-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σχετικά με τα φώτα, βγάλε τις ρόδες από το mountain. Για τα ροδάκια δεν ξερω τι να πω. Μήπως να τα ΄βγάλεις από την μια πλευρά και να ηρεμήσεις;;Τα παιδάκια ποσο χρονών είναι (πότε θα μάθουν ισορροπία;;;; )
Η κόρη μου, τα έχει λίγο σηκωμένα και προσπαθεί. Πιστεύω το καλοκαίρι να τα καταφέρει. Ο μικρός έχει δουλειά ακόμη. Είναι μόνο 2μιση
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αχ ρε καημένη 147 τι σου έμελε να πάθεις...
Υπάρχουν και χειρότερα. Την είχα βάλει πριν 2 χρόνια ότι πήγαινα διακοπές στην Κρήτη....
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 844#374844
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες. Ανάλογα με το γρανάζι που έχω επιλέξει μπροστά, καμιά φορά πηδάει ένα γρανάζι πίσω. Πχ απο 3 πάει στο 5 και επίσης δέν μπορώ να επιλέξω το 8. Επίσης σε μερικές ταχύτητες κάνει θόρυβο σαν να τρίβεται η αλυσίδα κάπου.Το ποδήλατο είναι GT Avalanche 3.0. Οι ταχύτητες είναι σίγουρα Shimano αλλά δέν θυμάμαι τι μοντέλο είναι ακριβώς τα ντεραγιέ. Έχει 3 γρανάζια εμπρός και 8 πίσω.
Βασικά βρήκα τις βίδες που τεντώνουν τα συρματόσκοινα. Για το εμπρός ντεραγιέ είναι πάνω στον επιλογέα στο τιμόνι και για το πίσω είναι κάτω στα γρανάζια. Πειραματίστηκα για αρκετή ώρα σφίγγοντας/ξεσφίγγοντας τις βίδες αλλά δέν κατάφερα κάτι ικανοποιητικό. Δηλαδή μπορεί πίσω να επέλεγε όλα τα γρανάζια χωρίς να πηδάει, αλλά μετά είχε πρόβλημα μπροστά ή γρατσούναγε η αλυσίδα.
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που ρυθμίζονται τα ντεραγιέ? Έχει και κάτι πιό μικρές βίδες που μάλλον και αυτές ρυθμίζουν κάτι αλλά φοβήθηκα να τις πειράξω μήπως και τα παίξει εντελώς.
κανονικά πειράζουμε μόνο το ρυθμιστικό (περιστρεφόμενο) που βρίσκεται (όπως είπες) το ένα στο πίσω ντεραγιέ και το άλλο στη μανέτα αλλαγής των μπροστά ταχυτήτων. και οι βίδες καθορίζουν τα όρια, καθεμία για το πρώτο και τελευταίο. Πίσω η δεξιά βίδα ρυθμίζει το όριο του μεγαλύτερου δίσκου και η αριστερή του μικρότερου. (θα το τσεκάρω μήπως θυμάμαι και λάθος) μπροστά δεν θυμάμαι καθόλου αλλά είναι αντίστοιχα. Τώρα με λίγο ψάξιμο θα βρεθεί ή άκρη είναι αρκετά σπαστικά αλλά στρώνουν τελικά. Κοίτα αν το ελατήριο στο πίσω ντεραγιέ (μέσα στο ντεραγιέ) είναι σε 'κοινή θέα' μήπως έχει τίποτα βρωμιές που το εμποδίζουν ή αν και πιο σπάνιο μήπως έχει χαλαρώσει η βίδα στερέωσης του ντεραγιέ και 'παίζει'.
-
Περιμενω το νέο μου ΜΤΒ και το σκ που θα έρθει θα έχει 40 βαθμούς... Θα πεθάνω!!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Περιμενω το νέο μου ΜΤΒ και το σκ που θα έρθει θα έχει 40 βαθμούς... Θα πεθάνω!!! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Περιμενω το νέο μου ΜΤΒ και το σκ που θα έρθει θα έχει 40 βαθμούς... Θα πεθάνω!!!
Καλά περιμενε να έρθει....
-
Με γειες....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με γειες....Ευχαριστώ ευχαριστώ!! Εσύ έβγαλες ακρη με τι σχάρα και τις πιέσεις σε αναρτηση και λάστιχα?
-
έχω κάνει καμία 250αριά χιλιόμετρα. Η σχάρα Οκ.
Άρχισε να βρίσκει λίγο το σασμάν στο 3 εμπρος γρανάζι και όταν πίσω βρίσκεται στο 7-8. Θα το πάω για ρύθμιση επειδή δεν ξέρω τι να ρυθμίσω ακόμη. Πιέση έβαλα 50. Τα 2/3 των χιλιομέτρων το έχω κάνει σε ωραία και βατά χωμάτινα μονοπάτια που έχω βρει.
Πήρα και ένα συντηρητικό για την αλυσίδα (δεν θυμάμαι μάρκα) σε σπρέυ.Όλα πάνε καλά μέχρι τώρα, κοιτάζω να πηγαίνω τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα από 15-20 χιλ.
-
To 50 ειναι υπερβολικο για χώμα. Κατεβα στοο 40. Για ασφαλτο άστο εκεί..
Ε πηραν μποσικα τα συρματοσχοινα. Λογικό είναι, είναι καινούργια. Μια ρυθμισούλα θέλουν και όλα οκ. -
Πετραλιά: «Έργο πνοής η δημιουργία της Παραλιακής Ζώνης»
*Το σχέδιο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενιαίας παραθαλάσσιας διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτου, 42 χιλιομέτρων, παρουσίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
ΟΠΩΣ είπε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, «το άνοιγμα της Αθήνας προς τη θάλασσα, η δημιουργία ενιαίας διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτου, αποτελεί ένα έργο πνοής, με συμβολική και πραγματική σημασία, ένα έργο που θα αλλάξει το πρόσωπο και τις δυνατότητες της περιοχής».
Η απόφαση για τη δημιουργία της Παραλιακής Ζώνης σηματοδοτεί μία κεντρική πολιτική επιλογή, υπογράμμισε η υπουργός, αφού, όπως είπε, τοποθετεί την Αττική και ειδικότερα τους νότιους Δήμους της Αθήνας ψηλά στην προσπάθεια για τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Στην ομιλία της η υπουργός υπογράμμισε με έμφαση πως «αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας είναι οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι να ρίξουμε το τείχος που χρόνια τώρα εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών της Αττικής στη θάλασσα».
Η εν λόγω παρέμβαση, επεσήμανε η κα Πετραλιά, στηρίζεται στο υπάρχον προεδρικό διάταγμα για την παραλιακή ζώνη της Αττικής, το οποίο βασίζεται στο σχεδιασμό του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) και εντάσσεται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και στα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης στον τομέα Τουρισμού.
Με τη δημιουργία της διαδρομής από το Μικρολίμανο ως τη Βάρκιζα, τόνισε η υπουργός, θα δίνεται η δυνατότητα στους τουρίστες που επισκέπτονται την Πλάκα ή συμμετέχουν σε κάποιο διεθνές συνέδριο στην Αθήνα, να γνωρίσουν ένα άλλο πρόσωπο της πόλης, «απογειώνοντας» την εικόνα της Αττικής ως τουριστικού προορισμού.*
Μακάρι να γίνει, αν και λωρίδες ποδηλάτων (χωρίς αστυνόμευση, όπως όλα στην χώρα μας) είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούνται από μηχανές, και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου.
-
Σάββατο 6 το πρωί, έφτασε στο λιμάνι μέσα σε κουτί... Το παρέλαβα, αγουροξυπνημένος και άρχισα να το δένω... Κατά τις 10.00 ήταν κάπως έτσι:
Περίμενα μέχρι αργά το βράδυ για να μπορέσω να βγώ στο βουνό. Κατά τις 6.30 δεν κρατήθηκα και βγήκα για 3 ώρες.. Αφού έλιωσα κια γύρισα πίσω είπα να το βγάλω φωτό με το αδερφάκι του:
-
Αντε, καλά χιλιόμετρα.
Ποιο μοντέλο είναι αυτό?edit:Το είδα είναι Boommax
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αντε, καλά χιλιόμετρα.
Ποιο μοντέλο είναι αυτό?edit:Το είδα είναι Boommax
Σε ευχαριστώ πολύ.. έχω κάνει ήδη 60 χωμάτινα.. Σήμερα πάμε για άλλη μια 25άρα!
-
γυρισα στην Αλεξ/πολη και αρχισα παλι να παιρνω το ποδηλατο!!
αν δεν το εχω αναφερει ειναι ενα IDEAL mountain bike αλλα επειδη δεν παω και πολυ χωμα του εχω βαλει πιο ασφαλτινα λαστιχα.
σημερα λοιπον αγορασα ενα καθρευτη και μια θηκη για κινητα κλπ κλπ
αυριο θελω να παρω ενα κρανος (ειχαμε ενα απο παλια αλλα μαλλον πεταχτηκε) και ενα φωςφορουχο διακριτικο (ξερει κανεις που θα βρω?)
σκεφτομουν να παρω και κανα χιλιομετρογραφο/ταχογραφο αλλα επειδη δεν ειμαι ιδιαιτερα περιεργοσ , ουτε κραταω στατιστικα , το αφηνω για την ωρα
-
πάω τώρα για ποδηλατάδα... μάλλον σήμερα θα κλείσω 1.000 χλμ μέσα σε 3,5 μήνες... βέβαια έλλειπα κ 20 μέρες διακοπές... ωστόσο χαίρομαι πολύ που θα τα χιλιάσω! ελπίζω να μη με ματιάξει κανένας!
-
Με δεδομένη τη μετακόμιση μου κοντά στην Πεντέλη αποφάσισα να ξαναρχίσω την ποδηλασία.
Μες το καλοκαίρι έκανα στον Ταύγετο με ένα δανεικό Ideal Megisto.
Κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά σε καλύτερη ποιότητα και μεταχειρισμένο.
Αν ξέρετε κάποιον/κάτι με ενδιαφέρει άμεσα.Ευχαριστώ
-
Αρα θέλεις κάποιο 28αρι. Ενημερωτικά τα 28άρια είναι μια χαρά για ελαφρύ χώμα αλλά όχι για μονοπάτια και τέτοια.
Λοιπόν πες μας και το ύψος σου να έχουμε το νού μας.
-
Παίδες μια ερώτηση....
Το ποδήλατο μπορώ να το πλύνω με το πιεστικό στο βενζινάδικο ή θέελι άλλη διαδικασία??
Η αλυσίδα μετά θέλει λάδωμα ξανά?
Η ζωή...ποδήλατο!