-
Και εμένα κατά την προσωπική μου εμπειρία μου φαίνονται καλύτερα σταθερά στην κολόνα. Γούστα.
-
Σιγουρα ειναι γουστα!
-
Λοιπόν, αντιγράφω από το βιβλιαράκι του service από τον τομέα 'Συμπληρωματικές εργασίες'
Κιβώτιο Stronic (DSG), αντικατάσταση λαδιού και φίλτρου λαδιού
αυτοκίνητο: Α3
Κινητήρας: (εδώ έχει κενό που σημαίνει για οποιοδήποτε κινητήρα)
Διανυθέντα χιλιόμετρα:60.000kmΤώρα...πόσο ακριβή μπορεί να είναι αυτή η αλλαγή λαδιών?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Λοιπόν, αντιγράφω από το βιβλιαράκι του service από τον τομέα 'Συμπληρωματικές εργασίες'Κιβώτιο Stronic (DSG), αντικατάσταση λαδιού και φίλτρου λαδιού
αυτοκίνητο: Α3
Κινητήρας: (εδώ έχει κενό που σημαίνει για οποιοδήποτε κινητήρα)
Διανυθέντα χιλιόμετρα:60.000kmΤώρα...πόσο ακριβή μπορεί να είναι αυτή η αλλαγή λαδιών?
Το dsg7 όμως είναι ξηρού συμπλέκτη απ ότι έχω διαβάσει. Μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό γι αυτό???
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
.............Είχα προβληματιστεί πολύ αν θα το έβαζα ή όχι και μετά από ψάξιμο και σκέψη μιας εβδομάδας περίπου δεν το έβαλα τελικά. Προς το παρόν το έχει μετανιώσει μόνο 4-5 φορές σε πολύ μεγάλη κίνηση στο κέντρο. Αλλά δεν είμαι και ταξιτζής. Σε στροφές και εθνική ούτε που το έχω φέρει στο μυαλό μου...
..................
Άλλωστε το χειροκίνητο κιβώτιο ενισχύει την αυτογνωσία του οδηγού! Έχεις κάποιον να δίνεις συγχαρητήρια σε ένα γαμάτο κατέβασμα και κάποιον να ρίχνεις καντήλια για το άγαρμπο ανέβασμα, τον εαυτό σου !! Ενώ στο αυτόματο τι θα κάνεις? Θα δίνεις διαρκώς συγχαρητήρια στους μηχανικούς για τις μονότονα 'τέλειες' αλλαγές που σου προσέφεραν !Πρόταση: για άνεση, γρήγορες αλλαγές, καθημερινή αίσθηση hi-tech στο αυτοκίνητο σου, ξεκούραστο αριστερό πόδι και μονίμως ελεύθερο δεξί χέρι να χαϊδεύει όμορφους μηρούς προτιμήστε DSG.
Για όλα τα άλλα πάρτε το χειροκίνητο ...Επειδή είχα GTI V με χειροκίνητο κιβώτιο και τώρα έχω με DSG, στην αρχή και εγώ μοιραζόμουν τις ίδιες σκέψεις με εσένα και δεν συμπαθούσα την ιδέα του αυτόματου.
Τώρα, αν με ρωτήσεις αν αλλάζω το DSG, η απάντηση είναι χωρίς δεύτερη σκέψη -> ΟΧΙ!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
.............
Είχα προβληματιστεί πολύ αν θα το έβαζα ή όχι και μετά από ψάξιμο και σκέψη μιας εβδομάδας περίπου δεν το έβαλα τελικά. Προς το παρόν το έχει μετανιώσει μόνο 4-5 φορές σε πολύ μεγάλη κίνηση στο κέντρο. Αλλά δεν είμαι και ταξιτζής. Σε στροφές και εθνική ούτε που το έχω φέρει στο μυαλό μου...
..................
Άλλωστε το χειροκίνητο κιβώτιο ενισχύει την αυτογνωσία του οδηγού! Έχεις κάποιον να δίνεις συγχαρητήρια σε ένα γαμάτο κατέβασμα και κάποιον να ρίχνεις καντήλια για το άγαρμπο ανέβασμα, τον εαυτό σου !! Ενώ στο αυτόματο τι θα κάνεις? Θα δίνεις διαρκώς συγχαρητήρια στους μηχανικούς για τις μονότονα 'τέλειες' αλλαγές που σου προσέφεραν !Πρόταση: για άνεση, γρήγορες αλλαγές, καθημερινή αίσθηση hi-tech στο αυτοκίνητο σου, ξεκούραστο αριστερό πόδι και μονίμως ελεύθερο δεξί χέρι να χαϊδεύει όμορφους μηρούς προτιμήστε DSG.
Για όλα τα άλλα πάρτε το χειροκίνητο ...Επειδή είχα GTI V με χειροκίνητο κιβώτιο και τώρα έχω με DSG, στην αρχή και εγώ μοιραζόμουν τις ίδιες σκέψεις με εσένα και δεν συμπαθούσα την ιδέα του αυτόματου.
Τώρα, αν με ρωτήσεις αν αλλάζω το DSG, η απάντηση είναι χωρίς δεύτερη σκέψη -> ΟΧΙ!
Σσσσσσσσσσσσ...!!! Κρύβε λόγια μην πλακώσουμε πολλοί για παραγγελία και έχουμε καθυστερήσεις...
Πες τα όλα μετά το Σάββατο...
-
Βρήκα αυτό http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2678769 περί συντήρησης DSG 6 το οποίο όμως παίρνει κατά 75% περισσότερο λάδι από το DSG 7 το οποίο παίρνει 1,7 λίτρα μόνο με κόστος 27,7$ όπως γράφει και στο λινκ + 50$ το φίλτρο. Αυτά γίνοντα αλλαγή στα 40.000 μίλια...
-
τελικα η συντηρηση του DSG δεν ειναι και τοσο ακριβη.βεβαια οπως ειπωθηκε και πιο πανω γουστα ειναι αυτα και αναγκες που θα καθορισουν την αποκτηση του η οχι
καβουρα ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
τελικα η συντηρηση του DSG δεν ειναι και τοσο ακριβη.βεβαια οπως ειπωθηκε και πιο πανω γουστα ειναι αυτα και αναγκες που θα καθορισουν την αποκτηση του η οχικαβουρα ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου
Αν υπολογίσεις τις φθορές ενός χειροκίνητου με τον χρόνο και τους κακούς χειρισμούς θα έλεγα οτι είναι πολύ φθηνότερη
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Είχα προβληματιστεί πολύ αν θα το έβαζα ή όχι και μετά από ψάξιμο και σκέψη μιας εβδομάδας περίπου δεν το έβαλα τελικά. Προς το παρόν το έχει μετανιώσει μόνο 4-5 φορές σε πολύ μεγάλη κίνηση στο κέντρο. Αλλά δεν είμαι και ταξιτζής. Σε στροφές και εθνική ούτε που το έχω φέρει στο μυαλό μου...Πήρες το 2λιτρο αν δεν κάνω λάθος;
Για μενα dsg= ο σημαντικοτερος λογος να παρεις vw group!
Ειναι τι θελει ο καθενας.Εγώ είδα στην έκθεση και το leon to cupra. Dsg7 και αυτό. Ίσως η επόμενη μου επιλογή...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Εγώ είδα στην έκθεση και το leon to cupra. Dsg7 και αυτό. Ίσως η επόμενη μου επιλογή...Το οδήγησες το 7άρι DSG;
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
καβουρα ευχαριστω πολυ για τον κοπο σουΤίποτα.μην το συζητάς.Σιγά τον κόπο να κατέβω στο αμάξι, να πάρω το βιβλιαράκι του service και να αντιγράψω 5 γραμμές.
(ήξερα που και σε ποιά σελίδα να ψάξω γιατί το είχα ξεφυλλίσει όταν είχα πάρει το αμάξι, οπότε μου πήρε ελάχιστο χρόνο )Αν υπολογίσεις τις φθορές ενός χειροκίνητου με τον χρόνο και τους κακούς χειρισμούς θα έλεγα οτι είναι πολύ φθηνότερη
Καλά...Πολύ απλοϊκά το θέτεις.
Καταρχάς είναι το θέμα του αρχικού (επιπλέον) κόστους.
Το DSG σου κοστίζει 2400€ παραπάνω.
Ας πούμε ότι θα κρατήσεις το αμάξι σου για 200.000km (απίθανο αλλά για να καταλάβεις τι θέλω να πω)
ΑΝ κάθε αλλαγή συμπλέκτη σου κοστολογείται 500€, δηλαδή 1 DSG (χωρίς τις συντηρήσεις του που ανεβάζει περισσότερο το κόστος σε σύγκριση με το χειροκίνητο** ) κοστίζει όσο 4,8 συμπλέκτες.
Δηλαδή μπορείς αλλάζεις κάθε 50.000km συμπλέκτη μέχρι να φτάσεις τα 200.000km όπου και θα πουλήσεις το αμάξι σου και πάλι θα έχεις δώσει συνολικά λιγότερα χρήματα για το κιβώτιο.
Ελπίζω να έπιασες το σκεπτικό μου. (olympian2, εγώ για σένα δουλεύω. )Το DSG/Stronic δεν είναι φτηνό.Μην τα παραλέμε.Άσχετα αν αυτό που σου προσφέρει (σε σύγκριση με τα λεφτά που δίνεις) είναι απίστευτα καλό.
Εγώ είδα στην έκθεση και το leon to cupra. Dsg7 και αυτό. Ίσως η επόμενη μου επιλογή...
Μήπως εννοείς ibiza cupra?Γιατί ένα τέτοιο είδα κι εγώ και μάλιστα ο πωλητής μου είπε ότι έρχεται στάνταρ με το 7άρι dsg.Αν το θες χειροκίνητο πρέπει να το παραγγείλεις.(Ρε μήπως γίναμε Αμερική? )
**το μόνο που ζητάει ένα χειροκίνητο σασμάν είναι βαλβολίδες κάθε ~100.000km περίπου, που δεν κάνουν συνολικά (μαζί με εργατικά) πάνω από 50-60€.
-
Κάβουρα, να σε διορθώσω, στο 160άρι Scirocco το DSG κοστίζει €1400. Δεν είναι λίγα, αλλά είναι εμφανής μία τάση βελτίωσης. Μέχρι να γίνει στάνταρ (και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνει κάποια στιγμή)...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Κάβουρα, να σε διορθώσω, στο 160άρι Scirocco το DSG κοστίζει €1400. Δεν είναι λίγα, αλλά είναι εμφανής μία τάση βελτίωσης. Μέχρι να γίνει στάνταρ (και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνει κάποια στιγμή)...Δηλαδή περίπου 3 συμπλέκτες...'ντάαααξει.Σα να αλλάζεις δηλαδή κάθε 66.000km συμπλέκη.
Σχετικά με το DSG:
'Πετάχτηκα' ως την τράπεζα πριν καμιά ώρα και έβαλα και ένα φίλο του αδερφού μου μέσα (για να τον πάω σπίτι του).Με το που είδε ότι έχω αυτόματο σασμάν, άρχισε τα κλασσικά 'όχι ρε φίλε...γιατί έκανες το λάθος και πήρες αυτόματο τέτοιο αμάξι?πωω..μήπως βαριέσαι να αλλάζεις ταχύτητες?'
Μετά από μία σύντομη βόλτα (και χαλαρή και γρήγορη) άλλαξε κι αυτός άποψη. (και μεταξύ μας εγώ χάρηκα περισσότερο από όλους αυτή τη βόλτα σε σημείο που ψήθηκα προς στιγμήν να πάω μία βόλτα Πάτρα-Αίγιο-Πάτρα να ξε-κ@υλώσω ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σχετικά με το DSG:
'Πετάχτηκα' ως την τράπεζα πριν καμιά ώρα και έβαλα και ένα φίλο του αδερφού μου μέσα (για να τον πάω σπίτι του).Με το που είδε ότι έχω αυτόματο σασμάν, άρχισε τα κλασσικά 'όχι ρε φίλε...γιατί έκανες το λάθος και πήρες αυτόματο τέτοιο αμάξι?πωω..μήπως βαριέσαι να αλλάζεις ταχύτητες?'
Μετά από μία σύντομη βόλτα (και χαλαρή και γρήγορη) άλλαξε κι αυτός άποψη. (και μεταξύ μας εγώ χάρηκα περισσότερο από όλους αυτή τη βόλτα σε σημείο που ψήθηκα προς στιγμήν να πάω μία βόλτα Πάτρα-Αίγιο-Πάτρα να ξε-κ@υλώσω )Δεν πετάγεσαι μέχρι τη Θεσσαλονίκη να μας κάνεις και μας καμιά βόλτα;
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Δεν πετάγεσαι μέχρι τη Θεσσαλονίκη να μας κάνεις και μας καμιά βόλτα;Μου πέφτει κάπως μακρυά να πω την αλήθεια.
Αν ήταν έστω σε καμιά κοντυνή πόλη έπαιζε να κανόνιζα καμιά μονοήμερη εκδρομή...ΥΓ:Δε σε έχω ξεχάσει με το άρθρο του DSG7 που λέγαμε στα pm's.Απλά ακόμα δεν έχει έρθει στα χέρια μου.
-
αλλαγη λαδιων θελει το 6ταχυτο και οχι το 7ταχυτο.
ποσοι απο εσασ που λετε οτι εχει μειον σαν κιβωτιο, το εχετε οδηγησει πανω απο μια μερα?
θελω να πω οτι εαν δεν εχετε συμβιωσει με αυτοκινητο με dsg ,πωσ ξερετε εαν αξιζει τα λεφτα του η οχι?
Κατι αλλο τωρα.
Δηλαδη τα σπορ αυτοκινητα πρεπει να ειναι manual ????που θελω να καταληξω?
οτι πρωτα δοκιμαζεισ και μετα εκφερεισ γνωμη. Ολα τα αλλα ειναι εικασιεσ.
to dsg προσφερει ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΣΠΟΡ ΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ PADLES ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ , ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΡΑ. Σε αυτο κατεληξα και επειτα απο συζητησεισ που εκανα και με οδηγουσ που κατεβαινουν σε αγωνεσ και επειτα απο προσωπικη εμπειρια με dsg.
Σε αυτουσ που δεν θα ελεγα να δουν το dsg ειναι στουσ καινουριουσ 'Ν' οδηγουσ ωστε να μπορεσουν να μαθουν και με ταχυτητεσ (εννοειται πωσ για το δευτερο τουσ τουτου θα το προτεινα), και σε αυτουσ που κατεβαινουν σε αγωνεσ δεξιοτεχνιασ. -
κατι ακομα.
Δεν πιστευω να τρωει κανενασ κολημα εδω μεσα που στισ προτασεισ μου δε βαζω τελικο σιγμα 'ς' αλλα το αλλο 'σ'? -
dσg είναι το σωστό φίλε
-
παιδιά....ο μόνος λόγος που δεν έβαλα το dsg (εκτός της 4μηνης παραλαβής) είναι ότι αν σκέφτεστε να σηκώσετε λίγο την υποδύναμη μερικοί γερμανικοί βελτιοτές λένε μόνο χειροκίνητα κιβώτια...και αυτό μάλλον επειδή λόγω ροπής κινητήρα...για σκεφτείτε το λειπόν λίγο παραπάνω
Για δείτε:
Oettinger engineers have already modified the engine control unit allowing the 2.0L turbo engine to produce over 240 HP and the 1.4L TSI to produce 200 HP.
1.4 TSI 200 HP
Gas
6 Speed manual2.0 TSI 350 HP
Gas
6 Speed manual
6 Speed auto DSG
VW Scirocco