Καλησπεριζω τους απανταχου ποδηλατοφιλους....δεν περιμενα να εχει ατομα ακομη που να κανουν ποδηλατο...πιστευα μονο κατω των 18 κανουν ακομη και αυτοι λεμε τωρα..ολη μερα μπροστα στον υπολογιστη και το playstation....
Καλοταξιδο φιλε το ποδηλατο σου (τα GT ειναι πολυ καλα ποδηλατα) και συγνωμη που δεν ειδα πιο νωρις το ποστ για να σου δωσω και εγω καμια συμβουλη. Εγω ειμαι κατοχος ενος FILA ΜΤΒ, το εχω απο μικρος και ειχε για την εποχη του σκελετο διαμαντι παρολο που ειναι απο σιδερο και πολυ βαρυ, καθεται Ελλαδα αυτη τη στιγμη αλλα προσφατα το καλοκαιρι του εκανα ριζικη αναβαθμιση. Τα αλλαξα ολα απο ζαντες (5ακτινιες αλουμινιου μαυρες) μεχρι σασμαν-ταχυτητες κλπ. Μονο ο σκελετος εχει μεινει ο ιδιος...
Αγγλια εχω ενα Ridgeback Cyclone, περσι το αγορασα και ειναι street μιας και η χωρα εδω ενδεικνυεται για τετοιου ειδους ποδηλατο. Σαυρα μιλαμε, φοραει Continental semi slick λαστιχα http://www.ridgebackbikes.co.uk/ και πηγαινετε εκει που λεει πανω δεξια Switch Series kai meta Cyclone. Εχω το περσινο (το απο κατω δλδ) μοντελο και του ειχα αλαξει το τιμονι, του εχω βαλει ολοισιο επειδη τα στραβα δεν μου πολυαρεσουν και δεν καθεσαι σε αγωνιστικη θεση επειδη ειναι πολυ ψηλα γι αυτο να τα προτιματε αν δεν κανετε ακροβατικα.
Τωρα οσον αφορα σκελετους χαλαρα πλεον ολοι κατασκευαζονται απο αλουμινιο μιας και ειναι παναλαφρο. Δεν ξερω αν κανεις εχει κανει συγκριση αλλα εγω εχω δει τρελη διαφορα απο το ποδηλατο ελλαδα και αυτο εδω που εχω...και επειδη συνηθως επαιρνα τα βουνα και το κουβαλουσα μερικες φορες μου ειχε βγει ο πατος...
Οσον αφορα αναρτησεις παλι δεν τις προτιμαω ειδικα σε φτηνα ποδηλατα. Πιστευω περισσοτερο κακο κανουν παρα καλο και οντως οπως ειπε και καπιος προηγουμενος χανεις ψιλο την αισθηση. Αλλα αν καποιος σωνει και καλα θελει τοτε καλυτερα μονο μπροστα αλλιως αν θελει και πισω να βρει ενα ποδηλατο που να την εχει χαμηλα εκει που ειναι οι πεταλιερες.....συνηθως τα πολυ ακριβα ποδηλατα την εχουν εκει επειδη ειναι το καλυτερο μερος για πισω αναρτηση. Ολα αυτα βεβαια σε συνηθισμενα ΜΤΒ. Δεν μιλαω για τα ακροβατικα με τις πολυ χαμηλες σελες κλπ....
Δισκοφρενα να προτιμησετε ΜΟΝΟ αν ειναι υδραυλικα αλλιως τα συμβατικα με το συρμα δεν προσφερουν τα αναμενομενα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και ασφαλη (εχω πεσει γι αυτο μιλαω και οχι μια φορα...παθων και μαθων). Αλλα για μενα, προσωπικη αποψη παντα τα καλυτερα ειναι τα V-Brakes. Εχουν απιστευτο φρεναρισμα. Και αν εχετε προσεξει σε ολα τα επαγγελματικα στριτ ποδηλατα (Armstrong κλπ τετοιου ειδους φρενα χρησιμοποιουν). Στα ΜΤΒ ειναι αλλη υποθεση βεβαια...αν και εκει δεν χανουν.
Τωρα οσον αφορα τη χωρα (Ελλαδα) συνιστω ανεπιφυλακτα την κατοχη και την αγορα ενος ΜΤΒ. Οτιδηποτε αλλο πραγματικα θα το λυπηθειτε. Δεν αξιζει και δεν υπαρχει η υποδομη για ποδηλατες..τωρα εχει αρχισει κατι να γινεται αλλα πολυ λιγα πραγματα...γι αυτο καλυτερα ΜΤΒ, με χοντρα λαστιχα γιατι με τετοιες λακουβες...ουτε οι ποδηλατες δεν ξεφευγουν...Σε αλλες χωρες οπως πχ Γερμανια, Αγγλια κλπ πολυ απλα χαιρεσαι να κανεις ποδηλατο. Ασε που σε χαιρετανε στο δρομο τα αυτοκινητα και οι αλλοι ποδηλατες (ναι ναι μου εχει τυχει και αυτο).
Οσο για το θεμα με τα μποτιλιαρισματα οντως εχει πολυ φαση να τους περνας ολους την ωρα που περιμενουν δεκα ωρες στην κινηση οπως ειπε πετυχημενα καποιος παραπανω. Σε μισουν πραγματικα. Και επειδη πολλες φορες τα ποδηλατα εχουν την αδεια να πηγαινουν και πανω στα πεζοδρομια μπρορεις να αποφευγεις και τα φαναρια...εκει να δειτε τι γινεται. Ως και οι μηχανοβιοι σε κοιτανε με μισο ματι.
Κρανος εγω προσωπικα δεν εχω φορεσει ποτε στη ζωη μου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να φοραμε. Τα γαντια ειναι αναποσπαστο κομματι απ οταν ημουνα μικρος και πρεπει να εχω αλλαξει καμια 40αρια ως τωρα....ναι οντως συλλογη κανω....αλλα δεν θεωρω οτι υπαρχει πιο χρησιμο αξεσουαρ. Σε κανουν να κρατας τι τιμονι πιο σταθερα, ασε που αν βρεχει κλπ δεν παγωνουν τα χερια σου. Επισης ενα μικρο κιτ επιδιορθωσης ειναι αναγκαιο, πολυ φτηνα συνηθως πωλουνται σε ενα μικρο κουτακι και εχει μεσα μπαλωματα και διαφορα συναφη. Και ενα σετ με αλλενακια και θα ειστε κομπλε.
Αυτα τα λιγα και καλες ορθοπεταλιες