-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ποδηλάτες στην Αθήνα δεν είναι το καυσαέριο, αλλά η έλλειψη ποδηλατοδρόμων και σεβασμού από τους οδηγούς.
-
Ο χρήστης aetosa έγραψε:
Φίλε citastak, απ' ότι βλέπω είσαι Σουηδία.
Οπότε η λέξη 'καυσαέριο' μάλλον σου είναι άγνωστη, οπότε η απάντησή σου δεν πιάνεται.
Κάνας Ελληναράς που να χει εισπνεύσει ΓΝΗΣΙΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ?Ο citastak είναι στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες. Προηγουμένως είχε εισπνεύσει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ποσότητες αθηναϊκού αέρα. Μη βιάζεσαι τόσο πολύ να βγάλεις συμπεράσματα
-
Ο χρήστης aetosa έγραψε:
Φίλε citastak, απ' ότι βλέπω είσαι Σουηδία.
Οπότε η λέξη 'καυσαέριο' μάλλον σου είναι άγνωστη, οπότε η απάντησή σου δεν πιάνεται.
Κάνας Ελληναράς που να χει εισπνεύσει ΓΝΗΣΙΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ?Eδώ καυσαέριο... Στη Σουηδία είμαι για αλλαγή. Δεν αντέχω μακριά από το καυσαέριο. Σαν τον Βεγγο στην ταινία εκείνε με το λεωφορείο ένα πράγμα.
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, φόρτωσε το ποδήλατο και πήγαινε Πάρνηθα ή στα πρωην Βασιλικά κτήματα. Αν σου αρέσει να κάνεις ασφαλτάδες, βάλε το ποδήλατο στον προαστιακό και πήγαινε μέχρι την Κηφισίας. Από εκεί ανέβα προς τα βόρεια, πέρνα Εκάλη, συνέχισε προς Διόνυσο ή προς Φράγμα μαραθώνα. Βγές στη Μαραθώνος μετά και πάρε τον προαστιακό από την Παλλήνη να σε ξαναπάει σπίτι.
Αγαπητέ αετέ, αν έχεις όρεξη και διάθεση για ποδήλατο περιοχές χωρίς καυσαέριο υπάρχουν. Βρες καλή παρέα και ξεκίνα το. Και εγώ έτσι έκανα. Και εθίστηκα τόσο που κατέβαινα Παλλήνη - Γλυφάδα - Παλλήνη με το ποδήλατο μέσω κέντρου... Και δε με πειραζε ποτέ το καυσαέριο...
Καλές βόλτες. -
Ο χρήστης aetosa έγραψε:
Έχω δει πολλούς να κυκλοφοράνε με ποδήλατο μεσα στη Αθήνα. Με τόσο καυσάεριο, δεν είναι πολυ βλαβερό για την υγεία τους?Και οι πεζοί στους δρόμους τα ίδια δεν τραβάνε?
Βέβαια αν είσαι σε ανηφόρα ψιλολαχανιασμένος και έχεις να αντιμετωπίσεις το ντουμάνι μπροστά σου αυτό δεν είναι καλό...
Όμως ακόμα και στην προπόνηση όταν είσαι σε ανηφόρα (στην εξοχή και όχι μέσα στην πόλη) τη στιγμή που σε προσπερνάει το φορτηγό βγάζοντας παράλληλα μερικά κιλά κάπνας στα μούτρα σου, σίγουρα δεν είναι καλύτερο. -
Οι λόγοι που εδώ και χρόνια εγκατέλειψα το ποδήλατο είναι 2:
Το καυσαέριο, το οποίο όταν το εισπνέεις με τους πνεύμονες 'ανοιχτούς' πρέπει να είναι πολύ βλαβερό και
Τα σκυλιά! Είχα βρει στο δρόμο (στα Μελίσσια) 3-4 αδέσποτα σκυλιά, αγέλη. Με κυνήγησαν, το ένα με έφτασε και μου δάγκωσε το παντελόνι (τζην χοντρό) και το σκισε. Ευτυχώς δεν έφτασαν τα δόντια του πιο μέσα αλλιώς...
Εγώ βέβαια, έκανα παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης και ταχύτητας με ποδήλατο!!!
Από τότε το παράτησα το ποδήλατο. -
Ο χρήστης aetosa έγραψε:
Τα σκυλιά! Είχα βρει στο δρόμο (στα Μελίσσια) 3-4 αδέσποτα σκυλιά, αγέλη. Με κυνήγησαν, το ένα με έφτασε και μου δάγκωσε το παντελόνι (τζην χοντρό) και το σκισε. Ευτυχώς δεν έφτασαν τα δόντια του πιο μέσα αλλιώς...
Εγώ βέβαια, έκανα παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης και ταχύτητας με ποδήλατο!!!
Από τότε το παράτησα το ποδήλατο.Συνηθισμένο πρόβλημα, και μεγάλη ενόχληση, ειδικά με τα τσομπανόσκυλα της ελληνικής υπαίθρου. Η πείρα έχει δείξει ότι όταν τρέχεις να φύγεις τα σκυλιά σε παίρνουν στο κυνήγι. Πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι να σταματήσεις, να κατέβεις από το ποδήλατο, να φωνάξεις άγρια στο σκύλο και αν χρειαστεί να του πετάξεις κάτι.
Πουλάνε και κάτι συσκευές που εκπέμπουν υπέρηχους και υποτίθεται ότι διώχνουν τα σκυλιά.
-
Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου όσους ασχολούνται με το ποδήλατο.
Επειδή πρόκειται να αγοράσω και εγώ ένα ποδήλατο για να ασχοληθώ, μια και ήδη ασχολούμε με την πεζοπορία στην Πάρνηθα και βλέποντας άλλους ποδηλάτες ζήλεψα και θέλω να ξαναθυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας θέσω μερικές ερωτήσεις. Έχω διαβάσει ήδη όλο το therad και έχω κατασταλάξει να αγοράσω ένα GT.- Το Avalance με το Zaskar γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχουν;
- Έχω ύψος 1.70 ποιό είναι το σωστό μέγεθος ποδηλάτου που πρέπει να αγοράσω; (L ή XL)
- Τα καλά ποδήλατα με διπλή ανάρτηση λένε ότι κλειδώνει η πίσω. αυτό πως γίνεται; πρέπει να κετέβεις από το ποδήλατο ή εν κινήσει;
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων
-
Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου όσους ασχολούνται με το ποδήλατο.
Επειδή πρόκειται να αγοράσω και εγώ ένα ποδήλατο για να ασχοληθώ, μια και ήδη ασχολούμε με την πεζοπορία στην Πάρνηθα και βλέποντας άλλους ποδηλάτες ζήλεψα και θέλω να ξαναθυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας θέσω μερικές ερωτήσεις. Έχω διαβάσει ήδη όλο το therad και έχω κατασταλάξει να αγοράσω ένα GT.- Το Avalance με το Zaskar γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχουν;
- Έχω ύψος 1.70 ποιό είναι το σωστό μέγεθος ποδηλάτου που πρέπει να αγοράσω; (L ή XL)
- Τα καλά ποδήλατα με διπλή ανάρτηση λένε ότι κλειδώνει η πίσω. αυτό πως γίνεται; πρέπει να κατέβεις από το ποδήλατο ή εν κινήσει;
-
1.70 ύψος για Gt μάλλον σε medium. Εγώ 1.83 και καβαλούσα large που μου ήταν οριακό (μπορεί και να πήγαινα και σε XL).
Στο ύψος σου σε Ιdeal μάλλον se Medium παίζεις (μη σου πω και small ανάλογα με τα μήκη των άκρων σου)..
Καλές βόλτες
-
-
αναλογα τι θα του φορέσεις. Στη φωτό βλέπω XTR σειρα και πηρούνι Fox Talas (RL?). To πηρούνι μόνο πρέπει να έχει κανα 400-500άρι... Η σειρά XTR είναι από τις πιο ακριβές. Βάλε και τροχούς κανα 200άρι, λάστιχα και λοιπά..
Γιατί δεν τον παίρνεις πακέτο; Πιο φθηνά θα σου στοιχίσει.
-
Ο χρήστης taszia έγραψε:
- Το Avalance με το Zaskar γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχουν;
- Τα καλά ποδήλατα με διπλή ανάρτηση λένε ότι κλειδώνει η πίσω. αυτό πως γίνεται; πρέπει να κετέβεις από το ποδήλατο ή εν κινήσει;
1.Το Zaskar έχει καλύτερο και ελαφρύτερο σκελετό.
2. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και το L, μεγάλο θα είναι. Κοίταξε για medium και σε κάθε περίπτωση, κάθισε στη σέλα!
3. Κανονικά πρέπει να κλειδώνει και η μπροστά, για να μη χάνεται ενέργεια όταν δεν χρειάζεται, πόσο μάλλον η πίσω. Υπάρχει ένας περιστρεφόμενος διακόπτης που ρυθμίζει την σκληρότητα της ανάρτησης (στην ουσία ρυθμίζει το πόσο μαλακό θα είναι το αμορτισέρ). Για να το κάνεις αυτό ειδικά στην πισω ανάρτηση είναι απαραίτητο να κατέβεις από το ποδήλατο.
Γενικά όμως τα ποδήλατα που έχουν διπλές αναρτήσεις είναι για ακραίες συνθήκες και δε νομίζω ότι χρειάζονται σε κάποιον από μας. Το μόνο που προσφέρουν, είναι ακόμα μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας στο σύστημα της πίσω ανάρτησης. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
- Το Avalance με το Zaskar γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχουν;
1.Το Zaskar έχει καλύτερο και ελαφρύτερο σκελετό.
2. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και το L, μεγάλο θα είναι. Κοίταξε για medium και σε κάθε περίπτωση, κάθισε στη σέλα!
3. Κανονικά πρέπει να κλειδώνει και η μπροστά, για να μη χάνεται ενέργεια όταν δεν χρειάζεται, πόσο μάλλον η πίσω. Υπάρχει ένας περιστρεφόμενος διακόπτης που ρυθμίζει την σκληρότητα της ανάρτησης (στην ουσία ρυθμίζει το πόσο μαλακό θα είναι το αμορτισέρ). Για να το κάνεις αυτό ειδικά στην πισω ανάρτηση είναι απαραίτητο να κατέβεις από το ποδήλατο.
Γενικά όμως τα ποδήλατα που έχουν διπλές αναρτήσεις είναι για ακραίες συνθήκες και δε νομίζω ότι χρειάζονται σε κάποιον από μας. Το μόνο που προσφέρουν, είναι ακόμα μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας στο σύστημα της πίσω ανάρτησης.2.Γνωρίζεις κάποιον κανόνα με τον οποίο κάποιος μπορεί να επιλέξει το σωστό μέγεθος ποδηλάτου δοκιμάζοντάς το;
3. Αλήθεια, αν είσαι καθισμένος στη σέλα και κατεβαίνεις μία κατωφέρεια είναι το ίδιο άνετα με ένα ποδήλατο που έχει ανάρτηση πίσω και με ένα που δεν έχει; ειδικά όταν ο δρόμος είναι και λίγο ανώμαλος. Γενικά μετά από πολύ ώρα ποδήλατο ποιό είναι ποιό άνετο; (ρωτάω γιατί δεν έχω δοκιμάσει με ανάρτηση πίσω) -
Ο χρήστης taszia έγραψε:
2.Γνωρίζεις κάποιον κανόνα με τον οποίο κάποιος μπορεί να επιλέξει το σωστό μέγεθος ποδηλάτου δοκιμάζοντάς το;
3. Αλήθεια, αν είσαι καθισμένος στη σέλα και κατεβαίνεις μία κατωφέρεια είναι το ίδιο άνετα με ένα ποδήλατο που έχει ανάρτηση πίσω και με ένα που δεν έχει; ειδικά όταν ο δρόμος είναι και λίγο ανώμαλος. Γενικά μετά από πολύ ώρα ποδήλατο ποιό είναι ποιό άνετο; (ρωτάω γιατί δεν έχω δοκιμάσει με ανάρτηση πίσω)Στις πρώτες σελίδες του νήματος αυτού κάποιος είχε βάλει αυτό το site που έχει έναν υπολογιστή μεγέθους
http://www.competitivecyclist.com/za/CC ... ATOR_INTRO
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
αναλογα τι θα του φορέσεις. Στη φωτό βλέπω XTR σειρα και πηρούνι Fox Talas (RL?). To πηρούνι μόνο πρέπει να έχει κανα 400-500άρι... Η σειρά XTR είναι από τις πιο ακριβές. Βάλε και τροχούς κανα 200άρι, λάστιχα και λοιπά..Γιατί δεν τον παίρνεις πακέτο; Πιο φθηνά θα σου στοιχίσει.
για πακετο δεν εχω βρει τιμη (στο ιντερνετ τουλαχιστον). Ολοι μονο σκελετο πουλανε.
-
Κάπου πρέπει να το έχω ξαναδεί στο φόρουμ, αλλά ποια γνώμη έχετε για το παρακάτω ποδήλατο;
Το είδα προ αρκετών μηνών και από κοντά στην αντιπροσωπεία επί της Συγγρού (Ν. Σμύρνη) και ομολογώ πως η τιμή του (εκεί που έχουμε φτάσει...) μου ακούστηκε λογική (είναι πιο χαμηλή από την αντίστοιχη στη Γαλλία!!) και ο 'σπαστός' σκελετός του μου φαίνεται καταπληκτική ιδέα (ειδικά αν υπάρχει νοικοκυρά στο σπίτι και μικρός χώρος αποσκευών στο αυτοκίνητο ) ! Μήπως όμως είναι ταυτόχρονα και μειονέκτημα (για οποιονδήποτε λόγο) ;
Υ.Γ.: το τελευταίο μου ποδήλατο ήταν μια 'κούρσα' Peugeot του 1985, με 12 ταχύτητες, σιδερένιο σκελετό, αγορασμένο 21.000 δρχ. (από κάποιον θείο) στην Γ' γυμνασίου από τον Μόλχο (στο Μοσχάτο, για όποιον -30 και κάτι -θυμάται...) . Έχω καμμιά 10αριά χρόνια να το καβαλήσω και διάβασα μ' ενδιαφέρον τις προηγούμενες σελίδες. Αν έχετε κάποια εξειδικευμένη άποψη για το ποιόν του συγκεκριμένου ποδήλατο, παρακαλώ καταθέστε την.
Περισσότερα για τα χαρακτηριστικά του ...1007 (μακριά από μας το τετράτροχο ) εδώ ...
-
[off topic] Medos είσαι σκιερ; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι το avatar σου είναι τραβηγμένο με φόντο τον Αίολο και τον Τηλέμαχο στο Χ.Κ.Π. [/off topic]
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
[off topic] Medos είσαι σκιερ; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι το avatar σου είναι τραβηγμένο με φόντο τον Αίολο και τον Τηλέμαχο στο Χ.Κ.Π. [/off topic]Ναι ειμαι. Η φωτο ειναι τραβηγμενη φετος τον Φεβρουαριο (πριν ανοιξει)
Ειμαι και μελος στο snowclub forum. Μαλλον δεν εχεις πετυχει καποια δημοσιευση μου. -
Θα σας προτεινα να αγορασετε το ποδηλατακι του Κωστετσου, το οποιο στοιχιζει μονο 25.000 Ευρω!
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
[off topic] Medos είσαι σκιερ; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι το avatar σου είναι τραβηγμένο με φόντο τον Αίολο και τον Τηλέμαχο στο Χ.Κ.Π. [/off topic]
Ναι ειμαι. Η φωτο ειναι τραβηγμενη φετος τον Φεβρουαριο (πριν ανοιξει)
Ειμαι και μελος στο snowclub forum. Μαλλον δεν εχεις πετυχει καποια δημοσιευση μου.Ρόμπα έγινα πάλι...
Η ζωή...ποδήλατο!