-
Απλά σε αυτά τα χρήματα η σχεδίαση της ανάρτησης και η ποιότητα του 'αμορτισέρ' (shock) δεν είναι τέτοια ώστε να αποσβένει σωστά τις ανωμαλίες και ταυτόχρονα να μην 'τρώει' δύναμη από το πετάλι. Συν το ότι προσθέτει extra βάρος. Είμαι βέβαια σίγουρος ότι ο μικρός και με όλα αυτά τα 'μείον' δεν θα καταλαβαίνει τίποτα και θα πετάει.
Αλλά αφού τον καλομαθαίνεις στα fs, μην παραξενευτείς αν αργότερα σου ζητήσει κάτι τέτοιο
http://www.yeticycles.com/bikes/sb6c
Το δικό σου είναι City, σε μια βόλτα στην άσφαλτο θα είναι μάλλον καλύτερο αλλά αν πας σε καμιά κατηφόρα σε δασικό δρόμο θα ζοριστείς λίγο από το καταχτύπι (λόγω σκελετού και τροχών το VSR θα είναι πιο στιβαρό). -
.....A ναι βέβαια. Δε θα παραξενευτώ ! Το προτιμώ απο μια μηχανή!
Στις δυο βολτες που προλαβε να κανει είδα ότι δεν φοβάται να κάνει άλματα που πρίν δεν το σκέφτονταν καν. Εγώ με το trekking ανέβηκα κατέβηκα σε ασφαλτο με περισσότερα χλμ και λιγότερη ενταση ,κούραση. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό που ασχολούμαι με το ποδήλατο ποιο συνειδητοποιημένα οδηγώ ποιο άνετα και το 1000ρι μου! Το στρίβω και 'πέφτω' καλύτερα στις στροφές.
Δεν κρύβω ότι ζήλεψα τον μικρό απο τότε που του πήρα ποδήλατο με ανάρτηση.... -
έχει κανείς καμία πρόταση για σχάρα ποδηλάτων που να κάνει σε λεον 2?
θα έχω πρόβλημα με την στάνταρν αεροτομή? -
χωρίς να ξέρω την αεροτομή νομίζω γενικά ότι μόνο με δοκιμή θα καταλάβεις
Πηγαινε σε μαγαζί autoplus να δεις από κοντά -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
έχει κανείς καμία πρόταση για σχάρα ποδηλάτων που να κάνει σε λεον 2?
θα έχω πρόβλημα με την στάνταρν αεροτομή?Γενικώς ναι, μόνο με δοκιμή επάνω στο δικό σου αυτοκίνητο. Απλώς οι βάσεις για hatchback δεν πιάνουν στο πάνω μέρος, μόνο τζάμι και πίσω πόρτα, οπότε με την πάνω αεροτομή δεν θα έχεις θέμα. Προσοχή στα γαντζάκια, καλό είναι να έχουν προστασία. Θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο site της Thule πρώτα, για να έχεις μια ιδέα για το πως πρέπει να πιάνουν σε hatchback...
-
Επιτέλους εδέησα να φουσκώσω τα λάστιχα μετά από άπειρους μήνες απραξίας και έβαλα λίγα χαλαρά χιλιομετράκια
-
μπράβο... κι εγω πρέπει να φτιάξω την σαμπρέλα του παλιού
-
Επί μήνες σκεφτόμουν την προοπτική του να πηγαίνω στη δουλειά με το ποδήλατο, αφενός για να γλιτώνω την βενζίνη, αφετέρου για την άσκηση (420 χιλιόμετρα τον μήνα δεν είναι άσχημα). Σήμερα τελικά πρωτοέκανα την διαδρομή.
https://www.strava.com/activities/1655102616Βατερλό! Ενώ είναι μόλις 18 χιλιόμετρα, λιγότερα από αυτά που κάνω συνήθως, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη διαδρομή. Στο πήγαινε (η δεξιά γραμμή) είχα δώσει εντολή στο TomTom να διαλέξει την καλύτερη ποδηλατική διαδρομή και να αποφύγει την Βουλιαγμένης. Το αποτέλεσμα ήταν να με πάει από λόφους και λοφάκια, και όπως ήταν φυσικό έφτασα στο φροντιστήριο ξεθεωμένος, μέσα στον ιδρώτα. Αν ήταν μέρα δουλειάς, θα ήμουν σε ελεεινή κατάσταση.
Η επιστροφή (η αριστερή γραμμή) από κεντρικούς δρόμους ελαφρώς καλύτερη, αλλά και πάλι κουραστική, δυσάρεστη και κυρίως επικίνδυνη. Είσαι συνεχώς δίπλα ή χωμένος στην κίνηση μέσα στα καυσαέρια σε σημεία που τα αυτοκίνητα στριμώχνονται, υπάρχουν σημεία με έντονες κλίσεις, γενικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από την συνηθισμένη μου διαδρομή (Ελληνικό-Γλυφάδα-Άγιος Κοσμάς και μερικές φορές Φλοίσβος) όπου πραγματικά απολαμβάνω το ποδήλατο που κάνω.
Με δυο λόγια, η ιδέα ναυάγησε.
-
Δεν τον γλιτώνεις τον ιδρώτα, αυτό είναι δεδομένο. Θα πρέπει να επενδύσεις σε ποδηλατικά ρούχα, να φτάνεις νωρίτερα και να πλένεσαι τοπικά και να μένει χρόνος για να στεγνώσεις.
Έχω γνωστό 50άρη, υπέρβαρο, ο οποίος πάει σε φροντιστήριο κι ιδιαίτερα μόνο με την κούρσα του. Μέρα, νύχτα, καύσωνα, βροχή, μόνο με αυτή.
Όλα γίνονται, αρκεί να ψαχτείς σε ρουχισμό κι αρκεί να αλλάξεις συνήθειες. Από το πόση ώρα θα χρειαστείς μέχρι το ότι δε θα φοράς τα ρούχα που φοράς τώρα. -
Η ώρα δεν είναι τόσο θέμα. Περίπου 19 λεπτά κάνω με το αυτοκίνητο, γύρω στα 34 μου πήρε με το ποδήλατο. Το θέμα είναι πόσο κουρασμένος θα φτάνω και σε τι κατάσταση. Προφανώς το φροντιστήριο δεν έχει dress code, αλλά δεν μπορείς και να πηγαίνεις με σορτσάκια και σαγιονάρες, ή να στάζεις απ’ τον ιδρώτα.
-
Χρήστο, σε βλέπω για ηλεκτρικό ποδήλατο.
-
Το σκέφτομαι για να σου πω την αλήθεια. Αλλά υποψιάζομαι ότι το κόστος είναι τεράστιο. Ίσως αξίζει να μετατρέψω το fitness σε ηλεκτρικό, έχω ακούσει ότι υπάρχουν κιτ τα οποία με €500 κάνουν δουλειά.
-
ετσι θα είσαι μόνο στην επιστροφή βρώμικος? αυτός είναι ο στόχος φαντάζομαι....
-
Ο στόχος είναι να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά ανθρώπινα.
-
Πάρε ένα παπάκι
Σοβαρά τώρα, κάπου πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι συνθήκες.
Για τις συνθήκες που περιγράφεις, τό ποδήλατο δε κάνει -
Ένα αξιοπρεπές κιτ μοτέρ+μπαταρίας που τοποθετείται σε ποδήλατο βουνού μπορεί να πλησιάσει τις 2000 (https://ebike-mtb.com/en/the-best-emtb-motor/). Εγώ έχω δει αυτό (https://paradoxkinetics.com/hermes/) στην πράξη (σε βουνό σε ανηφόρα 'τοίχο' με σαθρά που μας έσπρωχνε 2 γομάρια 100 κιλών (το είχε ο ένας μας) με 15κιλα εντούρο ποδήλατα) που είναι εκπληκτικό, μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλεις αλλά κοστίζει όσο 5 fitness.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις κινεζιές που μπαίνουν στον πίσω τροχό, πιθανόν να υπάρχουν και αξιόλογα εκεί, βλέπω να κυκλοφορούν αρκετά. Ωστόσο πρόσεξε το ζήτημα του βάρους. Αν τυχόν και έχεις κάτι που ζυγίζει π.χ. 15 κιλά και ξεμείνεις από μπαταρία, θα βογγήξεις (αυτό βέβαια είναι ενγενές πρόβλημα όλων των ηλεκτρικών σχεδόν)... -
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι κατά του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Άμα θες να μην κουράζεσαι με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μηχανάκι. Ποδήλατο πήραν όλοι το 2012-13-14 και μετά τα κλείδωσαν στις αποθήκες ή όλοι δεν έπιασαν ποτέ τα 500χλμ. Κάποιοι πήγαν και σε 2-3 freeday και έβγαλαν γκόμενα και εκεί τέλειωσε το ποδήλατο για εκείνους. 253μ υψομετρικό σε 18 χλμ δεν είναι πολύ, είναι θα έλεγα σύνηθες. Προσπάθησε να αποφύγεις τα απότομα υψομετρικά και ας κάνεις παραπάνω χιλιόμετρα. Απέφυγε λεωφόρους και χρησιμοποίησε τον παράδρομο ή παράλληλους δρόμους. Πολλές φορές σχεδιάζω και πειραματίζομαι με το Ride With GPS. Επένδυσε σε ρουχισμό αν θα το χρησιμοποιήσεις καθημερινά, παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ σε 3 βαθμούς το χειμώνα φοράω μόνο ισοθερμικό (το λεπτό για τον ιδρώτα, να μην κολλάει πάνω το ρούχο) και το μπουφάν. Νιώθω κρύο το πρώτο χιλιόμετρο και μετά είμαι ΟΚ. Φοράω ποδηλατικό σκούφο κάτω από το κράνος (είναι λεπτός και ζεστός όσο χρειάζεται) και ένα φουλάρι να καλύπτει λαιμό και πρόσωπο (όχι μάτια ). Επίσης φοράω πάντα γάντια και γυαλιά, με διαφορετικούς φακούς ανά περίσταση. Διάφανους το πρωί 06.00 και μαύρους το μεσημέρι. Μου έχει τύχει να πετύχει μυγάκι στο μάτι την πιο άκαιρη στιγμή και να μην μπορώ να κρατήσω και το άλλο ανοιχτό. Γενικά ισχύει ο κανόνας ότι πληρώνεις, παίρνεις. Επίσης να πω ότι το ποδήλατό μου είναι trekking, και έχω αλλάξει 2 φορές λάστιχα Vittoria Randoneur 700x28 με τα οποία έκανα πάνω από 5500 χλμ και τώρα φοράω Continental Sport Contact II 700x32 (το οποίο έχει μετονομαστεί σε Contact Speed). Επίσης αρχικά είχα αγοράσει κάποια φωτάκια 'μάρκας' στη συνέχεια όταν χάλασε το μπροστινό από πτώση (είχε σπάσει το κλιπσάκι του) αγόρασα Lezyne 450lm και έχει μεγάλη διαφορά (πολύ μεγάλη θα έλεγα). Έβαλα σχάρα και αγόρασα μία τσάντα η οποία έχει και μέσα σε θήκη αδιάβροχο κάλυμμα. Κάποια από τα μοντέλα που γράφω έχουν αντικατασταθεί. Τα αγόρασα πριν από 5-6 χρόνια. Έχω διανύσει 12000 χλμ, τα περισσότερα σε πήγαινε-έλα στη δουλειά. Το ποιο δύσκολο είναι το καθημερινό που θα κάνεις το πρώτο 20ήμερο. Αν περάσεις αυτό το όριο, συνήθισες. Πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου, πάω έτσι γιατί δεν έχω άλλο μέσο. Πόδια, λεωφορείο ή ποδήλατο. Αν το κάνεις αυτό σιγά σιγά θα συνηθίσεις. Θα ιδρώνεις λιγότερο, θα διώξεις το άγχος, θα γυμνάζεσαι την ώρα που πηγαινοέρχεσαι, αλλά θα είσαι στην αρχή και κουρασμένος. Θα πονάς, θα νυστάζεις κλπ. Επίσης πάντα κράνος, φωτάκια μαζί (έτυχε στη δουλειά να πάω μέρα και να φύγω μετά τη δύση). Παραλίγο να το ξεχάσω, καθρέφτης. Να μπορείς να ελέγχεις πίσω τί γίνεται. Αν έχετε μαθήματα στο φροντιστήριο Σάββατο μπορείς να ξεκινήσει να πηγαίνεις τα Σάββατα και επίσης την Κυριακή μέχρι εκεί και πάλι πίσω. Υπολόγισε ότι το Σάββατο θα πας θα σταματήσεις και μετά από Χ ώρες θα επιστρέψεις οπότε θα είναι και πιο ξεκούραστο. Ξεκίνα αρχικά έτσι και μετά σιγά σιγά αγοράζεις ότι χρειάζεσαι. Ανάλογα τις ώρες που κινείσαι Σάββατο κυκλοφορεί πολύς κόσμος για τα ψώνια. Κυριακή νωρίς το πρωί πετυχαίνεις ξενύχτιδες και αργότερα Sunday Drivers. Προσοχή επίσης σε πεζούς και κάθετα στενά γιατί το ποδήλατο δεν ακούγεται (χτυπάς κουδουνάκι για να κάνεις αισθητή την παρουσία σου) και σε επείγουσα κατάσταση, κραυγή Εεεεεε πιάνει και σώζει.
-
Όλα αυτά που λες είναι πολύ ωραία, αλλά απαιτούν μια αφοσίωση στον στόχο που στην παρούσα φάση απλά δεν υπάρχει.
Σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις πληροφορίες πάντως! -
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
... Ποδήλατο πήραν όλοι το 2012-13-14 και μετά τα κλείδωσαν στις αποθήκες ή όλοι δεν έπιασαν ποτέ τα 500χλμ. ...ή τους τα έκλεψαν...
-
c est moi!
Η ζωή...ποδήλατο!