ολοι ειμαστε χαζοι που το παραγγειλαμε......λοιπον παρε τα γουβαδακι σου και σε αλλη παραλια....γινεσαι ενοχλητικος.....κοίτα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το πραγματικά νέο και ανανεωμένο golf θα είναι το επόμενο δηλαδή το VII,ανάμεσα τους κ εγώ (πιστεύω πως το VII θα έχει ριζικές αλλαγές),δε λέω ότι το V είναι καλύτερο από το VI, όπως κ να έχει πάντως golf δεν προκειται να αγοράσω όσο κυκλοφορεί scirocco ή ακόμη καλύτερα όταν αποφασίσει η VW να ξαναβγάλει το CORRADO ,κ όσο για τα γουβαδάκια εγώ δεν ήρθα να γράψω στο topic του golf,οπότε διάβασε σε ποιο topic ποστάρεις SCIROCCO λεει και πράξε ανάλογα
Υ.Γ. Γιατί είχα την εντύπωση ότι είχες παραγγείλει scirocco ή τουλάχιστον προς τα εκεί έκλεινες
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καταρχας μονο απο το γεγονος οτι η εγγυηση αυτη δεν προερχεται
απο το εργοστασιο, (απο την χωρα της κατασκευαστριας εταιριας),
αλλα απο την τοπικη αντ/σωπεια, ειναι κατι που χρηζει περαιτερω
διερευνησης-επιφυλακτικης στασης.
Εχουν υπαρξει διαπιστωσεις για μη αντικατασταση, -μη παραδοχη βλαβης χρησιμοποιοντας οποιαδηποτε δικαολογια- μηχανικων μερων που εχουν
υποστει βλαβη οταν αυτα ξεπερνουν ενα συγκεκριμενο ποσο (το οποιο ολως τυχαιως(?) υπερβαινει το ποσο της εξαγορας των +2 ετων εγγυησης συμφωνα με το οποιο ο ιδιοκτητης αναλαμβανει το 50% του κοστους της μηχανικης βλαβης αν και οποτε προκυψει μετα το περας των 2 ετων εργοστασιακης εγγυησης) ακομα και οταν ο πελατης εχει αναφερθει επανηλειμμενα σε αυτο.
Με λιγα λογια, δεν αναγνωριζουν βλαβη στην περιοδο των εξτρα +2 ετων οταν
αυτη ξεπερναει συνολικα το ποσο το οποιο εχει ηδη καταβαλει ο πελατης...σε καποια φαση ειχε γραψει ο προφεσσορας και ειχε πει οτι στο συμβολαιο που υπογραφεις για την επεκταση της εγγυησης σου αναφερουν ξεκαθαρα σε τι σε καλυπτουν και δεν υπαρχει χρηματικο οριο καλυψης.
ολα γινονται ξεκαθαρα.
επισης οσο αφορα το κοστος της επεκτασης θυμαμαι οτι οσο καθυστερησεις να το κανεις τοσο πιο ακριβα θα σου ερθει.επισης μπορεις να το κανεις μεχρι τον 23ο μηνα αφοτου αγορασες το αυτοκινητο.
εγω δε την εχω κανει ακομα αλλα σκοπευω να παω γιατι το καλοκαιρι μου τελειωνει.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καταρχας μονο απο το γεγονος οτι η εγγυηση αυτη δεν προερχεται
απο το εργοστασιο, (απο την χωρα της κατασκευαστριας εταιριας),
αλλα απο την τοπικη αντ/σωπεια, ειναι κατι που χρηζει περαιτερω
διερευνησης-επιφυλακτικης στασης.
Εχουν υπαρξει διαπιστωσεις για μη αντικατασταση, -μη παραδοχη βλαβης χρησιμοποιοντας οποιαδηποτε δικαολογια- μηχανικων μερων που εχουν
υποστει βλαβη οταν αυτα ξεπερνουν ενα συγκεκριμενο ποσο (το οποιο ολως τυχαιως(?) υπερβαινει το ποσο της εξαγορας των +2 ετων εγγυησης συμφωνα με το οποιο ο ιδιοκτητης αναλαμβανει το 50% του κοστους της μηχανικης βλαβης αν και οποτε προκυψει μετα το περας των 2 ετων εργοστασιακης εγγυησης) ακομα και οταν ο πελατης εχει αναφερθει επανηλειμμενα σε αυτο.
Με λιγα λογια, δεν αναγνωριζουν βλαβη στην περιοδο των εξτρα +2 ετων οταν
αυτη ξεπερναει συνολικα το ποσο το οποιο εχει ηδη καταβαλει ο πελατης...σε καποια φαση ειχε γραψει ο προφεσσορας και ειχε πει οτι στο συμβολαιο που υπογραφεις για την επεκταση της εγγυησης σου αναφερουν ξεκαθαρα σε τι σε καλυπτουν και δεν υπαρχει χρηματικο οριο καλυψης.
ολα γινονται ξεκαθαρα.
επισης οσο αφορα το κοστος της επεκτασης θυμαμαι οτι οσο καθυστερησεις να το κανεις τοσο πιο ακριβα θα σου ερθει.επισης μπορεις να το κανεις μεχρι τον 23ο μηνα αφοτου αγορασες το αυτοκινητο.
εγω δε την εχω κανει ακομα αλλα σκοπευω να παω γιατι το καλοκαιρι μου τελειωνει..Απλα παραθετω οτι ΑΚΡΙΒΩΣ μου ειπε ο μηχανικος της VAG.
Τα οσα μου ειπε αφορουσαν και παραδειγματα-γεγονοτα που συνεβησαν
στο συνεργειο...Με σημαντικοτερο την ΜΗ αναγνωριση μηχανικου προβληματος.
Για αυτο τον λογο τα γραφω και εδω για να ακουσω και γνωμες απο κατοχους... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Πάντως δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως το σιρόκο θέλει 42 sec για το 0-200
το σ/κ λογικά θα το τεστάρω ο ίδιος και θα βγάλω το χρόνο που χρειάζεται
μου κάνει παράξενο πως στο συγκεκριμένο τεστ δίνει ας πούμε 30 για το 0-180 και μετά άλλα 12 sec για τα 200σωστή παρατήρηση... το zeperfs είναι μια συλλογή χρόνων από διάφορα αυτοκινητιστικά περιοδικά... και έτσι σε κάθε χρόνο πχ 0-180 δίνει ένα μέσο όρο, κάτι που σημαίνει ότι ναι φαίνεται μεγάλη διαφορά από 180 σε 200, αλλά είναι οι μέσοι όροι αντίστοιχων μετρήσεων 0-180 και 0-200...
κάτω από τους χρόνους έχει ένα link
http://www.zeperfs.com/en/match1366-2417.htm
εκεί βλέπεις το χειρότερο, καλύτερο και μέσο χρόνο για κάθε μέτρηση...
scirocco 1.4 tsi 0-180 από 27.1 sec ως 27.5 sec, ενώ 0-200 δίνει μόνο ένα 42 sec
207 rc 0-180 από 21.5 sec ως 26.4 sec, ενώ 0-200 29.5 sec ως 30.9 sec...πράγματι το 0-200 σε 42 sec φαίνεται πολύ, θέλει δλδ. γύρω στα 14.5 sec 180-200... δεν έχω scirocco αλλά λογικά φταίει η αλλαγή σε 5η που είπες...
από την άλλη το RC στα 180 έχει ~5400 rpm και φορτώνει γερά με 5η μέχρι τα 200 στις ~6000rpm, ενώ στο φάσμα 4500-6500 βγάζει μόνιμα πάνω από 160 ps τροχό... αν δεις έχει καλύτερο 0-200 και από το δυνατότερο Corsa OPC...
http://www.zeperfs.com/en/match1366-1574.htmτέλος, κοίτα ένα 0-220 για το RC... κοίτα πόσο τρελά γεμίζει η 5η μέχρι την τελική (220 km/h χτυπάει κόφτη λόγω κιβωτίου -- σε κάποια γαλλικά περιοδικά λένε την τελική του RC limited γι'αυτό το λόγο)... αν μετρήσεις το 180-200 γύρω στα 5 sec... φυσικά είναι λίγο περισσότερο λόγω σφάλμα κοντέρ..
http://www.youtube.com/watch?v=dpg8cbEO ... re=related
εδώ ένα 180-200 για το scirocco... γύρω στα 11 sec...αλλά υπολόγισε και το σφάλμα του κοντέρ..
Youtube VideoΚαλά για το πεζώ ούτε λόγος πρέπει να γεμίζει τρελά όλες τις σχέσεις
για το σιρόκο όμως από τη στιγμή που είμαι και κάτοχος θα το δοκιμάσω και θα το ποστάρω γιατί με τα link που μου παράθεσες με προβλημάτισες
η άλήθεια είναι ότι δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη σημασία για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σε τέτοιες ταχύτητες -
Εντάξει τούρμπο-τούρμπο αλλά παραμένει 1.400cc, μην περιμένετε και θαύματα πάνω απο τα 150χαω...
Στην Ελλαδάρα μας με τις autobahnieres λίγη σημασία έχουν οι ρεπρίζ 220-260... -
παρακαλούνται οι κύριοι Sciroccisti να δωσουν info σχετικα με τις τελικες τιμες που πληρωσαν το αμαξι!
Σήμερα πήγα και πήρα τιμές... 160αρι DSG + Xenon + Μεταλλικο + PDI μου το βγαλε 27100-27300... βεβαια αφησε να εννοηθει πως η τιμη παζαρευετε, αλλα θα ηθελα να εχω μια εικονα απο σας, να ξερω ποσο μπορω να τον κατεβασω.
Παντως το χρηματοδοτικο τους ειναι ελεεινο και τρισαθλιο. Εκει θα φαμε ενα κολλημα αλλα τεσπα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
παρακαλούνται οι κύριοι Sciroccisti να δωσουν info σχετικα με τις τελικες τιμες που πληρωσαν το αμαξι!Σήμερα πήγα και πήρα τιμές... 160αρι DSG + Xenon + Μεταλλικο + PDI μου το βγαλε 27100-27300... βεβαια αφησε να εννοηθει πως η τιμη παζαρευετε, αλλα θα ηθελα να εχω μια εικονα απο σας, να ξερω ποσο μπορω να τον κατεβασω.
Παντως το χρηματοδοτικο τους ειναι ελεεινο και τρισαθλιο. Εκει θα φαμε ενα κολλημα αλλα τεσπα...
Καλά στα είπε...κοψ΄του κι ένα χιλιάρικο έτσι για την φουκαριάρα την μάνα σου και είσαι πρώτος!!!!
Εγώ για:DSG 160 λευκό με
συναγερμό μαμά
Xenon μαμά
RCD 510
ένδειξη πίεσης ελαστικών
σπορ πακέτο
επέκταση εγγύησης
μεταλλικούς μαρσπιέδες- μεταφορικά πινακίδες κλπ
έδωσα 27800 από 28800 που κόστιζε
-
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
- η χειροτερη αποκριση στο γκαζι απο καθε αυτοκινητο που εχω οδηγησει, με νεκρα και πατημα μεχρι μεσα κ αφημα asap ουτε μεχρι 1300 σαλ δεν πηγε, αλλα φανταζομαι πως ειναι αναγκαιο για τα εξωπραγματικα επιπεδα καταναλωσης σε σχεση με την δυναμη που εχει.
To είπες και μόνος σου με νεκρά... Υπάρχει λόγος με νεκρά να κατεβάσει ο κινητήρας γρήγορα καύσιμο και να ανεβάσει στροφές?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- η χειροτερη αποκριση στο γκαζι απο καθε αυτοκινητο που εχω οδηγησει, με νεκρα και πατημα μεχρι μεσα κ αφημα asap ουτε μεχρι 1300 σαλ δεν πηγε, αλλα φανταζομαι πως ειναι αναγκαιο για τα εξωπραγματικα επιπεδα καταναλωσης σε σχεση με την δυναμη που εχει.
To είπες και μόνος σου με νεκρά... Υπάρχει λόγος με νεκρά να κατεβάσει ο κινητήρας γρήγορα καύσιμο και να ανεβάσει στροφές?
οχι, δικιο εχεις απλα θα ηθελα να μην ''νομιζει' τιποτα ο εγκεφαλος του αυτοκινητου παρα να εκτελει τις εντολες μου ,
αλλα τουλαχιστον στην παλια καλη εποχη της ντιζας ηταν μια ενδειξη για την προδιαθεση που εχει για στροφαρισμα το μοτερ αυτο το πειραμα, θα μου πεις τι ψαχνεις, το αυτοκινητο που θες μονο μεταχειρισμενο ειναι και θαχει δικιο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
+1
To ίδιο με το γκαζόφρενο. -
Παραλαμβανει κανεις Παρασκευη 20 Μαρτιου απο Kar...ta Λ.Συγγρου?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
+1
To ίδιο με το γκαζόφρενο.για την ακριβεια υπαρχει και τον εφαρμοζω (στο ταπεινο χιλιαδιακοσαρι μου ) για να συγχρονισω τις στροφες του κινητηρα με την μεταδοση ωστε και να κανω το απολυτο κατεβασμα και να φθειρω λιγοτερο τον συμπλεκτη μου
http://en.wikipedia.org/wiki/Heel-and-toe -
Είναι προφανές ότι τα θέλουν αυτά οι κάτοχοι σπορ αυτοκινήτων, περισσότερο από κατόχους 1.200αριών.
Synchro Rev κάτι το λένε οι σχιστομάτηδες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είναι προφανές ότι τα θέλουν αυτά οι κάτοχοι σπορ αυτοκινήτων, περισσότερο από κατόχους 1.200αριών.Synchro Rev κάτι το λένε οι σχιστομάτηδες.
Aυτο ειναι ηλεκτρονικη παρεμβαση του Heel and toe, και εφαρμοζεται πλεον στο νεο
χειροκινητο 370Z.
Ο φιλος παραπανω λεει για την γνωστη 'ανθρωπινη' και οχι ηλεκτρονικη μεθοδο-παρεμβαση του ποδιου που προερχεται απο τους αγωνες κυριως,
μυτη-τακουνι, οταν δηλαδη σε κατεβασμα σχεσης (φρεναροντας με την μυτη του παπουτσιου) κανουμε ταυτοχρονα ελαφρυ πατημα στο πενταλ του γκαζιου (με το τακουνι), για λιγοτερες φθορες στην μεταδοση και την μη αποσταθεροποιηση
του αυτοκινητου (στιγμιαιο μπλοκαρισμα τροχων κ αποτομη μεταφορα βαρους
στον εμπρος αξονα).
Οταν το μαθει κανεις ειναι πολυ βολικο, ακομα και σε ταπεινα χιλιοδιακοσαρια...
VW Scirocco