-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δεν το έχω ξαναδεί, φαίνεται πολύ ψαγμένο πάντως.Καμια προταση για ποδηλατικο εσωρουχο με μαξιλαρακι?
Αυτα απο ebay λενε?Αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι ότι αξίζει αν είσαι ακόμα αρχάριος, στα πρώτα σου βήματα. Θα έχεις δώσει ψίχουλα και θα έχεις κάτι μέτριο να σε προφυλάξει στις πρώτες βόλτες, που έτσι κι αλλιώς είναι σύντομες. Μισή ώρα, άντε μία ώρα. Όταν κολλήσεις το μικρόβιο, πας σε κάτι καλύτερο.
Κατι τετοιο λεω.απο μεγεθη πως αποφασιζουμε?
-
Θεωρώντας ότι οι Κινέζοι είναι μικροσκοπικοί και τα μεγέθη τους κουλουβάχατα!
Πες λίγο κιλά και ύψος μήπως μπορώ να υπολογίσω κάτι. Γενικώς, τα είχα πληρώσει τριπλά αυτά τα βρακιά. Ξεκίνησα με XL, δε μου έκανε, πήρα 2XL και τελικά πήρα και 3XL, που μου είναι καλό. Ευτυχώς τα άλλα δύο χαρίστηκαν σε φίλους, οπότε δεν πήγαν χαμένα. Όχι ότι πρόκειται για κανένα τραγικό έξοδο. -
To βάζω κι εδώ το βίντεο, η ματιά ενός ολλανδού για το ποδήλατο στις αμερικάνικες πόλεις
http://www.upworthy.com/a-dutch-guy-is- ... ?c=reccon1
-
Θεωρώντας ότι οι Κινέζοι είναι μικροσκοπικοί και τα μεγέθη τους κουλουβάχατα!
Πες λίγο κιλά και ύψος μήπως μπορώ να υπολογίσω κάτι. Γενικώς, τα είχα πληρώσει τριπλά αυτά τα βρακιά. Ξεκίνησα με XL, δε μου έκανε, πήρα 2XL και τελικά πήρα και 3XL, που μου είναι καλό. Ευτυχώς τα άλλα δύο χαρίστηκαν σε φίλους, οπότε δεν πήγαν χαμένα. Όχι ότι πρόκειται για κανένα τραγικό έξοδο.1.82.στα μποξερακια φοραω xl.
-
Πες και τα κιλά, γιατί το ύψος δε λέει τίποτα από μόνο του.
-
100 νταν!
-
E, πας για το 3XL, καρφωτό.
-
Σκουπίδι.Να δώσω μερικά παραπάνω στοιχεία, γιατί πρωινιάτικα δεν ήμουν πολύ επεξηγηματικός.
Το λοιπόν, θες ένα φθηνό ποδήλατο για τις εκεί μετακινήσεις σου και να δώσεις μέχρι 150 ευρώ. Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ποδήλατο χωρίς αναρτήσεις. Σε αυτά τα λεφτά, οι αναρτήσεις είναι τελείως μάπα, απλώς κουβαλάς επιπλέον φορτίο κι έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάτι αποσβένει. Το σημαντικό είναι να δουλεύουν άριστα οι ταχύτητες και τα φρένα και να έχεις μια σέλα που να είναι άνετη. Βάλε και δρομίσια λάστιχα για να ρολάρει γρήγορα στην άσφαλτο.
-
Ok, κάτι τέτοιο ψάχνω όπως το λες... συνεχίζω, κάτι θα βρεθεί
-
Λοιπον δοκίμασα τη φαση με τα δημοτικά ποδήλατα εδω στη Βιέννη
Αρκετά εξυπηρετικό, εχει πολλους σταθμους στην πολη οποτε βρισκεις ευκολα και αρκετα κοντα σου, εχει πολλα ποδήλατα, υπαρχει android app που σου δειχνει διαθεσιμοτα σε καθε θεση ποτε ξερεις απο πριν και απο που μπορεις να παρεις και που να αφησεις το ποδηλατο.
Για μια ωρα χρηση δεν πληρωνεις τιποτα (!!!) απο εκει και πανω παει ενα ευρω η ωρα, αλλα αμα το επιστρεψεις και περιμενεις 15 λεπτα ξαναμηδενιζεται το ρολοι και εχεις παλι μια ωρα δωρεαν κτλ ..
Τα ποδηλατα δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο αλλα για τη φλαταδουρα της πολης ειναι μια χαρα, εχουνε και φωτα.πρωτη επαφη και με τους ποδηλατοδρομους.. απολαυση, τι να λεμε
Ως πεζος δεν ειχα προσεξει οτι εχουνε και φορα ! -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπον, εδω στη Βιεννη γινεται της πουτ@ν@ς απο ποδηλατα και δεν την παλευω ανευ...
επειδη το δικο μου θα ερθει σε κανα μηνα, κοιταω μπας και παρω ανα φτηνο μεχρι τοτε, να μεινει κιολας να υπαρχει
Ψαχνω εδω γυρω το ebay.at και βλεπω αυτο
μιλμε για ποδηλτακι εδω γυρω, στο ποταμι, στην πολη κτλ...Ok, κάτι τέτοιο ψάχνω όπως το λες... συνεχίζω, κάτι θα βρεθεί
Αφού το δικό σου θα σου έρθει σε κάνα μήνα, κράτα τα λεφτά σου και κοίτα πώς θα αποκτήσεις πρόσβαση στα δημόσια ποδήλατα.
http://www.wien.info/en/vienna-for/spor ... g/citybike
-
ε με τις καθυστερησεις εκει καταληγουμε
δε βρηκα και τιποτα της προκοπης να πω την αληθειατα δημοτικα ειναι καλά αλλα για αλλη χρηση
-
Έχω ακόμα το ποδήλατο απο όταν άνοιξα το θέμα το 2005, ένα GT Avalanche 3.0 και έχω γράψει πολλά χιλιόμετρα με αυτό μέχρι τώρα.
Επειδή πλέον το χρησιμοποιώ 100% σε δρόμο, έλεγα μήπως αναβαθμιστώ με ένα καθαρόαιμο κουρσάκι. Μόνο ένα πράγμα με προβληματίζει. Έχω κοντά στο σπίτι μου κάτι ανηφόρες που και μεγάλη κλίση έχουν και μεγάλη διάρκεια. Τις βγάζω μόνο με τη χαμηλότερη σχέση του mountain. Το κουρσάκι έχει τόσο κοντές σχέσεις?
-
Καθόλου δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό. Τα κουρσάκια μπορούν να αποκτήσουν πολύ κοντές σχέσεις. Με τριπλό δισκοβ(λ)ακίονα, το μικρό μπροστινό γρανάζι μπορεί να έχει ακόμα και μόλις 22 δόντια, ενώ υπάρχει πίσω κασέτα με 32 δόντια στο μεγάλο της γρανάζι. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι με μετάδοση 22-32, θα ανεβαίνεις ακόμα και στα δέντρα. Θα θεωρείσαι βέβαια φλώρος για τους ζόρικους κουρσάδες, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.
Πάρε κουρσάδικο β(λ)ακίονα με 22άρι μικρό. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος έχει 42άρι μεγάλο, θα χάνεις λίγο σε τελικές. Αν θες κάτι πιο γρήγορο, μπορείς να πάρεις με 50άρι μεγάλο και 30άρι μικρό. Μια χαρά θα είσαι και πάλι.
Αναφορικά με τις κασέτες, υπάρχουν δύο επιλογές. Να φτάνει μέχρι 32άρι γρανάζι, αλλά τότε πας σε ακριβές λύσεις, αφού είναι όλες 11 ταχυτήτων και θα χρειαστείς ακριβό ντεραγιέ και ακριβές αλλαγές.
Αλλιώς, υπάρχει κι η φθηνή 11-30, που είναι 9 ταχυτήτων και έχει φθηνά ανταλλακτικά.Για πες μας όμως σε ποιο γρανάζωμα αντιστοιχεί η μαλακότερη σχέση που έχεις τώρα στο ΜΤΒ.
-
2μισή μήνες μετά την εγχείρηση προσθιου χιαστου έβγαλα το ποδηλατάκι και ξεκινάω εντατικά:lol:
Sent from xperia z using smoke signals
-
Αμάν ζημιά... άντε, σιδερένιος και πάντα όρθιος.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω ακόμα το ποδήλατο απο όταν άνοιξα το θέμα το 2005, ένα GT Avalanche 3.0 και έχω γράψει πολλά χιλιόμετρα με αυτό μέχρι τώρα.Επειδή πλέον το χρησιμοποιώ 100% σε δρόμο, έλεγα μήπως αναβαθμιστώ με ένα καθαρόαιμο κουρσάκι. Μόνο ένα πράγμα με προβληματίζει. Έχω κοντά στο σπίτι μου κάτι ανηφόρες που και μεγάλη κλίση έχουν και μεγάλη διάρκεια. Τις βγάζω μόνο με τη χαμηλότερη σχέση του mountain. Το κουρσάκι έχει τόσο κοντές σχέσεις?
Πρωτοπόρος, εύγε!
Ο τέως μαζντοπορωμένος και νυν ποδηλατοπορωμένος με κάλυψε απόλυτα όσον αφορά τις σχέσεις. Για το δισκοβραχίωνα μπροστα, βέβαια δεν υπάρχουν κουρσάκια με γρανάζωμα 22-32-42 οπότε θα πρέπει να το βάλεις εσύ, και συνήθως σε εισαγωγικά θα βρείς το 30-40-50. Το σύνηθες και διαδεδομένο είναι 34-50 πάντως, ενώ ποδήλατο με κασέτα πάντως πάνω από 28 τοποθετημένη δύσκολα θα βρεις.
Οπότε εάν έχεις 7άρα (???) κασέτα θα πάς κατά πάσα πιθανότητα από το 22-28(???) που μάλλον έχεις στο 34-28(???) που συνήθως πωλείται και έχουμε μία αξιοσέβαστη διαφορά στο γρανάζωμα. Ωστόσο η στάση και συγκεκριμένα το τιμόνι της κούρσας φωνάζει για ανηφόρες και ανεβαίνεις με τον ίδια προσπάθεια 1-2 σχέσεις πιο μακριές από ότι με ίσιο. Βάλε και τα ~4 κιλά λιγότερου βάρους, τα καραφλά στενά λάστιχα και λύνεται η εξίσωση...
-
Πράγματι, πολύ δύσκολα θα βρει κουρσάκι με τέτοιο γρανάζωμα. Θα πρέπει να χτίσει τη μετάδοση μόνος του, κομμάτι-κομμάτι.
Πάρε κι ένα βιντεάκι για το πώς μπορεί να γίνει πραγματικά διασκεδαστικό ένα κουρσάκι:
Αφιερωμένο στον Leftgalan.
-
Αυτός είναι για το Medrano.
-
Το μπροστά είναι 22, έχει ένα αυτοκόλητο που το γράφει. Για το πίσω πρέπει να μετρήσω δόντια. Θα το δώ αύριο το πρωί
Η ζωή...ποδήλατο!