-
Φανταστικο!
Ειναι αυτο που ελεγα τις προαλλες,πηρες εξαρχης ενα ολοκληρωμενο ποδηλατο και ο,τι αλλαγη και να κανεις πανω του αξιζει τον κοπο.
Καλα χιλιομετρα! -
ευχαριστώ.
€600 το είχα πάρει τον Ιούνιο και το έχω καταευχαριστηθεί. Εχω γράψει ήδη 1900 χλμ.
-
Σκεψου,το δικο μου το specializied το πηρα 400 το 2008 και ειχε vbrakes και διακοσμητικη αναρτηση.Εχω δεν εχω κανει 1000 km μεχρι τωρα... Εχεις μια καλη βαση για ο,τι θελησεις να κανεις.Εγω πχ αν θελω να βαλω δισκοφρενα χρειαζομαι νεες ζαντες ή κεντρα για να πατησουν πανω,λεβιεδομανετες κλπ κλπ....Επειδη εχω τη δυνατοτητα να οδηγω και το kona του αδερφου μου που ειχε τα παντα πανω εξαρχης καταλαβαινω τη διαφορα που εχει το παδηλατο με ενα καλο φρενο και μια καλη αναρτηση.
Πολυ value for money το δικο σου,γενικα για τα trek εχω ακουσει τα καλυτερα.
-
Πρέπει να έχεις έναν πολύ καλό σκελετό όμως, Jim. Αν κρίνω δηλαδή από το δικό μου Specialized σε σχέση με άλλα ποδήλατα παρόμοιας τιμής με καλύτερα όμως περιφερειακά...
Φυσικά είναι καλύτερο, εφ' όσον μπορεί κανείς, να πάρει κάτι συνολικά καλό εξ αρχής.
Αλλιώς όμως, ας προτιμήσει έναν καλό σκελετό. Τα περιφερειακά αλλάζουν εύκολα, ο σκελετός όχι...
-
Ναι οντως,μα τον σκελετο πληρωσαμε στο κατω κατω,για αυτο πηρα αυτο αντι για ενα ideal hillmaster πχ. που ειχε δισκοφρενα. Και πραγματικα ενθουσιαστηκα με την επιλογη μου οταν οδηγησα το ideal (ιδιας χρονολογιας και τιμης) ενος κολλητου οπου και διαπιστωσα τεραστια διαφορα τη ποιοτητα κυλισης υπερ του specialized.Πολυ ανετο-αερινο σε σχεση με το ideal.Να σου δωσω να καταλαβεις νομιζα πως με το ideal εβρισκαν τα τακακια στη ροδα...
Για αυτο το λογο,επειδη εχουμε εναν καλο αλουμινενιο σκελετο με καλη γεωμετρια που αντεχει σε αυξημενη καταπονηση αξιζει να επενδυσουμε πανω στο ποδηλατο αντι να παρουμε αλλο.Εμενα προσωπικα εαν εχει καλα υδραυλικα φρενα και δυνατη αναρτηση με καλυπτει 100% σε ολες μου τις αναγκες.
-
Ρε παιδιά επειδή βλέπω απαξιώνεται τα πάντα, έχω IDEAL ZIG-ZAG του 2005 έχει κάνει 17000Km και είναι μια χαρά.
Μόνο τα αναλώσιμα του και τίποτε άλλο. Θα βάλω και κάτι υδραλικά δισκόφρενα (έχει μηχανικά) θα αλλάξω και μια αλυσίδα και μια χαρά.
Πριν από κάμποσες σελίδες έγραψα τις εμπειρίες μου με Specialized Epic Comp των 3000+ ευρώ και αυτό που μου έμεινε είναι ό,τι οι διαφορές που υπάρχουν στην τιμή, δεν προκύπτουν με τίποτα στην πράξη, μα με τίποτα!
Όχι ό,τι δεν έχουν καλά ποδήλατα οι μεγάλες παγκόσμιες φίρμες αλλά οι διαφορές δεν είναι επουδενί τεράστιες, ούτε καν μεγάλες. -
Προς θεου,δεν απαξιωνω τιποτα,ισα ισα η ideal εχει εξαιρετικα ποδηλατα,συνολικα καλες προτασεις ειδικα για τη τιμη που δινονται.Επισης ειναι και ελληνικη εταιρεια οποτε ειναι και αυτος ενας επιπλεον λογος να τη στηριξουμε.Η πρωτη μου επιλογη ηταν ενα boomax αλλα ξεφευγε σε τιμη.
Αυτο που συζηταμε ειναι οτι ενα ideal των 400 ευρω ειναι πολυ καλυτερα εξοπλισμενο σε σχεση με ενα specialized ιδιας τιμης.Το μονο πλεονεκτημα του specialized ειναι ο καλυτερος σκελετος,(τον οποιο μπορει και να φοραει και ενα ποδηλατο των 700-800 με καλυτερα περιφερειακα),η πιο ψαγμενη γεωμετρια μιας και οι σκελετοι των ideal ειναι ναι μεν αλουμινιου αλλα made in taiwan χωρις καποια περεταιρω μελετη.Δηλαδη παιρνουν σκελετους απο καποιο εργοστασιο και τοποθετουν στην Ελλαδα καποια καλα περιφερειακα-καλυτερα των αντιστοιχων ξενων προτασεων.
Οταν οδηγησα το zig-zag διαπιστωσα οτι επρεπε να καταβαλλω περισσοτερο εργο σε σχεση με το specialized μου χωρις ωστοσο να λεω πως η εμπειρια ηταν ασχημη.Μπορει σε αυτο να συνηγορησε το γεγονος οτι το ideal ειχε αβολη σελα ή οτι ηταν και 20'' μεγεθος ενω το δικο μου 21''...Κατα τ'αλλα σε εξοπλισμο ηταν καλυτερο απο το spe.
Αξιοπιστα τα μεν,αξιοπιστα τα δε και ανετα επισης κρινοντας αντικειμενικα.Σημασια βεβαια εχει απλα να εχεις ενα ποδηλατο να πηγαινεις τις βολτες σου.Αυτο ειναι η τουρτα!Ολα τα υπολοιπα ειναι το κερασακι οπως εγραφε ο Γ.Πολιτης σε μια ''αριστερη λωριδα'' που αφορουσε αυτοκινητα πριν καποια χρονια.Ωραιο το κερασακι αλλα δεν πρεπει να στερουμε τους εαυτους μας απο την απολαυση της τουρτας.
17ΟΟΟ ΚΜ σε 6 χρονια ειναι για τα δικα μου ματια αξιοθαυμαστα,καλα και ασφαλη χιλιομετρα ευχομαι. -
Ολοι οι σκελετοί από Ταϊβάν είναι. Τα παιδιά από τον http://www.cyclist-friends.gr έλεγαν σε μια συζήτηση ό,τι ελάχιστες Ιταλικές χειροποίητες κούρσες (και αυτό ζήτημα είναι) παράγονται στις έδρες των εργοστασίων. Όλα τα υπόλοιπα είναι από Ταϊβάν.
έχω φάει και τις τούμπες μου... μέσα στο πρόγραμμα είναι...
-
Δεν παίζει ρόλο που φτιάχνεται, αλλά τι ακαμψία προσφέρει και σε τι βάρος. Και με τι κοστολόγιο βεβαίως βεβαίως.
-
Οι μεγάλες εταιρείες (επιπέδου specialized, trek, giant κλπ) πλεονεκτούν σίγουρα στο κομμάτι R&D. Είναι κοινό μυστικό ό,τι στις μεγάλες εταιρείες δουλεύουν πια αεροδυναμιστές και μηχανολόγοι με πείρα στην βιομηχανία μοτοσυκλέτας με ό,τι αυτό θετικό σημαίνει.
Αλλά και οι μικρές εταιρίες ακολουθούν κατά πόδας.
Πχ, στα mtb εδώ και περιπου 3-4 χρόνια άρχισε η μόδα με τα ποδήλατα με τις 29αρες ρόδες.
Η IDEAL πέρυσι είχε ήδη ένα μοντέλο και φέτος (2012) δύο ακολουθώντας κατά πόδας τους μεγάλους.
Εν τέλει το καλό (ή το κακό ) στην ποδηλασία είναι ό,τι συμμετέχει κατά μεγάλο ποσοστό ο ποδηλάτης, οπότε καλό είναι οι περισσότεροι από εμάς που ποδηλατούμε να δώσουμε και ισάξιο βάρος και στην δική μας φυσική κατάσταση, γιατί το εργαλείο από μόνο του δεν τσουλάει. -
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Φοβερες οι photos peter! Mια παρατηρηση μονο οσον αφορα στο stand του ποδηλατου.Εαν πηγαινεις σε βουνο-μονοπατια κλπ καλο ειναι να το βγαλεις.Μπορει να ανοιξει σε ανυποπτη στιγμη,να κανει μοχλο και να εχεις ασχημο πεσιμο.Αν παλι κυκλοφορεις στη πολη οκ,απλα εχε 2 φορες το νου σου οταν βγαινεις στην εξοχη. Γενικα ειναι κανονας τα hardtrail ποδηλατα να μην φερουν stand...Δίκαιο έχετε για το στήριγμα, αλλά το θεωρώ μεγάλο προσόν προσωπικά. Έψαξα 2-3 καταστήματα για να καταλήξω σε αυτό. Γενικά στα hardtail δεν βάζουν, όμως το ποδήλατο το παρκάρω σπίτι κ με βολεύει. Το συγκεκριμένο δεν εδράζεται στη μέση του ποφηλάτου, εδράζεται δίπλα στο πίσω δισκόφρενο, οπότε δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης δύσκολα ανεβαίνει κ δύσκολα κατεβαίνει, δηλαδή έχει κάτι σαν ουδό προστασίας.
Όταν το αγόρασα μου είπε ο πωλητής ότι δεν αντέχει το βάρος, ότι θα πέσει το ποδήλατο, ότι αν δε μείνω ευχαριστημένος μπορώ να το επιστρέψω κτλ. Το στερέωσα με προστατευτικό πλαστικό-καουτστούκ ώστε να μην εφάπτεται στο μέταλλο κ χαλάσει τον σκελετό. 4 μήνες τώρα δεν έχει πάθει τίποτα, αντέχει το βάρος του ποδηλάτου μια χαρά. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος, τηρώ βέβαια επιφυλακτική στάση ως προς πιθανό πέσιμο. Θα το συνιστούσα θα έλεγα...Με το ποδήλατο είμαι ευχαριστημένος γενικά. Κάτοχος ideal pro rider στην Ελλάδα (το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε με τις airline 1 ζάντες) εδώ κ 14-15 χρόνια, θα πω ότι με αυτό είμαι πιο σίγουρος εκτός δρόμου...
-
Σήμερα κλείνω δύο μήνες και 1.140 χλμ. με το δικό μου, και εξακολουθώ να είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Και είμαι πια απολύτως βέβαιος ότι για τη χρήση που του κάνω (πόλη), η αγορά ποδηλάτου χωρίς εμπρόσθια ανάρτηση ήταν η σωστή επιλογή
-
Εννοειται οτι εκανες καλη επιλογη που πηρες χωρις μπροστινη αναρτηση.Με λιγη προσοχη δεν καταπονεις τους καρπους σου και κυριως ολο σου το εργο απο το πεταλι μετατρεπεται σε κινητικη ενεργεια και δεν χανεται σε ανουσια ταλαντωση.
Το ιδιο ισχυει κυριως για τα mountain με μεσαια-πισω αναρτηση.Αν δεν τα θελεις για κατηφορικο μονοπατι ειναι ανουσιο να εχεις.Τζαμπα ταλαιπωρια.
-
peter, πόσο ύψος έχεις και τι μέγεθος είναι ο σκελετός?
το λέω γιατί βλέπω αρκετή ντίζα σέλας να προεξέχει.
έχεις υπόψιν σου οτι υπάρχει minimum inserted length έτσι? -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σήμερα κλείνω δύο μήνες και 1.140 χλμ. με το δικό μου, και εξακολουθώ να είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Και είμαι πια απολύτως βέβαιος ότι για τη χρήση που του κάνω (πόλη), η αγορά ποδηλάτου χωρίς εμπρόσθια ανάρτηση ήταν η σωστή επιλογήεγώ πάλι και στην πόλη θα είχα ανάρτηση.
με τόσες ανωμαλίες απλά δεν παλεύεται το τράνταγμα στους καρπούς.
φαντάσουν ότι στο δικό μου hardtail κλειδώνει αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί η ποιότητα κύλισης
που σου προσφέρει είναι απίστευτη σε σχέση με την 'ξερή'.
το μόνο θέμα είναι ότι στα πόλης βάζουν μάπα αναρτήσεις και ίσως είναι καλύτερο να έχεις χωρίς τελικά.παρατήρηση: τα 1900 χλμ μου είναι βουνίσια - μονοπατίσια. Αν ήμουν σε άσφαλτο θα είχα γράψει στο χαλαρό 10.000.
-
Να πω την αλήθεια, εδώ και 10 μέρες έχω ένα πρόβλημα στον καρπό (βασικά, πόνος στο σημείο του χεριού μου κάτω από το μικρό δάχτυλο κ τον παράμεσο, στα μετακάρπια, όταν 'κλέινω' κάποιο αντικείμενο με το χέρι. Π.χ. στη συμπίεση ενός μπουκαλιού, συρραπτικού, κλαδευτηριού), αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι είναι από το ποδήλατο, καθώς απ' όσες ανωμαλίες και αν πέρασα (εξαιρούνται δύο συγκεκριμένες), ποτέ δεν ένιωσα ενόχληση μπροστά...το πρόβλημα ήταν πάντα πίσω, όταν βαριόμουν να σηκωθώ απ' τη σέλα
Πιο πιθανό να είναι από το ποντίκι του Η/Υ, αλλά και πάλι....PeterPan, γιατρέ μου, καμιά συμβουλή;
Πάντως υπάρχουν κ αναρτήσεις που είναι καθαρά διακοσμητικές, για τα μάτια του κόσμου...ένα Ideal Multigo που δοκίμαζα το καλοκαίρι, με εμπρόσθια ανάρτηση και φαρδύτερα λάστιχα, έχει πολύ χειρότερη απόσβεση από το δικό μου 'ξερό' πιρούνι με 700x32C.
-
Καλα και το δικο μου specialized φοραει μια απαραδεκτη suntour η οποια υποτιθεται ρυθμιζεται σε σκληροτητα αλλα εγω δεν καταλαβαινω καμια διαφορα...Μπορει να συμπιεστει και οταν αποσυμπιεστει να μην επανελθει στο αρχικο της υψος και αλλα τραγελαφικα.Οταν αλλαξω αυτη την αναρτηση η οποια εχει μονο 600 βουνισια χιλιομετρα και βαλω και φρενα θα παρω πραγματικα αλλο ποδηλατο.
-
ένα τεράστιο RESPECT σε αυτούς ανθρώπους που παρόλα τα κινητικά προβλήματα, η αγάπη τους για το ποδήλατο, τους κάνει να ξεπερνούν τα εμπόδια :
-
-
Χαιρετώ!
Θέλω να αλλάξω τακάκια στο ποδήλατο μου και δεν έχω ιδέα για τι να κοιτάξω. Τα φρένα μου είναι απλά-κλασσικά v-brakes.
Καμία πρόταση;
Ευχαριστώ!
Η ζωή...ποδήλατο!