-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ελληνική εταιρεία με έδρα την Θεσ/νίκη είναι και η FIELD. Χρησιμοποιεί τους ίδιους φασόν σκελετούς με την IDEAL με περίπου τα ίδια περιφεριακά αλλά είναι 20-50 % πιο φτηνά. ( Τα IDEAL έχουν κάνει όνομα !!! ). Ρίξε μια ματιά αν τα δεις κάπου !! Το καλύτερο FS με περίπου 700 ευρώ αλλά έχει και πιο φτηνα και πολύ καλά με 250-450 !!
http://www.field.grΤα IDEAL για αυτό δεν τα συμπαθώ.. Λόγω σκελετού...
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ελληνική εταιρεία με έδρα την Θεσ/νίκη είναι και η FIELD. Χρησιμοποιεί τους ίδιους φασόν σκελετούς με την IDEAL με περίπου τα ίδια περιφεριακά αλλά είναι 20-50 % πιο φτηνά. ( Τα IDEAL έχουν κάνει όνομα !!! ). Ρίξε μια ματιά αν τα δεις κάπου !! Το καλύτερο FS με περίπου 700 ευρώ αλλά έχει και πιο φτηνα και πολύ καλά με 250-450 !!
http://www.field.grΤο 'περίπου' ίδια περιφερειακά είναι και αυτό που στην ουσία αλλάζει την τιμή.Παράδειγμα στο ZIG-ZIG 2005 που έχω εγώ έχει πίσω ντεραγιέ DEORE της SHIMANO.Εγώ δεν ξέρω πολλά ποδήλατα που να έχουν αυτό το πίσω ντεραγιέ και να κάνουν τόσα λεφτά (380).
Ωραίος ο καλός σκελετός αλλά την να τον κάνεις από μόνο του.
Αναβάθμιση στα λεφτά που λέμε 300 με 400 νομίζω ότι δεν είναι συμφέρουσα.Καλύτερ να πας σε καινούργιο ποδήλατο. -
Αγόρασα σήμερα το Avalanche 3.0 για 300 ευρώ!
Την Κυριακή αν ο καιρός είναι καλός σκέφτομαι να ξεκινήσω απο την Βαρυμπόπη, να περάσω μέσα απο τα βασιλικά κτήματα και να καταλήξω στο Πολυδένδρι. Μετά, ανάλογα με την αντοχή μου, ή θα κάνω την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, ή θα γυρίσω απο εθνική οδό.
Μήπως είναι too much? Υπ όψιν οτι μπορώ άνετα να κάνω αυτή τη διαδρομή με τα πόδια. Θα είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο με το ποδήλατο?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αγόρασα σήμερα το Avalanche 3.0 για 300 ευρώ!Την Κυριακή αν ο καιρός είναι καλός σκέφτομαι να ξεκινήσω απο την Βαρυμπόπη, να περάσω μέσα απο τα βασιλικά κτήματα και να καταλήξω στο Πολυδένδρι. Μετά, ανάλογα με την αντοχή μου, ή θα κάνω την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, ή θα γυρίσω απο εθνική οδό.
Μήπως είναι too much? Υπ όψιν οτι μπορώ άνετα να κάνω αυτή τη διαδρομή με τα πόδια. Θα είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο με το ποδήλατο?
Καλοτάξιδο!
Αν και δεν την ξέρω την διαδρομή, το πιο πιθανό είναι να μπορείς άνετα να την κάνεις με το ποδήλατο αφού την κάνεις και με τα πόδια..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αγόρασα σήμερα το Avalanche 3.0 για 300 ευρώ!Την Κυριακή αν ο καιρός είναι καλός σκέφτομαι να ξεκινήσω απο την Βαρυμπόπη, να περάσω μέσα απο τα βασιλικά κτήματα και να καταλήξω στο Πολυδένδρι. Μετά, ανάλογα με την αντοχή μου, ή θα κάνω την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, ή θα γυρίσω απο εθνική οδό.
ΚΡΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ, ποιός μιλάει βέβαια
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Να προσέχεις!!!
Εγώ δεν θα πήγαινα απο Εθνική ο κόσμος να χαλούσε. Ειδικά Κυριακή.
Το ποδήλατο απο που το πήρες τελικά? σχετικά καλή τιμή ακούγεται. (αν θέλεις στείλε μου πμ)Να πω και εγώ τον προβληματισμό μουυυ?
Έχω ένα ποδήλατο mountain peugeot απο την εποχή του Νωε το οποίο μετά απο στενή επαφή είχε πάρει ο σκελετός πίσω απο το ποτήρι του τιμονιού.
Το ισιώσαμε τότε παλιά αλλά μην φαντάζεστε και τέλεια πράγματα.
Το θέμα είναι να πάρω έναν καινούριο σκελετό και να κάνω copy paste τα υπόλοιπα στο σκελετό αυτό, ή να πάω απευθείας για καινούριο?Πόσο περίπου λέτε να πάει η κάθε λύση? ( για καινούριο ολόκληρο δίνω μαξ 300 ευρώ και με ζόρι)
Ευχαριστώ και να προσέχετε όλοι εκεί έξω
-
Το ποδήλατο το πήρα απο τον Γκατσούλη στη Ν. Φιλαδέλφεια (στον παράδρομο της Εθνικής). Είναι ο εισαγωγέας των GT στην Ελλάδα.
-
Κοίτα να δεις που άρχισα να το καλοβλέπω...
-
έτσι έτσι
ρε παιδιά και κάτι άλλο
ποδηλατάδικα που έχει? αυτά στο κέντρο (Γ Σεπτεμβρίου)λένε τίποτα?
ο Γκατσούλης έχει και άλλα εκτός απο GT?Άντε ρε οχιά ψάξε και εσύ να έχω παρέα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Άντε ρε οχιά ψάξε και εσύ να έχω παρέαΈχω ακούσει καλά λόγια για τα GT, από γνωστό και γνώστη.
Το κακό είναι ότι μένω προς το κέντρο της Αθήνας. Από μεταφορά τι παίζει;
Με αρρωσταίνει ότι έχει ρόδες!!!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Άντε ρε οχιά ψάξε και εσύ να έχω παρέα
Έχω ακούσει καλά λόγια για τα GT, από γνωστό και γνώστη.
Τι εννοείς απο μεταφορά? πως θα το μεταφέρεις με το τουτού?
μάλλον σχαρούλα ψησίματοςΜπα εγώ το είχα καιρό στο μυαλό μου αλλά δεν έκανα το βήμα, γιαυτό και τώρα λέω να το κάνω αλλιώς θα το παρατήσω μέχρι την επόμενη φορά που θα πετύχω κάτι ανάλογο. Κατέβηκα και είδα και το παλιό το πρωί και μάλλον δεν μαζεύεται.
Κοινώς καινούριο κοσκινάκι μου... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το ποδήλατο το πήρα απο τον Γκατσούλη στη Ν. Φιλαδέλφεια (στον παράδρομο της Εθνικής). Είναι ο εισαγωγέας των GT στην Ελλάδα.Μια χαρα το πήρες μεγεια!! εχουμε το ίδιο.. Την κυριακή θα είμαι και εγώ βασιλικά κατά τις 9.30 στο πάρκινγκ... Ελπίζω να πήρες κράνος, δεν είναι πολυτέλεια.
τι χρώμα το πήρες; το δικό μου είναι ασημί με μπλέ πινελιές. Τι μέγεθος;
Να μην υπερβαλλεις στην 1η σουυ βόλτα με το νεο ποδήλατο. Μπορεί να πάθεις ζημια χωρις να το καταλαβεις. Δωσε την ευκαιρία στο σωμα σου να συνηθίσει τοσο το νεο ποδηλατο όσο και τη βόλτα...
Σιγουρα θα είναι πιο δυσκολο απο οτι με τα ποδια. Ανεβαζεις περισσότερους παλμούς που δεν κρατας σταθερους...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΛΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
- εξτα σαμπρέλα γιατι αν μείνεις από λάστιχο στη μέση του πουθενά θα πάρεις το ποδήλατο στα χερια
2.Πολυεργαλείο, που να έχει και ειδικά κλιπ αφαίρεσης ελαστικού από τη ζάντα. - Τρόμπα
- Νερό (πολύ νερό-καλύτερα να γυρίσουμε πίσω με περίσσεια παρά να κορακιάσουμε)
- Ξηρά τροφή (κανα ξερό φρούτο ή καμια μπανάνα... δίνουν απίστευτη ενέργεια.
- Κράνος ο π ω σ δ η π ο τ ε και γάντια ... το κράνος όχι μονο για τις πτωσεις, αλλα ακόμα και για να περνας σε στενα μονοπάτια που εχουνκλαδια...αν δεν εχεις κρανος τρως τα κλαδια στηνκεφαλα και γίνεσαι ζεβρα...
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!!!!!
- εξτα σαμπρέλα γιατι αν μείνεις από λάστιχο στη μέση του πουθενά θα πάρεις το ποδήλατο στα χερια
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Άντε ρε οχιά ψάξε και εσύ να έχω παρέα
Έχω ακούσει καλά λόγια για τα GT, από γνωστό και γνώστη.
Τι εννοείς απο μεταφορά? πως θα το μεταφέρεις με το τουτού?
μάλλον σχαρούλα ψησίματοςΜπα εγώ το είχα καιρό στο μυαλό μου αλλά δεν έκανα το βήμα, γιαυτό και τώρα λέω να το κάνω αλλιώς θα το παρατήσω μέχρι την επόμενη φορά που θα πετύχω κάτι ανάλογο. Κατέβηκα και είδα και το παλιό το πρωί και μάλλον δεν μαζεύεται.
Κοινώς καινούριο κοσκινάκι μου...Σχάρα THULE με 85 ευρώ, μπαίνει πίσω και είναι πολύ καλή. Παίρνει μέχρι 3 ποδήλατα και όλα καλά.
Ο Φρειδερίκος είναι πολύ γνωστό μαγαζί, εγώ βέβαια ψωνίζω από Γκατσούλη τα 'χοντρά' και από Τσιρίγο (Ψυχικό, διπλα από την Νότικα) τα ψιλά, αναλώσιμα κτλ.
-
Ωραίος ο citastak
αυτός ο Φρειδερίκος που διαβάζω στο site του cyclist που είναι?
Ιστοσελίδα έχει?
ο τσιρίγος μήπως? -
Καπου στην Γ Σεπτεμβρίου είναι,δεν ξέρω ακριβώς...
Για το θεμα των site επίσης δεν γνωρίζω... Πηγαίνω από εκεί με γεμάτο πορτοφόλι και αισθανομαι όπως οι γυναίκες όταν μπαινουν στο ΖΑΡΑ.
-
εντάξει για το φρειδερίκο το βρήκα το σαιτ
ένα στη Γ Σεπτεμβρίου γωνιακό μεγάλο λέει τίποτα? ξέρεις ποιο είναι? -
Kατάλαβα ποιο λές. Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από εκεί, μου πέφτει λίγο μακριά.
Πηγαινε όμως και σύγκρινε τιμές και εξυπηρέτηση. -
Το thread κανονικα ειναι για την ΑΥΤΟκινηση!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το thread κανονικα ειναι για την ΑΥΤΟκινηση!Δεν έχεις άδικο.Η καλύτερη μορφή αυτοκίνησης είναι το ποδήλατο.
-
Καλησπεριζω τους απανταχου ποδηλατοφιλους....δεν περιμενα να εχει ατομα ακομη που να κανουν ποδηλατο...πιστευα μονο κατω των 18 κανουν ακομη και αυτοι λεμε τωρα..ολη μερα μπροστα στον υπολογιστη και το playstation....
Καλοταξιδο φιλε το ποδηλατο σου (τα GT ειναι πολυ καλα ποδηλατα) και συγνωμη που δεν ειδα πιο νωρις το ποστ για να σου δωσω και εγω καμια συμβουλη. Εγω ειμαι κατοχος ενος FILA ΜΤΒ, το εχω απο μικρος και ειχε για την εποχη του σκελετο διαμαντι παρολο που ειναι απο σιδερο και πολυ βαρυ, καθεται Ελλαδα αυτη τη στιγμη αλλα προσφατα το καλοκαιρι του εκανα ριζικη αναβαθμιση. Τα αλλαξα ολα απο ζαντες (5ακτινιες αλουμινιου μαυρες) μεχρι σασμαν-ταχυτητες κλπ. Μονο ο σκελετος εχει μεινει ο ιδιος...
Αγγλια εχω ενα Ridgeback Cyclone, περσι το αγορασα και ειναι street μιας και η χωρα εδω ενδεικνυεται για τετοιου ειδους ποδηλατο. Σαυρα μιλαμε, φοραει Continental semi slick λαστιχα http://www.ridgebackbikes.co.uk/ και πηγαινετε εκει που λεει πανω δεξια Switch Series kai meta Cyclone. Εχω το περσινο (το απο κατω δλδ) μοντελο και του ειχα αλαξει το τιμονι, του εχω βαλει ολοισιο επειδη τα στραβα δεν μου πολυαρεσουν και δεν καθεσαι σε αγωνιστικη θεση επειδη ειναι πολυ ψηλα γι αυτο να τα προτιματε αν δεν κανετε ακροβατικα.
Τωρα οσον αφορα σκελετους χαλαρα πλεον ολοι κατασκευαζονται απο αλουμινιο μιας και ειναι παναλαφρο. Δεν ξερω αν κανεις εχει κανει συγκριση αλλα εγω εχω δει τρελη διαφορα απο το ποδηλατο ελλαδα και αυτο εδω που εχω...και επειδη συνηθως επαιρνα τα βουνα και το κουβαλουσα μερικες φορες μου ειχε βγει ο πατος...
Οσον αφορα αναρτησεις παλι δεν τις προτιμαω ειδικα σε φτηνα ποδηλατα. Πιστευω περισσοτερο κακο κανουν παρα καλο και οντως οπως ειπε και καπιος προηγουμενος χανεις ψιλο την αισθηση. Αλλα αν καποιος σωνει και καλα θελει τοτε καλυτερα μονο μπροστα αλλιως αν θελει και πισω να βρει ενα ποδηλατο που να την εχει χαμηλα εκει που ειναι οι πεταλιερες.....συνηθως τα πολυ ακριβα ποδηλατα την εχουν εκει επειδη ειναι το καλυτερο μερος για πισω αναρτηση. Ολα αυτα βεβαια σε συνηθισμενα ΜΤΒ. Δεν μιλαω για τα ακροβατικα με τις πολυ χαμηλες σελες κλπ....
Δισκοφρενα να προτιμησετε ΜΟΝΟ αν ειναι υδραυλικα αλλιως τα συμβατικα με το συρμα δεν προσφερουν τα αναμενομενα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και ασφαλη (εχω πεσει γι αυτο μιλαω και οχι μια φορα...παθων και μαθων). Αλλα για μενα, προσωπικη αποψη παντα τα καλυτερα ειναι τα V-Brakes. Εχουν απιστευτο φρεναρισμα. Και αν εχετε προσεξει σε ολα τα επαγγελματικα στριτ ποδηλατα (Armstrong κλπ τετοιου ειδους φρενα χρησιμοποιουν). Στα ΜΤΒ ειναι αλλη υποθεση βεβαια...αν και εκει δεν χανουν.
Τωρα οσον αφορα τη χωρα (Ελλαδα) συνιστω ανεπιφυλακτα την κατοχη και την αγορα ενος ΜΤΒ. Οτιδηποτε αλλο πραγματικα θα το λυπηθειτε. Δεν αξιζει και δεν υπαρχει η υποδομη για ποδηλατες..τωρα εχει αρχισει κατι να γινεται αλλα πολυ λιγα πραγματα...γι αυτο καλυτερα ΜΤΒ, με χοντρα λαστιχα γιατι με τετοιες λακουβες...ουτε οι ποδηλατες δεν ξεφευγουν...Σε αλλες χωρες οπως πχ Γερμανια, Αγγλια κλπ πολυ απλα χαιρεσαι να κανεις ποδηλατο. Ασε που σε χαιρετανε στο δρομο τα αυτοκινητα και οι αλλοι ποδηλατες (ναι ναι μου εχει τυχει και αυτο).
Οσο για το θεμα με τα μποτιλιαρισματα οντως εχει πολυ φαση να τους περνας ολους την ωρα που περιμενουν δεκα ωρες στην κινηση οπως ειπε πετυχημενα καποιος παραπανω. Σε μισουν πραγματικα. Και επειδη πολλες φορες τα ποδηλατα εχουν την αδεια να πηγαινουν και πανω στα πεζοδρομια μπρορεις να αποφευγεις και τα φαναρια...εκει να δειτε τι γινεται. Ως και οι μηχανοβιοι σε κοιτανε με μισο ματι.
Κρανος εγω προσωπικα δεν εχω φορεσει ποτε στη ζωη μου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να φοραμε. Τα γαντια ειναι αναποσπαστο κομματι απ οταν ημουνα μικρος και πρεπει να εχω αλλαξει καμια 40αρια ως τωρα....ναι οντως συλλογη κανω....αλλα δεν θεωρω οτι υπαρχει πιο χρησιμο αξεσουαρ. Σε κανουν να κρατας τι τιμονι πιο σταθερα, ασε που αν βρεχει κλπ δεν παγωνουν τα χερια σου. Επισης ενα μικρο κιτ επιδιορθωσης ειναι αναγκαιο, πολυ φτηνα συνηθως πωλουνται σε ενα μικρο κουτακι και εχει μεσα μπαλωματα και διαφορα συναφη. Και ενα σετ με αλλενακια και θα ειστε κομπλε.
Αυτα τα λιγα και καλες ορθοπεταλιες
Η ζωή...ποδήλατο!