-
αυτο που δεν μου αρεσει καθολου στο scirocco ειναι η παρουσια του σηματος πανω στο καπο...γενικοτερα μου αρεσει το σχημα του
-
Ο χρήστης panathaninf έγραψε:
Hi παιδία, Κατ'αρχάς επειδή το είδα το αυτοκίνητο στη Γενεύη η ηλιοροφή δεν έχει καμία σχέση με του astra gtc, η ηλιοροφή του scirocco έχει εσωτερικά χώρισμα μεταξύ παρμπρίζ και ηλιοροφής, πάνω στο οποίο έχει τον καθρέφτη και τα σκιάδια, εξωτερικά και πάλι χωρίζει απλά λόγω του γεγονότος ότι η οροφή είναι σαν φιμέ και συνεχίζει και πάνω από το χώρο με τα σκιάδια φαίνεται σαν ενιαία.
Αυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι αν η adaptive ηλεκτρονική ανάρτηση θα είναι στάνταρντ. Η αντίστοιχη στο passat CC δεν είναι... Επιπλέον έχετε καμία πληροφόρηση για το πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να το παραγγείλουμε στην ελλάδα? Επιπλέον θα μπορούμε να παραγγείλουμε το αυτοκίνητο στην αρχή και με τους 1,4 κινητήρες ή κλασσικά θα μπορούμε μόνο τον 2.0Τ και κατά το τέλος του χρόνου τους 1,4?Εν τω μεταξύ έχω και το prospectus από την έκθεση
-
Εμένα δε μ'αρέσει τ΄όνομα. Βγάλτο τουλαχιστον corrado
-
Θυμάμαι τα Scirocco πριν και μετά το 1980. Τότε μου άρεσαν πάρα πολύ, χαμηλά και σπορ σε αντίθεση με τα Golf που πάντα ήταν ψηλά και άσχημα.
-
οντως το ονομα scirocco ειναι αισχρο.σαν να λες τσιροτο...
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
οντως το ονομα scirocco ειναι αισχρο.σαν να λες τσιροτο...Εμένα δε μ'αρέσει τ΄όνομα. Βγάλτο τουλαχιστον corrado
Αυτό πάλι είναι σα να λες κουράδα...
-
Επίσημη φωτό μαύρου και επιπλέον από Ελβετία εκδόσεις:
1.4 TSI 122 hp εκκίνηση 33500 ελβετικά φράγκα ή περίπου 21000 Ευρώ
Στάνταρντ Εξοπλισμός:Climatic
17άρες ζάντες αλουμινίου τύπου 'Long Beach'
Δερμάτινο τιμόνι
Προβολείς Ομίχλης (Σχεδόν υποχρεωτικό σε όλα τα οχήματα εδώ)
Σπόρ ανάρτηση
Ράδιο CD RCD 310, 4 ηχείων 20 Watt
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεων1.4 TSI 160 hp
Εσωτερική διακόσμηση αλουμινίου
Φιμέ πίσω και αποσκευών παράθυρα
Δερμάτινο τιμόνι
Σπόρ ανάρτηση
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 7 σχέσεων2.0 TSI 200 hp
Στάνταρντ Εξοπλισμός:Climatronic
17άρες ζάντες αλουμινίου τύπου 'Spa'
Δερμάτινο τιμόνι
Σπόρ ανάρτηση
Ράδιο CD RCD 510, 4 ηχείων 20 Watt
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεων2.0 TDI 140 hp
Δερμάτινο τιμόνι
Σπόρ ανάρτηση
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεων2.0 TDI 170 hp
Δερμάτινο τιμόνι
Σπόρ ανάρτηση
Ράδιο CD RCD 510, 4 ηχείων 20 Watt
Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά ημιαυτόματο 6 σχέσεωνEDIT: Climatic Αντί Air Condition.
-
πολύ ωραίο
-
βασικα δεν βλεπω καποιο λογο γιατι καποιος να μην το επιλεξει εναντι του 3θυρου golf...
-
Μόνο αν είναι φθηνότερο το golf. Αλλά πάλι λένε ότι θα είναι και πιο ακριβό από το scirroco!
-
Τι διαφορά έχει το aironditon από το climatronic;
ο διζωνικός κλιματισμός που είναι στάνταρ σε όλα τα golf sportline τι είναι;
μη μου πείτε ότι αυτό που είναι στανταρ στα golf sportline είναι έξτρα στα scirocco!
επίσης όταν λέει sport ανάρτηση τι εννοεί; χαμηλωμένη και τίποτα παραπάνω;
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Τι διαφορά έχει το aironditon από το climatronic;ο διζωνικός κλιματισμός που είναι στάνταρ σε όλα τα golf sportline τι είναι;
μη μου πείτε ότι αυτό που είναι στανταρ στα golf sportline είναι έξτρα στα scirocco!
Στο aircondition ο κλιματισμος και το καλοριφερ ρυθμιζονται απο τους κλασικους περιστροφικους διακοπτες. Στο climatronic αντι για τους διακοπτες αυτους, εχεις μια μικρη οθονη οπου ρυμιζεις τη θερμοκρασια που θες ακριβως, ενω σου παρεχει και πληροφορίες και για την ταχυτητα του ανεμιστηρα. Ο διζωνικος τωρα: είναι ακριβψς το ιδιο με το climatronic με τη διαφορα ότι μπορεις να ρυθμισεις ξεχωριστα τη θερμοκρασία για οδηγο και συνοδηγο.
Συνηθως στις βασικές εκδόσεις είναι πάντα extra όπως μάλλον και στο scirocco...
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Τι διαφορά έχει το aironditon από το climatronic;ο διζωνικός κλιματισμός που είναι στάνταρ σε όλα τα golf sportline τι είναι;
Ουσιαστικά ο κλιματισμός είναι το aircondition που λέμε. Απλά ο αυτόματος κλιματισμός (όπως το climatronic) σου δίνει τη δυνατότητα να θέτεις τη θερμοκρασία που θέλεις και αυτόματα να ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τη θερμοκρασία του αέρα που διοχετεύει στο χώρο, εν αντιθέσει με το απλό μηχανικό κλιματισμό (κλασικό παλιό aircondition) που βάζεις πόσο ζεστό ή κρύο και με τι ένταση θες τον αέρα και βαράει μέχρι να πάθεις ψύξη ή να λιώσεις. Πολλά αυτοκίνητα σήμερα (π.χ. αρχικές εκδόσεις Golf) όταν δεν έχουν αυτόματο κλιματισμό έχουν ημιαυτόματο (climatic). Καθορίζεις θερμοκρασία και ένταση, αλλά όταν φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία σβήνει, είναι ον-οφ δλδ σε αντίθεση με τον πλήρως αυτόματο κλιματισμό. Τώρα για το διζωνικό, είναι μια εξέλιξη του αυτόματου , η οποία περιλαμβάνει 2 χειριστήρια ρύθμισης της θερμοκρασίας, άλλη για οδηγό άλλη για συνοδηγό, με κάποιους φυσικά περιορισμούς. Να αναφέρω πως πολυτελή αυτοκίνητα προσφέρουν επιλογές μέχρι και για 4ζωνικό κλιματισμό (δύο επιπλέον ρυθμίσεις για τους πίσω).
Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, είναι λογικό η βασική έκδοση κάποιου πιο ακριβού αυτοκινήτου να έχει λιγότερο εξοπλισμό από την πλήρη ενός πιο φθηνού, ακόμα κι αν η πρώτη είναι πιο ακριβή από τη δεύτερη. Το scirocco θα ξεκινάει τιμολογιακά εκεί που τελειώνει το golf στα 14άρια λογικά.
-
Έτσι να παίρνει μπροστά και η γραμμή παραγωγής...
-
Ωραίο είναι τελικά.
Πολωνία βλέπω?
-
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ωραίο είναι τελικά.Πολωνία βλέπω?
Πορτογαλία όπου και παράγεται.
-
Ωραίο είναι τελικά.
Πολωνία βλέπω?
Πορτογαλία όπου και παράγεται.
Σωστά, λάθος μου. Πολωνία είναι PL.
-
Επίσημη φωτό μαύρου και επιπλέον από Ελβετία εκδόσεις:
1.4 TSI 122 hp εκκίνηση 33500 ελβετικά φράγκα ή περίπου 21000 ΕυρώΓια να εχουμε μια ιδεα σχετικα με την τιμη σε σχεση με ενα golf... το αντιστοιχο golf 1.4 TSI 122 hp ποσο κοστιζει εκει οταν το scirocco 1.4 TSI 122 hp εχει εκκίνηση 33500 ελβετικά φράγκα ή περίπου 21000 Ευρώ ?...
-
Στην γερμανία το γκολφ
το απλό trendline 1.4 TSI 90 kW 18.975 €
και το GT sport 1.4 TSI 90 kW κάνει 22.075 €
To sciroco με τον ίδιο κινητήρα ξεκινάει από 21.750 €.Στην ελλάδα
GOLF 1.4 3d TSI 122 PS TRENDLINE 1390 122 17550 € (Διαφορά -1425€)
GOLF 1.4 3d TSI 122 PS SPORT 1390 122 19750 € (Διαφορά -2325€)Με βάση τα παραπάνω το scirocco θα πρέπει να ξεκινάει στην ελλάδα με τον βασικό εξοπλισμό γύρω στα 19500. Υπάρχει βέβαια περίπτωση να είναι λίγο παραπάνω η τιμή αν το φορτώσουν με κάποια παραπάνω extra από την βασική εκδοση. Στην πλούσια GT sport εκδοση λογικά θα πλησιάζει τα 22.000€
VW Scirocco