-
Παίδες, εδώ βγάλτε το άχτι σας!
Φάγατε κάπου και μετά ξερνάγατε όλη νύχτα; Σας σερβίρανε πίτσα με σάπιο τυρί και ζαμπόν που ήθελε να γίνει ροκφόρ; Σας δώσανε σουβλάκι από γατί; Ήταν χάλια ο καφές; Σας χρεώσανε 5 ευρώπουλα τον ελληνικό και δε σας φέρανε ούτε χαρτοπετσέτα; Ξέρετε καμιά ταβέρνα που βρωμάει πιο πολύ κι απ'τη λυματολάσπη;
Ξεσπαθώστε και ξεσαλώστε!!!
Αρχίζω με τρία μέρη που ξέρω στα Χανιά:
1. Ψησταριά 'Ρούμελη' στην Πλατεία Δικαστηρίων.
Το πάτωμα βρωμάει πιο πολύ κι από ξεχειλισμένο βόθρο, οι κατσαρίδες (νεκρές, ζωντανές και νεκροζώντανες) κάνουν βόλτες, ψώνια και πάρτυ στην κουζίνα, ο 'σεφ' ρίχνει τη χλέπα του στο πάτωμα, το κρέας συνήθως βρωμάει κάτι ανάμεσα σε βαρβατίλα και σαπίλα, η πατάτα προτηγανισμένη της κακιάς ώρας.
2. Ιταλικό εστιατόριο 'Ταρτούφο' στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Έχει χαλάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Τελευταία φορά κάναμε με τον πατέρα μου το λάθος να φάμε εκεί πριν από δυο χρόνια. Το αποτέλεσμα; Διάρροια κι εμετοί απ'τα σάπια τυριά σε πίτσες και μακαρονάδες.
Πιτσαρία 'Ciao' στη Χάληδων.
Η πιο πολυδιαφημισμένη πιτσαρία στα Χανιά, αλλά εντελώς χάλια. Κάκιστη προπαρασκευή, οι σάλτσες ελεεινές, τα τυριά ελεεινά και υπερβολικά αλμυρά (τι αλμυρά δηλαδή, λύσσα είναι...).
-
Φάγατε κάπου και μετά ξερνάγατε όλη νύχτα; Σας σερβίρανε πίτσα με σάπιο τυρί και ζαμπόν που ήθελε να γίνει ροκφόρ; Σας δώσανε σουβλάκι από γατί; Ήταν χάλια ο καφές; Σας χρεώσανε 5 ευρώπουλα τον ελληνικό και δε σας φέρανε ούτε χαρτοπετσέτα; Ξέρετε καμιά ταβέρνα που βρωμάει πιο πολύ κι απ'τη λυματολάσπη;
Το πάτωμα βρωμάει πιο πολύ κι από ξεχειλισμένο βόθρο, οι κατσαρίδες (νεκρές, ζωντανές και νεκροζώντανες) κάνουν βόλτες, ψώνια και πάρτυ στην κουζίνα, ο 'σεφ' ρίχνει τη χλέπα του στο πάτωμα, το κρέας συνήθως βρωμάει κάτι ανάμεσα σε βαρβατίλα και σαπίλα, η πατάτα προτηγανισμένη της κακιάς ώρας.
Έχει χαλάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Τελευταία φορά κάναμε με τον πατέρα μου το λάθος να φάμε εκεί πριν από δυο χρόνια. Το αποτέλεσμα; Διάρροια κι εμετοί απ'τα σάπια τυριά σε πίτσες και μακαρονάδες.
Η πιο πολυδιαφημισμένη πιτσαρία στα Χανιά, αλλά εντελώς χάλια. Κάκιστη προπαρασκευή, οι σάλτσες ελεεινές, τα τυριά ελεεινά και υπερβολικά αλμυρά (τι αλμυρά δηλαδή, λύσσα είναι...).
-
-
kouk, τα φώτα σου
-
Μπριζολάδικο ο 'Τέλης' στην Ευριπίδου (Αθήνα)
ΥΓ. Αν το Ciao των Χανίων είναι το ίδιο με το παλιό Ciao του Ρεθύμνου, το οποίο με τη σειρά του είναι το ίδιο με του Παγκρατίου (το έχουν 3 ή 4 αδέρφια από την Κρήτη), τότε οφείλω να διαφωνήσω με το φίλο Scullone. Επειδή τυγάνει να γνωρίζω κοπέλα που δούλεψε στην κουζίνα του Ciao (Παγκρατίου) σας μεταφέρω τα λόγια της: 'Οι τύποι έχουν ψύχωση με την καθαριότητα. Μας έβαζαν να πλένουμε τα μαρούλια φύλλο προςε φύλλο, σαν να ήμασταν σπίτι μας, αδιοφορώντας συνειδητά για οποιαδήποτε καθυστέρηση διεκπεραίωσης της παραγγελίας'
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπριζολάδικο ο 'Τέλης' στην Ευριπίδου (Αθήνα)Εχω φαει τρελες ποσοτητες εκει,ωραιο φαγητο.
Βεβαια σε μια σοβαρη χωρα δεν θα λειτουργουσε τετοιο καταστημα. -
Λοιποοον.. τελευταία κρούσματα:
Πριν 10 μέρες μια μακαρονάδα από το κασέρι στο εμπορικό κέντρο Πλατεία της Τσιμισκή με.. έστειλε την επόμενη μέρα.
Η εξυπηρέτηση στον Κέδρινο Λόφο (στον Αγ. Παύλο, πρίν το Θέατρο Δάσους) ήταν.. yatabaza, όπου μάταια προσπαθούσα για μισή ώρα να παραγγείλω καφέ και στο τέλος τα άκουσα κι από τη σερβιτόρα που 'δεν δείχνω κατανόηση' και 'αν δε μου αρέσει μπορώ να φύγω'. Και έφυγα!
Το απαράδεκτο ύφος των σερβιτόρων στον Omilo. Ούστ!
και φυσικά,
Οι εξωφρενικές τιμές του κυλικείου της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Μα καλά, δεν ελέγχονται από κανέναν; -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Λοιποοον.. τελευταία κρούσματα:Πριν 10 μέρες μια μακαρονάδα από το κασέρι στο εμπορικό κέντρο Πλατεία της Τσιμισκή με.. έστειλε την επόμενη μέρα.
Η εξυπηρέτηση στον Κέδρινο Λόφο (στον Αγ. Παύλο, πρίν το Θέατρο Δάσους) ήταν.. yatabaza, όπου μάταια προσπαθούσα για μισή ώρα να παραγγείλω καφέ και στο τέλος τα άκουσα κι από τη σερβιτόρα που 'δεν δείχνω κατανόηση' και 'αν δε μου αρέσει μπορώ να φύγω'. Και έφυγα!
**
Το απαράδεκτο ύφος των σερβιτόρων στον Omilo. Ούστ!**και φυσικά,
Οι εξωφρενικές τιμές του κυλικείου της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Μα καλά, δεν ελέγχονται από κανέναν;τον Ομιλο στην παραλία λες?
Πολύ high μαγαζί.
Πέτυχα και τον popolaro πάντως μέσα...
-
Τα applebees είναι άθλια, κακομαγειρεμένο μπαγιάτικο φαγητό (που σερβίρεται κρύο!), άθλιο σέρβις, αργοπορία παντου και ενοχλητική μουσική (μου έχει τύχει να παίζει 'trance' πριόνια! και δεν είμαι εγω ο πε΄ριεργος, έβλεπα όλα τα τραπέζια να έχουνε στραβώσει) και το κερασάκι στη τούρτα, πανάκριβες τιμές.
Εν ολίγοις ενα κακέκτυπο fridays με ίδιες τιμές, 1/5ο της ποικιλίας και άθλια ποιότητα σε όλους τους τομείς.
-
O kouk βγήκε να κάνει πλήρη έρευνα αγοράς και δε γράφει;;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα applebees είναι άθλια, κακομαγειρεμένο μπαγιάτικο φαγητό (που σερβίρεται κρύο!), άθλιο σέρβις, αργοπορία παντου και ενοχλητική μουσική (μου έχει τύχει να παίζει 'trance' πριόνια! και δεν είμαι εγω ο πε΄ριεργος, έβλεπα όλα τα τραπέζια να έχουνε στραβώσει) και το κερασάκι στη τούρτα, πανάκριβες τιμές.Εν ολίγοις ενα κακέκτυπο fridays με ίδιες τιμές, 1/5ο της ποικιλίας και άθλια ποιότητα σε όλους τους τομείς.
Στη Σαλονικα πάντως τα applebees είναι αρκετά καλά,τσιμπημένες τιμες..
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
τον Ομιλο στην παραλία λες?Ναι, αυτόν. Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω τα πρωινά που δεν έχει πολύ κόσμο, να ακούω την (ωραία) μουσική και να χαζεύω τη θάλασσα. Είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου, αλλά συγχίζομαι ρε γμτ που 'την έχουν δει' τόσο.
Πέτυχα και τον popolaro πάντως μέσα...
Βρε λες να συναντιόμαστε κ να μη γνωριζόμαστε;
-
Στη Σαλονικα πάντως τα applebees είναι αρκετά καλά,τσιμπημένες τιμες..Ναι, έχουν καλό φαγητό και εξυπηρέτηση, αλλά μου έχει τύχει να τα μπλέξουν με τις χρεώσεις στις αποδείξεις καναδυο φορές. Οι τιμές είναι όντως τσιμπημένες.
-
Το Ζeppelin στο Αττικό Άλσος (περιφερειακός Τουρκοβουνίων - Πανοράματος Γαλατσίου) έχει ΠΑΝΤΑ εδώ και χρόνια άθλιο service και έχει και εξωφρενικές τιμές. 6.5 ευρώ για milk shake νομίζω ούτε στις παραλιακές καφετέρειες δεν πληρώνεις.
Δε λέω, η θέα είναι γαμάτη (ΟΛΗ η Αθήνα πιάτο), αλλά οι τιμές πολύ τσουχτερές και οι σερβιτόροι νομίζεις ότι έχουν περάσει σεμινάρια κακής συμπεριφοράς, αφού εδώ και τόσα χρόνια πάντα όλοι έχουν την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά: σπάνια σου λένε 'καλημέρα/καλησπέρα', ακόμα πιο σπάνια σου λένε 'ευχαριστώ' και ΠΑΝΤΑ όταν πληρώνεις κάνουν ότι ψάχνουν 30 ώρες για ψιλά για να τους πεις 'εντάξει είμαστε' και να φύγουν...Κιτσαρία μεγάλη...
Οι 'Ιάδες' που βρίσκονται κι αυτές πάνω στο βουνό, αλλά από την πίσω πλευρά, είναι μια αντιγραφή σχεδόν, με όλα τα χαρακτηριστικά ελαφρώς πιο ήπια. Λίγο χειρότερη θέα, λίγο καλύτερες τιμές, λίγο καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά κι εκεί η κατάσταση είναι ελαφρώς απαράδεκτη...
-
Στη Σαλονικα πάντως τα applebees είναι αρκετά καλά,τσιμπημένες τιμες..Και στην Γλυφαδα μια χαρα ειναι, τσιμπημενες τιμες..
-
Για τα Applebees, εγω έχω πάει 4 φορές, οι 2 στο κεφαλάρι και οι 2 στην Αλεξάνδρας. Και οι 4 φορές ήταν άθλιες οπότε δεν πρόκειται να ξαναπάω.
Τα Friday's είναι απείρως καλύτερα.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Το Ζeppelin στο Αττικό Άλσος (περιφερειακός Τουρκοβουνίων - Πανοράματος Γαλατσίου) έχει ΠΑΝΤΑ εδώ και χρόνια άθλιο service και έχει και εξωφρενικές τιμές. 6.5 ευρώ για milk shake νομίζω ούτε στις παραλιακές καφετέρειες δεν πληρώνεις.Δε λέω, η θέα είναι γαμάτη (ΟΛΗ η Αθήνα πιάτο), αλλά οι τιμές πολύ τσουχτερές και οι σερβιτόροι νομίζεις ότι έχουν περάσει σεμινάρια κακής συμπεριφοράς, αφού εδώ και τόσα χρόνια πάντα όλοι έχουν την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά: σπάνια σου λένε 'καλημέρα/καλησπέρα', ακόμα πιο σπάνια σου λένε 'ευχαριστώ' και ΠΑΝΤΑ όταν πληρώνεις κάνουν ότι ψάχνουν 30 ώρες για ψιλά για να τους πεις 'εντάξει είμαστε' και να φύγουν...Κιτσαρία μεγάλη...
Μόνο η θέα αξίζει, όλα τα άλλα
-
Παραδόξως είχα πάει το Σάββατο Ζέπελιν (δεξιά και μέσα όμως) και ήταν όλα πολύ ωραία (πλην των τιμών). Μάλλον επειδή δεν είχε κόσμο (αριστερά και μέσα γινόταν ο χαμός). Συνήθως στο Ζέπελιν με εξυπηρετούν καλύτερα από ότι στις Υάδες, αν και τα δυο γενικώς απέχουν αρκετά έως πολύ από το αξιοπρεπές σέρβις. Για να μην είμαστε όμως και άδικοι, παρελάυνουν μιλιούνια κόσμος από εκεί και συνήθως οι σερβιτόροι είναι αναλογικά πολύ λιγότεροι.
Friday's: το έχω σχεδόν 'χτίσει' το μαγαζί (της Κηφισιάς). Από σέρβις είναι άνω του μετρίου (με αυτή τή σειρά: Παγκράτι, Αλεξάνδρας, Κηφισια). Απο φαΐ κάθε χρόνο και χειρότερα. Με αποκορύφωμα πριν 10 μέρες στην Αλεξάνδρας, όπου την άλλη μέρα πήγα στην τουαλέτα 3 φορές μέχρι να μεσημεριάσει (κάτι φαγίτας τάουερ, κάτι ρίμπον άι στέικ, κάτι τσίκεν νάτσος και κάτι σίσαμι τσίκεν στριπς έφαγα μονάχα... δικαιολογούν τέτοια επισκεψιμότητα στην τουαλέτα γιατρέ μου; )
(Από ποιότητα φαγητού, το Παγκράτι απέχει μακράν από τα άλλα δυο)
Η πλάκα είναι πως τα Friday's στην Αμερική (Βοστώνη και Νέα Υόρκη που έχω επισκεφθεί) είναι τι ψιλο-πλάκας μαγαζιά. Εδώ μόνο το πάιζουν χάι
Applebees: 2 φορές έχω πάει όλες κι όλες (και τις 2 στην Κηφισιά). Την πρώτη ήταν πολυ καλά, τη δεύτερη μέτρια.
-
Εμένα πάντως τόσο τα μεν όσο και τα δε με εκνευρίζουν αρκετά, τα θεωρώ αρκετά 'Αμερικανιές'. Δεν είναι κατ' ανάγκην κακό κάτι τέτοιο, απλώς είναι πολύ προσποιητό και καταντά χαζό. Π.Χ στη γλυφάδα είχα πάει σε ένα κλασικό Αμερικάνικο μαγαζί ωραία και καλά, φάγαμε τα τεράστια T-bone και μας άρεσε κιόλας!
Όσο για τα Χανιά, συμφωνώ με τα δύο πρώτα αλλά την τελευταία φορά που είχα πάει στο Ciao πριν χρόνια ήταν πολύ καλά. Χάλασε άραγε τώρα;
-
Fridays στο Παγκράτι ειχα φάει μια μπριζόλα μοσχάρι το βράδυ και το πρωί ξυπνησα γεμάτος φουσκάλες στην πλάτη και στα χέρια! Και η πλάκα είναι εκεί που την μασούλαγα ήταν σαν πλαστικό, καμία σχέση με την ζουμερή ψημένη μπριζόλα που έχει στο μενού.
Σφαίρα στο νοσοκομείο, ενέσεις κορτιζόνης, αλλεργικό σόκ απο τροφική δηλητηρίαση μου είπαν... πήγα την επόμενη να παραπονεθώ αλλα δεν είχα κρατήσει την απόδειξη και δεν μπορούσα να κάνω κάτι (που να το φανταστώ)
Μόνο για γλυκά ειναι καλά εκεί και κανα ποτό/κοκτέηλ.
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν