-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:lol:
αφού κύριε mod δεν έχει χιόνια να τεστάρουμε τις ρόδες το ρίξαμε στο...Ακόμα δεν τα φόρεσα και δεν προβλέπεται άμεσα αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία χιόνια δεν έρχονται .
Άσχημη χρονιά για χιονολάτρεις.Easyjet πτήση για Basel και γειά σας
Αν πας με easyjet κ πάρεις τον εξοπλισμό του σκι μαζί, δλδ ρούχα κ όχι απαραιτήτως μπότες κ πέδιλα, το υπέρβαρο θα κοστίσει όσο η Business στην Swiss!!!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
αφού κύριε mod δεν έχει χιόνια να τεστάρουμε τις ρόδες το ρίξαμε στο...Ακόμα δεν τα φόρεσα και δεν προβλέπεται άμεσα αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία χιόνια δεν έρχονται .
Αν πας με easyjet κ πάρεις τον εξοπλισμό του σκι μαζί, δλδ ρούχα κ όχι απαραιτήτως μπότες κ πέδιλα, το υπέρβαρο θα κοστίσει όσο η Business στην Swiss!!!
107 ευρώ μετάβαση επιστροφή με μια βαλίτσα και μια χειραποσκευή και πέδιλα του σκί. Ημερομηνίες 2 Φεβρουαρίου μετάβαση και επιστροφή στις 12 Φεβρουαρίου. Ακόμα και να μην έτρεχε η προσφορα του -30% θα ήμασταν χονδρικά στα 137 ευρώ. Αν μου βρείς εισητήριο για business + πέδιλα της Swiss σε αυτή την τιμή, τι λέω απλό εισητήριο μη flex σε αυτή την τιμή, να μου στείλεις το site που το πουλάει
-
Έβαλα στην αρχή του χειμώνα τα goodyear ultra grip 7 στην διάσταση 195/65/15Τ σε mazda6 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πολυ καλό γκριπ στο χιόνι αθόρυβα και άνετα στο στεγνό. Τα έβαλα με 300€ στην Αλεξανδρούπολη. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα (τουλάχιστον για καινούργια είναι άριστα).
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Έβαλα στην αρχή του χειμώνα τα goodyear ultra grip 7 στην διάσταση 195/65/15Τ σε mazda6 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πολυ καλό γκριπ στο χιόνι αθόρυβα και άνετα στο στεγνό. Τα έβαλα με 300€ στην Αλεξανδρούπολη. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα (τουλάχιστον για καινούργια είναι άριστα).και εφω τα ιδια εβαλα περσυ σε octavia station 4X4 και εκανα και ταξιδακι αυστρια.
Το λαστιχακι ειναι σουπερ
Εμενα ειναι τα 7+ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
107 ευρώ μετάβαση επιστροφή με μια βαλίτσα και μια χειραποσκευή και πέδιλα του σκί. Ημερομηνίες 2 Φεβρουαρίου μετάβαση και επιστροφή στις 12 Φεβρουαρίου. Ακόμα και να μην έτρεχε η προσφορα του -30% θα ήμασταν χονδρικά στα 137 ευρώ. Αν μου βρείς εισητήριο για business + πέδιλα της Swiss σε αυτή την τιμή, τι λέω απλό εισητήριο μη flex σε αυτή την τιμή, να μου στείλεις το site που το πουλάει
στην Swiss θέλεις 300€ και για τα πέδιλά σου...
είναι πιο βασιλικές καταστάσεις
-
Δεν ξέρω αν βοηθάω, εγώ τα είχα αγοράσει από εδώ (το θυμήθηκα γιατί έστειλαν χρόνια πολλά
http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/info.phpΕπειδή είδα στέλνουν και Γερμανία, ίσως μπορούν να στείλουν και Ελλάδα με κάνα dhl φορτηγό.
Μου είχαν βγει 170 ευρώ τα 195/50/15 barum polaris.
Δεν έχω ιδέα τι τιμές παίζουν Ελλάδα, πόσο θα πάνε πιθανά μεταφορικά (ΑΝ είναι διατεθιμένοι να στείλουν) κλπ.Εννοείται με google translator τη σελίδα
edit:
και για να μη λέω και βλακείες, φέτος (με την παρούσα ισοτιμία κλπ κλπ) βγαίνουν 215 ευρώ.
5,052 CZK = 214.2312 EUR (1 CZK = 0.0424 EUR)
5,052 EUR = 119,136.264 CZK (1 EUR = 23.582 CZK)Υπάρχει κάνα σοβαρό online ελληνικό κατάστημα με λάστιχα?
-
Ο χρήστης lelis έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΤΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 2Πέρυσι που το είχα ψάξει υπήρχαν οι εξής τρεις κατηγορίες:
- Θερινά
- AllWeather / Παντός καιρού
- Χειμερινά
Στα Χειμερινά υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κυρίως με βάση τη νομοθεσία της χώρας (π.χ. στις σκανδιναβικές χώρες επιτρέπονται με καρφιά, στην ηπειρωτική ευρώπη όχι), αλλά η βασική διαφορά είναι ότι η γόμα είναι μαλακή και δεν πετρώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες (για κάτω των 5-7 κελσίου).
Τα AllWeather είναι μια ενδιάμεση γόμα που εντάξει πάει στο χιόνι αλλά δεν κρατάει σαν τα χειμερινά = ψιλομούφα, αλλά θεωρητικά τα κρατάς και καλοκαίρι. Τώρα για Ελλάδα να πηγαίνεις με 40-50 βαθμούς θερμοκρασία οδοστρώματος δεν είμαι σίγουρος ότι πάνε τα AllWeather απροβλημάτιστα.
-
Επειδή είχα τέτοια πριν τα Energy δεν πάνε και ιδιαίτερα χειρότερα από ένα λάστιχο οικονομίας. Από την άλλη σε χίονι και πολύ κρύο δεν πάνε και ιδιαίτερα καλύτερα από ενα λάστιχο οικονομίας ή ένα all around θερινό όπως είναι τα περισσότερα θερινά μη υψηλών επιδόσεων. Εν ολίγοις δεν βλέπω γιατί να τα προτιμήσεις από ένα κλασσικό θερινό.
-
Εδω και 1μιση μηνα φοραω χειμερινα ελαστικα..
Σιγα σιγα ομως πλησιαζει η ανοιξη και μαλλον ερχεται η ωρα που πρεπει να πανε προς αποθηκευση...
Εχουμε ομως ενα προβλημα.. Τα θερινα αυτη τη στιγμη βρισκονται στην Αθηνα ενω εγω βρισκομαι Κομοτηνη και δεν προβλεπεται να κατεβω κατω πριν τις 9/4.
Ειμαι λοιπον στο εξης διλημμα. Να τα φερω εδω πανω και να τα αλλαξω προς τα τελη Μαρτιου (μεσω μεταφορικης ή δεν ξερω εγω τι αλλο) ή να το ρισκαρω και να τα κρατησω για ολο το Μαρτιο και για οταν θα κατεβω Αθηνα?? (το πρωτο δεκαημερο του Απριλιου)? -
Αν ανεβαίνεις σε χιονοδρομικά κράτησέ τα σίγουρα μέχρι και τον Απρίλιο. Θα κάνεις δυστυχώς πολλά χιλιόμετρα σε ζεστή άσφαλτο αλλά θα γλυτώσεις τις αλυσίδες μερικά παγωμένα/χιονισμένα πρωινά (το μεσημέρι θα έχει ζέστη).
-
Η αληθεια ειναι οτι σε χιονοδρομικα δεν προβλεπεται να ανεβω..
-
Φέτος τοποθέτησα τα goodyear ultra grip 7 και είμαι ενθουσιασμένος. Εκπληκτικά αθόρυβο άνετο με καλή ελκτική πρόσφυση σε χιόνι και άριστη συμπεριφορά στο βρεγμένο. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. 195/65/15 MAZDA6.
-
είναι όντως πολύ καλό λάστιχο
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εδω και 1μιση μηνα φοραω χειμερινα ελαστικα..
Σιγα σιγα ομως πλησιαζει η ανοιξη και μαλλον ερχεται η ωρα που πρεπει να πανε προς αποθηκευση...
Εχουμε ομως ενα προβλημα.. Τα θερινα αυτη τη στιγμη βρισκονται στην Αθηνα ενω εγω βρισκομαι Κομοτηνη και δεν προβλεπεται να κατεβω κατω πριν τις 9/4.
Ειμαι λοιπον στο εξης διλημμα. Να τα φερω εδω πανω και να τα αλλαξω προς τα τελη Μαρτιου (μεσω μεταφορικης ή δεν ξερω εγω τι αλλο) ή να το ρισκαρω και να τα κρατησω για ολο το Μαρτιο και για οταν θα κατεβω Αθηνα?? (το πρωτο δεκαημερο του Απριλιου)?Κράτησέ τα μέχρι να κατέβεις στην Αθήνα. Δεν παθαίνουν τίποτε με λίγη ζέστη. Απλά μη τα 'τσακίσεις' στο κατέβασμα προς Αθήνα.
-
Δηλαδη π.χ. να μην παω παραπανω απο 140?
-
Δηλαδη π.χ. να μην παω παραπανω απο 140?Δεν πειράζει να πας με 140 ή παραπάνω.Για σιγουριά έλεγξε το δείκτη ταχύτητας των ελαστικών σου.Το καλύτερο είναι να μην κρατάς για μεγάλο διάστημα μεγάλες ταχύτητες κοντά στο maximum των δυνατοτήτων τους.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Δηλαδη π.χ. να μην παω παραπανω απο 140?
Δεν πειράζει να πας με 140 ή παραπάνω.Για σιγουριά έλεγξε το δείκτη ταχύτητας των ελαστικών σου.Το καλύτερο είναι να μην κρατάς για μεγάλο διάστημα μεγάλες ταχύτητες κοντά στο maximum των δυνατοτήτων τους.
Να συμπληρώσω επίσης στα παραπάνω, να αποφεύγεις δια ροπάλου τα σπινιαρίσματα.
-
Γιατι?
-
Γιατι?Υπερθερμαίνεται το λάστιχο άσκοπα, για αυτό.
-
Όπως θα διαπιστώσεις σε λίγο καιρό που θα κυκλοφορείς τα χιονολάστιχά σου με ζέστη,
η γόμα θα είναι πολύ μαλακή και θα γλιστράει σαν σαπούνι ενώ θα φθείρεται πολύ. Γι αυτό σου συνιστούν να μη τα σπινιάρεις.
Χειμερινα Ελαστικα