-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Διάβασα οτι μεσα στον Ιανουάριο θα ειναι διαθέσιμη η έκδοση των 122ps με το DSG.ρο έχει ακούσει αυτό και κανένας απο σας γιατι για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για κατεγιστικές επιδόσεις και οικονομία θα είναι πιστεύω πιο σωστή σαν επιλογή.
Μου είπανε σήμερα στην Έκθεση πως το DSG στο 1,4 160 από Απρίλιο/Μάιο.
Οδηγώντας λίγο το Scirocco στην έκθεση μου άρεσε πολύ. Δεν είχανε 1.4 με DSG αλλά οδήγησα Golf VI με 1.4 160 και 7άρι DSG... ωραιότατο.
Οδήγησες το 7άρι DSG; Για πες εντυπώσεις. Τα θέλουμε όλα με κάθε λεπτομέρεια, πως συνεργάζεται με τον κινητήρα, διαφορές από το χειροκίνητο, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, κλπ...
Στις χαμηλές ταχύτητες πως είναι; Στο σταμάτα-ξεκίνα; Μπορείς να το ελέγξεις σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (πχ παρκάρισμα), όπως και με το συμπλέκτη; -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Οδήγησες το 7άρι DSG; Για πες εντυπώσεις. Τα θέλουμε όλα με κάθε λεπτομέρεια, πως συνεργάζεται με τον κινητήρα, διαφορές από το χειροκίνητο, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, κλπ...
Στις χαμηλές ταχύτητες πως είναι; Στο σταμάτα-ξεκίνα; Μπορείς να το ελέγξεις σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (πχ παρκάρισμα), όπως και με το συμπλέκτη;Ναι θέλω κι εγώ να ακούσω εντυπώσεις για το DSG7.
Nα ρωτήσω και κάτι άλλο...αληθεύει ότι το RCD510 σε συνδυασμό με park pilot δείχνει εικόνα για το παρκάρισμα;;;; -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στις χαμηλές ταχύτητες πως είναι; Στο σταμάτα-ξεκίνα; Μπορείς να το ελέγξεις σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (πχ παρκάρισμα), όπως και με το συμπλέκτη;Ναι θέλω κι εγώ να ακούσω εντυπώσεις για το DSG7.
Nα ρωτήσω και κάτι άλλο...αληθεύει ότι το RCD510 σε συνδυασμό με park pilot δείχνει εικόνα για το παρκάρισμα;;;;Βεβαίως. Και με το RCD310 συμβαίνει αυτό, αλλά το RCD510 το δείχνει πολύ καλύτερα, ξεχωριστά για καθέναν από τους 4 αισθητήρες...
-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μου είπανε σήμερα στην Έκθεση πως το DSG στο 1,4 160 από Απρίλιο/Μάιο.
Οδηγώντας λίγο το Scirocco στην έκθεση μου άρεσε πολύ. Δεν είχανε 1.4 με DSG αλλά οδήγησα Golf VI με 1.4 160 και 7άρι DSG... ωραιότατο.
Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό....εμένα μου είπαν σε τουλάχιστον 2 αντιπροσωπείες για παράδοση του 160 τον Μάρτιο αν γίνει παραγγελία τώρα!!!!!
Θα τρελαθώ αν μου πάνε την παράδοση Μάιο. Την άλλη εβδομάδα σκοπεύω να το κλείσω...
Εμενα μου ειπανε οτι αν παραγγειλω μεσα στις επομενες 10 ημερες παραλαμβανω Φεβρουαριο.
Αν παει πιο περα απο Μαρτιο θα κανω παρεα στον dimik στο τρελλαδικο! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
5 μήνες για παραγγελία εμένα μου είπαν.dino το peugeot????
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
5 μήνες για παραγγελία εμένα μου είπαν.
dino το peugeot????
ελα ντε?
-
Δεν κατάλαβα, τι λέτε;
-
Nα ρωτήσω και κάτι άλλο...αληθεύει ότι το RCD510 σε συνδυασμό με park pilot δείχνει εικόνα για το παρκάρισμα;;;;Βεβαίως. Και με το RCD310 συμβαίνει αυτό, αλλά το RCD510 το δείχνει πολύ καλύτερα, ξεχωριστά για καθέναν από τους 4 αισθητήρες...
Κρίμα που δεν έχει κάμερα όπως στο passat cc νομίζω; Ή σε κάποιο καινούριο audi... Δεν θυμάμαι. Καλό πάντως.
-
Λοιπον ειμαι πολυ τυχερος...ο πωλητης που θα κλεισω το scirocco ηταν στα τεστ ντραιβ της εκθεσης αυτοκινητου κ επειδη εχουμε γνωριστει μου ειπε τη μαγικη φραση ''κατσε να παρουμε το 2.0 να του πιουμε το αιμα''...Ολοι εκαναν 1 γυρο το αεροδρομιο στο χαλαρο ενω εγω το οδηγουσα για 3 τεταρτα ταπα...ρε να προσπαθω να του πεταξω κωλο...να το κανω να χασει τον ελεγχο τιποτα!!!βεβαια δν βγαινει κ εντελως το esp.Το αμαξι ειναι τανξ στον δρομο(σταθερο),στριβει τελεια και απλωνει ομαλα την δυναμη του.Το στριψιμο ηταν το αγαπημενο μου.Ηθελα πιο πολυ να το στριβω παρα να το επιταχυνω.Η πιστα ειναι ο φυσικος του χωρος.Δεν ειναι τυχαιο πως κοιταξε στα ισα τις πορσε στο nirburgring και πηρε μαλιστα και τις πρωτες 2 θεσεις στην κατηγορια.Το φαρδυ πισω μετατροχιο στην πραξη ειναι φοβερο και ειναι ο λογος που το αυτοκινητο φανταζει βιδωμενο στο δρομο...θαρρεις πως ειναι 4κινητο.Ολα αυτα τα ακουγα και μου φαινοντουσαν υπερβολες μεχρι σημερα.Σου εμπνεει μια σιγουρια σε ολες του τις αντιδρασεις ακομα και στο οριο.Μετα απο μενα το πηρε και ο πωλητης για μερικους γυρους και πανω που νομιζα οτι εγω του ειχα πιει το αιμα εκεινος του το παραηπιε...λιγο πριν το παραδωσουμε εκανε τσιγαρο περιμενοντας να κρυωσει λιγο γιατι τηγανιζες αυγα στις δισκοπλακες του και θα μας την ελεγαν .Παιδια πραγματικα δν πιστευω οτι υπαρχει αυτοκινητο με τετοιο handling και τοσο fun to drive σε αυτα τα χρηματα.Το dcc δν αξιζει κατα τη γνωμη μου γτ οι αλλαγες στη συμπεριφορα δν ειναι τοσο δραματικες.Πλακα ειχε που εκανα κατι προσπερασεις στο tts και στα αλλα scirocco που εκαναν τεστ κ τα πηγαιναν σιγα σιγα ...κωλοφαρδια που πετυχα τον πωλητη!το ευχαριστηθηκε η ψυχουλα μου και με εκανε να υποφερω περισσοτερο για την αναμονη του...dino...αλλαξε...
-
Α!Και επειδη εχω οδηγησει και το mito μπορω να πω με ασφαλεια ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ!!Δεν....κατα πολυ...
-
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.Το «βήμα» αλλάζει μόνο αν αλλάξεις τη συνολική διάμετρο του τροχού. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε αλλαγή διαμέτρου, αφού μπορεί να αυξάνει η διάμετρος της ζάντας αλλά ταυτόχρονα μειώνεται το προφίλ του ελαστικού. Οπότε άκυρη η αλλαγή του «βήματος».
Το πέλμα επίσης δεν αλλάζει (235 και στις δύο περιπτώσεις), οπότε οι μόνες αλλαγές που έχουμε είναι ως προς το βάρος (που επηρεάζει τις επιδόσεις) και το προφίλ του ελαστικού (που επηρεάζει την άνεση και την καταπόνηση της ζάντας και της ανάρτησης).Ναι το 'βημα' αλλαζει αν αλλαξει η συνολικη διαμετρος του τροχου.
Και σε αυτη την περιπτωση ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ αλλα αλλαζει με διαφορα της ταξης του 0.3% η οποια προκυπτει απο τον υπολογιστη διαμετρου τροχων:http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html' target='_blank
Τελος, δεν σημαινει οτι δεν αλλαζει η διαμετρος ενος τροχου επειδη εχουμε αυξηση της διαμετρου της ζαντας με ταυτοχρονη μειωση του προφιλ του ελαστικου γιατι αν π.χ ειχαμε 17αρες με 45αρι προφιλ και πηγαιναμε σε 18αρες με 35αρι προφιλ θα ειχαμε μια διαφορα της ταξης του 3.36% δηλαδη 6.7km στα 200km ταχυτητας στο συγκεκριμενο παραδειγμα.
Επομενως δεν ειναι ακυρη η αλλαγη του βηματος.
Απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ο κατασκευαστης εχει φροντισει για την δυνατοτητα επιλογης διαφορετικου διαμετρηματος στις ζαντες με την αλλαγη στο βημα να αποκτα νοημα φιλολογικου και μονο ενδιαφεροντος... -
Παντως για το test Drive διπλα στην εκθεση αυτοκινητου και εγω ευπειθως
αναφερω οτι το Scirocco ειναι πολυ σταθερο τουλαχιστον σε ταχυτητες μεχρι 180km στην ευθεια (το 2λιτρο, με το 160αρι δεν προλαβα τετοια ταχυτητα) και στην προσπαθεια για αποσταθεροποιηση του πισω μερους παρεμενε ακλονητο.
Γλυστρηματα ελεγχομενα προεκυπταν μονο σε σημεια με χωματα, αλλα και αυτα πολυ περιορισμενα σε σχεση με την ταχυτητα εισοδου σε υποτιθεμενη στροφη!
Ειδικα το 2λιτρο νομιζω οτι ειναι η ιδανικη επιλογη για το πλαισιο, αλλα με το κρατος που εχουμε και τις τιμες που επιβαλλει, το 160 θα ειναι best value for money!
To 122 μαλλον θα ειναι 'λιγο' για αυτο το αμαξωμα και θα απευθυνθει σε αυτους που απλα θελουν να μετακινουνται με ενα πανεμορφο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[Και δυστυχώς ένα απλό ζύγισμα σε σχέση με τις 17άρες το μόνο που θα αποκαλύψει θα είναι η διαφορά τους σε βάρος, που δεν είναι το μόνο ζητούμενο όταν πρόκειται για περιστρεφόμενες μάζες.
Ε τότε αναπροσαρμόζω το αίτημά μου. Θέλουμε την ακριβή κατανομή της μάζας σε συνάρτηση με την απόσταση από το κέντρο. Και γρήγορα παρακαλώ!
Πιστεύεις, πως οι επιδόσεις θα διαφέρουν αρκετά; Για τι τιμές μιλάμε, της τάξης του 0,1sec στο 0-100;
Εκτός από τις επιδόσεις, η άνεση θα επηρεαστεί σημαντικά; Ο κίνδυνος ζημιάς στη ζάντα (από πέσιμο σε ελληνική λακούβα) είναι σημαντικά μεγαλύτερος;
Ρωτάω γιατί βλέπω πως το κατέχεις...Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου
κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.Καταρχας να αποσαφινισουμε κατι.Για ποιο μοντελο μιλαμε και ποια διασταση ελαστικων.Αν πχ αναφερομαστε στο 1.4 με τα 160 η 17αρα του απο το εργοστασιο φοραει 225/45/17 ενω η αλλη εξτρα 17αρα φοραει 235/45/17 που σημαινει αυξηση του βηματος κατα 1 ποντο συνολικα δηλ μακρενει το κιβωτιο.Τωρα η 18αρα φοραει 235/40/18 που ειναι σχεδον ιδιο με το 235/45/17(βασικα ιδιο αμηλητεα διαφορα) οποτε πρεπει να δει εαν θα παει σε 235/45/17 με την 17αρα η σε 225/45/17 με την μαμα 17αρα.Τωρα για την αποκλιση του κοντερ αυτο ειναι σχετικο διοτι πολυ σωστα αναφερετε παραπανω τι λεει ο κανονας αλλα αυτο πρεπει να φανει και στην πραξη γιατι δεν γνωριζουμε ποτε με ποια διασταση η VW θεωρει οτι ειναι η ομολογκαρισμενη και με βαση αυτη το κοντερ δειχνει σωστα παρα το γεγονος οτι η VW ανακοινωνει στις εταιριες ελαστικων μια διασταση ως ομολογκαρισμενη.Αρα για να το εξακριβωσεται αυτο πρεπει σε ενα ιδιο σημειο του δρομου οπου υπαρχει ενας μετρητης ταχυτητας απο αυτους που ειναι στημενοι να δειτε ποσα κμ κλεβει το κοντερ σε συνδιασμο με την χρηση ενος GPS και χρησιμοποιοντας και το Cruise control για να πατε πχ με σταθερα 100.
-
Μα ανετότατα μπορεί να λαμβάνει υπόψιν του ο εγκέφαλος διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών, τις οποίες δηλώνει κάποιος με το διαγνωστικό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα ανετότατα μπορεί να λαμβάνει υπόψιν του ο εγκέφαλος διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών, τις οποίες δηλώνει κάποιος με το διαγνωστικό.Σωστοος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οι 4Τροχοι το μετρησαν 157αλογα στο τροχο...ειναι που θα εκοβαν 10 αλογα απο το 170 για λογους ...αξιοπιστιας οπως ειχαν μαντεψει καποιοι...
Μα έκοψαν περίπου 10 άλογα από τα (θεωρητικά) 170 του GT. Αν δεν κάνω λάθος το GT είναι μετρημένο 167 στον τροχό, οπότε....
Φυσικά δεν έγινε αυτή η ιστορία λόγω της αξιοπιστίας αλλά λόγω ρύπων + κατανάλωσης, έβαλαν και το μακρύ κιβώτιο και άντε τώρα βγάλε άκρη.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
οι 4Τροχοι το μετρησαν 157αλογα στο τροχο...
ειναι που θα εκοβαν 10 αλογα απο το 170 για λογους ...αξιοπιστιας οπως ειχαν μαντεψει καποιοι...
Μα έκοψαν περίπου 10 άλογα από τα (θεωρητικά) 170 του GT. Αν δεν κάνω λάθος το GT είναι μετρημένο 167 στον τροχό, οπότε....
Φυσικά δεν έγινε αυτή η ιστορία λόγω της αξιοπιστίας αλλά λόγω ρύπων + κατανάλωσης, έβαλαν και το μακρύ κιβώτιο και άντε τώρα βγάλε άκρη.
Στο τρεχον τευχος των 4Τ αναφερει 157.3 και 157,1 ιππους για τα δυο μοντελα!
Τεραστα διαφορα!
Διαφορα ομως υπαρχει στην καμπυλη ροπης και συγκεκριμενα στις σ.α.λ. που αυτη εμφανιζεται.
Δειτε σχετικο θεμα στο προαναφερθεν τευχος. -
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.
Καταρχας να αποσαφινισουμε κατι.Για ποιο μοντελο μιλαμε και ποια διασταση ελαστικων.Αν πχ αναφερομαστε στο 1.4 με τα 160 η 17αρα του απο το εργοστασιο φοραει 225/45/17 ενω η αλλη εξτρα 17αρα φοραει 235/45/17 που σημαινει αυξηση του βηματος κατα 1 ποντο συνολικα δηλ μακρενει το κιβωτιο.Τωρα η 18αρα φοραει 235/40/18 που ειναι σχεδον ιδιο με το 235/45/17(βασικα ιδιο αμηλητεα διαφορα) οποτε πρεπει να δει εαν θα παει σε 235/45/17 με την 17αρα η σε 225/45/17 με την μαμα 17αρα.Τωρα για την αποκλιση του κοντερ αυτο ειναι σχετικο διοτι πολυ σωστα αναφερετε παραπανω τι λεει ο κανονας αλλα αυτο πρεπει να φανει και στην πραξη γιατι δεν γνωριζουμε ποτε με ποια διασταση η VW θεωρει οτι ειναι η ομολογκαρισμενη και με βαση αυτη το κοντερ δειχνει σωστα παρα το γεγονος οτι η VW ανακοινωνει στις εταιριες ελαστικων μια διασταση ως ομολογκαρισμενη.Αρα για να το εξακριβωσεται αυτο πρεπει σε ενα ιδιο σημειο του δρομου οπου υπαρχει ενας μετρητης ταχυτητας απο αυτους που ειναι στημενοι να δειτε ποσα κμ κλεβει το κοντερ σε συνδιασμο με την χρηση ενος GPS και χρησιμοποιοντας και το Cruise control για να πατε πχ με σταθερα 100.Για τις 225/45 R17 έχουμε συνολική διάμετρο τροχού 63,45cm ενώ για τις 235/45 R18 64,35cm. Μιλάμε δηλαδή για 0,9cm διαφορά, ή 1%. Μπορεί η αύξηση της διαμέτρου του τροχού κατά 1% να θεωρηθεί αλλαγή βήματος;
Εν πάσει περιπτώσι, από τις 225/45 R17 στις 235/45 R18 η διαφορά στη συνολική διάμετρο είναι σχεδόν μηδενική...
-
Η αναμονή στα Ιωάννινα είναι ένα τρίμηνο από ότι μου είπαν και αυξάνει ανάλογα τα έξτρα που θα τοποθετήσει κανείς π.χ για interlagos και dsg πάει εξάμηνο κοντά. Επειδή δεν θέλω κάτι από τα προαναφερθέντα και γενικώς δεν θα το φορτώσω με έξτρα μήπως γνωρίζει κάποιος αν οι αντιπροσωπείες (κυρίως σε Αθήνα φαντάζομαι) έχουν ετοιμοπαράδοτα 1.4 160 ps?
VW Scirocco