-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Με βάση τα παραπάνω το scirocco θα πρέπει να ξεκινάει στην ελλάδα με τον βασικό εξοπλισμό γύρω στα 19500. Υπάρχει βέβαια περίπτωση να είναι λίγο παραπάνω η τιμή αν το φορτώσουν με κάποια παραπάνω extra από την βασική εκδοση. Στην πλούσια GT sport εκδοση λογικά θα πλησιάζει τα 22.000€Όντως αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι φόροι για μέχρι 1,4 λίτρα κινητήρες είναι μικρότεροι στην Ελλάδα από τους αντίστοιχους στην Γερμανία, σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενα να έχει παραπάνω από τα 21750€. Ίσως κάτι σαν 19900€ ή 20900€ να αποτελεί πιό λογική τιμή εκκίνησης.
-
να περιμενουμε με ιδιους κινητηρες να ειναι λιγο πιο γρηγορο απο το γκολφ λογω πιθανου μειωμενου βαρους?
-
Νομίζω η ιδανική επιλογή θα είναι και ο 1.4 160hp o οποίος λογικά δεν θα είναι πολύ ακριβότερος από τον 122άρι. Θυμίζω ότι η διαφορά στο Golf μεταξί 122 και 140 είναι μόλις 1000 ευρώ. Ο 160άρης υποθέτω ότι θα έχει γύρω στα +1000-1500€ από τον 122. Αν και το 122 δεν θα είναι αργό νομίζω ότι λόγω και του χαρακτήρα του αυτοκινήτου αξίζει κανείς να πάρει τον 160hp.
-
Ο χρήστης panathaninf έγραψε:
2.0 TSI 200 hp
Στάνταρντ Εξοπλισμός:Climatronic
17άρες ζάντες αλουμινίου τύπου 'Spa'
Εσωτερική διακόσμηση αλουμινίου
Φιμέ πίσω και αποσκευών παράθυρα
Δερμάτινο τιμόνι
Προβολείς Ομίχλης (Σχεδόν υποχρεωτικό σε όλα τα οχήματα εδώ)
Σπόρ ανάρτηση
Ράδιο CD RCD 510, 4 ηχείων 20 Watt
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεωνTSI στα 200 αλογα?
Καινουριος κινητηρας αυτος?
Η μηπως εννοεις ο κλασικος του GTI? -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
2.0 TSI 200 hp
Στάνταρντ Εξοπλισμός:Climatronic
17άρες ζάντες αλουμινίου τύπου 'Spa'
Εσωτερική διακόσμηση αλουμινίου
Φιμέ πίσω και αποσκευών παράθυρα
Δερμάτινο τιμόνι
Προβολείς Ομίχλης (Σχεδόν υποχρεωτικό σε όλα τα οχήματα εδώ)
Σπόρ ανάρτηση
Ράδιο CD RCD 510, 4 ηχείων 20 Watt
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεωνTSI στα 200 αλογα?
Η μηπως εννοεις ο κλασικος του GTI?Το είχαμε ξανασυζητήσει παλιότερα εδώ αν δεν κάνω λάθος, ο γνωστός 2.0TFSI θα είναι που βαφτίζεται σύμφωνα με την νέα πολιτική της εταιρείας.
-
Για να εχουμε μια ιδεα σχετικα με την τιμη σε σχεση με ενα golf... το αντιστοιχο golf 1.4 TSI 122 hp ποσο κοστιζει εκει οταν το scirocco 1.4 TSI 122 hp εχει εκκίνηση 33500 ελβετικά φράγκα ή περίπου 21000 Ευρώ ?...
Τιμή golf 1.4 TSI GT Sport 19250 εδώ Ελβετία. Παρόλα αυτά οι τιμές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες καθώς υπάρχουν γενικά διαφορές σε εξοπλισμό. Για παράδειγμα η βασική έκδοση 1.4 80 ίππων κοστίζει ~500 ευρώ λιγότερα από την Ελλάδα αλλά δεν έχει κλιματιστικό καθώς εδώ δεν χρειάζεται... Επιπλέον είναι σχεδόν σε όλα στάνταρντ το Cruise Control λόγω των απόλυτων ορίων ταχύτητας, ενώ στις καλές εκδόσεις περιλαμβάνονται πολλές φορές επιπλέον χειμερινά σετ ελαστικών κτλ... Με λίγα λόγια δεν μπορούμε να συγκρίνουμε απευθείας τιμές με Ελβετία αλλά μάλλον με Γερμανία καθώς οι εκδόσεις που έχουν εκεί είναι πανομοιότυπες με της Ελλάδας.
TSI στα 200 αλογα?
Η μηπως εννοεις ο κλασικος του GTI?Εδώ όλοι οι κινητήρες που έχουν τούρμπο ή και κομπρέσορα ονομάζονται TSI. Περιλαμβανομένου και αυτού του Golf GTI. Υποθέτω ότι είναι ο ίδιος. Γενικά δεν νομίζω ότι η VW εννοεί κάτι συγκεκριμένο με την έννοια TSI. TSI σημαίνει Turbocharger Supercharger Injection αλλά με βάση τον ορισμό ούτε ο 1.4 122 είναι TSI καθώς δεν έχει και τούρμπο και κομπρέσορα...
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Νομίζω η ιδανική επιλογή θα είναι και ο 1.4 160hp o οποίος λογικά δεν θα είναι πολύ ακριβότερος από τον 122άρι. Θυμίζω ότι η διαφορά στο Golf μεταξί 122 και 140 είναι μόλις 1000 ευρώ. Ο 160άρης υποθέτω ότι θα έχει γύρω στα +1000-1500€ από τον 122. Αν και το 122 δεν θα είναι αργό νομίζω ότι λόγω και του χαρακτήρα του αυτοκινήτου αξίζει κανείς να πάρει τον 160hp.Βασικά κανείς δεν ξέρει για το ποιός κινητήρας θα είναι διαθέσιμος κατά την έναρξη πωλήσεων. Στο γερμανικό site αναφέρονται μόνο οι 1.4Τ 160 και 2.0Τ 200 ενώ στα διάφορα βίντεο λένε ότι οι diesel θα αργήσουν τουλάχιστον 6 μήνες... Το πρόβλημα είναι ότι ακούω συνέχεια για καθυστερήσεις στις παραγγελείες και στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της εταιρίας για τον 1.4Τ 122 λόγω μεγάλης ζήτησης... Γενικά θα προτιμούσα τον 122 λόγω κόστους και κατανάλωσης αλλά αν η διαφορά είναι περί τα 1000 ευρώ θα χτυπούσα τον 160 .
-
Βασικά κανείς δεν ξέρει για το ποιός κινητήρας θα είναι διαθέσιμος κατά την έναρξη πωλήσεων. Στο γερμανικό site αναφέρονται μόνο οι 1.4Τ 160 και 2.0Τ 200 ενώ στα διάφορα βίντεο λένε ότι οι diesel θα αργήσουν τουλάχιστον 6 μήνες... Το πρόβλημα είναι ότι ακούω συνέχεια για καθυστερήσεις στις παραγγελείες και στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της εταιρίας για τον 1.4Τ 122 λόγω μεγάλης ζήτησης... Γενικά θα προτιμούσα τον 122 λόγω κόστους και κατανάλωσης αλλά αν η διαφορά είναι περί τα 1000 ευρώ θα χτυπούσα τον 160 .http://motoring.sky.com/news_features/v ... story.aspx
-
Εδώ όλοι οι κινητήρες που έχουν τούρμπο ή και κομπρέσορα ονομάζονται TSI. Περιλαμβανομένου και αυτού του Golf GTI. Υποθέτω ότι είναι ο ίδιος. Γενικά δεν νομίζω ότι η VW εννοεί κάτι συγκεκριμένο με την έννοια TSI. TSI σημαίνει Turbocharger Supercharger Injection αλλά με βάση τον ορισμό ούτε ο 1.4 122 είναι TSI καθώς δεν έχει και τούρμπο και κομπρέσορα...
Καμια σχεση...
O κινητηρας του Golf GTI ονομαζεται TFSI και ειναι διλιτρος FSI αμεσου ψεκασμου και εχει μονο τουρμπο...
Οι ΤSi ειναι ολοι 1.4 και συνδυαζουν turbo και compressor εκτος απο αυτον με τα 122 που εχει μονο turbo! -
Βασικά έχει κανείς ακούσει για το πότε θα μπορούμε επιτέλους να το παραγείλουμε; Εδώ Ελβετία ο αντιπρόσωπος από την AMAG-Lugano επιμένει ότι τέλη Ιουνίου θα μπορούμε... Ο Ρηγόπουλος (Επίσημος Αντιπρόσωπος Αρκαδίας) όταν βρισκόμουν Τρίπολη κατά τις 25 Μαρτίου είπε ότι δεν ξέρει τίποτα και απλά ανεπίσημα γνωρίζει ότι μετά το πάσχα περίπου θα κάνει η VW την παρουσίαση σε αυτούς και τον τύπο οπότε περίπου ένα μήνα αργότερα θεωρητικά θα μπορούμε να το παραγγείλουμε... Καμία διάκριση λέει σε ότι αφορά τις παραγγελείες δεν γίνεται αν ο αντιπρόσωπος είναι από Ελλάδα, Ελβετία κτλ...
EDIT: 25 Μαρτίου αντί 25 Απριλίου
-
. Ο Ρηγόπουλος (Επίσημος Αντιπρόσωπος Αρκαδίας) όταν βρισκόμουν Τρίπολη κατά τις 25 Απριλίου ...25 Μαρτιου μηπως?
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Καμια σχεση...
O κινητηρας του Golf GTI ονομαζεται TFSI και ειναι διλιτρος και εχει μονο τουρμπο...
Οι ΤSi ειναι ολοι 1.4 και συνδυαζουν turbo και compressorΧμμ.. Και στο γερμανικό site ο κινητήρας του Golf GTI ονομάζεται TSI... Μήπως απλά η VW αποφάσισε να ονομάζει πλεόν όλους τους κινητήρες με τούρμπο ή και κομπρέσορα TSI... Έτσι και αλλιώς και ο 122 έχει μόνο τούρμπο και όχι κομπρέσορα...
-
Βασικά κανείς δεν ξέρει για...
Βασικά έχει κανείς ακούσει για...
-
Καμια σχεση...
O κινητηρας του Golf GTI ονομαζεται TFSI και ειναι διλιτρος και εχει μονο τουρμπο...
Οι ΤSi ειναι ολοι 1.4 και συνδυαζουν turbo και compressorΧμμ.. Και στο γερμανικό site ο κινητήρας του Golf GTI ονομάζεται TSI... Μήπως απλά η VW αποφάσισε να ονομάζει πλεόν όλους τους κινητήρες με τούρμπο ή και κομπρέσορα TSI... Έτσι και αλλιώς και ο 122 έχει μόνο τούρμπο και όχι κομπρέσορα...
Ειναι ευκολο να μου το δειξεις που το λεει γιατι εγω πουθενα δεν το βρισκω...
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Ειναι ευκολο να μου το δειξεις που το λεει γιατι εγω πουθενα δεν το βρισκω...Πας στο γερμανικό site: http://www.volkswagen.de/
Κάτω δεξιά επιλέγεις : Neuwagen-Konfigurator ώστε να επιλέξεις όχημα
Στη συνέχεια : Der Golf ώστε να αναφερθείς σε golf
και τέλος επιλέγεις έκδοση : GTI.Θα σου εμφανίσει τους διαθέσιμους συνδυασμούς κινητήρα και κιβωτίων οι οποίοι στην περίπτωσή μας είναι μόνο ο 2.0 TSI με χειροκίνητο κιβώτιο ή DSG.
-
-
όλοι οι TFSI κινητήρες στις SEAT, SKODA, VW, θα ονομάζονται εφεξής TSI. Η Seat και η SKODA έχουν πλέον μόνο TSI ονομασίες και η VW ξεκίνησε να τις αλλάζει από το Tiguan και τώρα με το Scirocco. Μόνο η AUDi δεν έχει κάνει ακόμα μετονομασίες. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι δεν είναι νέος κινητήρας ο 2.0 TSI, είναι ο κινητήρας του GTI 100%, το λέει άλλωστε και η VW στο press release του scirocco. Aς μείνουμε λοιπόν στο θέμα Scirocco, μη συνεχίζουμε με κάτι που είναι πασίγνωστο εδώ και καιρό.
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη ο ιδανικός κινητήρας για το Scirocco είναι ο 2.0 T(F)SI με τα 200 άλογα. Ένας φίλος μου έχει τη βάρκα -συγγνώμη το Golf GT- με τα 170 και δε νομίζω ότι θα ταίριαζε κάτι κατώτερο σε ένα αμιγώς σπορ αμάξι. Βέβαια στην Ελλάδα λίγοι θα πάρουν τον καλό κινητήρα, θα πήξουμε στον 1.4.... Λόγω χρημάτων βέβαια και όχι αδικαιολόγητα.
-
-
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο 1.4 θα πουλησει περισσοτερο με χρυση τομη τα 160ps αφου ο 2λιτρος λογω φορολογιας και μονο θα ξεκιναει αρκετα πιο πανω απ΄τον αντιστοιχο του golf GTI χωρις να υπολογιζουμε και το κοστος χρησης (τελη κυκολφοριας-ασφαλειες κλπ).
-
Το πρώτο test.
http://www.whatcar.com/car-review/volks ... oupe/2878/
-
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... SI/232864/
Να αλλο ενα που εχει γινει εδω και ενα μηνα απο το autocar -
Το τέστ του Autocar έχει αναφερθεί σε προηγούμενο post, αλλά ένα ζήτημα προκύπτει από το τεστ του Whatcar το οποίο αναφέρει: ' Adaptive chassis control comes as standard, which allows the driver to choose the stiffness of the suspension, the weighting of the steering and the speed of the throttle responses.'
Λέτε να είναι όντως standard ή πρόκειται για ανακρίβεια, όπως π.χ. το ότι έχει 18άρες standard όπως αναφέρεται παρακάτω;
VW Scirocco