-
Δηλαδή οι 156GTA, 147 GTA, GT 3.2, GTV 3.2, 166 3.2, Spider 3.2 είναι αργές
για τα λεφτα τους, αλλα και για κορυφαια μοντελα μιας πρωην σπορ εταιρειας με πλουσια ιστορια, δεν βαζουν φωτια στο δρομο και στο μυαλο μου με την καμια.
και για να μην παρεξηγηθω ξανα, ας το θεσω πιο σωστα..
ΕΓΩ θα αγοραζα αλφα ρομεο με τα σημερινα δεδομενα περισσοτερο απ'ολα για την εξαιρετικα σεξυ εμφανιση.
βεβαιως η γνωμη μου δεν εχει καποια παραπανω βαρυτητα απο τη γνωμη οποιουδηποτε αλλου.α, και μιας και επεσε η λεξη 'αισθηση' στο τραπεζι..
η αγαπημενη μου αισθηση στα αυτοκινητα, ειναι αυτη που θολωνουνε τα ματια, σφιγγει το στομαχι, και το μυαλο δουλευει υπερωριες για να προλαβαινει να μεταφερει data την ωρα της επιταχυνσης.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Δηλαδή οι 156GTA, 147 GTA, GT 3.2, GTV 3.2, 166 3.2, Spider 3.2 είναι αργές
για τα λεφτα τους, αλλα και για κορυφαια μοντελα μιας πρωην σπορ εταιρειας με πλουσια ιστορια, δεν βαζουν φωτια στο δρομο και στο μυαλο μου με την καμια.
και για να μην παρεξηγηθω ξανα, ας το θεσω πιο σωστα..
ΕΓΩ θα αγοραζα αλφα ρομεο με τα σημερινα δεδομενα περισσοτερο απ'ολα για την εξαιρετικα σεξυ εμφανιση.
βεβαιως η γνωμη μου δεν εχει καποια παραπανω βαρυτητα απο τη γνωμη οποιουδηποτε αλλου.Μου εξηγείς γιατί οι 240-250 άλογα εκδόσεις των AR είναι αργές για σένα?
Και ποιά αμάξια είναι πιο γρήγορα? από αυτές?Aν κάνουμε μια λίστα από εκδόσεις μοντέλων μεταξύ 200-300 αλόγων πες μου πόσα είναι πιο γρήγορα και πόσα πιο αργά από τις 3λιτρες AR!
α, και μιας και επεσε η λεξη 'αισθηση' στο τραπεζι..
η αγαπημενη μου αισθηση στα αυτοκινητα, ειναι αυτη που θολωνουνε τα ματια, σφιγγει το στομαχι, και το μυαλο δουλευει υπερωριες για να προλαβαινει να μεταφερει data την ωρα της επιταχυνσης..Περί αίσθησης:
Εκεί που ξεκουράζονται οι τουρμπίνες του σκόντα σου, λυσανε οι AR
Ki εκεί να δεις αίσθηση
Δεν κρατήθηκα το είπα
-
για να μην παμε τελειως εκτος θεματος..(ειμαστε ηδη)
στειλε μου αμα θες με πμ τις τιμες των κορυφαιων αλφα να σου πω τι θα εκανα εγω με εκεινα τα λεφτα. -
Πήγα και έκανα test drive την GT. Πορώθηκα και αποφασίζω να την αγοράσω. Ρώταώ για full extra τρώω την πρώτη κρυάδα αλλα λέω δεν μαμιέται. Και με το που φτάνει η χαρά στο ζενίθ μου λέει :
ΤΟ 2006 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ GT από 2007 θα βγει καινούριο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει όπως έγινε φέτος με το GTV!!!
Σκύβω το κεφάλι, βρίζω και σηκώνομαι και φεύγω απελπισμένος.Τη γνώμη έχετε για το καινούριο Passat? Τα αξίζει τα λεφτά του?
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Πήγα και έκανα test drive την GT. Πορώθηκα και αποφασίζω να την αγοράσω. Ρώταώ για full extra τρώω την πρώτη κρυάδα αλλα λέω δεν μαμιέται. Και με το που φτάνει η χαρά στο ζενίθ μου λέει :
ΤΟ 2006 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ GT από 2007 θα βγει καινούριο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει όπως έγινε φέτος με το GTV!!!
Σκύβω το κεφάλι, βρίζω και σηκώνομαι και φεύγω απελπισμένος.Τη γνώμη έχετε για το καινούριο Passat? Τα αξίζει τα λεφτά του?
η GT θα αντικατασταθει απο την GT facelift... (πχ. θα αποκτησει τον 1.9 της 159)
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Τη γνώμη έχετε για το καινούριο Passat? Τα αξίζει τα λεφτά του?
Το δίλιτρο ναι, άν και η ποιότητα στο εσωτερικό του υπολείπεται σαφώς από BMW,Audi,Volvo.
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Σκύβω το κεφάλι, βρίζω και σηκώνομαι και φεύγω απελπισμένος.Φίλε μου κάνεις 2 λάθη:
1ον Καμία εταιρία δεν είναι χαζή να σταματήσει ένα μοντέλο που πραγματικά μοσχοπουλάει σε Ελλάδα και Ευρώπη.
2ον Όπως σου είπε και ο Af9pk η GT θα υποστεί ένa face lift. Αυτό σημαίνει περιορισμένες αλλαγες μέσα έξω. Δες πχ 147. Πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος για να καταλάβεις τις διαφορές.
3ον Ότι και να πάρεις σε 2-3 χρόνια θα αλλάξει. Δεν κερδίζεις κάτι αν αλλάξει σε 4 αντί για 3 χρόνια.
4ον Η AR δεν αλλάζει εύκολα την εμφάνιση των μοντέλων της. Πρόσεξε την 166-166fl, 156-156fl-159. Aκόμα και να αλλάξει μοντέλο μην φανταστείς ότι η GT θα είναι obolete.
5oν. Η GTV δεν αντικαθίσταται συνολικά. Η brera είναι η νέα GTV και άλλαξε όνομα διότι έτυχε το concept car BRERA να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης οπότε ήταν φυσικό να προτιμήσουν αλλαγή ονόματος. Το όνομα GTV υπάρχει νομίζω κοντά 30 χρόνια!!
Από κει και πέρα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα κουπέ η ρόουνστερ δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα της σειράς (χάτσμπακ-σεντάν.)
Έχουν ενα ξεχωριστό βάρος, μια διαχρονικότητα, γίνονται κλασσικά και είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και μετά απο χρόνια. Το στάτους που δίνουν στον ιδιοκτήτη δεν 'ξεφτύζει' με μια ανανέωση-αλλαγή μοντέλου αλλά ίσα ίσα αυξάνουν το 'image' με τα χρόνια.
Είναι λάθος να σκέφτεσαι την GT σαν να είναι το fiesta/punto/golf/corolla/passat/avensis/civic κλπ αμάξια δηλαδή πιο 'μαζικής παραγωγής' και πιο 'λαικά'.
Ακόμα και στα premium. Μια SLK 10ετίας δεν θα έχει 'χαρακτήρα' σε σχέση με μια C-CLASS ? Mια Ζ4 σε σχέση με την σειρά 1? Το ΤΤ σε σχέση με το Α3/Α4 . Η ακόμα ένα Honda NSX/S2000 σου φαίνεται παρακατιανό μετά από μερικά χρόνια? Το RX7 δεν αρχίζει να γίνεται 'συλλεκτικό' όπως θα γίνει και το RX8?
Δηλαδή παύεις να θαυμάζεις μια GTV/Z3/Celica κλπ δεκαετίας που θα δεις στο δρόμο ή θεωρείς το ιδιοκτήτη 'άτυχο' επειδή έχει παλιό αμάξι?
Γι'αυτό σου λέω μην παιδεύεεις το μυαλό σου. Η GT και κάθε αμάξι στην κατηγορία της θα είναι σαν το κρασί που γίνεταικαλύτερο με τον χρόνομ αρκεί βέβαια να την συντηρείς σωστά.[/b]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Από κει και πέρα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα κουπέ η ρόουνστερ δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα της σειράς (χάτσμπακ-σεντάν.)
Έχουν ενα ξεχωριστό βάρος, μια διαχρονικότητα, γίνονται κλασσικά και είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και μετά απο χρόνια. Το στάτους που δίνουν στον ιδιοκτήτη δεν 'ξεφτύζει' με μια ανανέωση-αλλαγή μοντέλου αλλά ίσα ίσα αυξάνουν το 'image' με τα χρόνια.
Είναι λάθος να σκέφτεσαι την GT σαν να είναι το fiesta/punto/golf/corolla/passat/avensis/civic κλπ αμάξια δηλαδή πιο 'μαζικής παραγωγής' και πιο 'λαικά'.
καλα, ρωτα σε 3 χρονια ποσο θα κανει μια μεταχειρισμενη GT και ελα μετα παλι να μας πεις για image και για 'λαικα' μοντελα....
-
Ήδη οι GT ενός έτους πωλούνται γύρω στα 5.000 φθηνότερα, ήτοι ~15%. Βέβαια το πρώτο έτος η απώλεια είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερη από τα επόμενα, αλλά ειδικά στις AR και τα επόμενα έτη η πτώση τιμής είναι γρήγορη.
Αν μάλιστα αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τις ατέλειες κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου, βράστα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα, ρωτα σε 3 χρονια ποσο θα κανει μια μεταχειρισμενη GT και ελα μετα παλι να μας πεις για image και για 'λαικα' μοντελα....
Φίλε μου το θέμα δεν είναι μόνο πόσο θα πωλείται. Ακόμα κι αυτό να είναι πάλι η 147/156 μπορεί να έχουν μεγαλύτερη απαξίωση από golf/a3 αλλά η GT/Brera ως κουπέ πάντα θα κρατάνε καλύτερα.
Ύστερα image δεν είναι μόνο η τιμή μεταπώλησης. Εγώ πχ βλέπω μια celica του 91 (το αγαπημένο μου αμάξι σε γήινες τιμες τότε) και γνωρίζοντας ότι έχει πλέον απαξιωθεί, εξακολουθώ να το θαυμάζω. Κυκλοφορώντας με ένα κλασσικό και όμορφο αμάξι πάντα θα νιώθεις ξεχωριστά χωρίς αυτό να σημαίνει πως είσαι ψώνιο.
Ήδη οι GT ενός έτους πωλούνται γύρω στα 5.000 φθηνότερα, ήτοι ~15%. Βέβαια το πρώτο έτος η απώλεια είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερη από τα επόμενα, αλλά ειδικά στις AR και τα επόμενα έτη η πτώση τιμής είναι γρήγορη.
Αν μάλιστα αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τις ατέλειες κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου, βράστα.Φίλε μου οι μόνες σταθερές ατέλειες που έχει η GT είναι κάποιοι τριγμοί στο εσωτερικό. Δεν παρουσιάζονται άλλες βλάβες πλην κάποιων monday car(πχ sado) . Aν έρθεις μια βόλτα στο alfisti θα διαπιστώσεςι και μόνος σου την αξιοπιστία του μοντέλου.
Τώρα αν κάποιος αγοράσει μτχ φυσικά και γνωρίζει ότι το κάθε αμάξι μπορεί να τρίξει λίγο εφόσον είναι από 2ο χέρι και δεν ξέρουμε την χρήση που του έγινε. Πιο πολύ θέλουμε να μην έχει ελλατωματικά μηχανικά μέρη.
15% δεν είναι και τραγικό. Αλήθεια πόσο χάνει μια 316ci, TT, CELICA, RX8 μετά από 1 χρόνο. Σε συζήτηση που πρόσφατα άνοιξα στο 'Περι αυτοκίνησης' είδα ότι όλοι συμφωνείτε σ ένα 15-20% πτώση τον πρώτο χρόνο. Άρα το 15% της GT καλά είναι. Αν κι εγώ είδα αγγελία για 30000
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αν κι εγώ είδα αγγελία για 30000? για 2λιτρη χωρίς selespeed δηλαδη σχεδόν 10-12% πτώση!
κι είναι κριτήριο αυτό; κι εγώ μπορώ να βάλω αγγελία για 29Κ επειδή έχει 8 μήνες παράδοση, so; αν βρω κορόιδο καλά θα ναι
τα αυτοκίνητα δεν κρίνονται από το αμάξωμα
-
Του sado είχε κάμποσα μικροπροβλήματα συναρμογής, ενώ του christos69 (αν θυμάμαι σωστά το όνομα) βάρεσε μπιέλα μετά από 10.000 χλμ.
Αυτά σε αυτοκίνητα των 35.000 ευρώ δεν περιμένεις να σου τύχουν. Επειδή εδώ μιλάμε για την απαξίωση αυτοκινήτων και όχι για το πόσο καλά είναι στην πραγματικότητα, η AR έχει μέτριο όνομα στο θέμα αξιοπιστίας (ίσως αδικαιολόγητα, αλλά αυτό ισχύει), και αυτός είναι ο λόγος που τα μοντέλα της χάνουν την αξία τους γρηγορότερα από άλλα ίδιας τιμής. Δεν υποστηρίζω ότι τα premium γερμανικά είναι σώνει και ντε πιο αξιόπιστα, όμως η αγορά αυτό πιστεύει και απορροφά BMW και Mercedes 10ετίας εύκολα, ενώ αφήνει τις AR στις μάντρες να σαπίζουν. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν κι εγώ είδα αγγελία για 30000? για 2λιτρη χωρίς selespeed δηλαδη σχεδόν 10-12% πτώση!
κι είναι κριτήριο αυτό; κι εγώ μπορώ να βάλω αγγελία για 29Κ επειδή έχει 8 μήνες παράδοση, so; αν βρω κορόιδο καλά θα ναι
τα αυτοκίνητα δεν κρίνονται από το αμάξωμα
Ο manosk είπε ότι η GT πουλιέται 15% κάτω. Δεν έδωσε στοιχεία για τις πηγές του. Δεν τον αμφισβήτησα!!
Όταν έδωσα κι εγω μια αγγελία που είδα, αμέσως αμφισβήτησες την δική μου πηγή ανώ δεν έγραψες κάτι για τον manosk.
Από εδώ φαίνεται ότι δεν είσαι αντικειμενικός. Αν κάποιος γράψει κάκό για την GT κάνεις μόκο και δεν μιλάς. Αν κάποιος γράψει καλό αμέσως αμφισβητείς τις πηγές του και την αξιοπιστία του.
Αν ήσουν αντικειμενικός θα αμφισβητούσες και την δική μου πηγή και του manosk
Εγώ για να αμφισβητήσω την αξιπιστία του RX8 μπήκα στο φόρουν rx8club.gr , αντέγραψα όλες τις αναφορές που είχα δει μέχρι τότε(Μάιος 2005) τις φίλτραρα ώστε να μην υπάρχουν διπλο-αναφορες , τις ομαδοποίησα ανά κατηγορία(πχ τριγμοί-κινητήρας-σασμάν-ηλεκτρικά-λάδια) και σας τις παρουσίασα.
Τις περιπτώσεις monday-cars (τύπου sado) τις έβαλα σε ξεχωριστή κατηγορία!
Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση σε αυτά αλλά σεβόμενος τους συμφορουμήτες έκανα οτι καλύτερο μπορούσα για να τους ενημερώσω.
**Αν λοιπόν εσύ αμφισβητείς την αξιοπιστία της GT δεν εχεις παρά να κάνεις το ίδιο στο alfisti.gr, και να μας ενημερώσεις αντίστοιχα.
**Αν δεν έχεις χρόνο να το κάνεις ή βαριέσαι δεν υπαρχει πρόβλημα όσο δεν λασπολογείς ενάντια στο μοντέλο παραθέτωντας απλά ότι θυμάσαι.
Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει κάτι τέτοι από πλευράς αντι-αλφίστι. Θα ήταν καλύτερο από το να κατηγορείτε τον sakiss
-
Οι αγγελίες που κοίταξα ήταν στο auto-triti για την GT Distinctive 1.8, άρα μπορείς να πεις ότι οι πραγματικές τιμές είναι λίγο πιο κάτω ακόμα. Ζητάει κάποιος ~30.000, άρα έχει βάλει και κάτι παραπάνω για το σχετικό παζάρεμα.
Αν ζητάνε 30.000, θα τη δώσουν εύκολα 29.000, ίσως και 28.000 αν δεν εμφανίζεται αγοραστής. Άρα και 20% μείον είναι μέσα στις πιθανότητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώτος αγοραστής θα πληρώσει αρκετά περισσότερα από την αρχική τιμή για μεταλλικό χρώμα, μεταφορά, πινακίδες κλπ. -
Επίσης ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό!
Η μεταπώληση έχει να κάνει και με το image της μάρκας.
Οι 156/147 είναι απόγονοι των 33/75.155/146/145.
Κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί premium, ούτε να κοντράρει μια bmw εποχής.Όμως οι GT/159/Brera θα έχουν άμεσους 'προγόνους' τις 156/147 αμάξια που διακριθήκανε για την αναβαυμισμένη ποιότητα και την συνολική τους αξία και κοντραριστηκαν άπειρες φορές σε περιοδικά με αντίστοιχα bmw-audi!!
Επίσης απολαμβάνουν αποδοχής από το κόσμο καθώς πουλήσνε πάνω από τις προσδοκίες!!
άρα το εδαφος είναι καλύτερο για τα νέο μοντέλα. Το ότι μια 33άρα ή μια 145 σαπίζει σε μάντρες δεν σημαίνει ότι θα σαπίσει και η GT.
Άλλωστε όταν θα βγουν οι GTA εκδόσεις με τα 440 άλογα και τους V8 , και ευχόμαστε και η 8C θα ανέβει πολύ το κύρος την μάρκας !
Τέλος οι AR δίνει 3ετή εγγύση. Τα όποια προβλήματ συναρμογής που σίγουρα υπάρχουν θα έχουν λυθεί από τους ιδικτήτες μέχρι να τα δώσουν και μάλιστα μέσα στην εγγύηση!! Του Sado νομίζω αλλά και του Xristos69 λύθηκαν τα προβλήματα χωρίς να πληρώσουν μια. Άρα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα κι εδώ.
Τέλος πάντων το αν η GT θα σαπίζει στις μάντρες θα το δείξει η ιστορία. Εμείς μπορούμε μόνο να λέμε την γνώμη μας και να επιχειρηματολογούμε επι του θέματος.
-
Δεν είπα ότι το GT θα σαπίζει στις μάντρες, είπα το πανθομολογούμενο ότι τα AR 10 ετών (και λιγότερο συμπληρώνω τώρα) σαπίζουν στις μάντρες, αφού κανείς δεν τα εμπιστεύεται ως μεταχειρισμένα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ο manosk είπε ότι η GT πουλιέται 15% κάτω. Δεν έδωσε στοιχεία για τις πηγές του. Δεν τον αμφισβήτησα!!
Όταν έδωσα κι εγω μια αγγελία που είδα, αμέσως αμφισβήτησες την δική μου πηγή ανώ δεν έγραψες κάτι για τον manosk.
Από εδώ φαίνεται ότι δεν είσαι αντικειμενικός. Αν κάποιος γράψει κάκό για την GT κάνεις μόκο και δεν μιλάς. Αν κάποιος γράψει καλό αμέσως αμφισβητείς τις πηγές του και την αξιοπιστία του.
Κάνεις λάθος. Δεν αμφισβήτησα ότι είδες αγγελία για 30Κ, την αγγελία σχολίασα κι ότι ψάχνει για κορόιδα, όπως κι εγώ αν πουλούσα το δικό μου 29-30Κ (πιο ακριβό απ' ότι καινούριο) επειδή αν το θέλει κανείς θα περιμένει 8 μήνες. Να 'φιλτράρεις' προσεκτικά.
Όπως κάνουν κι ορισμένοι μαντράδες που πουλάνε μεταχειρισμένα εισαγωγής πιο ακριβά από καινούρια.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κάνεις λάθος. Δεν αμφισβήτησα ότι είδες αγγελία για 30Κ, την αγγελία σχολίασα κι ότι ψάχνει για κορόιδα, όπως κι εγώ αν πουλούσα το δικό μου 29-30Κ (πιο ακριβό απ' ότι καινούριο) επειδή αν το θέλει κανείς θα περιμένει 8 μήνες. Να 'φιλτράρεις' προσεκτικά.
Όπως κάνουν κι ορισμένοι μαντράδες που πουλάνε μεταχειρισμένα εισαγωγής πιο ακριβά από καινούρια.
Είσαι σοβαρός τώρα?
Μια 2λιτρη GT που μπορει να κόστισε με τα εξτρά 34000 δεν μπορεί να πουληθεί 30000 -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Είσαι σοβαρός τώρα?
Μια 2λιτρη GT που μπορει να κόστισε με τα εξτρά 34000 δεν μπορεί να πουληθεί 30000?? Που είναι η απάτηάλλο να πουληθεί κι άλλο αν είναι σωστή η τιμή με πόσα χλμ, ποιας χρονολογίας;
η απάτη είναι στις τιμές μεταχειρισμένων στο ελλάντα
-
κοίτα αν η τιμή είναι σωστή ή όχι , προς τα πάνω ή προς τα κάτω δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
Μπορεί να είναι ένα 'άψογα' διατηρημένο αμάξι 1 έτους που δεν έιχε βλάβες-τριγμούς κλπ που άνετα για μένα θα έπιανε 30000μτχ αν αγοράστηκε 34000!! Και μάλιστα πουλιέται φτηνά αφού θα έχει ακόμα 2 χρόνια εγγύηση!!
Μπορεί να είναι και μια τρακαρισμένη GT που ο τύπος την πουλάει 30000
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια