-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ηθελες χαρντκοριαΠανάθεμά με
-
Εγώ θα σου έλεγα να πειραματιστείς με την γωνία της σέλας. Είτε πολύ στενή σέλα είτε καρεκλοειδής με τζελ κλπ η διαφορά δε μου φάινεται σημαντική, η γωνία της σέλας όμως έχει τεράστια σημασία.
Δοκίμασε να την βάλεις έτσι ώστε να γέρνει λίγο μπροστά και ας μη θεωρείται σωστό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δοκίμασε να την βάλεις έτσι ώστε να γέρνει λίγο μπροστά και ας μη θεωρείται σωστό.Το έχω κάνει κι αυτό
-
Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τη γωνία καθώς η μία άποψη λέει γωνία προς τα κάτω για αποσυμπίεση και η άλλη γωνία προς τα πάνω για να μην γλιστράς και να συμπιέζονται τα καλαμπαλίκια και μάλλον αυτή είναι η συνήθης τακτική χωρίς βέβαια να γίνονται υπερβολές στις γωνίες που δίνονται. Προσωπικά πιστεύω ότι μία φλατ σέλα είναι η πιο φούλπρουφ λύση.
Αρκετός κόσμος μετακινείται με κουρσάκια, αν αυτό και εμένα δεν βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εάν όμως θες να μετακινείσαι με κουρσάκι χωρίς να αλλάξεις ριζικά τη γεωμετρία του, καλό θα ήταν να κάνεις κάποια πραγματάκια για την άνεση σου. Καταρχάς τα σώβρακα/κολάν με τζελ/padding δεν είναι πανάκεια απλά βοηθούν την κατάσταση αλλά είναι δύσκολο να κυκλοφορείς στο δρόμο με αυτά. Αυτό όμως που είναι πρέπει σίγουρα να αποφεύγεις είναι το τζήν οπότε δοκίμασε πιο λεπτά υφασμάτινα παντελόνια.
Τώρα για τις σέλες μπορείς να κάνεις μία ...πισινομέτρηση για να σου βρουν τι πλάτος σέλας θέλεις, καθώς ανάλογα με το μεγεθός του πισινού σου θέλεις διαφορετικές διαστάσεις σέλας και υπάρχουν πολλές εταιρίες που βγάζουν σέλες για κούρσες σε τρία διαφορετικά πλάτη. Επίσης υπάρχουν και σέλες οι οποίες είναι δερμάτινες (με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη βάρους και συντήρησης) που φημίζονται για την άνεση τους και δίνουν ένα vintage χαρακτήρα στο ποδήλατο.
Σαν κύριο ρεζουμέ θα σου έλεγα πρόσεχε κυρίως τι φοράς...
-
Είναι δύσκολη η επιλογή.... τι θα προστατεύσεις, τους όρχεις ή τον προστάτη... Υποτίθεται ότι οι άντρες πρέπει να έχουν τη σέλα σηκωμένη μπροστά αλλά εγώ θυμάμαι δεν αισθανόμουνα ασφαλής έτσι...
-
1ον μπορείς να πάρεις παλουκόσελο με ανάρτηση. είναι σχετικά οικονομικά 40-50 ευρώ αλλά θα σε πάρουν με τις πέτρες οι κουρσάδες όλου του κόσμου.
2ον μπορείς να πας σε λαστιχάκια 700χ27 ή και 30-32 αν τα σηκώνει η ζάντα σου και να έχεις ολίγον τι μικρότερες πιέσεις. μικρή διαφορά αλλά κάτι είναι και αυτό.3ον μπορείς να βάλεις κάποια διαφορετική σέλα. βρες κάποιο ποδηλατάδικο που να είναι συνεργάσιμο ή να συμμετέχει σε πρόγραμμα δοκιμής σελών (έχουν αρκετές εταιρίες) και κάνε εβδομαδιαίες δοκιμές μέχρι να βρεις κάτι που σε βολεύει.
4ον και οριστική λύση παίρνεις ένα fs με λαστιχάκι 2,4 στα 30 psi και βλαστημάς ακόμα και σε citroen για το πόσο ξερή είναι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εσώρουχο με... σερβιέτα ΔΕΝ φοράω, ούτε ποδηλατικά κολάν. Out of the question. Για μεταφορικό μέσο το χρησιμοποιώ.εσυ χανεις
Περα απο την πλακα , εχει φορεσει ποτε ? εγω απο την στιγμη που το φορεσα σταματησαν οι πονοι στα μαλακά σημεια και ειμαι πολυ πιο ανετος για περισσοτερη ωρα και φυσικα δεν εχει σερβιετα ενισχυση εχει εσωτερικα απο αφρωδες υλικο
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Περα απο την πλακα , εχει φορεσει ποτε ? εγω απο την στιγμη που το φορεσα σταματησαν οι πονοι στα μαλακά σημεια και ειμαι πολυ πιο ανετος για περισσοτερη ωρα και φυσικα δεν εχει σερβιετα ενισχυση εχει εσωτερικα απο αφρωδες υλικοΕγώ δεν έχω δοκιμάσει, ούτε καν περιεργαστεί αλλά δεν θα ζεσταίνει τους όρχεις κάτι που είναι κακό για τη γονιμότητά μας;;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
4ον και οριστική λύση παίρνεις ένα fs με λαστιχάκι 2,4 στα 30 psi και βλαστημάς ακόμα και σε citroen για το πόσο ξερή είναι.Δεν κατάλαβα τίποτα. Τι είναι το fs;
-
full suspension
-
http://en.wikipedia.org/wiki/File:EasySeat_II_Fahrradsattel.jpg
λετε να βοηθήσει???
-
Τέτοιες σέλες χωρίς 'μύτη' είχαν χρησιμοποιηθεί σε κλινική μελέτη σε Αμερικανούς, αν θυμάμαι καλά, αστυνομικούς με ποδήλατα.
Η μελέτη ερεύνησε κατά πόσο η χρήση αυτής της σέλας φέρνει βελτίωση στις διαταραχές στυτικής λειτουργίας και στις παραισθησίες που μέχρι τότε ανέφεραν οι αστυνομικοί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του περινέου. Σε γενικές γραμμές, βελτίωσε την κατάσταση και οι περισσότεροι ποδηλάτες την προτίμησαν έναντι της κλασικής.Αυτά στο θεωρητικό κομμάτι, καθώς δεν ξέρω πόσο βολική είναι σε χρήση μέσα στην πόλη κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης snowclub.gr έγραψε:
Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του μια ποδηλατική βόλτα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010.Τόπος συνάντησης είναι το Τατόϊ και πιο συγκεκριμένα τα 'Βασιλικά' κτήματα.
Ώρα συνάντησης 10:00
Οδηγίες για το πως θα φτάσουμε :
Κατευθυνόμαστε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας (στο ρεύμα προς Λαμία) και βγαίνουμε αριστερά στην έξοδο της Βαρυμπόπης. Στην αρχή ο δρόμος έχει αρκετές κλειστές στροφές δίπλα στην ρεματιά και στην συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη ευθεία. Στο τέλος της ευθείας κάνουμε πλάγια δεξιά και μετά από λίγο συναντάμε την είσοδο των κτημάτων. Δίπλα από την είσοδο υπάρχει η ταβέρνα 'Λεωνίδας' που είναι και το σημείο συνάντησης μας.Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να φροντίσουν για τον εξοπλισμό ασφαλείας τους (κράνος, γάντια κτλ). Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μαζί σας αρκετά υγρά.
Σας περιμένουμε όλους!!!
Αν δεν πετάει την Κυριακή (που μάλλον δεν θα πετάει ), θα είμαι και εγώ.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:EasySeat_II_Fahrradsattel.jpgλετε να βοηθήσει???
Το φαντάζεσαι αυτό το πράγμα στο κουρσάκι μου;
Σαν Honda NS-X που κάποιος αντικατέστησε τα μπάκετ με κάτι τέτοιο:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
-
Μόλις ανακάλυψα κάτι ποδήλατα Fidusa. Ελληνικής κατασκευής, χειροποίητα στη Ρόδο. Βρήκα να λέγονται από καλά ως πολύ καλά λόγια. Ποια η γνώμη σας;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Περα απο την πλακα , εχει φορεσει ποτε ? εγω απο την στιγμη που το φορεσα σταματησαν οι πονοι στα μαλακά σημεια και ειμαι πολυ πιο ανετος για περισσοτερη ωρα και φυσικα δεν εχει σερβιετα ενισχυση εχει εσωτερικα απο αφρωδες υλικο
Εγώ δεν έχω δοκιμάσει, ούτε καν περιεργαστεί αλλά δεν θα ζεσταίνει τους όρχεις κάτι που είναι κακό για τη γονιμότητά μας;;
οχι δεν ζεσταινει τιποτα , τα @@ ειναι σε φυσιολογικη θερμοκρασια ,οχι μονο δεν ειναι κακο για την γονιμοτητα αλλα στην προστατευει κιόλας γιατι ελλατωνει τις δονησεις που περνανε στο περινεο και στον προστατη .
Για να καταλαβεις γιατι μιλαμε οριστε μια φωτογραφια σημερα που μαζεψα την μπουγαδαΦαντασου ειναι σαν ενα φυσιολογικο εσωρουχο που εσωτερικα εχει ραμμενες 2 ενισχύσεις απο βάτα οι οποιες ειναι σχετικα λεπτες , απο το σχεδιο καταλαβαίνεις πιο ειναι το μπροστα και πιο ειναι το πισω .
Uploaded with ImageShack.us
Θα το ξαναγραψω αλλη μια φορα για τους απιστους Θωμαδες , το εσωρουχο αυτο βοηθαει πολυ στην ανεση , στον πονο στο περινεο και φυσικα μας προφυλασει τον προστατη απο πιεση και δονησεις.
Την ανεση και την προστασια την καταλαβαινεις απο την πρωτη φορα , μια δοκιμη θα σας πεισει ,αν καβαλησετε ποδηλατο με εσωρουχο ή κολαν με προστασια μετα μια βολτα χωρις κατι τετοιο θα σας φανει επίπονη και κουραστικη -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις ανακάλυψα κάτι ποδήλατα Fidusa. Ελληνικής κατασκευής, χειροποίητα στη Ρόδο. Βρήκα να λέγονται από καλά ως πολύ καλά λόγια. Ποια η γνώμη σας;;Πολύ ενδιαφέροντα. Και value for money. Αυτά τα vintage μονοτάχυτα κουρσάκια (με ένα φρένο συνήθως) έχουν γίνει πολύ της μόδας και βέβαια τα χτυπάνε αλύπητα στις τιμές.
Πάρε μπανιστήρι το Dolomiti της Bianchi, μιας και μου ήρθαν στο μυαλό τα κλασικά:
Ιταλία το πουλάνε... 4.000
-
Σήμερα στοιχίζει να φτιάξεις ένα ποδήλατο που αντέχει τόσο όσο τα παλιά.
Όχι όμως 4 χιλιάρικα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του μια ποδηλατική βόλτα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010.
Τόπος συνάντησης είναι το Τατόϊ και πιο συγκεκριμένα τα 'Βασιλικά' κτήματα.
Ώρα συνάντησης 10:00
Οδηγίες για το πως θα φτάσουμε :
Κατευθυνόμαστε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας (στο ρεύμα προς Λαμία) και βγαίνουμε αριστερά στην έξοδο της Βαρυμπόπης. Στην αρχή ο δρόμος έχει αρκετές κλειστές στροφές δίπλα στην ρεματιά και στην συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη ευθεία. Στο τέλος της ευθείας κάνουμε πλάγια δεξιά και μετά από λίγο συναντάμε την είσοδο των κτημάτων. Δίπλα από την είσοδο υπάρχει η ταβέρνα 'Λεωνίδας' που είναι και το σημείο συνάντησης μας.Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να φροντίσουν για τον εξοπλισμό ασφαλείας τους (κράνος, γάντια κτλ). Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μαζί σας αρκετά υγρά.
Σας περιμένουμε όλους!!!
Αν δεν πετάει την Κυριακή (που μάλλον δεν θα πετάει ), θα είμαι και εγώ.
μου αρεσει που δίνουν ραντεβού στην ταβέρνα... Αμα βρέχει σας βλέπω να τρώτε από τις 10 το πρωι
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δίπλα από την είσοδο υπάρχει η ταβέρνα 'Λεωνίδας' που είναι και το σημείο συνάντησης μας.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να φροντίσουν για τον εξοπλισμό ασφαλείας τους (zantac, simeco κτλ). Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μαζί σας αρκετά υγρά (σοδες, κοκα κολες).
Σας περιμένουμε όλους!!!
μου αρεσει που δίνουν ραντεβού στην ταβέρνα... Αμα βρέχει σας βλέπω να τρώτε από τις 10 το πρωι
fixed
Η ζωή...ποδήλατο!