-
Το νύχι εννοείς; Αυτό δεν είναι ακριβό.
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...εγώ μ' αυτό το φτηνο ποδήλατο, που πήρα από Πράκτικερ 119€ σε 6 δόσεις, οργώνω όλη την παραλία και το πάρκο...Καταρχάς, πρέπει να διευκρινήσεις πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει σε αυτό το χρονικό διάστημα και με τι μέση ωριαία. Όλα εξαρτώνται από το ρυθμό σου. Αν ΔΕΝ έχεις πολλές απαιτήσεις (χαμηλή μέση ωριαία) και ΔΕΝ κάνεις πολλά χλμ, τότε ένα πολύ φθηνό ποδήλατο ίσως αργήσει να διαλυθεί. Από την άλλη, αν δε δοκιμάσεις κάποιο πραγματικά αξιόλογο, δεν μπορείς να ξέρεις τι χάνεις. Όπως και να έχει, δικαίωμα στην ποδηλασία έχουν (προφανώς) όλοι και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Όχι μόνο οι τύποι που έχουν σκάσει περιουσίες. Αν εμείς προτείνουμε κάτι ακριβότερο, είναι επειδή θεωρούμε ότι σε βάθος χρόνου, ο κάτοχος θα βγει πιο κερδισμένος σε σχέση με το να έχει δώσει τα μισά. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι κάνα δραματικό ποσό. Τι 120, τι 250... Δεν είναι ότι θα δώσεις το νεφρό σου για να το αποκτήσεις;
-
...εγώ μ' αυτό το φτηνο ποδήλατο, που πήρα από Πράκτικερ 119€ σε 6 δόσεις, οργώνω όλη την παραλία και το πάρκο...
...πιστεύω θ' αντέξει αρκετά χρόνια, πολύ περισσότερα απ' αυτά που γράφεις...
...το έχω 6 μήνες και τό' χω πάει στον ποδηλατά 2 φορές. Μία όταν το πήρα να μου ρυθμίσει βασικά το σασμάν και μία για αλλαγή σαμπρέλας όταν πάτησα γυαλιά από μπουκάλι μπίρας...Ένα τέτοιο ποδήλατο βασικα είναι μία χαρά για τις πρώτες βασικές βόλτες. Θα είναι βαρύ, θα φρενάρει με ...προσευχή, πολύ πιθανόν να μην είναι στο μέγεθος σου αλλά όταν μιλάμε για ΜΤΒ για χρήση σε άσφαλτο και μάλιστα χαλάρη είναι μία χαρά από άποψη αντοχής. Και επειδή γίνεται μία ατελείωτη σαμπρελολογία στο τοπικό που δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται μιλώντας για άσφαλτο, βάλε με τα υπόλοιπα χρήματα από τα 119 ένα καλό σετ καραφλά λάστιχα και αντίστοιχες σαμπρέλες, φουσκωσε ΚΑΛΑ και σου υπογράφω ότι δεν θα έχεις θέμα με γυαλιά. Αν ήταν τα λάστιχα να σκάνε με σπασμένα γυαλιά κανείς δεν θα έκανε ποδήλατο...
Ωστόσο σε αυτό το μπάτζετ, όπως ειπώθηκε ήδη, καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένο...
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Θα κοιτάξω τι υπάρχει και σε μεταχειρισμένα και θα πράξω αναλόγως. -
Με μια πολύ πρόχειρη ματιά στο car:
Καινούριο αξιοπρεπές μοντελάκι στα 280.
Το ίδιο με της πρώτης αγγελίας αλλά με delivery miles. Σίγουρα μπορείς να ρίξεις την τιμή.
Τι μέγεθος κοιτάς;
-
Το μέγεθος δεν το ξέρω.
Για 1.75 ύψος περίπου τι πρέπει να κοιτάξω? -
Παίδες μη βαράτε!..
...έγραψα τί έκανα εγώ επειδή οι 'απαιτήσεις' του Angel!!!! ήταν πολύ κοντά στις δικές μου!..
...συνήθως κάνω από 8-12 χλμ κάθε φορά, χωρίς να... 'σκοτώνομαι' γιατί στην πραγματικότητα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι τόσο η άσκηση αλλά το ότι μου 'φτιάχνει' την ψυχολογία, δηλαδή με κάνει να χαίρομαι... έχω διανύσει 147 χλμ σύμφωνα με το ασύρματο κοντεράκι των 25€!..
...απλά ήθελα να πώ ότι για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από ένα ποδήλατο, μπορεί να καλυφθεί αξιοπρεπώς με σχετικά λίγα χρήματα. -
@ Angel!!!!
το καλοκαιρι ειχα τις ιδιες ...αποριες με σενα
εψαχνα ενα ποδηλατο στα 150€ περιπου για καμια χαλαρη βολτιτσα.ειχα παρει στα παιδια πριν κανα δυο-τρια χρονια δτο ποδηλατα 'του σουπερ μαρκετ'
τα παιδια ηταν υπερχαρουμενα, οταν ειχαμε χωρο δεν κατεβαιναν απο πανω, ασχετα αν τα ποδηλατα ηταν βαρια και 'δυσκολα'
No name σασμαν και διπλη αναρτηση σε σιδερενιο σκελετο.Αφου εψαξα στα μεταχειρισμενα και στα ποδηλαταδικα, παρατηρουσα οτι οσο εψαχνα ανεβαζα λιγο λιγο το μπατζετ.
ο dimsabas μου ειχε προτεινει απο τοτε να μην ασοληθω με καινουρι ποδηλατο σ'αυτα τα λ7 και μου εδειξε καποιες αγγελιες τις οποιες -για να πω την αμαρτια μου- τις θεωρησα 'υπερβολη'
τελικα, κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη (λεω τελευταια γιατη την προηγουμενη ειχα παει στον ποδηλατα με σκοπο να παρω ενα Οριεντ και δεν τα βρηκαμε αφου μου ζητησε 5 ή 10€ περισσοτερα απ'οσα ειχαμε συμφωνησει) βρηκα σε αγγελια ενα Megisto σε κατασταση κουτιου.
Ο ιδιοκτητης το ειχε παρει πριν απο 3 μηνες και (απ'οτι ειπε) δεν τον βολεψε (μου εδωσε μαζι και τα 'χαρτια' του ποδηλατου).
Το ποδηλατο ηταν κυριολεκτικα καινουριο, τα λαστιχα ηταν ακομα με τα μπιμπικια τους.Το πηρα στα 275€ ενω η τιμη του τοτε ηταν 465€ (καταλογου) και η καλυτερη τιμη που μου εκαναν ηταν στα 405 ή 425€ (δεν θυμαμαι καλα)
Μερικες μερες αργοτερα πηρα και το οριεντ (το πιο φτηνο μοντελο στις 28') για τη γυναικα μου.
Οταν τα παιδια ανεβηκαν στα καινουρια, εννοειται οτι δεν ηθελαν να ξαναπανε στα δικα τους
ειδικα η κορη που παει σε φροντιστηρια και διαφορες δραστηριοτητες στην πολη με το ποδηλατο εχει οικιοποιηθει το οριεντ.
Γνωμη μου ειναι λοιπον οτι αν μπορεις να το υποστηριξεις οικονομικα παρε το μεγιστο απο την αγγελια που εβαλε ο dimsabas.
αν ειναι 'καθαρο' ειναι πολυ καλη περιπτωσηκαλη επιτυχια στις επιλογες σου και καλες βολτες
-
εμενα μου κανει εντυπωση οτι καποιος πηρε ενα ποδηλατο 119 ε και αναλυει τα υπερ της οικονομικης αγορας του και απο την αλλη εδωσε 25ε για να παρει ενα κοντερακι (που βρισκεις απο 3ε....) κατι δεν καταλαβαινω καλα...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Στην πρόσφατη χυμα/τουμπα μου εκτός από νάρθηκα στο δεξί αγκώνα απέκτησα και σπασμένο πίσω 'ντεραγιερ'(πσσσσςςςς όρος)Βασικά έσπασε η βάση που το δένει πάνω στον πίσω άξονα.
Τι να περιμένω; 7ταχύτο shimano, βασικά πράματα.
Σασμαν, αλυσίδα, ακτινολογηση κτλ 28 ευρώ
-
Παιδες νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουν οτι ενα ποδηλατο των 120 ευρω απο το σουπερμαρκετ ειναι χειροτερο απο ενα μεταχειρισμενο με τιμη καταλογου 450 ευρω δε νομιζω οτι τιθεται θεμα και ειναι και θεμα λεφτων, δεν εχουν ολοι αλλα 150 ευρω για να παρουν μεταχειρισμενο ΜΕΓΙΣΤΟ.
Ειδικα καποιος ασχετος με το ποδηλατο μπορει να παρει ενα απο το σουπερμαρκετ και να το εχει 1-2 χρονια και αν του αρεσει να παρει κατι καλυτερο, δεν ειναι αναγκη να παρει μια κρεμαστρα των 300 ευρω αντι για των 120... Δεν εχει αρεσει σε ολους το ποδηλατο μολις αγορασαν, και ΕΙΔΙΚΑ στην Αθηνα. Μην ειμαστε και υπερβολικοι τωρα, αν κανεις αποστασεις 5 χλμ να πας και 5 γυρνα δε προλαβαινεις να καταλαβεις διαφορα, 15 λεπτα θα εισαι πανω στο καθε σκελος...
ΥΓ. Απλα ηθελα να το πω, γιατι με κουραζει ο μηδενισμος των φτηνιαρικων ποδηλατων (που ναι ειναι αθλια). Εγω εχω ποδηλατο >1200 ευρω αλλα και παλι respect σε οσους ξεκιναν και καβαλαν χρεπια απο το Σ/Μ.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Στην πρόσφατη χυμα/τουμπα μου εκτός από νάρθηκα στο δεξί αγκώνα απέκτησα και σπασμένο πίσω 'ντεραγιερ'(πσσσσςςςς όρος)Βασικά έσπασε η βάση που το δένει πάνω στον πίσω άξονα.
Τι να περιμένω; 7ταχύτο simano, βασικά πράματα.
Αυτος ειναι και ο σκοπος που τωρα πια χρησιμοποιουνται αυτα 'νυχια'
για να προστατευουν τον σκελετο απο σπασιμο σε τετοιες πτωσεις.Περαστικα με το χερι σου.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
εμενα μου κανει εντυπωση οτι καποιος πηρε ενα ποδηλατο 119 ε και αναλυει τα υπερ της οικονομικης αγορας του και απο την αλλη εδωσε 25ε για να παρει ενα κοντερακι (που βρισκεις απο 3ε....) κατι δεν καταλαβαινω καλα......ΔΕΝ έκανα ΚΑΜΙΑ ανάλυση υπέρ της οικονομικής αγοράς - προφανώς άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις - έγραψα τί μπόρεσε να καλύψει τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ απαιτήσεις και τίποτα παραπάνω... όσο για το κοντεράκι, δεν έψαξα καν στο ίντερνετ, το πήρα από τον ποδηλατά μου (που βέβαια το τοποθέτησε...)... ασύρματο με 3€ κομματάκι δύσκολο το βλέπω αλλά για να το λές...
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
ΥΓ. Απλα ηθελα να το πω, γιατι με κουραζει ο μηδενισμος των φτηνιαρικων ποδηλατων (που ναι ειναι αθλια). Εγω εχω ποδηλατο >1200 ευρω αλλα και παλι respect σε οσους ξεκιναν και καβαλαν χρεπια απο το Σ/Μ.Δεν εχω αναφερθει ποτε σε αυτο το θεμα αλλα νομιζω οτι εχει να κανει με απλη λογικη, οποιος χρειαζεται ποδηλατο για ενα δυο περιστασιακες βολτιτσες καλα θα κανει να παρει ποδηλατο απο s/m, (οπως και στην περιπτωση παιδικων ποδηλατων)καποιος αλλος ομως που θα το χρησιμοποιησει καθημερινα για μετακινηση ειτε στην δουλεια ειτε σε πιο μεγαλες βολτες το Σ/Κ σαφως και δεν μπορει να κανει τετοια επιλογη, και ο λογος ειναι πολυ απλος, το οτι αυτα τα ποδηλατα δεν εχουν φτιαχτει για τετοια χρηση, δεν ειναι ολες οι ροδες ιδιες μην σας ξεγελαει το σχημα, ουτε αντεχουν τα ιδια κιλα, το ιδιο και οι αλλαγες ταχυτητων, ουτε βεβαια οι σκελετοι οπως και ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα,
κανουν βεβαια την ιδια δουλεια αλλα οχι τοσο καλα ουτε για το ιδιο χρονικο διαστημα.
Απο την στιγμη που καποιος θελει να κανει ποδηλατο και να το βαλει στην ζωη του τοτε αξιζει να κανει πιο μελετημενη επιλογη, δεν αξιζει να αγορασει κατι πολυ φτηνο και να πληρωσει σε ζημιες η΄αναβαθμισεις κανενα ποσο γιατι δεν προκειται να το παρει ποτε πισω, ουτε απο το no name ποδηλατο ουτε απο τα περιφερειακα που εβαλε.
Το λεω γιατι σε ενα απο τα ποδηλατα που εχω, επειδη ειχα δεθει συναισθηματικα, και δεν ηθελα να το αλλαξω εφτασα να εχω αντικαταστησει τα παντα σχεδον απο περιφερειακα για να το κανω αξιοπρεπες, ξοδευοντας παραπανω χρηματα (απ΄οτι αν τα εδινα στην αρχικη αγορα) χωρις πλεων να εχει αξια παρα μονο για μενα. -
Exω περασει απο ποδηλατο Σ/Μ, απο μεταχειρισμενο κουρσακι και πηρα καινουργιο CX πανω του χιλιαρικου. Κανω περιπου 1000χλμ το μηνα λογω μετακινησεων.
Καθε ποδηλατο εχει την χρηση του, και κατα την αποψη μου καποιος πρεπει να περασει απο ολα τα σταδια για να εκτιμησει και τις διαφορες, αλλα και για να ειναι σιγουρος οτι θελει να βαλει το ποδηλατο στη ζωη του.Το να ξεκινησει καποιος με ποδηλατο των 450 ευρω ενω εχει να καβαλησει 20 χρονια πχ (το οποιο το βλεπουμε να προτεινεται στα διαφορα ελληνικα φορα) ειναι λιγο fail κατα την αποψη μου. Φυσικα ολοι εχουν τη δικη τους που ειναι σεβαστη... Δεν θα ετιθετω δειλημμα αν ειναι Μεγιστο με 120 η Σ/Μ με 120, τοτε η επιλογη ειναι προφανης. Απλα τα 150 ευρω παραπανω ειναι αρκετα λεφτα για ξεκινημα κατα την ταπεινη μου αποψη.
Επισης μετακινηση και μετακινηση στη δουλεια δεν ειναι ιδια. Οταν πηγαινα δουλεια και ηταν 3,5χλμ πηγαινε κκαι 3,5 ελα το εκανα με το χρεπι πολης που εχω το οποιο πηρα μεταχειρισμενο 30 ευρω, οταν η δουλεια μου εφτασε να ειανι 12χλμ καθε σκελος παω με το Cyclocross φυσικα. Απλα μη τρελαθουμε τωρα οτι με ενα του ΣΜ δε μπορεις να κανεις 10 χλμ τη μερα και να σε βγαλει αρκετο καιρο... Εκτος και αν ειναι καποιος 150 κιλα.
-
ακριβοι στα πιτουρα (ασυρματο κοντερ ποδηλατου) και φθηνοι στο αλευρι (ποδηλατο)
περι ορεξεως σιγουρα κολοκυθοπιτα αλλα μου θυμιζει καποιους που σε αυτοκινητο αξιας 3.000 βαζανε ζαντες 1.000...
-
ακριβοι στα πιτουρα (ασυρματο κοντερ ποδηλατου) και φθηνοι στο αλευρι (ποδηλατο)περι ορεξεως σιγουρα κολοκυθοπιτα αλλα μου θυμιζει καποιους που σε αυτοκινητο αξιας 3.000 βαζανε ζαντες 1.000...
...ε καλά τώρα, κάτι θά 'πρεπε να πείς - άσχετο βέβαια - για νά 'χεις την τελευταία λέξη!.. (άλλωστε δεν έγραψα κάπου ότι μου λείπουν τα παραπάνω ευρά για κάτι 'καλύτερο' και πιο ακριβό!..) δηλαδή...
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Το να ξεκινησει καποιος με ποδηλατο των 450 ευρω ενω εχει να καβαλησει 20 χρονια πχ (το οποιο το βλεπουμε να προτεινεται στα διαφορα ελληνικα φορα) ειναι λιγο fail κατα την αποψη μου. Φυσικα ολοι εχουν τη δικη τους που ειναι σεβαστη... Δεν θα ετιθετω δειλημμα αν ειναι Μεγιστο με 120 η Σ/Μ με 120, τοτε η επιλογη ειναι προφανης. Απλα τα 150 ευρω παραπανω ειναι αρκετα λεφτα για ξεκινημα κατα την ταπεινη μου αποψη.
(Fail ειναι μονο αν ξεφευγεις απο τις οικονομικες σου δυνατοτητες.
Επειδη αυτο που γραφεις το εκανα 5 χρονια πριν, λιγο πριν ερθει ο γιος, γιατι νομιζα οτι θα εχω χρονο για ποδηλατο και τελικα αφου εκανα 150χλμ σε 1 μηνα, το ποδηλατο εμεινε στην αποθηκη 5 χρονιαΟμως το ποδηλατο ειναι εκει και με περιμενει, ενα λαδωματακι στην αλυσιδα, φουσκωμα στα λαστιχα και ετοιμο.
Τωρα που ο γιος ειναι 5+ σκεφτομαι να τα φορτωσω στο αυτοκινητο και να παμε στο ΟΑΚΑ η στο παρκο Τριτση για βολτες.
-
ακριβοι στα πιτουρα (ασυρματο κοντερ ποδηλατου) και φθηνοι στο αλευρι (ποδηλατο)
περι ορεξεως σιγουρα κολοκυθοπιτα αλλα μου θυμιζει καποιους που σε αυτοκινητο αξιας 3.000 βαζανε ζαντες 1.000...
...ε καλά τώρα, κάτι θά 'πρεπε να πείς - άσχετο βέβαια - για νά 'χεις την τελευταία λέξη!.. (άλλωστε δεν έγραψα κάπου ότι μου λείπουν τα παραπάνω ευρά για κάτι 'καλύτερο' και πιο ακριβό!..) δηλαδή...
και να ηταν αυτος ο σκοπος μου δεν με αφησες...
στο κατω κατω ειναι δικαιωμα μου να σχολιαζω χωρις προσβολες ...αν τωρα εσυ ενοχληθηκες...προβλημα σου...μαλλον δικιο θα εχω για να σε 'τσουζει' ... γιαυτο λοιπον ξυδακι ΤΟΠ για να ενισχυουμε και την ελληνικη βιομηχανιακαι μιας και πιασαμε τις παροιμιες...
Τον γάιδαρο, όσο και να τον στολίσεις, άλογο δεν γίνεται. -
και μιας και πιασαμε τις παροιμιες...
Τον γάιδαρο, όσο και να τον στολίσεις, άλογο δεν γίνεται....και τότε εσύ γιατί επιμένεις?..
-
και μιας και πιασαμε τις παροιμιες...
Τον γάιδαρο, όσο και να τον στολίσεις, άλογο δεν γίνεται....και τότε εσύ γιατί επιμένεις?..
η δημοσιευση μου ειναι σχετικη με το θεμα...και συνεχιζω διαπιστωνοντας οτι 'Αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης'
Η ζωή...ποδήλατο!