-
Τα city bikes κάνουν για καθόλου off road χρήση (ή χρήση χωματόδρομου). Πώς λέγεται αυτή η ενδιαμεση κατηγορία;
Το σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ από Οκτώβρη μεριά
-
ρε παιδες που θα βρουμε φτηνα ηλεκτρικα μοτερ για ποδηλατο
εννοω τα μοτερ που μπαινουν στο κεντρο του τροχου
κοιταξα λιγο στο ebay και οι τιμες των μοτερ μαζι με τα υπολοιπα ανταλλακτικα
που χρειαζονται ειναι απαγορευτικες -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα city bikes κάνουν για καθόλου off road χρήση (ή χρήση χωματόδρομου). Πώς λέγεται αυτή η ενδιαμεση κατηγορία;Το σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ από Οκτώβρη μεριά
Off road όχι, αλλά σε πατημένο χωματόδρομο δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η διαφορά τους από τα MTB είναι οτι έχουν πιο λεπτά λάστιχα ( για άσφαλτο ) και λιγότερο ενισχυμένο σκελετό κάτι που τα κάνει πιο εύελικτα και εύχρηστα μέσα στην πόλη όπου και οι λαστιχάρες και ο ενισχυμένος σκελετός προσφέρουν μόνο βάρος και αυξημένες αντιστάσεις κύλισης που κουράζουν τον αναβάτη. Στην Γαλλία λέγονται VTC δλδ ποδήλατα παντός δρόμου/μονοπατιού, στα αγγλικα πρέπει να λέγονται Trekking. Τα ποδήλατα αυτά διατίθενται είτε χωρίς καθόλου ανάρτηση είτε με εμπρός ανάρτηση.
-
Μερσί!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
....αφού το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και όχι διασκέδασης-βόλτας.Πόσο λάθος κάνεις...
-
Δεν μιλάω για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα μιλάω για τον κανόνα με τις εξαιρέσεις που τον επιβεβαίωνουν.
-
Όχι και αδερφίστικα τα city bikes, το δικό μου είναι εξαιρετικά ανδροπρεπές, σχεδόν ξεχειλίζει από βαρβατίλα.
Καλά τώρα αν πας και πάρεις κανένα ροζ με γυναικείο σκελετό και ψάθινο καλάθι στο τιμόνι προφανώς πας γυρεύοντας
mirage υποθέτω ότι αν πας σε ένα ποδηλατάδικο για να αγοράσεις ποδήλατο μπορείς να τους ζητήσεις να σου βάλουν άλλο τιμόνι αν δε σου αρέσει το σχήμα του (εγώ τουλάχιστο αυτό έκανα). Το εξωτερικό δυναμό που έχει το ποδήλατο στη φωτογραφία που πόσταρες δεν είναι τόσο καλή ιδέα, το δυναμό στον άξονα του τροχού είναι πολύ καλύτερο.Ο χρήστης jimhs έγραψε:
ρε παιδες που θα βρουμε φτηνα ηλεκτρικα μοτερ για ποδηλατο
εννοω τα μοτερ που μπαινουν στο κεντρο του τροχου
κοιταξα λιγο στο ebay και οι τιμες των μοτερ μαζι με τα υπολοιπα ανταλλακτικα
που χρειαζονται ειναι απαγορευτικεςΤα φτηνά ηλεκτρικά μοτέρ για ποδήλατα είναι σαν τους καλούς λευκούς μπακετμπολίστες. Και γενικά δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις εκ των υστέρων ηλεκτρικό μοτέρ σε ένα ποδήλατο, αν το θέλεις οπωσδήποτε πάρε ένα καινούργιο (ή μεταχειρισμένο) που να είχε ηλεκτρικό μοτέρ εξ αρχής. Εκτός κι αν έχεις για χόμπι τις κατασκευές και θες να το κάνεις μόνος σου. Αλλα θα βγει ακριβότερο από ότι αν το αγοράσεις. Σε κάθε περίπτωση θα κοστίζει όσο ένα μηχανάκι
-
Έλειπα κι έχασα την κουβέντα περί βαρβατίλας στα ποδήλατα
Αυτο που έδειξες στην φωτό όντως είναι το πιο ιδανικό για κίνηση στην πόλη, και υπάρχουν και τέτοια εδω, αλλά επικρατούν κατι αδερφίστικα με γυριστά τιμόνια, που σου επιτρέπουν να τα οδηγείς τελείως όρθιος
Σίγουρα είναι πολύ βολικά, αλλά δεν ξέρω ρε γμτ, εγώ δεν μπορώ να καταδεχτώ να ανέβω σε τέτοιο.
Κι επειδή το mountain εδώ προφανώς μόνο σε ασφαλτο πατάει, του έχω βάλει και τη σχαρούλα του και τους λασπωτήρες (μια νότα gayουλιάς ρε παιδί μου). θα ανεβάσω φωτο να το καμαρώσετε.Ερώτηση.
Κάποιος μπορει να μου πεί πως ρυθμίζονται οι ταχύτητες, (προφανώς ως καινούργιο πήρε τις ανοχές του και θέλει τη φροντίδα του τώρα) γιατί μου πεταει κάποιες. Μου ζητάν 50 € για ένα σέρβις και καλά -
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έλειπα κι έχασα την κουβέντα περί βαρβατίλας στα ποδήλαταΑυτο που έδειξες στην φωτό όντως είναι το πιο ιδανικό για κίνηση στην πόλη, και υπάρχουν και τέτοια εδω, αλλά επικρατούν κατι αδερφίστικα με γυριστά τιμόνια, που σου επιτρέπουν να τα οδηγείς τελείως όρθιος
Σίγουρα είναι πολύ βολικά, αλλά δεν ξέρω ρε γμτ, εγώ δεν μπορώ να καταδεχτώ να ανέβω σε τέτοιο.
Κι επειδή το mountain εδώ προφανώς μόνο σε ασφαλτο πατάει, του έχω βάλει και τη σχαρούλα του και τους λασπωτήρες (μια νότα gayουλιάς ρε παιδί μου). θα ανεβάσω φωτο να το καμαρώσετε.Ερώτηση.
Κάποιος μπορει να μου πεί πως ρυθμίζονται οι ταχύτητες, (προφανώς ως καινούργιο πήρε τις ανοχές του και θέλει τη φροντίδα του τώρα) γιατί μου πεταει κάποιες. Μου ζητάν 50 € για ένα σέρβις και καλά -
-
Καθάρισε το σύστημα μετάδοσης καλά. Φρόντισε ένα καλό πλύσιμο, και αφού το πλύνεις λάδωσέ το καλά. Αστο 20 λεπτά να τραβήξει λάδι η αλυσίδα και μετά σκούπισέ την.
-
Πάνω στο πίσω derailleur, έχει ένα ρότορα. Παίζοντας με το ρότορα προπσπαθησε να το ισιώσεις ώστε το γραναζάκι να είναι στην ευθεία με τη σχέση της κασσέτας την οποία έχεις επιλέξει. Καλό θα ήταν τη ρύθμιση να την κάνεις έχοντας 3η ή 4η σχέση.
-
Δοκίμασε και αν δεν, επαναλαμβάνεις. Αν δεν είμουν και πολύ διαφωτιστικός, μπες στο site Της Shimano και κάπου έχει πιο ακριβής οδηγίες και σχέδια. Δοκίμασε επίσης να google 'how to maintain shimano bike componenets).
-
Πολύ σημαντικό να μην πέσει λάδι σε τυχόν δισκόφρενα που έχεις, θα τα κλαίς.
-
-
Κάποιες βιδούλες που έχει πάνω ο βραχίονας δεν τις πειράζω ε?
το έχω λαδώσει, θα το ξαναλαδώσω και θα κάνω αυτό που μου λές
Ευχαριστώ -
Oi βασικές ρυθμίσεις γίνονται από τον περιστρφικό κοχλία που ανέφερα πιο πάνω. Τις βιδούλες μην τις πειράξεις είναι σιχαμένες.
-
City bike ή trekking? Μπορεί κάποιος στα σβέλτα να γράψει τις διαφορές και που υπερτερεί/υστερεί το καθένα; Έχω ψηθεί για ποδηλατάκι. Χρήση: 99% άσφαλτος, το πολύ να ανεβαίνει κανένα πεζοδρομιάκι.
-
Μπορείς; Το κάπνισμα δεν επιτρέπει πολλά-πολλά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
City bike ή trekking? Μπορεί κάποιος στα σβέλτα να γράψει τις διαφορές και που υπερτερεί/υστερεί το καθένα; Έχω ψηθεί για ποδηλατάκι. Χρήση: 99% άσφαλτος, το πολύ να ανεβαίνει κανένα πεζοδρομιάκι.Σπύρο εγώ λέω trekking ( σε καμιά περίπτωση Mountain ) και εξγώ τους λόγους εδώ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1282520#p1282520 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς; Το κάπνισμα δεν επιτρέπει πολλά-πολλά.Καπνίζω από τα 15 και έκανα φουλ πρωταθλητισμό από τα 11 ως τα 26. Το σώμα μου ανταποκρινόταν πάντα καλά και ανταποκρίνεται ακόμα, και σε φουλ αερόβια άσκηση. Άλλωστε η -όποτε μπορώ- μετακίνηση με το ποδήλατο θα βοηθήσει τουλάχιστον να το μειώσω (να το κόψω είναι out of the question επί του παρόντος).
Trekking ή city bike και γιατί;
Μου αρέσουν τα Peugeot ΠΟΛΥ. Αξίζουν τα λεφτά τους; Motobecane υπάρχουν ακόμα; -
Σπύρο εγώ πείρα city bike και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με χρήση ανάλογη αυτής που περιγράφεις. Το έχω εξοπλισμένο για να κάνω μαζί του τα πάντα από απλές βόλτες μέχρι τα ψώνια μου χωρίς πρόβλημα. Είναι με V brakes και μανιατό στην πλήμνη του εμπρός τροχού για παραγωγή ρεύματος για τα φώτα μπρος και πίσω.
-
Τα προηγούμενα 2 καλοκαίρια και τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα έκανα την διαδρομή 'Βούνοι-Βρύση γιατρού' (5.8 χλμ, όλο ανηφόρα), και μετά κατηφόρα μέχρι την εκκλησία του Άη Γιάννη στον κάμπο και ξανά ανηφόρα μέχρι το χωριό για 2 χλμ. Σύνολο περίπου 14.5 δύσκολα (για εμένα) χιλιόμετρα.
Φέτος, αφενός λόγω τεμπελιάς και αφετέρου λόγω παραπέντε δεν το έχω κάνει ούτε μια φορά. Χτες μάλιστα είδα ότι έχουν ξεφουσκώσει και τα λάστιχα.
-
Λοιπόν, motobecane βγαίνουν ακόμα και είναι
Βρήκα μόνο στην Αμερική όμως, ξέρει κανείς αν έρχονται Ευρώπη;
Η ζωή...ποδήλατο!