-
Είναι το δεύτερο, με τα ST-EF, όχι τα Revo, οπότε αν κόψει και κάνα 30άρι ακόμα, μου φαίνεται καλή τιμή...
-
Η αδερφή μου ψάχνει για ποδήλατο πόλης.
Βρήκε μεταχειρισμένο με 250€ το ideal ezigo μοντέλο 2011:
http://www.idealbikes.net/?section=2152&language=el_GR&itemid1494=2214&detail1494=1
αλλά με ταχύτητες shimano 7sp nexus και με κόντρα αντί για πίσω φρένο.
Απ' ότι έμαθα είχαν κυκλοφορήσει πολύ λίγα κομμάτια με αυτή την διάταξη τα οποία, λέει, η ideal τα προόριζε για εξαγωγή αλλά για κάποιο λόγο της έμειναν και πουλήθηκαν φτηνά στην Ελλάδα, κάπου 350€, δεν είχα προλάβει όταν πουλήθηκαν πριν 2 χρόνια μέσα σε ελάχιστες μέρες.Λογικά είναι ευκαιρία αφού μόνο το σασμάν κοστίζει παραπάνω (αν όντως είναι αυτό):
http://www.amazon.com/HUB-SHIMANO-NEXUS-7-FREEWHEEL-ROLLER/dp/B000F5HYDGΌμως υπάρχει ένα πρόβλημα! Όπως λέει η ιδιοκτήτρια, λίγους μήνες μετά την αγορά η 6η και η 7η ταχύτητα σταμάτησαν να λειτουργούν και ρωτώντας έμαθε, λέει, ότι όλη η παρτίδα είχε το ίδιο πρόβλημα και δεν επισκευάζεται... Έτσι υπάρχουν μόνο 5 ταχύτητες...
Η αδερφή λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με 5 ταχύτητες, θα το πάρει μια μέρα για δοκιμή, θα το δοκιμάσω κι εγώ, θα δούμε...Εμένα όμως μου φαίνεται πολύ περίεργο, είχα την εντύπωση ότι τα κιβώτια αυτά είναι 'αθάνατα', άλλωστε τι νόημα έχει ένα τέτοιο κιβώτιο αν δεν αντέχει στη χρήση; Επίσης πως γίνεται να μην επισκευάζεται ή να μην αντικαταστάθηκε όσο ήταν στην εγγύηση;
Και το κυριότερο που με προβληματίζει, ποιος λέει ότι μετά από κάνα χρόνο δεν θα χαλάσουν και οι υπόλοιπες ταχύτητες και αν συμβεί το μοιραίο τότε τι γίνεται;
(υποθέτω γίνεται μετατροπή σε κανονικές ταχύτητες γιατί αγορά νέου κιβωτίου δεν παίζει... ακόμα κι έτσι όμως το κόστος θα είναι σοβαρό, νομίζω πρέπει να αλλάξει και ο τροχός...)Τι λέτε; Θα αγοράζατε; Έχετε ακούσει κάτι σχετικό;
-
πως γινεται να μη φτιαχνοντε οι ταχυτητες? ουτε με σφιξιμο-αλλαγη ντιζας?
πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο σε ποδηλατο παντως, οχι οτι ειναι απιθανο,
αλλα δεν γινεται καθημερινα γυρο μας. παρε τηλεφωνο στην εταιρια και ρωτησε τους
αν οντως ισχυει αυτο. -
Tα κιβώτια νέξους είναι συνήθως εξαιρετικά, και έχουν και σέρβις. Εγώ θα το έπαιρνα σφαιράτος.
-
Εγγύηση δεν είχε? Ακούμε συνέχεια για αγορές από ελληνικές εταιρίες, να τους έχουμε δίπλα μας όταν συμβεί κάτι. Εδώ τι έγινε, ήταν ακριβό το ανταλλακτικό και δεν ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους?
-
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι τεχνικοί δεν έχουν πείρα στα κλειστά σαν το nexus..
-
Tηλέφωνο στον Μανιατόπουλο στην Πάτρα, αν έχει και εγγύηση, όλα καλά.
Παρεπιπτόντως, έχω αγοράσει ένα fitness και κάνω μερικά χιλιομετράκια που και που. Αποφάσισα να επαναφέρω στην άσφλατο και ένα Motobecane Mirage 20ετίας. Είμαι στη φάση λυσίματος...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αποφάσισα να επαναφέρω στην άσφλατο και ένα Motobecane Mirage 20ετίας. Είμαι στη φάση λυσίματος...περιμένουμε το τελικό αποτελεσμα!
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι τεχνικοί δεν έχουν πείρα στα κλειστά σαν το nexus..Πράγματι, και γενικά δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις και να το ανοίξεις, αν δεν είναι θέμα ρύθμισης της ντίζας που κινεί τους άξονες μέσα-έξω...
Εδώ είναι ένα 3-ταχυτο που είχαμε ανοίξει με ένα φίλο, μπας και γινόταν να απενεργοποιήσουμε την κόντρα:
-
-
Α μπράβο, σύγχρονων περιφερειακών!
Γιατί κάποιοι μπλέκουν με ρετρό σασμάν, παλεύουν να επισκευάσουν τα αρχαία σκουριασμένα και ταλαιπωρούνται, αντί να κάνουν ποδηλατάκι και να γουστάρουν. -
Ρετρό η ΤΕΡΑΣΤΙΑ τρόμπα...
Εγώ θα το έβαφα με αυτό τον χρωματικό συνδιασμό:
Είναι από χρήστη στο cf.gr ...λατρεύω στα vintage κουρσάκια το μπεζ προφίλ στα ελαστικά. Βάζουν μερικοί μαύρα και είναι σαν ποδήλατα πακιστανών.
-
Πάντως ο κανόνας κλασσικό ατσάλινο πλαίσιο (με φίνο gaspipe tubing στο 90% των περιπτώσεων) + σύγρονα περιφερειακά + τις όποιες μετατροπές θέλει το πλαίσιο+βάψιμο=κόστος και βάρος που ξεφεύγει σε ένα πλαίσιο λάστιχο.
Για μένα αξίζει η μετατροπή με σύγχρονα περιφερειακά μόνο για πολύ δεμένους συναισθηματικά με το πλαίσιο, ή το πλαίσιο όντως έχει ένα πέντιγκρι, ή εάν τα περιφερειακά είναι της πλάκας/κακή κατάσταση και υπάρχει διάθεση για να τρέξει άσκοπο χρήμα. Αλλιώς καλό λύσιμο, καθάρισμα που κρατά εβδομάδες, βαφή ηλεκτροστατική, και ακόμα καλύτερο δέσιμο...
-
Τα σύγχρονα όμως περιφερειακά , εχουν άλλες διατομες και δεν ταιριαζουνε πάντα . Το Παλιο μου pinarello είχε οκταπλετα πισω και μετα άλλαξαν σε ενιαπλετα και μετα σε δέκα ....
Το κεντρο του πισω τροχού συνεχώς συμπιεζοταν σε φαρδος με το πέρασμα των χρόνων και έπρεπε να τα αλλάξεις όλα για να δουλεύει σωστά .... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Τα σύγχρονα όμως περιφερειακά , εχουν άλλες διατομες και δεν ταιριαζουνε πάντα . Το Παλιο μου pinarello είχε οκταπλετα πισω και μετα άλλαξαν σε ενιαπλετα και μετα σε δέκα ....
Το κεντρο του πισω τροχού συνεχώς συμπιεζοταν σε φαρδος με το πέρασμα των χρόνων και έπρεπε να τα αλλάξεις όλα για να δουλεύει σωστά ....Το ότι θα πρέπει να ανοίξει ψαλίδια είναι το βέβαιο, πιθανώς να χρειαστεί να ανοίξει και νέο σπείρωμα στη μεσαία τριβή. Γενικά είναι για πολύ μερακλήδες η καταστάση παλιό πλαίσιο-νέα περιφερειακά...
-
Μετά από χωμάτινη βόλτα με φίλο (στον Κρεμαστό Λαγό, για τους λάτρεις της στήλης ) κι αφού είδα να καρφώνονται στο λάστιχό του μία πρόκα και δύο τεράστια αγκάθια αλλά εκείνος να συνεχίζει ατάραχος, έμαθα το μυστικό, το παρήγγειλα, το φόρεσα και τώρα προκαλώ κάθε πρόκα να παρουσιαστεί... αν της βαστάει.
Το βιντεάκι του προϊόντος έχει πλάκα:
Youtube Video -
Τι λες ρε παιδί μου!!! (έχει να με πιάσει βέβαια λάστιχο πάνω από χρόνο....)
-
http://www.smartrunner.com/pages/Routes ... ca2d2.aspx
2η φορά σε τρεις ημέρες με πιο χαλαρό ρυθμό, γιατί προχθές δεν μπορούσα να κάτσω .
Ετοιμαζόμαστε για γύρο Σιθωνίας. Χαβαλέ θα κάνουμε, όποιος θέλει να έρθει για παρέα, μάλλον θα γίνει το άλλο ΣΚ. ΕΝΤΕΛΩΣ ερασιτεχνικά. -
Αυτή η εκπομπή του ΣΚΑΙ ...Ποδηλατοδράσεις...ενώ ξεκίνησε καλά έχει καταντήσει να δείχνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδήλατο που είναι το αντικείμενό της. Μέχρι και θαλάσσιο σκι είδαμε. Να μην αναφέρω αυτές τις νερόβραστες βόλτες του kwlou για να διαφημίσουμε τους ανύπαρκτους πδηλατοδρόμους των δημάρχων και τους 'celebrities' που καλούν για να τους πάρουν συνέντευξη σε εκπομπή ποδηλάτου έτσι; Κατάντησαν Traction , περί ανέμων και υδάτων. Πλήρης απαξίωση.
Εν αντιθέσει με την εκπομπή της ΕΤ3 ...2 πετάλια δρόμος... που αν και έχει κάποια κοινά σημεία είναι διπλάσιας διάρκειας και απλά παίζει μόνη της στην Ελλάδα.
Γ2μώ το life style μου ρε Αφροδίτη Σημίτη...
-
'Ασε τις εκπομπές και βγες βόλτα στο βουνό.
Η ζωή...ποδήλατο!