-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ψήνομαι να αγοράσω ένα ποδήλατο για μένα, όποτε μπορώ, ειδικά τους χειμώνες που δεν δουλεύω να πηγαίνω καμμιά βολτίτσα. Το ποδήλατο θα πρέπει να μπορεί να 'αντέξει' τα πολλά κιλά... της λεβεντιάς μου.
Έχω ήδη ξεκινήσει ια έρευνα αγοράς. Στα μαγαζία που έχω πάει μέχρι τώρα το φθηνότερο που έχω βρει είναι 350 ευρώ. Όλα είναι τύπου cross ή κάπως έτσι,
Να προτιμήσω δισκόφρενα? Έχουν ουσιαστικό προβάδισμα έναντι των απλών φρένων? Μου χρειάζονται αμορτισερ? Όλοι οι πωλητές μου τα δείχνουν με καμάρι αλλά εγώ είμαι άσχετος. Ποδήλατο είχα πριν 25 χρόνια, ένα κουρσάκι το οποίο με πήγαινε μια χαρά αλλά απο τότε τα... κιλά ανέβηκαν.Τι γνώνη έχετε για τα ποδήλατα του Praktiker? Βρήκα ποδήλατα με όλα τα 'κομφορ' σε πολύ χαμηλές τιμές.
Πήγαινε σε ένα ποδηλατικό κατάστημα και βάση του μπάτζετ που έχεις ορίσει πάρε ένα ποδήλατο που σου αρέσει.
Έχε υπόψιν ότι εκτός από το ποδήλατο θα πρέπει να διαθέσεις και ένα ποσό για αγορά κράνους, φωτακίων και λοιπού εξοπλισμού.Όντως, οι υπόλοιποι που έγραψαν έχουν δίκιο.
Τα trekking που σου παρουσιάζουν οι πωλητές είναι μια μεσοβέζικη και συνήθως φθηνή κατηγορία ποδηλάτων που είναι ότι πρέπει για τον περιστασικαό ποδηλάτη της Κυριακής.
Για μέσα στην πόλη δεν χρειάζεσαι αναρτήσεις.Το θέμα είναι ότι όλοι ξεκινάμε από κάπου και καταλήγουμε κάπου αλλού, κανείς δεν είναι 100% συνηδειτοποιημένος.
Οπότε μην παρασυρθείς και πάρεις κάνα πανάκριβο ποδήλατο επειδή μπορεί στο τέλος να καταλήξει κρεμάστρα για τα ρούχα.
Όρισε ένα ποσό χρημάτων για να ξεκινήσεις και στην πορεία βλέπεις.Οι αγγελίες μεταχειρισμένων είναι μια πολύ καλή λύση αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέξεις το μέγεθος του ποδηλάτου που θα αγοράσεις να είναι το σωστό... (πολύ σημαντικό αυτό)
-
σήμερα Παρασκευή την γνωστή ώρα ξεκινάμε από Πλ.Ασωμάτων με τελικό προορισμό Χαλάνδρι για ποτάκι !!
freeday , -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
σήμερα Παρασκευή την γνωστή ώρα ξεκινάμε από Πλ.Ασωμάτων με τελικό προορισμό Χαλάνδρι για ποτάκι !!
freeday ,Αύριο κατεβαίνουμε με την ομάδα Κόρινθο για το brevet οπότε ξεκούραση σήμερα και απόψε είμαστε για ύπνο νωρίς νωρίς...
Καλά να περάσετε. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τα trekking που σου παρουσιάζουν οι πωλητές είναι μια μεσοβέζικη και συνήθως φθηνή κατηγορία ποδηλάτων που είναι ότι πρέπει για τον περιστασικαό ποδηλάτη της Κυριακής.
Για μέσα στην πόλη δεν χρειάζεσαι αναρτήσεις.Ναι σωστα προκειται για μεση λυση, και ακριβως γι' αυτο φτιαχτηκαν,
ειναι αδικο να τα συγκρινουμε με carbon κουρσες και mountain με πανακριβες αναρτησεις,
αλλα αν αυτη η επιλογη θα μας κανει να παρουμε το ποδηλατο αντι να το λυπηθουμε επειδη τριγυρω μας εχουμε παλιοδρομους η΄υπαρχει καποιο θεμα οπως στη μεση , τα χερια, τους ωμους, τον αυχενα, κλπ τοτε μια χαρα επιλογη ειναι.
Επισης τα καλα trekking κυμαινονται απο 500-1000 ευρω οποτε οταν εχουμε 350 δεν τα λες φτηνα.Οι αγγελίες μεταχειρισμένων είναι μια πολύ καλή λύση αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέξεις το μέγεθος του ποδηλάτου που θα αγοράσεις να είναι το σωστό... (πολύ σημαντικό αυτό)
Σωστα,
και επειδη οι κατασκευαστες για το ιδιο υψος μπορει να προτεινουν ισως και δυο διαφορετικα μεγεθη καλο ειναι τα δοκιμαζουμε και τα δυο.
Προσφατα αντικατεστησα ποδηλατο που ενω στα χαρτια μου εκανε,
στην χρηση σε καποιες λεπτομερειες με προβληματισε.σήμερα Παρασκευή την γνωστή ώρα ξεκινάμε από Πλ.Ασωμάτων με τελικό προορισμό Χαλάνδρι για ποτάκι !!
freeday ,Αν το παρακανεις, μην προβληματιστεις,
θα εχουμε διαθεσιμο αυτοκινητο στη γειτονια να μας φερει πισω. -
Όπως εχω ξαναγραψει ,εχω δει μεγάλη διαφορα με την αναρτηση στο cube μου σε σχεση με ποδηλατο χωρις αναρτηση.Ειδικα στις τριτοκοσμικες αθηναικες συνθηκες.
Οποτε προτεινω αναρτηση μπροστα.Επιβαρυνονται πολυ λιγοτερο τα χερια του ποδηλατη,αλλα εχω την αισθηση οτι και το ποδηλατο καταπονειται λιγοτερο. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...Τις πιθανότητες ως προς τα ποσά τις ορίζουν οι ασφαλιστικές, είναι προφανέστατα ενδεικτικές για να το καταλάβουν όλοι και πίστεψε με ξέρουν καλύτερα από εμάς. Λεφτά βγάζουν και το κάνουν καλά
Εάν τώρα εσύ αποδέχεσαι ότι εάν κλωνοποιούσες τον εαυτό σου και έφτιαχνες εκατομμύρια ντιπολάλ και ασφαλιζόσασταν όλοι μαζί, γνωρίζοντας ότι όχι 100, αλλά 101% θα έχετε χασούρα όλοι μαζί, τότε πάσο. Εγώ προτιμώ την δική μου φυλή των τράβελμαν που θα στεναχωριόντουσαν κάποιοι μεν, αλλά ελάχιστα δε και όλοι μαζί θα είχαμε περισσότερα χρήματα στο τέλος της ημέρας. Μη βλέπεις τα ποσά ξερά, δες τα επί την πιθανότητα είναι ακριβώς όπως στο λόττο...
Δεν μπερδεύομαι καθόλου με τις τράπεζες, τα 250 ευρώ αναφέρονται στο φίλο που τα έβαλε προκαταβολή και έδωσε δόσεις για ποδήλατο μετακίνησης...
Και επειδή πολύ το ζαλίσαμε το θέμα με το οικονομικοτεχνικό και επειδή είμαστε στο 4τφ και δουλειά μας είναι να κάνουμε να πλακωνόμαστε για ζαντολάστιχα και ουχί δια τα φράγκα, θα συμφωνήσω ότι η ανάρτηση είναι περιττή για μέσα στην πόλη. Δεν το λέω εγώ μόνο το ατίθασο νιάτο, αλλά και αρκετοί μπαμπάδες στα 60+ που την κυκλοφορούν μονίμως κλειδωμένη.
Δεν λέω πάντως ότι το τρέκκινγκ είναι προφανώς λάθος λύση, καθώς είναι ιδανικό για πρώτο ποδήλατο που δεν ξέρεις τι θες να δεις προς τα που θα πας, προς άσφαλτο ή χώμα...
-
Πάντως, αν έχεις το απαραίτητο γκάζι, τότε το καλύτερο για μέσα στην πόλη είναι το full suspension. Περιμένω να αποκτήσω δύναμη στο δικό μου και τότε θα καταργήσω το κουρσί για τις καθαρά αστικές μετακινήσεις.
-
Αν όμως έχεις ανάρτηση mountain με μεγάλη διαδρομή και σχετικά μαλακή απλά ταλαντεύεσαι πάνω κάτω και μεγάλο ποσοστό ενέργειας του ποδηλάτη χαραμίζεται στο πάνω κάτω. Μια σφιχτή εμπρός ανάρτηση με μικρή διαδρομή (αυτές δηλαδή που έχουν ή θα έπρεπε να έχουν τα τρέκινγκ) προσφέρει την ευκολία σε χέρια δονήσεις κλπ χωρίς σημαντική απώλεια ενέργειας.
Βέβαια μερικές φορές η βελτίωση της θέσης και στάσης μπορεί να μας απαλλάξει από πόνους σε χέρια και πιασίματα.... -
Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι. Εγώ αναφέρομαι στις περιπτώσεις που έχεις το επιπλέον γκάζι ώστε να μη σε νοιάζει η απώλεια ενέργειας. Πάντως, οι κακοτεχνίες στη χώρα μας είναι απαράδεκτες. Σε μια κατηφόρα κοντά στο σπίτι μου έχει τέτοιο εγκάρσιο σαμαράκι (όχι από αυτά που είναι για να κόβεις ταχύτητα, αλλά από τα πρόχειρα μπαλώματα μετά από εργασίες στο οδόστρωμα) που κάνω άλμα πάνω από μέτρο. Με το fs φυσικά, γιατί με την κούρσα δεν τολμώ να περάσω καθόλου από εκείνο το δρόμο.
-
Εγώ να δεις άλμα... Τρίτη εβδομάδα ο αγκώνας στο νάρθηκα....
-
http://www.adventure-journal.com/2012/1 ... er-6-2012/
https://www.google.gr/search?q=michelin ... 72&bih=886
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγώ να δεις άλμα... Τρίτη εβδομάδα ο αγκώνας στο νάρθηκα....Περαστικά !
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Η λύση είναι μία:
Youtube Videoκαι την αποκτάς εδώ: http://www.ebay.com/itm/Joes-No-Flats-S ... 27cb125c31
Επειδη ξανα ματαεπαθα λαστιχο (εχουν αρχιζει και ριχνουν χαλικι για τους παγους), ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις δοκιμασει αυτο το πραγμα σε λαστιχα για κουρσακια και δουλευει.
Το λεω γιατι εχω διαβασει οτι δεν δουλευουν με ψηλες πιεσεις αυτα, και τα ΜΒ που δειχνει στα βιντεακια εχουν μιση η και παρακατω πιεση απο τα 120psi στα 700χ23c μου -
Και εγώ κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και για αυτό δεν εδώ δοκιμάσει να βάλω στην κούρσα. Άσε που δε νομίζω να σε βοηθούσε στα χαλίκια. Καλύπτει τρύπες μέχρι τρία χιλιοστά, αν θυμάμαι καλά.
Γιατί τόση νεκρά το θέμα; Έβαλε λίγη δροσουλα και μαζευτήκαμε στο καβούκι μας; Έχει την πλάκα του το κρύο. Ιδρώνεις πολύ λιγότερο και τελειοποιεις την τακτική απόφραξης της μύτης με το ένα χέρι...:-)
-
Σε διαβαζω και γελαω για το κρυο, πριν μια βδομαδα φορεσα αυτα και συνεχιζουμε. Θερμοκρασιες +5 εως -5 μεχρι τωρα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχει την πλάκα του το κρύο. Ιδρώνεις πολύ λιγότερο και τελειοποιεις την τακτική απόφραξης της μύτης με το ένα χέρι...:-)True story!
μιλώντας για κρύο, αγόρασα τις προάλλες αυτό. Το πρόβλημα είναι πως ο καιρός δεν είναι ακόμα τόσο κρύος και ιδρώνω μετά το μισάωρο στην πλάτη και κυρίως στην μέση. Το φοράω με κοντό endura bib και ένα καλοκαιρινό Jersey.
Σκεφτόμουν να δοκιμάσω τα ισοθερμικά του Lidl, που ξαναβγαίνουν την επόμενη Πέμπτη. θα τα συνδυάσω με αυτό. Από πάνω μακρυμάνικο καλοκαιρινό jersey.
Ευελπιστώ να διορθωθεί λίγο η κατάσταση με τον ιδρώτα στη μέση.Έχω ακούσει για τα windstopper long sleeve jerseys. Αναρωτιέμαι μήπως θα είναι καλύτερα αντί για το καλοκαιρινό jersey.
Έχει κανείς καμία ιδέα σε reasonable price; -
Δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ που θα σε κραταει ζεστο στην αρχη και δε θα ιδρωνεις μετα. Οσα λεφτα και να δωσεις, οσο 'αναπνεον' και αν το διαφημιζουν. Στο υποσχομαι.
και επειδη στην Ελλαδα ειναι ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ καλοκαιρι, μεχρι τους +10 με το jersey μονο. Θα κρυωνεις λιγο στην αρχη αλλα μετα θα εισαι ΟΚ. Η βροχη ειναι ενα (σοβαρο) προβλημα.
-
Τα ισοθερμικα του Λιντλ είναι εξαιρετικά για να τα φορέσεις μέσα από τα κανονικά σου ρούχα σε μια εκδρομή ή αν εργάζεσαι σε εξωτερικό χώρο. Ειδικά για την τιμή τους... Αν όμως τους ζητήσεις να παίξουν τον ρόλο των εξειδικευμένων ποδηλατικων ρούχων, τότε την πάτησες. Δεν πρόκειται να αποβάλλουν τον ιδρώτα σου. Θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις..
-
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Για τα ισοθερμικά του λιντλ υπάρχουν θετικά σχόλια στο ελληνικό ίντερνετ από ποδηλάτες και έλεγα να ρισκάρω για 13 €. Αλλά αν δεν αποβάλλουν τον ιδρώτα, τότε δεν θα με ικανοποιήσουν. Δηλαδή για base layer τώρα που δροσίζει βάζουμε τα καλοκαιρινά ή μακρυμάνικα jersey;
το θέμα μου είναι μην με φυσήξει κανένα αεράκι και κλειδώσω εκεί!Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
-
μια που είπατε ισοθερμικό, καλη εναλλακτικη είναι και το του ίντερσπορτ με μακρυά μανίκια. Οκ εγώ τρέχω, φοβάμαι ποδήλατο στα πέριξ +- πολλά χιλιόμετρα της Θεσ/νίκης, και φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά του για τα 25 ευρώ που έδωσα. Φοριέται σαν πρώτο ρούχο πάνω από το σώμα και μετά 'βάζεις' άνάλογο ρουχισμό από πάνω.
Αυτό όμως με το κρύο και το 'Ξεβούλωμα ' της μύτης με το ένα χέρι, συμβαίνει πάντα εκεί στο 20λεπτο κ μετά...
Η ζωή...ποδήλατο!