-
Εγώ πήρα το giant μου από τον Θεοτόκη, και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ο peterpan μπορεί επίσης να σου συστήσει έναν ακόμα στην Καλαμαριά, που είναι πολύ φιλικός και εξυπηρετικός.
-
Δεν μου λέτε τώρα εσείς οι γκουρού τα βασικά της συντηρησης του?
Τι πρέπει να κάνω και κάθε πότε? Ειδικά με την αλυσιδα, φρένα.
-
-
τι είναι αυτό που έχουν οι μανέτες των φρένων στην άκρη?
πως το ζητάς? -
τα ειχα αγορασει πριν 12 χρονια... με βοηθουν πολύ επειδή κρατώ τα κερατάκια, οπότε φρενάρω εγκαίρως... δεν τα έχω ξαναδει πουθενά... ειναι μεταλλικά, κ ανοξείδωτα... δεν ξέρω πως λέγονται για να σε βοηθήσω... κάποιος που ασχολείται περισσότερο θα ξέρει την ονομασία τους... τα είχα πάρει από έναν ποδηλατά στη Λάρισα...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν μου λέτε τώρα εσείς οι γκουρού τα βασικά της συντηρησης του?Τι πρέπει να κάνω και κάθε πότε? Ειδικά με την αλυσιδα, φρένα.
ένα θα σου πω. έχω το ίδιο μοντέλο 12 χρόνια κ του κάνω μια απλή χρήση...
τα τακάκια είναι shimano, κ δεν τα έχω αλλάξει ποτέ! είναι μια χαρά, δεν εχουν σκάσει, δεν φαγόνονται με τίποτα... απλά σφίγγω τη ντίζα... αν χαλούσαν έστω κ λίγο θα τα άλλαζα ασυζητητεί...δεν παίζω με την ασφάλεια... στην αλυσίδα βάλε wd40 για καθαρισμα, κ μετά σπρέι σιλικόνης...εγώ χθες μετά τη λασπουριά επλυνα όλοτο ποδήλατο με το λάστιχο... έβαλα κ λίγο σαπουνάδα για να φύγει το μείγμα γράσου-σκόνης που είχε καθίσει στο σασμάν... κ μετά wd40. έλαμψε... ελπίζω να μην ξεβιδώσει καμιά βίδα τώρα...!
όσο για ποδηλάτη στη θεσσαλόνικη, ας περάσετε κ από ένα μαγαζί 'ποδηλάτης'... υπάρχουν αρκετά... έχω ένα γνωστό παιδί, πρώην ποδηλάτης, που έχει ένα από αυτά τα μαγαζιά, κ σου μιλάει σταράτα, κ χωρίς υπεκφυγές... έχει ποδήλατα fidusa, balistic, κ άλλες καθαρά ποδηλατικές εταιρίες...
το site τους είναι http://www.podilatis.gr
-
Ένα σχετικά καινούργιο που έχει ανοίξει στην Βασιλέως Γεωργίου είναι καλό? Το είχε παρουσιάσει και στο Επι Τροχών νομίζω.
-
Ευχαριστώ PeterPan...
κάτι άλλο τώρα. Τι πιέσεις πρέπει να έχουν τα ελαστικά?
-
ευχαρίστησή μου!
55 λίμπρες μπροστά, 55 ή 60 πίσω... τα λάστιχα πρέπει να είναι καλά φουσκωμένα... αλλιώς θα στραβώσουν οι ζάντες κ είναι πολύ κρίμα... μην τα φοβάσαι... στην αρχή νόμιζα ότι θα σκάσουν, μετά όμως συνήθισα! νομίζεις πως θα σκάσει από την πίεση, όμως οι 60 λίμπρες είναι μιά χαρά! βέβαια, με 60 λίμπρες ίσως να είναι λίγο σκληρό το ποδήλατο... δοκίμασε το, κ αν σου φανεί σκληρό, βάλε 55... αλλά φούσκωσέ τα καλά, γιατί αν έχεις λιγότερες κ τύχει να περάσεις καμιά λακούβα ή ανεβείς κανένα πεζοδρόμιο, μπορεί να στραβώσει η ζάντα σου.
αντέχουν ακόμα κ 65... αλλά είναι extreme... θα σου συμβούλευα να αγόραζες κ ένα κοντέρ... όταν κάνω μόνος μου ποδήλατο, μου κρατά καλή συντροφιά, κ δεν μονοτονώ! επίσης, αγόρασε κ ένα led φως μπροστά, ώστε να σε βλέπουν οι απέναντι... έχω κ κανονικό φως, κ led. το led είναι πολύ καλύτερο για να σε προσέχουν... αυτό χρησιμοποιώ πλέον...
καλές βόλτες.
-
Κάτι ακόμη. Τι ρυθμθση της ανάρτησης μπροστά πρέπει να έχω σε άσφαλτο και τι σε χώμα? Το κλείδωμα της ανάρτησης, σε τι κατάσταση δρόμου βοηθάει?
-
εγω προσωπικά δεν γνωριζω απο αναρτησεις... ο drdino ίσως ξέρει γιατι εχει αναρτηση στο ποδηλατό του... εγώ είμαι παραδοσιακός.
-
κλείδωμα σε άσφαλτο (αν και για την ελληνική μπορεί και να χρειάζεται) και για ανηφόρες. Τώρα για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι και λίγο προσωπικό το ζήτημα. Συνήθως άσφαλτο σκληρή χώμα πιο μαλακή.
-
Κλείδωμα όποτε δν χρειάζεσαι την απόσβεση της ανάρτησης, αλλά δεν θέλεις κιόλας την απώλεια ισχύος που έχεις.
Εγώ την έχω στο σκληρό, γιατί πάω 90% άσφαλτο και ενίοτε χώμα. Ίσως θα μπορούσα να την μαλακώσω λίγο για καλύτερη απόσβεση, αλλά προτιμώ την καλύτερη αίσθηση που δίνει έτσι.
-
Ok, το'πιασα! Όπως το αυτοκίνητο.
Σήμερα έκανα 20 χιλιόμετράκια 10 άσφαλτος και 10 σε ένα πολύ όμορφο πατημένο κυκλικό μονοπάτι 1200 μέτρων. Γουστάρω
-
κώστα, σχετικά με τις πιέσεις,
πόσα κιλά είσαι (στείλε πμ) και τι διαδρομές κάνεις. Λιγότερο φουσκωμένα λάστιχα δίνουν καλύτερη πρόσφυση σε ασχημα εδάφη, ενώ αν κάνεις άσφαλτο εκεί θέλουμε πιο καλές πιέσεις. Τι διαστάσεις είναι το ελαστικό σου;;
Σχετικά με το πηρούνι, για τα πρώτα 100-200κμ στο βουνό, ρύθμισέ την στην πιο μαλακή σκάλα. Βοηθάει στο στρώσιμο των ελατηρίων των απλών αμορτισέρ.
(Ασχετο, είμαι στο πλοίο με πλού ελληνικό νησί, και έχω ιντερνετ. Απίστευτο ε; )
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
κώστα, σχετικά με τις πιέσεις,πόσα κιλά είσαι (στείλε πμ)
Λιγο χοντρο το υπονοουμενο...
Ισχυει και για μενα, καθοτι Κωστας επισης...
-
Έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες. Ανάλογα με το γρανάζι που έχω επιλέξει μπροστά, καμιά φορά πηδάει ένα γρανάζι πίσω. Πχ απο 3 πάει στο 5 και επίσης δέν μπορώ να επιλέξω το 8. Επίσης σε μερικές ταχύτητες κάνει θόρυβο σαν να τρίβεται η αλυσίδα κάπου.
Το ποδήλατο είναι GT Avalanche 3.0. Οι ταχύτητες είναι σίγουρα Shimano αλλά δέν θυμάμαι τι μοντέλο είναι ακριβώς τα ντεραγιέ. Έχει 3 γρανάζια εμπρός και 8 πίσω.
Βασικά βρήκα τις βίδες που τεντώνουν τα συρματόσκοινα. Για το εμπρός ντεραγιέ είναι πάνω στον επιλογέα στο τιμόνι και για το πίσω είναι κάτω στα γρανάζια. Πειραματίστηκα για αρκετή ώρα σφίγγοντας/ξεσφίγγοντας τις βίδες αλλά δέν κατάφερα κάτι ικανοποιητικό. Δηλαδή μπορεί πίσω να επέλεγε όλα τα γρανάζια χωρίς να πηδάει, αλλά μετά είχε πρόβλημα μπροστά ή γρατσούναγε η αλυσίδα.
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που ρυθμίζονται τα ντεραγιέ? Έχει και κάτι πιό μικρές βίδες που μάλλον και αυτές ρυθμίζουν κάτι αλλά φοβήθηκα να τις πειράξω μήπως και τα παίξει εντελώς.
-
Επαιξα λίγο ακόμα με τις ρυθμίσεις και τώρα δουλεύει αρκετά καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι όταν μπροστά έχω επιλέξει το 2ο γρανάζι δέν επιλέγει πίσω με τίποτα το 8 και όταν μπροστά έχω το 3ο γρανάζι, ενώ επιλέγει το 8 μετά απο λίγα μέτρα πηδάει απο μόνο του στο 7
Το πίσω ντεραγιέ είναι Shimano Acera και το μπροστά Sr Suntour.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
κώστα, σχετικά με τις πιέσεις,πόσα κιλά είσαι (στείλε πμ) και τι διαδρομές κάνεις. Λιγότερο φουσκωμένα λάστιχα δίνουν καλύτερη πρόσφυση σε ασχημα εδάφη, ενώ αν κάνεις άσφαλτο εκεί θέλουμε πιο καλές πιέσεις. Τι διαστάσεις είναι το ελαστικό σου;;
Σχετικά με το πηρούνι, για τα πρώτα 100-200κμ στο βουνό, ρύθμισέ την στην πιο μαλακή σκάλα. Βοηθάει στο στρώσιμο των ελατηρίων των απλών αμορτισέρ.
(Ασχετο, είμαι στο πλοίο με πλού ελληνικό νησί, και έχω ιντερνετ. Απίστευτο ε; )
Κιλά 79! Λάστιχα θα σου πώ αύριο.
Εδώ είναι ποδηλατάκι μου (φωτογραφίες από κινητό).
Φόρτωσα και τα3 ποδήλατα και βλέπω ότι κρύβουν τα φώτα. Μήπως θέλει λίγο πιο ψηλά η σχάρα? Δεν μπαίνουν σε σωστή θέση επειδή τα 2 μικρά δεν φτάνουν να δεθούν στον σκελετό και από την μία πλευρά τα δένω στο τιμόνι. Επίσης δυσκολεύει η κατάσταση με τα βοηθητικά ροδάκια που έχουν. Καμία πρόταση?
-
Σχετικά με τα φώτα, βγάλε τις ρόδες από το mountain. Για τα ροδάκια δεν ξερω τι να πω. Μήπως να τα ΄βγάλεις από την μια πλευρά και να ηρεμήσεις;;
Τα παιδάκια ποσο χρονών είναι (πότε θα μάθουν ισορροπία;;;; )
Για το σαζμάν του dog. Κατέβασε τα σχετικά manual από την ιστοσελίδα της shimano. Και εμένα με παιδεύει πολύ το να ρυθμίσω το σαζμάν.
Η ζωή...ποδήλατο!