-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Πώς το έβαψες; Με πιστόλι ή σπρέυ;
Στα κοψίματα έβαλες χαρτοταινία ή κάτι άλλο;Spray, χαρτοταινία και τη μαύρη λωρίδα με ανεξίτιλο μαρκαδόρο, τσιπιές
Τώρα βάφω και το πιρούνι και θα το συναρμολογήσω μόλις στεγνώσει.Φωτογραφίες για να μη πω βιντεάκι στο γιου τιουμπ...
-
'Ετοιμο, ευτυχώς δεν βγήκε πολύ κραυγαλέο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
http://www.smartrunner.com/pages/Routes/Map_Track_Cycling_31d9b96d-5d0a-4e4f-9b91-8db34e78a4d2.aspxΎστερα από καιρό....
Πώς 'έγραψες' την διαδρομή σου στο google?
Θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο εργαλείο κυρίως για δική μου προσωπική χρήση.
Έχω (στο τηλέφωνο - iphone) το MotionX, αλλά τα βγάζει σε GPX και δεν βολεύει, γιατί με το που μετατρέπεις σε KMZ/KML (να ανοίγουν σε google earth) χάνονται πληροφορίες.Άκυρο:
το βρήκα.
'smartrunner'. -
Bihla, εκ του μακρώθεν το αποτέλεσμα φαίνεται καλό.
μήπως όμως μπορείς να βάλεις και μια κοντινή να δούμε πως είναι το χρώμα. έριξες και βερνίκι απο πάνω?edit
μου αρέσει η επιλογή ελαστικών που έχεις κάνει. -
-
Μια χαρά αποτέλεσμα!
Τι spray χρησιμοποίησες ? Το καλοκαίρι που δοκίμασα να βάψω ένα ποδήλατο η βαφή βγήκε χάλια.. Δεν κράτησε καθόλου και με το παραμικρό έφευγε. Το δικό σου άφησε glossy επιφάνεια όχι matte ε?
-
Tελείως τσαπατσουλιά φαίνεται από κοντά, σε άλλα σημεία είναι γυαλιστερό, σε άλλα ρυτιδιασμένο, σε άλλα ματ.
Το σημείο του πιρουνιού στη φωτό είναι το χειρότερο, δεν έκατσε καλά η χαρτοταινία, έμεινε δακτυλικό αποτύπωμα
στο πορτοκαλί, τελείωνε το μαρκαδοράκι...
Ολόκληρο το ποδήλατο και κυρίως τα εξαρτηματά είναι ταλαιπωρημένα όμως, οπότε δεν το ''χαλάει'' η βαφή. Δεν
με νοιάζει αν δεν κρατήσει, ίσως μου την βαρέσει κάποια στιγμή να το ξαναβάψω. Saratoga happy color είναι τα
spray, έχουν καλή ροή και στεγνώνουν γρήγορα, τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Επίσης κακώς καπνίζω, πίνω, τρώω μ@λ@κιες κλπ... μεγάλη κουβέντα το κράνος.
Δική σου η κεφάλα, its your call.
Στο cyclist το έβαλες νωρίτερα. Γιατί μας έχεις στην απόξω εμάς; Ε;
Γενικά από κοντά, το βάψιμο σου είναι αισχρό. Η άποψή μου διάλεξε ένα χρώμα και πήγαινε το σκελετό σε έναν φανοποιό να στο βάψει με φούρνους και αμμοβολές να σου κρατήσει.
Τι διάσταση ελαστικά φοράς; 1.5 ή 1.75;
Written on Ideos X5.
-
τα αυτοκόλλητα το σώνουν, άμα βρεις και κανένα ακόμα μακρόστενο για τον κάθετο σωλήνα θα είναι ακόμα καλύτερα.
τελείως γκέτο cult φάση πάντως. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο cyclist το έβαλες νωρίτερα. Γιατί μας έχεις στην απόξω εμάς; Ε;
Γενικά από κοντά, το βάψιμο σου είναι αισχρό. Η άποψή μου διάλεξε ένα χρώμα και πήγαινε το σκελετό σε έναν φανοποιό να στο βάψει με φούρνους και αμμοβολές να σου κρατήσει.
Τι διάσταση ελαστικά φοράς; 1.5 ή 1.75;
Πρώτα μπάνει σε ποδηλατικό forum επειδή είναι ποδήλατο και μετά σε αυτοκινητιστικό λόγω ''θέματος''.
Αν και μάλλον ταυτόχρονα το έβαλα, το ρολόι εδώ είναι λάθοςΔεν με χαλάει επειδή έχω δει και χειρότερα. Ένα Ideal zig zag του '08 είναι (450-500 ευρώ τότε) το οποίο
αγόρασα πέρυσι 190, είχε δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες και ήταν γεμάτο γρατζουνιές, χτυπήματα,
το χρώμα είχε ξεθωριάσει. Δεν παίζει με τίποτα να ρίξω λεφτά, πόσο μάλλον να ξαναμπλέξω με τρίψιμο
διαβρωτικά κλπ. Όταν ξεφτίσει πολύ, αν έχω όρεξη να ασχοληθώ, θα το ξαναβάψω αισχρά με spray
Aν ήταν καινούριο και με είχε τσούξει η αγορά του, δεν θα το πείραζα καθόλου εννοείται.1.5 είναι τα ελαστικά και πάντα πολύ φουσκωμένα.
τα αυτοκόλλητα το σώνουν, άμα βρεις και κανένα ακόμα μακρόστενο για τον κάθετο σωλήνα θα είναι ακόμα καλύτερα.
τελείως γκέτο cult φάση πάντως.Παρήγγειλα τα decals που ποσταρα στην προηγούμενη σελίδα, αυτά που έχει τώρα είναι εκτύπωση σε φωτογραφικό
χαρτί και κολλημένα με uhu stick... ω ναι, τόση γυφτιά -
Ναι θυμάμαι που το λεγες ότι το πήρες μεταχείρο.
Γιατί έβαλες ασφάλτινα σε mtb από την στιγμή που έχεις και κούρσα;
Στο δικό μου Trek 4300 με τα μαμά 2.1' φουσκωμένα στο 45 είναι πολύ άνετα σε άσφαλτο. Στο χώμα έχει κοπάνημα αλλά τα ξεφουσκώνω λίγο.
Αλήθεια δεν βαριέσαι το μοντάρισμα-ξεμοντάρισμα όταν είναι να το βάψεις;
-
Aργότερα πήρα την κούρσα, μετάχειρη ideal και αυτή αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν και παλιότερη.
Είχα ξαναβάλει τα χωμάτινα για δοκιμή και ξενέρωσα με τον θόρυβο και την κύλιση, δεν θυμόμουν τόση διαφορά.
Έχω το mountain για την πόλη, δουλειές κλπ και την κούρσα για διαδρομές εκτός, δεν πατάω ποτέ χώμα, δεν
έχει τίποτα ενδιαφέρον στον κάμπο... δεν έχω και εξοπλισμόΧρωματάρα το trek σου Το δικό μου ήταν απίστευτα κλισέ κόκκινο-μαύρο.
Στο μοντάρισμα μόνο το γράσο στα χέρια και το καθάρισμα μου τη δίνει. Άντε και οι χρονοβόρες μικρορυθμίσεις
στα ντεραγιέ.Ένα άλλο θετικό που σκέφτηκα, δεν πρόκειται να μου το κλέψουν με τίποτα έτσι όπως το έκανα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι θυμάμαι που το λεγες ότι το πήρες μεταχείρο.Γιατί έβαλες ασφάλτινα σε mtb από την στιγμή που έχεις και κούρσα;
Στο δικό μου Trek 4300 με τα μαμά 2.1' φουσκωμένα στο 45 είναι πολύ άνετα σε άσφαλτο. Στο χώμα έχει κοπάνημα αλλά τα ξεφουσκώνω λίγο.
Αλήθεια δεν βαριέσαι το μοντάρισμα-ξεμοντάρισμα όταν είναι να το βάψεις;
Πόσο είναι το όριο στο λάστιχο σου 65; Εγώ σε 1,95' αν δεν βάλω στο πίσω λάστιχο όριο (65) το βρίσκω πολύ ενδοτικο το ποδήλατο. Δεν λέω ό,τι δεν τσουλάει αλλά γίνεται περισσότερο ενδοτικό (σαν να έχεις και πίσω ανάρτηση) και έχω την αίσθηση ό,τι χάνω σε ενέργεια.
Για μπροστά 55 εμπειρικά.
Στο χώμα βέβαια γλιστράει αλλά το παλεύουμε... -
Η εκτέλεση είναι λίγο τραγική ιντίντ αλλά ο συνδυασμός στις μακρινές φώτο είναι απλά απίστευτος πόσο μάλλον όταν έχεις βάψει και την ανάρτηση! Τώρα εγώ όταν ήμουν πάλαι ποτέ μοντελιστής τα μασκαρίσματα τα έκανα με σελοτέιπ όσο το δυνατόν πιο καλοπατημένα. Ίσως η χαρτοταινία να μούλιαζε κάπως και για αυτό να βγήκε έτσι...
Σε κάθε περίπτωση όμως ο συνδυασμός είναι σούπερ, φαίνεται στους αυτοκινητιστές και είναι και ένα καλό αντικλεπτικό μέσο
-
@bihlas87, Ο πρώτος λόγος επιλογής ήταν το χρώμα.
@thvarveris, inflate 30 to 60 psi λένε επάνω. Εγώ έχω μπροστά 45 και πίσω 50, μετρημένα με ακριβέστατο ψηφιακό μετρητή.
-
Αυτό που μπορούσε να γίνει για τις μαύρες λωρίδες είναι να βαφτεί στην αρχή η περιοχή της λωρίδας (μια χοντρή λωρίδα στο 'μονοπάτι της μαύρης γραμμής) σε μαύρο, μετά να κολλήσεις ελαφρά ένα κορδόνι, ή μια πολύ λεπτή χαρτοταινία, οτιδήποτε τέλος πάντων στο πάχος της μαύρης γραμμής, και από πάνω να βάψεις με τα χρώματα το υπόλοιπο.
Έτσι, όταν θα αφαιρούσες το κορδόνι, θα έβγαινε από κάτω μια ομοιόμορφη μαύρη γραμμή.
-
bihlas1887
Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ της κοντινής φωτό του πηρουνιού, θυμίζει ζωγραφική της Αννούλας στο νηπαγωγείο Έιναι αυτό που λέμε προσεγμένη και μερακλίδικη δουλειά.Γουστάρω τσαπατσουλιά όμως , βγήκε τρέλη κιτσαρία και από κοντά αναδεικνύεται απίστευτα. Νext time μη μπλέκεις με σπρέϋ, χώσε λαδομπογιές και χοντρό πινέλο να βγεί rat bike. Κράτα τη φάση της καγκουρίασης ζωντανή. YO
tip:το μαύρο βάφεται τελευταίο για να μη φαίνεται κάτω από φωτεινότερα χρώματα.Είναι μανούρα, αλλά θα μπορούσες να βάλεις σελοτέιπ σαν μάσκα και να φτιάξεις τη λωριδούλα σου μπόμπα.
-
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν το ωραίο και την σκληρή δουλειά. Μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω να
δημιουργώ και να γίνομαι καλύτερος. Η απόδοχη και η αγάπη των θαυμαστών είναι η αμοιβή του καλλιτέχνη.Και εγώ αποφεύγω να το κοιτάω από κοντά. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι πιο εύκολο.
-
Παίδες, να κάνω μια ερώτηση για την τυπική διάρκεια ζωής των ελαστικών (από άποψη φθοράς πέλματος) και των φρένων (τακακιών) για εσάς που χρησιμοποιείτε τα ποδηλατάκια κυρίως σε ασφάλτινες διαδρομές εντός πόλης;
Φυσικά θα υπάρχουν διαφορές από λάστιχο σε λάστιχο, χρήστη σε χρήστη, τακάκι σε τακάκι, αλλά χοντρικά μιλάω. 1000 χλμ, 5000 χλμ, 10000 χλμ, 30000 χλμ;
-
Χθες συμμετείχα στην 5η νυχτερινή ποδηλατοβόλτα στην πόλη μου! Ωραίο κλίμα και κάναμε μια μεγάλη βόλτα σχεδόν σε όλη την πόλη.
Έχει δημιουργηθεί και ένα blog(το link στην υπογραφή μου)
ΥΓ : Τρισμέγιστο προσωπικό φάουλ η έλλειψη φώτων (με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή) Την επόμενη θα είμαι σωστός.
ΥΓ2 Τόσο καιρό περνούσαν με κουδουνάκια,φωτάκια,φωνές μπροστά από το σπίτι μου (κεντρικός γαρ) και δεν είχα πάρει χαμπάρι
Η ζωή...ποδήλατο!