-
Specialized Sirrus - το έχω λιώσει εδώ και δυο χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος.
Βασική έκδοση με κάτω από 500 €, και υπάρχουν και εκδόσεις λίγο ακριβότερες με δισκόφρενα, τα οποία πάντως δεν θεωρώ αναγκαία. Τώρα είναι καλή εποχή καθώς Αύγουστο έρχονται τα νέα μοντέλα και τα φετινά φεύγουν με εκπτώσεις...Ελαφρύ, άνετο, γρήγορο...και αν και δεν έχει ανάρτηση μπροστά, έχει πολύ καλύτερη απόσβεση από διάφορες φτηνές αναρτήσεις που υπάρχουν απλά 'για να υπάρχουν'.
Αν θέλει και λίγο περισσότερη άνεση σε χωματόδρομους, ας δει και το Crosstrail, αν και όπως τα περιγράφει, με ένα fitness θα βρει την υγειά του.
-
Scott Metrix 40: βρες του 2012 που είναι σε καλύτερη τιμή από του '13. Το αυτό και για το KTM Life Track. Αλλιώς πας σε all around Ideal Megisto
-
Συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν, ότι πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε τρέκινγκ και φίτνες.
Μάλλον θα πρέπει να τα δεις από κοντά, αλλά και πάλι πρέπει να τα οδηγήσεις αρκετά ώστε να δεις τι σου ταιριάζει.
Εγώ πάντως θα διάλεγα φίτνες κυρίως από περιέργεια γιατί έχω τρέκινγκ.
Σκέψου και την επιλογή του μεταχειρισμένου από αγγελίες στο podilates.gr ή στο cyclist-friends.gr, ή στο car.gr ή τη χρυσή ευκαιρία.
Πάντως απ' όπου και να πάρεις, να ελέγξεις το μέγεθος να σου ταιριάζει, αλλιώς άστα... -
Και εγώ που έχω cross, όταν αλλάξω, σε fitness θα πάω, σκασίλα μου για το χώμα, έναν πατημένο χωματόδρομο που είναι το max που θα πάω, θα τον βγάζει και το fitness κουτσά στραβά...
-
Σε πατημένο, ομαλό χωματόδρομο δεν έχεις κανένα απολύτως θέμα, το προσυπογράφω
-
Ήδη είμαι σε δίλλημα για τα λάστιχα. Από 700χ42C που φοράει από την μάνα του το Merida, να πάω σε 32 ή να κατέβω και σε 28?
Κάτι σε τέτοιο?
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare- ... -tire.html -
κατ αρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας πραγματικα τα 160+ χλμ θα τα εχω καθε βδομαδα στο νερο! ποιο συγκεκριμενα το ποδηλατο το θελω για μεσα στην πολη οποτε θα εχω πολλα σταματα ξεκινα πολλα πεζοδρομια και η συγκεκριμενη διαδρομη που θα ακολουθω εχει και μια γ@μηστερη ανηφορα που πρπει να ακολουθω προκειμενου να φτασω στην προπονηση μου (ευοσμο προς ωραιοκαστρο για οσους ξερουν απο Σαλονικη) καθημερινως!
με το ποδηλατο θα εχω και λιιιγο βουνο σε στρωμενους χωματοδρομους βεβαια! και στο χωριο η ιδια κατασταση! Πνατως στα μαγαζια εδω σαλονικη δεν υπαρχει ενημερωση μηδεν....! μονο να πουλησουν θελουνε και ουτε καν σε ρωτανε γιατι το θελεις που πρεπει να κινηθεις σε μοντελα... τπτ τπτ τπτ! αν εχετε να μου προτειετε συγκεκριμενα μοντελα θα το εκτιμουσα φυσικα! -
@asteris: το μεγάλο βήμα το κάνεις από τα 42 στα 32/28. 32 με 28 δεν έχουν κάποια τρομερή διαφορά στην κύλιση, απλά τα τελευταία είναι λίγο πιο εύκολο να χωθούν σε κανέναν αρμό πεζοδρομίου και να φας βούτα...
Ρίξε μια ματιά και σε Continental Gator Skin (μόνο σε ξένα online shops θα τα βρεις). Πολύ καλά λάστιχα, δεν είναι βέβαια κορυφαία ως προς την πρόσφυση αλλά είναι πολύ ανθεκτικά και ξεχνάς τι σημαίνει φούιτ...Pafralis: σε κατηγορία fitness (πολύ καλύτερη για πολλά χιλιόμετρα σε άσφαλτο, ΟΚ για πατημένους χωματόδρομους. όχι ιδανική για να χοροπηδάς πάνω-κάτω σε πεζοδρόμια όμως): δες Scott Metrix 40 και Specialized Sirrus.
σε κατηγορία trekking (καλή σε χωματόδρομο, καλή αλλά πιο αργή σε άσφαλτο, καλή σε πεζοδρόμια) Specialized Crosstrail, Scott Sportster, KTM Life Track, IDEAL Megisto. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@asteris: το μεγάλο βήμα το κάνεις από τα 42 στα 32/28. 32 με 28 δεν έχουν κάποια τρομερή διαφορά στην κύλιση, απλά τα τελευταία είναι λίγο πιο εύκολο να χωθούν σε κανέναν αρμό πεζοδρομίου και να φας βούτα...
Ρίξε μια ματιά και σε Continental Gator Skin (μόνο σε ξένα online shops θα τα βρεις). Πολύ καλά λάστιχα, δεν είναι βέβαια κορυφαία ως προς την πρόσφυση αλλά είναι πολύ ανθεκτικά και ξεχνάς τι σημαίνει φούιτ...Fixed.
Ευχαριστώ παντως. οταν φυγω απο τα mountain θα το θυμηθω!
-
Απορώ πως κι έγραψα το δικό σου όνομα, δεν ήσουν καν σε αυτούς που πόσταραν στην τελευταία σελίδα
Καμιά φορά η μνήμη παίζει περίεργα παιχνίδια, θυμάμαι μια φορά πριν κανά χρόνο είχες ποστάρει την αλλαγή ελαστικών σου...κ μάλλον έκανα κάποιον υπόγειο συνειρμό. -
Ευχαριστώ Arrows...
-
Εφόσον έχεις γ@μηστερες ανηφορες και όντως θέλεις να κάνεις 160 χλμ την εβδομάδα εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κούρσα είναι μονόδρομος. Σε ίδιο ποδήλατο με κουρσοτιμόνι και ίσιο η διαφορά στις ανηφόρες είναι πολύ μεγάλη καθώς έχεις καλύτερη λαβή για να 'τραβήχτείς' σε κάθε πεταλιά και φυσικά να ανέβεις για ορθοπέταλο. Και άμα σου φαίνεται σκυφτή για αυτό είναι οι λαιμοί, για να έρχονται τούμπα. Δες και εδώ ότι με τον τρόπο τους τα κάνουν όλα!
http://www.bikeradar.com/road/news/arti ... car-37718/
Αλλά επειδή πολλοί πήραν ποδήλατο και πολλοι το άλλαξαν στο μήνα, πάρε ένα μεταχειρισμένο trekking χωρίς ανάρτηση να δεις τι θες και βλέπεις για μετά...
Για τα δισκόφρενα προσυπογράφω ότι στο 90% των ποδηλατών που κυκλοφορούν άσφαλτο με δισκόφρενα βοηθούν στη μούρη.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ήδη είμαι σε δίλλημα για τα λάστιχα. Από 700χ42C που φοράει από την μάνα του το Merida, να πάω σε 32 ή να κατέβω και σε 28?Κάτι σε τέτοιο?
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare- ... -tire.htmlΟ αδερφός μου από 700χ40C πήγε σε 32C και είναι μια χαρά.
Με το ποδήλατο του έβγαλα εγώ το 100άρη των BLE πριν από 10 μέρες και δεν είχα κανένα θέμα, άσε που κέρδισε λίγο και σε ταχύτητα το ποδήλατο...Θέλει λίγο προσοχή το 28άρη όχι αν το δέχεται η ζάντα, πιθανότατα να μπεί, αλλά λόγο του ότι είναι αρκετά λεπτό ενδέχεται σε καμμιά λακούβα να σου στραβώσει η ζάντα από το κτύπημα.
Να μην παρέχει δηλαδή αρκετή απορροφητικότητα.
Ψάχτω πρώτα... -
Φορουσα 28αρια και πηγα σε 25αρια, και πιστευω επρεπε να εχω παει σε 32αρια... Η διαφορα στην ταχυτητα ειναι αμελητεα, αλλα οχι και η διαφορα στο 'κοπανημα'. Εχε το σοβαρα υποψη σου. Εγω θα πηγαινα σε 32αρια 100%...
-
εγώ πήγα απο 700χ42 kenda με σλικ κεντρικό τμήμα, σε 28χ2.0 big apple και σε κύλιση ίσως να είναι καλύτερα τα 2.0.
πάντως είναι τουλάχιστον ισάξια, και απο άνεση χαλί μαγικό.
στο μόνο που υστερούν είναι στη μεταβολή της ταχύτητας, λόγο αυξημένου βάρους και κατά συνέπεια στροφορμής, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα σε τουρινκ καταστάσεις. πρόβλημα είναι στη πόλη με το σταμάτα ξεκίνα.για τα δισκόφρενα δε, θεωρώ οτι ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσω αξιόπιστα φρένα. 2+ χρόνια παιδευόμουν με v-brakes και μόνο όταν πήγα σε δισκόφρενα ένιωσα οτι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση ανάγκης. πάντα για άσφαλτο μιλάμε.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
για τα δισκόφρενα δε, θεωρώ οτι ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσω αξιόπιστα φρένα. 2+ χρόνια παιδευόμουν με v-brakes και μόνο όταν πήγα σε δισκόφρενα ένιωσα οτι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση ανάγκης. πάντα για άσφαλτο μιλάμε.Κούρσα έχεις; Πας συνέχεια πατημένος; Γιατί εγώ με το Scottάκι μου, όσο και να πηγαίνω, σταματώ έγκαιρα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
για τα δισκόφρενα δε, θεωρώ οτι ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσω αξιόπιστα φρένα. 2+ χρόνια παιδευόμουν με v-brakes και μόνο όταν πήγα σε δισκόφρενα ένιωσα οτι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση ανάγκης. πάντα για άσφαλτο μιλάμε.
Συμφωνω.Μεγαλη αισθηση ασφαλειας .Επισης ,πολυ μικρες απαιτησεις συντηρησης.
Προσωπικα η διαφορα με τα V brakes ειναι παραπανω απο αισθητη. -
Για τα δισκόφρενα πάντως, εγώ φοράω μηχανικά και έχω οδηγήσει με υδραυλικά, όλοι λένε ότι έχουν σημασία περισσότερο στα MTB στα οποία λόγο συσσώρευσης λάσπης τα κλασσικά βγαίνουν γρήγορα εκτός.
Στην πόλη όχι τόσο πολύ αλλά γνώμες είναι αυτές.
Πάντως αν είναι να διαλέξετα ντε και καλά δισκόφρενα προτιμήστε τα υδραυλικά που κοκκαλώνουν με την σκέψη αν και είνα ιπολύ ποιό εύκολη η τούμπα με αυτά. (σε αντίθεση με τα μηχανικά)
-
αν κάποιος καλύπτεται απο v-brakes τότε δεν έχει λόγο να το ψάξει παραπάνω.
αν κάποιος δεν καλύπτεται, τότε να ξέρει προς τα που θα κινηθεί. να μην παιδεύεται με συνδυασμούς τακακιών κλπ ημίμετρων έχοντας την προκατάληψη οτι τα δισκόφρενα στην άσφαλτο είναι υπερβολή.μόνο υδραυλικά έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. μηχανικά δεν έχει τύχει.
-
Και το δικο μου υδραυλικα εχει.
Η ζωή...ποδήλατο!